Jump to content

dandilov

Фен
 • Мнения

  572
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  10

dandilov last won the day on Юни 12

dandilov had the most liked content!

Обществена Репутация

326 Excellent

2 Последователи

Относно dandilov

 • Ранг
  Потребител
 • Рожден ден 25.02.1973

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца
 1. Помощ за грешки

  Благодаря колега! За датчик на колянов вал става въпрос. Грешка при превода... Извинявам се!
 2. Горене на масло

  Грешка! С 10w40 само ще донацапаш двигателя! Може би двигателят е за ремонт. Но има случаи, в които се оказва само запекли сегменти от не навременна смяна на масло и/или използване на наподходящо масло и не навременната му смяна, от предишния собственик. Най-често колите, идващи от Италия. Проблемът се решава с 2 - 3 смени в интервал от по 5 - 6 хил. км., с качествено масло, с висок TBN. За да разтвори и разпече нагарите по сегментите и да позволи те да уплътнят цилиндъра. Например за теб от общите поръчки тук (по избор на цена и твое предпочитание): 1. https://www.ato24.de/en/ravenol-fo-sae-5w-30.html 2. https://www.ato24.de/en/ravenol-sso-sae-0w-30.html 3. https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html 4. https://www.ato24.de/en/amsoil-xl-5w-30-synthetic-motor-oil.html 5. https://www.ato24.de/en/amsoil-xl-5w-20-synthetic-motor-oil.html 6. https://www.ato24.de/en/amsoil-xl-0w-20-synthetic-motor-oil.html Не винаги това се оказва прчината, но има не малка вероятност. Има регистрирани случаи на значително намаляване, на разхода, на масло до норма, след няколко такива смени. Важно условие е, при всяка смяна да източваш (изсмукваш) и несливаемия остатък от картера! Около 300 - 400 милилитра, който разваля веднага новото налято масло! Става с шприц или спринцовка и маркуче. Ако това не помогне - значи нови сегменти. Ти решаваш дали да пробваш тази методика, или да направиш направо ремонт. Успех!
 3. Купих си Харви :D

  Не знам при ЦРВ/ХРВ как е, но при мен тази ламаринка си е фабрична. Само, че беше огъната навън (към двигателния отсек) и каквото капе или тече, падаше от вътрешната й страна и от там в купето. Огънах я навътре (към купето) така, че каквото пада по нея да се стича от външната й страна и от там да се оттича към калниците. От тогава нямам проблем с вода в краката на пасажера.
 4. Провери ли дали е здрав бушонът на ABS-а?
 5. Шега е разбира се... Ама като се замисли човек, колко време им отнема да доставят... Все едно с парахода на въглища...
 6. За мен 4 х 1 л. от RAVENOL SSO SAE 0W-30. https://www.ato24.de/en/ravenol-sso-sae-0w-30.html 4 х €9.49 = €37.96 х 1,9675 = 74,69 лв - 5% = 70,96 лв.
 7. ...чакат парахода Малко ъпдейт... Не чакат парахода... Даже не са го товарили още... Питах ги директно кога ще доставят новото Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30 - GM dexos1™ Gen 2. Ето и отговорът: "Hello mister Dilov, Thanks for your request. We will try to order that oil within the next time. But we do not know when we will get that oil. Otherwise we have two other oils with that approval. You can find them in here: https://www.ato24.de/en/car/engineoil-gmnbspdexos1nbspgennbsp2.html Kind regards ATO24-Team" Така, че който чака това масло - да знае, че скоро няма да го има.
 8. Дисковете и накладките вече са при мен. Благодаря на Izanagi !
 9. КривИ дискове

  Ами по-скоро са виновни италианците, според мен... Газ - спирачка, газ - спирачка... и така на всеки 50 метра.
 10. Ъпгрейд на спирачки Сивик

  Изпекъл си ги... С оглед на подписът ти под аватара... А, да използвам случая, да вметна моето мнение по един общ и много дискутиран проблем за спирачките: https://forums.hondabg.com/topic/105981-криви-дискове/?page=2&tab=comments#comment-1057521507 Пост #80
 11. КривИ дискове

  Да раздвижа темата с моя пресен опит - конкретно за предните спирачки. Дискове 262 мм. За 5 години хвърлих 3 комплекта дискове и накладки. По ред на номерата: Delphi, Textar, TRW. То не беше престъгване с машина на ProCut, почистване на спирачни апарати, смазване на спирачни бутала, смяна на водачи на апаратите и т.н. Няма ефект... Или по-точно ефектът е временен. КривИ дискове, износва ги неравномерно, тресе при спиране. Осдобено осезаемо при скорост между 40 и 60 км/ч. Проблемът е в леглата (втулките) на водачите, на спираните апарати! Износени са! След като преди 2 години смених водачите с нови, проблемът изчезна. И така до тази пролет, когато проблемът прогресивно започна да се връща... Понеже при смяната на водачите забелязах достатъчно голяма хлабина в леглата им, противно на препоръките ги напълних зверски с грес за спирачни водачи и бутала на Ate. Така хлабината значително намаля и 2 години нямах проблеми. Но! Това се оказа временно решение. Проблемът се завърна... Тресене, криви дискове и т.н. Като свалих супорта, водачите тракаха вътре в леглата като кастанети. Въпреки, че си имаха достаъчно смазка. В момента съм взел други супорти, втора ръка и ще сложа тях. И при двата, само по един от водачите има лек луфт, който след нормално смазване, изчезна. Дугите два са "бетон". Силно се замислям за чисто нови супорти, но цената на тия железа е солена... Та основният проблем не е в дисковете и накладките, марки, видове и т.н., а в разбитите легла (втулки) на супортите и износени водачи! Ще пробвам и един експеримент с райбероване на леглата и изработка на водачи с по-голям диаметър, за да запазя супортите. Но предвид, че не може да се направи циментация на копията на водачите, незнам и те колко биха изкарали... В допълнение, есента имах неблагоразумието да намажа и пластините на супортите (където лягат и се движат накладките) с медна грес. Въпреки, че майсторът ме увещавше да не го правя, че ще се смеси прах от накладките с медната грес и ще запече. Е, майсторът се оказа прав! Ето го и допълнителният резултат, освен започналото преди това тресене: Пластинките трябва да са чисти, гладки и без никаква смазка, иначе се получава това от снимката.
 12. Ъпгрейд на спирачки Сивик

  Мда, и Ate си е оферта.
 13. Ъпгрейд на спирачки Сивик

  Ако ще купуваш "шир-потреба", тогава си вземи и дискове, и накладки Delphi. Както съветва fenabg. Хем са с доказано качество като за шир-потреба, хем са и най-евтини като за такова качество. Даже са и намалени в момента. Предни накладки комплект 4 бр. - около 31 лв. Преден диск - около 41 лв. бройката. https://kanex.bg/shop/avtochasti/p/nakladki-diskove/HONDA/CIVIC/CIVIC+Mk+V+Hatchback ... но темата беше за "ъпгрейд", май...
×