Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  2510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  117

dandilov last won the day on May 21

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

2325 Master

7 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 03/12/1973

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Recent Profile Visitors

5767 profile views
 1. Е, там със сигурност има много за "разглобяване"!
 2. Това XL 5W30 е едно към едно с Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30. Хидрокрек III-та група и малко други работи. Не очаквай чудеса от него. Лек път и весело изкарване!
 3. Според мен би било добре да го оставиш за дългия преход. С оглед на горивото LPG и предстоящото предимно извънградско каране на големи разстояния, не би трябвало да му се отрази зле. Тъкмо и ще имаме по-добра представа за качествата на маслото след този пробег. Сега е на 114 м.ч. Още 114 м.ч. не би трябвало да го съборят при този режим.
 4. По принцип е подходящо, но AMSOIL Signature Series 5W-30 по ми харесва! Tа дори и AMSOIL Signature Series 10W-30. При това "късо" градско, успява ли да мине на газ? И колко от времето работи на бензин? Ако работи повече на бензин, при такова късо градско ще трябва да сменяш маслото на 5-6 хил. км. И държиш ли на Амсойл? Понеже има и по-добри според мен масла. Като Ravenol DXG 5W-30, например. А и Ravenol SSV или FDS, също.
 5. Сръчно си е детето, а и въображение има. Абе на баща си са е метнал. Ама мОми нема ли за разглобяване та си играе с колички?
 6. Тепърва започва да заформя ядро. "Продължаваме напред..."
 7. Да беше взел едни JURID, та да са като оригиналните. С TRW имам лош спомен. Изкопаха ми дисковете на канали. Дано да си случил с по-качествени.
 8. VIOFO A129 Plus Duo не е ли най-удачен вариант по "цена/качество"? Някой ползвал ли е?
 9. Маслен филтър CHAMPION COF100208S Закупен online от български дистрибутор на авточасти. Може да бъде закупен на цени от 5,83 лв. до 8,00 лв., в зависимост от търговеца. На кутията филтърът е представен за използване в Civic VII, но в сайта на производителя , Part finder-а го дава и за други модели Civic, Accord, HR-V, CR-V, дори и за Legend. Преди да го купите, направете справка за съответствие тук. На външен вид, филтърът изглежда много прецизно изработен. Има и защитно капаче от прозрачна пластмаса. Размерите му са по-големи от тези на масовите филтри за Honda, но уплътнителният, външен О-пръстен е със стандартни размери и правоъгълно сечение. Ще пасне на повечето Хонди, там където външният диаметър на филтъра не е пречка! Ето как изглежда, сравнен с MANN W610/6: Вътре всичко е чисто - предимството на защитния целофан! Вътрешната макара (цедка) е уплътнена добре. Филтърната хартия е наредена и залепена изключително равномерно и прецизно. Няма излишни остатъци от лепилото като при някои други филтри. Снадката между двата й края е подсигурена с метална пластина. Конструкцията е здрава и не поддава на натиск. Филтърната хартия е със средна дебелина, съпоставима с тази на Mann W610/6, но е много по-плътна и въобще не прозира на просвет. Ще има по-добра филтрираща способност при малките частици. Поради по-големите размери, филтърът има изключително голяма филтрираща площ - около 1090 cm2 ! Това ще осигурява и по-добър поток на маслото. По-големият обем на филтъра ще осигури и по-голямо количество масло за пълнене, в маслената система, което е още едно предимство. Противодренажният клапан е изработен от стандартната черна гума, но е достатъчно еластичен при стайна температура и затваря бързо и плътно. Тук би отивало повече, ако беше изработен от силикон, но се надявам при ниски температури да си върши работата и така. Байпас клапанът е с диаметър 1,006 cm и отваря при натиск от 1,2 kg, което прави налягане от 1,48 bar. Малко по-високо от нормалното, но приемливо! Заключение: Един незаслужено пренебрегван от мен филтър, дълги години наред... - Изключително прецизна изработка; - Голям обем; - Много голяма филтрираща площ; - Плътна и здрава филтърна хартия, не прозираща на просвет. - Притежава една от най-ниските цени на пазара в момента. След подробния анализ, спокойно мога да кажа, че този Champion е истински шампион в "лигата" на средния клас филтри!
 10. Пресен случай от днес. Тръгвам сутринта от София за Враца. На магистралата, след разклона за гара "Яна", пред мен и зад мен нямаше никой и минах в лява лента, понеже дясната не става за каране (който е минавал от там, знае за какъв "автомобилен геноцид" иде реч). Карам си със 120 и периодично поглеждам в огледалото за обрато виждане, както си му е редът. Участъкът - прав, поне километър зад мен. Няма никакви МПС-та. Изведнъж, чувам зверски ръмжащ звук отляво. Имах части от секундата да мерна, с крайчеца на окото си, фар в лявото странично огледало ( а аз съм в лявата лента). Реагирах инстиктивно и импулсивно, и кривнах към дясната лента. Но докато реагирам, от лявата ми страна профуча моторист. Между мен и мантинелата ( пак да кажа, че и двамата сме в лява лента!) Гумите му се движеха по бялата маркировъчна линия на асфалта, откъм мантинелата! Не знам с каква скорост се движеше, за да не го забележа в огледалото за обратно виждане , но се стрелна покрай мен като изтребител на форсаж. А аз карах със 120. Шофьор съм от 1991г. Такова безобразие не бях виждал и такъв уплах не бях изпитвал до момента!!! Ами ако се беше "шибнал" в мантинелата, или в колата ми, при разминаването? Как щях да докажа после, че нямам вина?!? Ами ако изпреварвах TIR в този момент, каква мазаница щеше да се получи?!? Защо народът ни толкова изтрещя? Какво се случва с хората? Ако не мозък, то поне инстинкт за самосъхранение не им ли е останал? П.П. Гледах веднъж някакво предаване по телевизията как мотористи се оплакват, че другите водачи на МПС-та не ги пазят на пътя. Ей "аланкооо", след като ти не се пазиш и не спазваш правила, как другите да те опазим бре?
 11. Honda Synthetic Blend - като видите "Synthetic Blend" винаги да имате едно на ум, че това е смес от различни хидрокрек групи масла ! А на това масло има анализ в oil-club.ru и msds също. Не ми се занимава сега да ровя. Който има интерес може да го намери там. По спомен, ако не ме лъже паметта, беше смес от хидрокрек 3-та + хидрокрек 2-ра групи и някакво количество минерално. Ресурс 3 до 5 хил. мили макс., в зависимост от режима на каране. LTD - не съм попадал скоро на анализ, за да видя новото SP как е "сглобено", но и там си имайте едно на ум. Като са ОЕМ на Honda, не си мислете, че са най-добрите масла. И не ги прави Honda, а определен производител на масла, избран от Honda, по спецификации на Honda, покриващи минималните изисквания за гаранционна поддръжка. Маркетинг... За тая цена спокойно можете да си купите доказано по-добри масла. Едно Shell Helix Ultra, например. Но чистата Ultra, без други абревиатури като ECT, AVL и т.н. Кеф ти 5W-30, кеф ти 0W-30 A5/B5. А пък, ако искате нещо още по-добро - избирайте от Ravenol USVO.
 12. Можеш да използваш всичко от 0W-20 до 5W-30, но си зависи най-вече от текущото състояние на двигаеля и режима на експлоатация! (гори ли масло, трака ли веригата, повече градско и др.) DXG 5W-30 е много добър избор за 30-ка.
×
×
 • Create New...