Jump to content

Plamen-CRV

Фен
 • Content Count

  574
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Plamen-CRV last won the day on August 24

Plamen-CRV had the most liked content!

Community Reputation

482 Good

About Plamen-CRV

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 07/02/1975

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V II К20А4 LPG, Acura RDX 2014 V6 3,5 LPG
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен
 • Интереси
  Коли, Компютри, Риболов, Къмпинг

Recent Profile Visitors

2452 profile views
 1. Знаете ли кой е създал нотите? "Гуидо д’Арецо (990–1050) е онзи, чийто уникален ум сътворява музикалните ноти. Той не измисля просто седем знака, чрез които да координираме слуха си, а създава цяла нова азбука на звуковете. Д’Арецо е един от най-големите музикални теоретици на Средновековието. Роден е в Италия и получава образованието си в бенедиктинския манастир в Помпоза, близо до Ферара. По време на обучението си монахът забелязва как певците се затрудняват при запомнянето на литургичните песнопения. Затова измисля система от музикални знаци, чрез които музикантите да се ориентират за правилните тонове. Нотите били изобразени върху четири успоредни линии, всяка от които съответствала на определен тон, отбелязан в началото й с буква. Тогава те имали квадратен вид, но днес успоредните линии вече са пет, а формата им е овална. По-високите били отбелязвани на по-високи линии, а на всяка от седемте ноти Гуидо дал име: ut, re, mi, fa, sol, la, si. Това били първите срички от химна за свети Йоан Кръстител: UT queant laxis REsonare fibris MIra gestorum FAmuli tuorum SOLve polluti LAbii reatum Sancte Ioannes. Преведени на български език те означават: До – Dominus – Господ Ре – Rerum – Материя Ми – Miraculum – Чудо Фа – Familias Planetarium – Седемте планети, т.е. Слънчевата система Сол – Solis – Слънце Ла – Lactea Via – Млечен път Си – Siderae – Небеса. Дали Бог ни говори чрез музиката или музиката говори за Бог - велика е тайната на божествения произход на това изкуство. Гуидо д’Арецо казва, че е на 33 години, когато написва нотите, а първоначално музикалните знаци са създадени, за да улеснят музикантите, изпълняващи църковна музика. Нотите на Д'Арецо са език, който ни помага да развиваме себе си чрез музиката. Тя е един от най-добрите начини за общуване между хора. Език, който непрекъснато се променя и развива, но който е точно толкова пленителен, колкото е бил и преди хиляди години."
 2. Според мен ти трябва серви а климатици. В таи тема има писано за Варна
 3. Кмета на Шумен се качва в едно такси: - Виж какво, ще ти дам 20 лева, ако ме закараш до Общината за 5 минути, че закъснявам! - Добре! - рекъл шофьора. - Ама искам да си връжеш очите с тоя колан! Вързал си кмета очите и тръгнали! Пътували около 3 минути, спрели и шофьора казал: - Отвръзвай са и давай парите, стигнахме! Кмета свалил колана, огледал се и рекъл: - Ще ти дам още 20 лв., ако ми кажеш от къде мина? - Да бе да, ти луд ли си?! 5 улици са останали здрави, ако ти ги кажа и тях ще разкопаеш.
 4. И аз в алегро съм гледал ето стопа https://allegro.pl/oferta/lampa-klapy-lewa-tylna-tyl-acura-mdx-ii-2007-2009-9405899404 ето врата багажник https://allegro.pl/oferta/acura-mdx-2007-2013-klapa-tyl-zamek-bagaznika-usa-11921613140 https://allegro.pl/oferta/acura-rdx-2013-2015-klapa-tyl-tylna-bagaznika-usa-11925574743 Тези пита ли ги за доставка https://www.ushoppr.com/bg/pages/wholesale.htm
 5. Да са ви честити. Радвам се, че ставаме повече RDXерите във форума.
 6. Аз пък съм чел. Икономия от 1.50 лв. на литър не е за пренебрегване. П.П. То и на HEMI е грехота да се слага ама слагат.
 7. И аз не намерих инфо. Има само за 3-та генерация. Сигурен ли си, че има такава система?
 8. Моя е такъв https://www.svcmcontroller.com/ Препоръчвам ако се поръчва от тои сайт да се ползват българските спедитори а доставка от САЩ. Тези ми искаха допълнителни $50 за доставка.
 9. Моята беше без задна броня. Поръчах си нова и посредника по вноса ми я докара с друга кола (тяхна си логистика).
 10. - Редник Петров! - Аз! - Не те видях на учението по маскировка!? - Благодаря, господин старшина!
 11. Здравей, и аз ще се включа в поръчката. Линк: https://ato24.de/en/ravenol-dfe-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL DFE SAE 0W-20 5 л. Стойност на поръчката: 52,76*2.15 =113,44 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Ще преведа и сумата за филтрите. Начин на получаване: - Доставка чрез куриерска фирма
 12. Има промоция до 17-ти на масла Raverol. https://ato24.de/de/sonderangebote.html Мисля да напазарувам едно DFE 0W-20
 13. И аз питах в моя град няколко газаджии за газифициране на 6 цилиндрова Хонда. Първия отговор беше "имали такава хонда?". Иначе всички са способни докато не им се довериш и се започват едни оправдания - на бензин не е работела добре, свещи.... Препоръка: Един разговор по телефона с Бранко няма да ти е излишен. За VCM-a не бързай да поръчваш. Може да извадиш късмет и предишния собственик да е монтирал модула.
 14. Здравей, честито за колата. А Моята е 2014 г. и преди фейса. Моята газова я слага @Markony. Реших да се доверя на доказан специалис вместо да я оставя при някой дето ще си остави ръцете и евентуално да чакам нови части по двигателя. Моите не почиват вече . Може да прочетеш темата ми.
×
×
 • Create New...