Jump to content

dandilov

Фен
  • Мнения

    2717
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    141

dandilov last won the day on Юни 24

dandilov had the most liked content!

Обществена Репутация

2671 Master

7 Последователи

Относно dandilov

  • Ранг
    човек
  • Рожден ден 12.03.1973

Profile Information

  • Кара
    CR-V III R20A2 i-VTEC 4x4 АТ бензин
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София, Враца

Contact Methods

  • Skype
    dandilov

Последни посетители

8232 профилни разглеждания
  1. Чак да забива и придърпва, значи има нещо нередно. Да спъне малко тягата на ход - да, но да спъва двигателя до степен да забива и придърпва, това не е нормално. ...Като скъса ремъка, щеш не щеш, ще го оправиш.
  2. Когато се говори за 2.0 и 2.4 двигателите на Хонда е редно да се внесе едно важно уточнение. Има два вида двигатели 2.0, които са коренно различни един от друг. Това са двигателите, серия R20 и серия K20. При К-серията на Хонда има 2.0 и 2.4, съответно K20 и К24. Те са с два разпределителни вала. Славят се с износване на изпускателния разпределителен вал. R-серията са хвалени като едни от най-здравите двигатели, произвеждани в историята. Поне така твърди нет-ът. Те са с един разпределителен вал. При тях има проблемна партида, производство около 2012г., когато са им поставяни уникално тъпи маслосъбирателни сегменти на буталата и всичките от тая партида горят масло зверски. Другите години са с нормални маслосъбирателни сегменти и ако са обслужвани правилно, нямат този проблем. Генерално всички двигатели, ако не им е сменяно маслото макс. на 200 - 250 моточаса, горят масло, поради задръстени и запекли маслосъбирателни сегменти и дренажни отвори на буталата. 90% от европейският внос са такива. И няма значение Хонда ли е, WV ли е. При американския внос не знам какво е положението. База за сравнение, относно динамика, нямам. Но всеобщо е известно, че К24 има по-голям въртящ момент от К20, а от там и по-голяма тяга при набиране. Също има и по-голяма мощност, разбира се. Аз съм с R20A2, автомат, и си ме устройва напълно. За моите нужди си има необходимата динамика и всичко си ми харесва. Не ми трябва повече от това. Но, разни хора, разни идеали.
  3. Двуглавият змей, докато източи главите. Но въпреки това, колко ли време трябва да се точи маслото, при смяната, за да може да побереш 4,3 литра...? Странна работа...
  4. Всичко е о.к. Маслото си е сравнително чисто, както се вижда и от снимката на щеката. В начален стадий се заформя ядро, както и започва да се насища дифузната зона. Това го отдавам най-вече на несливаемия остатък, който при теб хич не е малък! По сервизни данни, трябва да налееш 4,3 литра (service fill), а ти си налял само 3,7 литра. Къде са останалите 0,6 литра?
  5. Здравей, Наско! Линк: https://ato24.de/en/honda-dual-pump-fluid-ii-0-946-l.html Вид и количество: Honda Dual Pump Fluid II 0.946 L - 2 x 0.946 L Стойност на поръчката: 2 x €16.20 = €32.40 - (€32.40*0.15) = €27.54*2.15 = 59.21 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Манастирски ливади (трябва да се плати по банков път)
  6. Добре си е. Може да пробва DFE 0W-20, ако е решил проблема с разхода.
  7. Много добре за 8000км. Леки замърсявания, почти не се забелязват частици от износване. Тази проба на кого е? При теб имаше доста тежки частици за 7000км.
  8. ЕВС, но Greenftuff. Черните са си най-обикновени.
  9. Нямам време да се занимавам. Някой друг, ако има желание.
  10. Не. Това е снимката на Цецо.
  11. @MotoMK5 Скенерът не е настроен на фото режим, според мен. Изображенията изглеждат преекспонирани и не дават правилната картина след цветовата обработка. Офисната хартия нормално не излиза чисто бяла при сканирането, а малко синее. След цветовата обработка не трябва да излиза чисто черна. Тук е обяснено как да се направят настройките на Windows-a и на скенера: https://forums.hondabg.com/topic/107096-капкови-проби-на-двигателни-масла/?do=findComment&comment=1057520815 Капвай само по една капка на лист и се опитай да капне сама.
  12. Щом е прегрявана, има голяма вероятност да са надрани цилиндри. Ако случаят е такъв - няма спасение, нито със сегменти, нито с гумички на клапани. Може да се провери с ендоскоп през отворите на свещите. Не знам обаче в кой сервиз имат. Първо това направи, преди да правиш ремонти. Ако има надрани цилиндри, ремонтът става неизгодно скъп. По-евтино е да си купиш друг двигател втора ръка. Ако няма деруги по цилиндрите, тогава нови , качествени сегменти, оригинални гумички за клапаните и кадърен механик ще решат проблема.
  13. Има! Точно входът на филтра е след след маслената помпа и налагяне според оборотите.
  14. Пробата е супер! А каква е тая грапава хартия?
×
×
  • Създай нов...