Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  1203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

dandilov last won the day on December 3

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

824 Excellent

3 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 02/25/1973

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Recent Profile Visitors

2253 profile views
 1. Доставката с gabco.org е 2,20лв. на килограм тегло до София. Вземи отвори тоя сайт и прегледай подробно какво ти трябва. Има само накладки, само дискове и комплекти. Въвеждаш колата, модел и година и ти излизат предложенията. Аз съм с greenstuff отпред и OE-replacement дискове, но не карам диво!
 2. @bhtotev Има четири много важни условия, за да работят правилно спирачките: 1. Да не задържат буталата. 2. Да са смазани водачите на спирачните апарати. Най-добър резултат при мен се получи с тази смазка: 3. Накладките да се движат с много малко усилие в леглата си. Луфтът да го обират само металните пружинни пластинки, които трябва да саизчистени до блясък! За целта, челата на накладките трябва да се изпилят малко. Това никой по сервизите не го прави, а трябва! Само добрите майстори (като Ванката ) изпипват нещата така. 4. Челата на накладките не трябва да се мажат със смазка, защото събират феродов и друг прах, който запича и блокира движението на накладките. А ето и моят опит с TRW, при изпълнени горните условия: https://forums.hondabg.com/topic/107584-менте-накладки-или-дискове/ От тогава дискове и накладки купувам само от Англия - EBC. https://www.ebcbrakeshop.co.uk/ С доставка - gabco.org или общите поръчки тук: https://forums.hondabg.com/topic/98986-обща-поръчка-на-ebc-накладки-дискове-и-спирачна-течност/page/3/ ... И няма грешка!
 3. Купено през пролетта. Така и не му дойде реда.
 4. На снимките, които си дал, пише доста стара спецификация масло. API SJ/CF ILSAC GF-2. Такова масло вече не се произвежда, или поне аз не съм виждал. Сегашното Petro-Canada 5W-30 е с API SN Plus и ILSAC GF-5, които надвишават в пъти изискванията на старите спецификации! Проблемът при теб не е в марката масло, а в съдържанието на тази отворена туба! Не се знае какво е имало вътре. Все пак е трябвало да сигнализираш Чавдар и да я върнеш, а не да я наливаш в двигателя. Имам закупени 4х1л. Като се прибера от работа, ще отворя една, да погледна за фолио и ще пиша.
 5. Ако сканира капката, ще се получи много по-ясна и достоверна картина.
 6. Само да вметна, че по-нагоре в темата, няколко колеги съветват IvayloVelchev1 да си провери бобината. Но R18-ската е с бобини (мн.ч.). На всяка свещ има отделна бобина, в лулата на свещта.
 7. Ванка, ако е нова, за R18-ската си й дават точно 0W20. Но в случая не е нова за съжаление... Нещата намирисват на масени сегменти... А и веригата също ще се обажда, при 0W20, след толкова хил. км. R18-ската много добре работи с 0W30 и 5W30 по ACEA A5, но в случая не е сигурно, че ще помогне много такова масло. Не пречи да се пробва все пак... Съжалаявам, но 5W40 - в никакъв случай! Няма нужда да "задръства" мотора. Ако иска да уплътни - най-много до 5W30 по ACEA A3 или C3.
 8. Няма гаранция, че гумите са с абсолютно точен размер! При мен това лято, с нови гуми 185/60/14, от София до Бургас, по километраж ми даде разлика 7км. повече, спрямо GPS.
 9. Всесезонната гума е като всесезонното яке.
 10. По книга: 31500-SKN-E01 BATTERY ASSY. (JOHNSON) Иначе 12V, 74Ah, 680A
×
×
 • Create New...