Jump to content

didipov

Фен
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

didipov last won the day on December 16 2020

didipov had the most liked content!

Community Reputation

104 Good

About didipov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA Accord 2.4 Tourer 2012
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  ppv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Това че един продукт се намира трудно на пазара, лично мен би ме отказало моментално от бъдещо използване. Все пак се води консуматив и не си заслужава усилието/времето вложено в издирване. При положение че имаш износени гумички, би било по-удачно да ги смениш, а теча да го отстраниш. Маслото едва ли ще реши тези проблеми. Една извадка от сайта на мобил:
 2. Те производителите хубаво ги рекламират ама пропускат да кажат при какви условия ще издържат тези километри (обърни внимание как са си измили ръчичките в описанието ...до 20 000км, което включва и 5 000 и 19 999). Ако си в щатите и въртиш километраж с едно палене извънградско или постоянно със загрят двигател ще можеш да ги направиш тези километри. Но в нашенски условия дори и скъпото масло ще се скапе за около 8000км(поне тестовете това показват). Някой някъде беше казал че двигателите на хонда харесват свежите масла, другото е въпрос на вкус
 3. Точно поради тази причина трябва да станат анонимни. Ако минустите трябва да се оборват с текст, то по същата логика би следвало и плюсовете да се оборват с текст. При това положение форума ще стане ... браво, точно така, право в целта .... пост след пост.
 4. Костадинов каква ти е настоящата мултимедия и с каква искаш да я смениш?
 5. Правят се "плюсчетата и минусчетата" ананонимни и в даден момент ще станат безинтересни за заядливковците ... и ми се струва че ще почнат да се ползват по предназначение.
 6. https://soundcloud.com/djdiansolo/bg-ethno-house-mixed-by-dian-solo-episode-2
 7. Черното е с OEM Part Number 08798-9063, т.е. това което е препоръчано в сервизния бюлетин ... В този ценови диапазон ми се струва, че RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 е по-добра покупка.
 8. Най вероятно си решил проблема със затягането на силовия кабел(минусовия проводник към купето)-един оборот си е много. Трябвало е да развиеш болта и да огледаш обувката дали няма натрупан окис и ако има такъв да го почистиш и стегнеш. Между другото прекаленото стягане пак не е желателно, понеже води до други последствия. Не отказвай часа в бултрако, най-малкото за да видиш каква грешка е записана...за да си спокоен
 9. Първа страница от третата част за маслата отново я няма никаква, или се отваря след 5мин. Следващите са ОК.
 10. Ако е точно на максимума карай си така. Ако е над ... дръпни някой друг мл. през щеката за да влезеш в границите. Лично аз не мисля че нивото има връзка с шума. Шума го има само на 3-та предавка или 1-3?
 11. Колкото по-вече четеш толкова по-вече се объркваш. В конкретния случай е 1,2. При гореизброените е под 0,8, поне до колкото успях да намеря инфо. Има едип период от темата, през който се набляга на тази зависимост:пепел/катализатор. От там идва и драмата :).
 12. Сулфатна пепел, катализатори не е предназначено само за бензинки а универсално, т.е. нямало да си върши работата добре при експлоатация на бензин. Такива ми ти неща. Съмнения породени след препрочитане на темата.
 13. Времето си върви километрите също. Есента налях на k24z3 cw2 RAVENOL SSV SAE 0W-30 и имах разни терзания дали е подходящо за мен, но след като обсъдихме тук подробно драмата ми и по съвет от по-компететни от мен хора в тази тема, останах с него, с нагласата да го сменя на 7000км. Е километрите се врътнаха. Към този момент нямам разход(поне по щека), карам в органиченията винаги, на магистрала макс 120км/ч, над тая скорост не ми е комфортно. През студените дни(до -15 ) стартирането на двигателя беше лесно. Та сега съм решил стриктно да се придържам към 0w20 и дилемата е следната: honda-full-synthetic-0w-20 и по-евтиния вариант: Petro-Canada SUPREME Synthetic 0w20 - това май ще се взима от лубрифит. Базите им са различни, добавките също, на пръв прочит петрото печели, но черната тубичка дали няма да е по балансирана от към добавки гарантиращи добро смазване, запазване на веригата ... гумените уплътнения(този показател май не е обсъждан в темата), какво влияние оказва пълната синтетика върху тези елемнти.
 14. Шума ... не знам от какво може да е, а може и да си е някакво лично усещане и да те вкарва в заблуждение. Един тест: мини на "S" и с перцата включи до 3-та, подавай и отнемай газ да видиш дали го има този шум. Нивото можеш да си го измериш и сам: връткаш на колата някой друг километър, така че да докараш двигателя до работна температура и по възможност да изредиш няколко пъти скоростите. Спираш някъде на равно, включваш на Р, не гасиш двигателя, или в рамките до 1 мин дърпаш щеката, забърсваш я хубаво, натикваш я обратно, така че да се "заключи", вадиш я и веднага я хоризонтираш и отчиташ нивото. Ако случайно не можеш да видиш до къде е мокра щеката, можеш да си помогнеш с пръст, пърченце хартия ...
×
×
 • Create New...