Митко Йотов 476 #801 Posted September 17, 2020 @MotoMK5 Ти си егати фена! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 728 #802 Posted September 17, 2020 Ако не можеш да се ориентираш в препоръките в маслената тема (част 4, част 3), можеш да попиташ там. Но не очаквай по-еднозначни отговори. Освен ако към момента са активни сходномислещи хора. Ако искаш бърз и еднозначен отговор, погледни таблицата в първия пост за препоръчани масла, а именно 0W-20 или 5W-20 с API SN/RC или ILSAC GF5 или по-нов. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MotoMK5 13 #803 Posted September 17, 2020 Благодаря за отговора.Видях таблица и за това се пообърках какво да е точно маслото. Ще пообмисля и ще взема някакво пък ще видим как ще се държи в колата. Quote Share this post Link to post Share on other sites
storish05 5 #804 Posted October 4, 2020 Колеги, имам Акорд 8 с ръчна скоростна кутия. Само от Хонда ли става топката за ск. лост или и от някоя друга марка?Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
storish05 5 #805 Posted November 14, 2020 Колеги, някои наясно ли е Акорд 8 2009г 2.2 iDtec с каква марка горивна помпа за високо налягане излиза от завода?Има ли го при нас този проблем със стружките като бошовските CP4 помпи?Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1456 #806 Posted November 14, 2020 Ми, излиза си точно с помпа на Бош. Има и няколко случая (тук във форума), на колеги със счупени такива помпи, от там и проблема със стружките. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
darius 761 #807 Posted November 24, 2020 На 28.07.2020 г. at 22:38, Nicholson написа: Не си го разбрал правилно за данъчното и застрахователя, иначе щеше да си търсиш 2.4, 45 коня разлика не са малко и определено ще ги усетиш... "При изпреварване е тегаво и изобщо не можеш да усетиш 200-те коня под капака" Хондите са с деликатен педал на газта - до половината му ход е прилично, а натиснеш ли повече (смятайки че ще получиш още) - следва разочарование... Повтарям фен съм на 2.4 двигателя модел TYPE S ръчна скоростна кутия! Доста старо мнение, но научи се да си караш колата! Режим спорт! Не за изпреварване, а за каране! Кутията е адаптивна! Върви прилично! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nicholson 1 #808 Posted November 25, 2020 Ок разбрах, но все още не съм взел! 🙂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsubishi 0 #809 Posted February 11 (edited) Привет момчета и момичета, Радвам се, че форума още го има, жалко че темата ми за CRX-а е изтрита. 😐 Въпреки ника и колата от подписа ми 😂😂 съм се загледал в Акорд 8ма генерация с идеята да е следващата каляска. Гледах и по- нови и дори чисто нови автомобили и излиза, че ако човек иска да кара нещо с двигател по- голям 1,6, избора е само мерцедес и бмв. Тия автомобили нито са ми по вкуса, нито по джоба. Та за това и заключението за Акорд. Какво е вашето мнение? Актуален ли е този автомобил все още? Как остарява с годините? Изчетох абсолютно цялата тема и за пръв път виждам толкова положителни мнения за един автомобил... Фанатици.. 😀 Изминавам по около 500 км на седмица и за това съм се насочил към дизелов вариант. Ама пусто ме притеснява ДПФ, ДМФ, турбото и ГНП. Четох, че колегата @Maximus е правил процедуата по почистване на ДПФ. Ще е готино, ако пусне един ъпдейт как са се развили нещата след това 😀 Има за сега две опции: 1. 2014та година на 150,000 км. (https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/honda/accord/22-i-dtec-lifestyle-tourer-5d/4981985) или 2. 2009та година на 122,000 км. (https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/honda/accord/22-i-dtec-elegance-tourer-5d/4892079) И двата автомобила са обработени против ръжда от долната си част и в кухините на капаци и врати. И двата автомобила съм 100% сигурен, че са на реални километри. Не съм фен на това да си сменям автомобилите често та за това колата се взима с дългосрочна преспектива. Кое според вас е по- добрият вариант и защо? Edited February 11 by Mitsubishi Quote Share this post Link to post Share on other sites
