Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  1568
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

dandilov last won the day on May 20

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

1004 Master

3 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 02/25/1973

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Recent Profile Visitors

2672 profile views
 1. Ако колата й е правен редовно реглаж на клапани и е карана на бензин, тогава не го мисли. Ако е карана на газ - най-много да се наложи да смениш клапани. Всичко опира от това - как е поддържана преди! И дали й е сменяно маслото на 7-8 хил. км, или на 20 хил. км. Ако е на 20 хил. км. - отиваш и на ремонт на двигател.
 2. Провери си колата за утечка и си зареждай акумулатора по-често. Друго не мога да те посъветвам.
 3. Зареди си хубаво акумулатора и изключи завинаги тази недомислена идиотщина, наречена "старт-стоп" система! Скапва: двигател, масло, стартер, акумулатор, а при всяко палене отделя в пъти повече сажди и вредни емисии, отколкото ако си работи двигателят!
 4. Щом е след реглаж на клапани, ако не са ти сменили гарнитурата на капака на клапаните - от нея е! Цената й е 30-на лева. Сменят се също и уплътненията на капака за свещите.
 5. Yacco Lube P 5w-30 е интересно АСЕА С2 масло с HTHS 3.2 mPa.s. Като гледам техническите характеристики, се доближава до API SP, ILSAC GF-6A. Бих желал да го направят поне със 70% GTL база! @emod За пореден път забелязвам доста остатъци от старото масло. Капката е заформила тутакси краевата зона на ядрото... На какво може да се дължи това?
 6. Въпрос: Каква е разликата между бесараби и македонци? Отговор: Разликата е, че едните, на руски език обясняват, че са българи, а другите, на български език обясняват, че не са...!
 7. Катализатор се маха само, ако наистина е повреден и не върши работа. На негово място се слага нов. Всички други заменки, резонаторни гърнета и т.н. са "шменти-капели"! Катализаторът, освен, че намалява отделяните вредни емисии, участва в правилното образуване на горивовъздушната смес чрез ламбда сондата. Също така е и най-добрият обезшумител в изпускателната система. Моят съвет е, ако не ти е бил за изхвърляне, да си го върнеш обратно. Ако не става - търси нов.
 8. Имаше някъде из темите информация, че всякакво друго хидравлично масло, различно от хондовото, чупи рейката!!! Така, че внимавайте с избора!
 9. Владо, моля те, намери един скенер и сканирай. Така от телефона няма да е коректно изображението при преработката. Пробвах да я преработя и не става. Средната скорост не е нула! И моточасовете - също! Коригирай.
 10. "Зимата, тате, зимата..." Цитат от К. Лафазанов
 11. Ако го е пекло слънцето директно, при сегашните майски жеги, е логично да е вдигнало налягане в тубата и да избие фолиото. Маслото има не малко топлинно разширение, да знаеш. То и затова се мери нивото на студен двигател. Не е завирало, споко! Просто при разкото освобождаване на налягането е подскочило маслото в тубата и от това е цръкнало малко. Не му се плаши! Направи каквото ти е казал Емо и ако няма утайки си го ползвай с кеф. Все пак в двигателя, маслото е подложено на много по-екстремни преживявания!
 12. Те и японците, в последните бюлетини, също й дават 0W20 за тая кола! Но това е предимно за икономия на гориво и "Еко" съображения... За по-добра защита, аз бих се доверил на сервизната книжка. За информация, АСЕА А1/В1 е заменена от А5/В5 през 2016г.
×
×
 • Create New...