Jump to content

dandilov

Фен
 • Content Count

  1818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

dandilov last won the day on December 20 2020

dandilov had the most liked content!

Community Reputation

1269 Master

3 Followers

About dandilov

 • Rank
  Инженер
 • Birthday 02/25/1973

Profile Information

 • Кара
  Civic MB2 1.4is Fastback D14Z4, бензин
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, Враца

Contact Methods

 • Skype
  dandilov

Recent Profile Visitors

3400 profile views
 1. Относно предварителното пълнене на филтъра с масло, не го правя! За първоначалния старт има достатъчно останало масло във ваничките под разпределителния вал и в системата, за да осъществи някакво първонаално мазане. https://www.oil-club.ru/forum/topic/314-zalivat-li-v-novyy-maslyanyy-filtr-maslo/ @5 GTT Същият е. Основната разлика е във формата а външния, гумен, уплътнителен пръстен. При ОЕМ е с кръгло сечение, а при афтърмаркет-а е с правоъгълно сечение. Имa, обаче доста оплаквания от скъсани противодренажни клапани на неговия "събрат" - европейският FRAM! https://www.oil-club.ru/forum/topic/28244-fram-ph5317-honda-kia-hyundai-mitsubishi/?do=findComment&comment=1188959 Ползвах веднъж такъв FRAM PH5317 ( https://www.sogefifilterdivision.com/catalogues/FO/scripts/cat_fich_filtre.php?zone=FR&catalogue=FRAM&lang=GB&ref_filtre=PH5317 ) и при мен се скъса! С Purflux LS350 (който е същия ) не съм имал такива проблеми.
 2. Каква боя? На кой филтър? Ако е за Purolator, бих предпочел Purolator BOSS. Разликата между ONE и STANDART е минимална.
 3. Експериментирайте. Няма лошо! Аз се убедих, че ми е най-изгодно ... според "цена-качество"! ... да си купувам за D14-ката, от Япония, ето това: https://www.amayama.com/en/part/nitto/4hm113 може и това: https://www.amayama.com/en/part/nitto/4m118 Идва за една седмица по "Български пощи". Без мито! Поръчвам си по 2 бр., за да ми е по-малка цената за доставка (разпределена на бройките). Ако се надхвърят $30, ще има и мито, и ДДС, обаче! Да се има предвид! Инструмент за части: https://honda-europe.epc-data.com/ Тестове: https://www.oil-club.ru/forum/topic/28216-nitto-4hm-113-honda-cr-v-civic-crossroad-domani-fit-jazz-stream/ https://www.oil-club.ru/forum/topic/28731-nitto-4m-118-honda-accord-honda-civic-kia-rio-hyundai-accent/
 4. Това Лики ( според данните от .pdf-a ) не бих си го купил. На тази цена, а и на по-ниска, има по-добри масла. D14-ката можеш да я караш с голям избор от масла. Зависи от състоянието на двигателя, на първо място! Другото е ти как го усещаш с определено масло. За моята, аз предпочитам здраво 5W30 по ILSAC или ACEA A3, с вискозитет при 100°C между 11 и 12 mm²/s.
 5. С пушката от балкона на пусия, иначе няма спасение... Цитат: "Ей тоя го дебнем от четвътък...!!!" До там сме се докарали за съжаление... Това не си е работа... Едно време беше: "Кой ми открадна чистачките?", а сега: "Кой ми открадна катализатора?". Отстрани погледнато, имаме еволюционно развитие технически, а реално погледнато сме примати, по-зле от преди 40 години... Жалко...
 6. А може да е "опукала" и някоя-друга бобина...
 7. Като изстине, напълни радиатора догоре, а разширителния съд - между средата и макс.
 8. Може и между MIN и МАX. След като направиш обезвъздушаването, на следващия ден, на студен двигател, го допълни до МАX.
 9. Все още натрупва в ядрото. Насища и дифузната зона. В самата периферия се забелязва малко чисто масло. Нормално изглежда за добре работещ дизел и експлоатацията. Ще помоля за по-подробен анализ emod. Аз не съм много вещ в дизеловите капки...
 10. Комбинацията от ILSAC GF-5, API SN Plus и Dexos1 Gen2 е равно на ILSAC GF-6A и API SP. Наливай смело като им дойде времето и не се притеснявай. Само голямата туба да не остарее повече от 3 години, щото е 2019.
 11. Няма "клас" и няма "по-добро"! Има изисквания и спецификации.
 12. Не е по-некачествено! GTL - базата е много чиста и стабилна. При нея не са необходими да се слагат толкова много VIIs - подобрители на вискозитета, произвежда се в Катар от природен газ, а в същото време е и по-евтина като производствен процес. От там и цената на маслото е по-ниска. Отделно при А5/В5 се слагат повече допълнителни съставки, плюс по-скъпата база - от там и цената "рипа". За българските дистрибутори на Шел е ясно какви надценки слагат и няма да ги коментирам.
 13. Ама ти си с бобини на всяка свещ. Не знам дали ще стане... Иначе кабелчето се увива около високоволтовия кабел, за да се индуктира импулс в него и така по импулсите, часовникът преценява кога работи двигателя и кога не. При мен е така схемата.
×
×
 • Create New...