policeman 813 #810 Posted February 13 Колега,взимай фейса.На по-малко години е, а и разликата в цената не е много голяма.Този двигател и добър.Карам такъв акорд вече 6-та година и съм много доволен.Навъртял съм му около 150к км и вече е над 300к км.Премахнах ДПФ, защото замина и реших да го премахна физически и ремапнах.Колата исках да не пуши и така се получи-195 кс и към 400нм.Разхода се оптимизира,динамиката е прекрасна и най-вече, не кади отзад,като ВАГ автомобил😁.Към окачване и купе нямам забележки.За тези 6г нищо не съм пипал.Сменил съм само накладки и предни дискове (консумативи).Електрониката е желязна,нямам забележки,като всичко работи-дистроник,автопилот,ел пакет и т.н .Лятото карам на 19”-ки 235/35 -разход извън града 5/6, градско 8,5-11(втората цифра е зимата), смесено с предимно извън града 6,4-6,8 на 19”.Масло 0-30 на 20к км.Слагам Yacco.Сменил съм тръбичката на ЕГР-а,това е слабо място и се пукат.Сменил съм и съединителя с маховика-1350лв оригинал.Веригата няма проблем-карат над 500к км.Премиум саунд системата е добра,моята е такава, свири прилично.Притежавал съм много хонди,предимно бензин, от тях няколко Р-ки, тази ми беше първата дизелова,но смело мога да кажа, че е една от най-добрите.Надявам се ще ти помогна малко с избора.Успех с търсенето! пс Парното е скапано, няма нищо общо с бензинова Хонда 🙄 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mitsubishi 0 #811 Posted February 14 @policeman, много благодаря за отговора. Според теб има ли друго решение за ДПФ-а освен премахването му? Казваш, че парното е скапано, явно за това 90% от предлаганите тук са с инсталирано Вебасто 😁 Quote Share this post Link to post Share on other sites
policeman 813 #812 Posted February 14 Ами това е най-рационалното за мен.Имаш опция и да го дадеш за почистване.Това сам го решаваш Quote Share this post Link to post Share on other sites
niko75 37 #813 Posted February 14 В испанския форум пробиват питите на дпф с бургия 10мм и забравят за проблема,прави си регенерирането не сьм чел подробности защото съм със 7-ма и там нямаме такова нещо Quote Share this post Link to post Share on other sites
policeman 813 #814 Posted February 15 Да и руснаците го правят това с дупченето Quote Share this post Link to post Share on other sites
Untouchable 14 #815 Posted February 22 На 11.02.2021 г. at 18:36, Mitsubishi написа: Та за това и заключението за Акорд. Какво е вашето мнение? Актуален ли е този автомобил все още? Как остарява с годините? Изчетох абсолютно цялата тема и за пръв път виждам толкова положителни мнения за един автомобил... Фанатици.. 😀 Изминавам по около 500 км на седмица и за това съм се насочил към дизелов вариант. Ама пусто ме притеснява ДПФ, ДМФ, турбото и ГНП. Четох, че колегата @Maximus е правил процедуата по почистване на ДПФ. Ще е готино, ако пусне един ъпдейт как са се развили нещата след това 😀 Акорд 8 на 100% е актуален, карам такъв 2 години. Как да остарява с годините? колата има брутален външен вид. Тоя ДПФ, ако не си го купуваш нов който е около 3 бона, с чистене няма да стане, даваш едни пари и след 1000км пак същото, разберете че живота на ДПФ-а е 230к км. толко, другото си е подарък. Ако няма да даваме 3 бона, процедурата е режа и хвърлям и ремап. Пушаците и тем подобни щуротии си ги оставете настрани. Направена качествено процедурата не води до пушаци, след ДПФ-а има катализатор. И като си търсиш Акорд гледай да е след 2008г. иначе ставаш като мен, даваш пари за документи от Бултрако (50лв.) за достоверност че е Евро 5 и после в КАТ(тесни инженери на автомобилостроенето) ти казват ъъъъъъъ ма имаме заповед че тея след 2009 са Евро5, твоята е Евро 4, не че нали тея 2008 не са 1/1 ма ся нали не може да спориш с такива специалисти от Министерски съвет. Та затова аз напук на това че се изръсих за моята 20к да карам Евро 5 ми го на.укаха, после имаше режа и махам. Вече 1 година така върви, разхода ми падна, мошността се увеличи, това ми е наблюдението. А това за Еко меко и бля бля, щели да слагат стикери и забрани за коли, доооообре, в центъра на София живея, квартала е само къщи, 10 човека се топлят на ДЪРВАААААА, като отворя прозореца да проветря и в нас става като цигански катун. Център София, а добре ли е после колите пушели и тем подобни щуротии, ДПФ на комините има ли ? не! тогава без да ми пишат някой за ЕКО и БИО, не съм някой прошляк да си хвърлям боклука от терасата споко. При триенето на гумите от асфалта фините частици са хиляди пъти повече от тези на ДИЗЕЛА, научно доказано, и сега какво на дървени колела ли да минем да дишаме чист въздух. Това че някой е решил да си продава електрическите боклуци и да анатемосат ДВГ си е геноцит. Та по темата Акорда си е перфектен на фона на немските боклуци от 2008 нагоре, търсих Бенц, БМВ, Ауди, 8 месеца и се нагледах на тотални каруци, напудрени от вън и като се загледаш виждаш реалността.....