Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  2002
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  75

dandilov last won the day on July 1

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

1565 Master

4 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 02/25/1973

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Recent Profile Visitors

4051 profile views
 1. Акумулаторът е. Зареди го, но ако не са му полагани грижи досега, няма да изкара зимата.
 2. Колега, Моля те, не пиши за този проблем във всички теми и раздели от тоя форум! В разрез е с правилата на форума и рискуваш да те накажат Модераторите. Прочети правилата тук: https://forums.hondabg.com/guidelines/ Иначе на тая тема, тук в този радел й е мастото. Няма нужда от друго...
 3. Ако няма смесване на масло и антифриз и ако не ти изчезва антифриза, освен, ако не го изхвърля от налягането, де... Виж газовата при кадърен майстор, първо! Как е свързана. И мембраната на изпарителя да не е заминала.., и т.н. Щото може да ти надува от газовата бутилка! Ще гръмнеш някъде , ако е така, ей! После мисли гарнитура на глава. Колегите от Пловдив, моля да помогнат за кадърен газаджия! Успех!
 4. Има ли газова уредба колата и кога е слагана?
 5. Аз съм се сблъсквал с подобен проблем преди време. Само при студено време! Първо палене или върти 10 секунди докато запали, или ако спра стартера по-рано, при втория опит пали веднага и няма проблем след това. Смених регулатора за налягане на горивната рейка и нещата се оправиха. Нямам газова. Само на бензин съм.
 6. @note Колега, моите уважения, но не мога да се съглася, че изправен двигател е нормално да харчи масло! Да, във "витек" режим, конструктивно има малък харч на масло, но чак пък толкова не е нормално. То отива на двутактова смес направо...! Няма как здрав хондов двигател да смуче масло като вартбург. Я да видим колко колеги са си купили нови хонди (от 0км.), обслужват ги правилно и колко им е разходът на масло? Щото не вярвам на 80 000км. R20 да "шмърка" като замаяна... Или километрите не са реални, или му се е случило нещо преди това на тоя мотор... Моята, на 300 и кусур хил. км., без ремонт, що не се забелязва да харчи ?
 7. Ще цитирам fenabg: А иначе моторът ти си е за ремонт.
 8. Не! Не е нормално! А има и по-подходящи масла за R20 двигател... Макар, че в твоя случай не е виновно маслото!
 9. При мен точно такова дрънчене имаше от термо-щита на катализатора. Това са допълнителните ламарини около корпуса на катализатора. Хванати са със заварки. Някоя от заварките е изгнила и дрънчи на ламарина при определени обороти и вибрации. Моят майстор ги махна преди доста време и от тогава карам без тях. Усучи, около катализатора, тел ( на две - три места) и я стегни с клещи. Ако дрънченето изчезне - ламарините са. Проблемът не е вътре в катализатора, а извън него.
 10. Здравей Наско! 1. Линк: https://www.ato24.de/en/sonax-xtreme-upholstery-alcantara-cleaner-400-ml.html Вид и количество: Sonax Xtreme Upholstery & Alcantara cleaner 1 x 400 ml 2. Линк: https://www.ato24.de/en/sonax-textile-and-leather-brush.html Вид и количество: SONAX Textile & Leather Brush 3. Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-scheibenfrostschutz-bio-20-c.html Вид и количество: RAVENOL Scheibenfrostschutz BIO -20°C 6 x 1L 4. Линк: https://www.ato24.de/en/liqui-moly-oil-sludge-flush-300ml.html Вид и количество: Liqui Moly Oil Sludge Flush 1 x 300 ml Стойност на поръчката: (€7.75 + €5.50 + €13.14 + €11.95)*1.9775 = 75.82 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
 11. Да, де. Но не чакай последния моточас. Това имам предвид. А картинките на Емо са от гориво бензин и логично имат повече тежки замърсявания. При теб пробата ще изглежда по-чиста в сравнение със съответната картинка на Емо.
 12. Ехеее... Още ли го лангъркаш това DXG! С оглед на горивото (LPG), маслото няма в себе си много тежки замърсявания, но! Ядрото изглежда по-наситено, а и започва да се разпада. Също и дифузната зона е по-наситена. Поне така ми се струва. Съвет: Маслото е здраво и стабилно, но! Не карай повече от 12 хил. км. с такова масло. Окислителни процеси, разпад на противоизносните присадки, стареене и т.н. си оказват влиянието, макар и да не го забелязваме. Не друго, а двигателят не заслужава "да му опъваш нервите" чак пък толкова... А и спестените 2 - 3 месеца, от смяна до смяна, също не си заслужават.
 13. https://forums.hondabg.com/topic/106273-проблем-с-парно-и-степени-за-регулиране-препоръчайте-сервиз-в-пловдив/?do=findComment&comment=1057528241 Пиши л.с. на fenabg. Има в наличност нови резисторни плочки.
 14. В такъв случай, двигателят е в много добра кондиция и смяната на 7500 км е много правилно решение за дългата му служба.
 15. Ако си на LPG ще е бистро. Няма отделяне на сажди при горенето. Но с навъртане на моточасовете се разграждат противоизносните присадки, маслото се окислява и т.н., и си трябва смяна.
×
×
 • Create New...