Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  2151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

dandilov last won the day on May 2

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

1751 Master

6 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 02/25/1973

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Recent Profile Visitors

4535 profile views
 1. @ceco_accord Разликата в цветовите нюанси се дължат на различната осветеност при заснемане на капковите проби. От там идва и разликата след обработката. Ако бяха сканирани на един и същи скенер, нямаше да е така. Като изключим казаното по-горе, не се наблюдава разлика в развитието на маслото. Няма допълнително разтворени замърсявания, както и разширяване на дифузната зона. Тоест, маслото не е "мръднало" през последните 3300км. Даже ми се струва, че е малко по-чисто от преди. Или филтърът е обрал малко от замърсяванията, или е помогнала и доливката на 0,4 л.
 2. Не е съвсем добре на вид. Има доста видима чернилка. Трябва му малко почистване. Oxicat веднъж на всеки 3 месеца и ще светне като нов.
 3. @JHM ...от темата за капковите проби. Вече съм с трето пълнене Shell Helix Ultra. Нямам никакви забележки. Изглежда двигателят го харесва. Работи перфектно, няма разход на масло. Лабораторният анализ също показва много добри стойности на 7500 км., с оглед на стария двигател. Взел съм и SSO от коледните промоции, което се чудя, на есен, в Jazz-а на баща ми ли да сложа, или в моята. Ще видим... SSO съм ползвал веднъж преди 5 години, мисля. И с него беше добре. Направи ми впечтление, че потъмнява много бавно. Но сега и рецептурата му е малко по-различна, та не знам как ще се държи.
 4. Интересна визия. Ясно очертани ядро, дифузна зона и периферна зона. Ядрото се разпада и е наситило дифузната зона със замързявания, но периферната зона съдържа още чисто масло. Горивото LPG може да обясни ситуацията. Като цяло, мога да предположа, че или двигателят е силно замърсен от преди и маслото бързо се насища с нечистотии, или минералната съставна се е изпекла вече и овъглила. С оглед да се предотвратят по-нататашни отлагания в двигателя, мисля, че би било добре маслото да се смени.
 5. Може да се получи и при смазани водачи, ако втулките в супорта са разабити. Тогава се получава заклинване на водач. Отива се на ремонт супорти. Да се има предвид.
 6. Еднакви масла, само дето Honda Synthetic Blend си е "Blend" (смес от III, II и малко минералка, поне така беше преди), а Петро-то си е 97% хидрокрек III. ... ако не са го о@к@ли и него... ха-ха Щото при мен започна да намалява по малко към 4000 км.
 7. @G_S_H А на кого трябва да вярваме в случая? На производителя ли, или на "разни сайтове"? Мисля, че въпросът ми е риторичен...
 8. Иди при Бранко ( Markony ) в Русе. Ей го къде е... Трябвало е при него да направиш ремонта, но...
 9. За височината на протектора и новата смес каучук - "А дано, ама надали"! А какво става с аквапланинга?!? Гледал съм филмът "Купи, хвърли, купи" вече. https://youtu.be/m6_N38XZSqA Меду другото, и посланието на друг филм, забелязвам, че вече се е случило, за съжаление в световен мащаб: https://www.vbox7.com/play:75886abb36 и https://www.vbox7.com/play:23eb2c2608 Изгледайте ги, ще ви накарат да се замислите! П.П. Нищо лично към JHM. Напротив, имам голямо уважение към теб! Просто съм скептично настроен към такива "нови технологии"... 2 П.П. Цецо ме е изпреварил за аквапланинга.
 10. Колега, не бъди толкова смел! Това е среден клас масло, хидрокрек, може и с малко добавена минералка. Вече не пишат в msds-a... С оглед на тенденциите от последната година, не карай повече от 150 - 175 моточаса, и/или 7500 км.
 11. Тук вече започва да се забелязва заформяне на ядро. Нещо, което ти липсваше във всички проби до момента . Дали пък моторът ти не е бил извънредно много мръсен до сега? И с предните масла само да си го миел...? Това ще си проличи при следващите 2 - 3 масла. Карай сега да видим SSV -то как ще се развие нататък.
 12. Здравей, Темата за маслата не е заключена ето последната част: https://forums.hondabg.com/topic/113303-faq-4-двигателни-масла-обсъждане-част-четвърта/ Маслата Wolf са среден клас, белгийско производство. Това от снимките става за двигател R20, който е в добро, нормално състояние. Сменяй макс. на 7500км.
 13. Ами и аз не мога да разбера какви са тия фокуси. Да нямаш някъде късо между алтернатора и инсталацията? Някой протрит кабел, който да цака работата... Не знам. Втулката с колекторните пръстени се сменя, но изводите й трабва да се запоят със сребърен припой, който е високотемпературен. Ако след ремонта са ти запоили твоята с обикновен припой, при по-голям ток се нагрява и се разпоява. Обърни внимание и на това!
 14. Няма смисъл от втора употреба, понеже пак ще е с износени четки. Аз сложих нов, полски, преди години и си работи нормално. Ето и тук го има https://www.proavto.bg/artikul/AS-PL/rele-regulator-ARE0161_AS и доставката е по-евтина - със Спиди. П.П. реле-регулатор, четки, диоден блок, всичко това е 3в1, в горепосочения модул.
×
×
 • Create New...