КАРУЦА. Не съжалявам че си купих Хонда отново, преди време карах 5 години Прелюд 5 и при нея сменях само усмивката на прозореца друго не се бараше. Акорда има перфектен разход, 4.5-5+ на дълго при 140км/ч. и към 6.5 смесено, 7+ в трафик София, това е за моя, добра тяга, 150к.с. са му достатъчни. Ако на тебе не са, с ремапа става 183к.с. но там идва момента с пропушването като я настъпваш затова моята не съм я ремапвал само и махнаха тапата ДПФ. Или пък търсиш S-Type която е 180к.с. Сравнявам го с БМВ 525д 163к.с. което карах преди нея и Хондата дърпа значително повече. Дали ще е с нави или без няма никакво значение, ако искаш си слагаш за 400лв. Андроид и си 2021г веднага. мисля че модела се прави до 2013г. даже на мен следващата не ми харесва на външен вид. Моята е Ексекютив има си достатъчно екстри които вървят с модификацията. Относно махане ДПФ-а това си е мое решение, спестете си тъпи коментари, държава която гори боклука на света не заслужава никакво внимание на тема екология. И както казах дизела и изобщо ДВГ са най-малкия проблем относно замърсяването на въздуха, поинтересувайте и прочетете малко научни данни за спекулирането с подобни велики ЗАМЪРСИТЕЛИ. Съжалявам ако съм засегнал някой всеки избира сам как да живее живота си без да пречи на другите. 1 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
policeman 813 #816 Posted February 22 👏 Добре го написа, колега👍 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 492 #817 Posted February 22 Само с разхода на Прелюда се е изхвърлил като дърт баварец на сняг, ама айде. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1456 #818 Posted February 22 policeman - вЕрно добре го е написало момчето, но само тая глупост не ми харесва, особено това удебеленото: Цитат .....Тоя ДПФ, ако не си го купуваш нов който е около 3 бона, с чистене няма да стане, даваш едни пари и след 1000км пак същото, разберете че живота на ДПФ-а е 230к км. толко, другото си е подарък. Ако няма да даваме 3 бона, процедурата е режа и хвърлям и ремап.... Rakeem - разхода му е за Акорда, ама е без значение . 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 492 #819 Posted February 22 Off Topic Да, прав си, пийнал съм след вечеря, а Прелюда ми е слабост и въобще не обърнах внимание, че обръща към дизелов Акорд. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1456 #820 Posted February 22 преди 4 минути, Rakeem написа: Покажи скритото съдържание Да, прав си, пийнал съм след вечеря, а Прелюда ми е слабост и въобще не обърнах внимание, че обръща към дизелов Акорд. Off Topic Ей... сам си пиеш.... ама айде наздраве, че аз сега се почвам . 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1740 #821 Posted February 22 Off Topic Пийнете и по едно за здравето на старите Хонди. Забелязвате ли тенденцията, че някой ако иска да каже колко му е добра новата, я сравнява с предишната си. Иначе, добре го е написал - от сърце. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Untouchable 14 #822 Posted Monday at 09:47 PM (edited) преди 35 минути, ceco_accord написа: Скрий съдържанието Пийнете и по едно за здравето на старите Хонди. Забелязвате ли тенденцията, че някой ако иска да каже колко му е добра новата, я сравнява с предишната си. Иначе, добре го е написал - от сърце. Колега, сравнявам го с много коли и такива след 2008г. Карал съм какво ли не, Мерцедес С 250 турбо дизел, Е -270,320, БМВ Е39, Е60, 525д,530д., Ауди А6 3.0 ТДИ, Тойота РаФ 2.0 Д4Д, Мицубиши 2.5 V6 Галант, още е в перфектно състояние и върви много с 163к.с., Пежо 407 2.0 ХДИ, 307 2.0ХДИ, И да не забравим най-великия автомобил който съм имал честа да притежавам и глупостта да продам, Хонда Прлюд 5 2.0i. Акорда ми пасна още като седнах в него и казах край с грешните коли. А Прелюда го имах като бях на 30 гореше в София 12, ма ми дремеше на ....., за съжаление стана тесен и гаджето стана жена, после дете и толко. Още ме е яд като гледам снимките му преди да го кача за продажба. Нарочно е с пернишка регистрация да не се обяснявам колко коня е като ме питат ахаха. Edited Monday at 09:52 PM by Untouchable 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1740 #823 Posted Tuesday at 03:41 AM Off Topic Старите модели си имат своя аура. Като му дойде времето, пак ще си намериш. Quote Share this post Link to post Share on other sites