Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  792
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Rakeem last won the day on July 12

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

223 Excellent

About Rakeem

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

858 profile views
 1. Koлега, това със свещите някаква шега ли? Никога до сега не съм виждал толкова счупени свещи, еле пък за 10к пробег, някои от тях са с 3мм гап. В тоя двигател е имало зверски детонации.
 2. До сега всичките ми проби на този пробег са били сходни. Аз го отдавам на доброто състояние на двигателя и на това, че е double spark, което води до по-доброто и цялостно изгаряне на сместа, и по-малко сажди. Sumolub-a e за по-добро мазане и устойчив маслен филм, но може и той да допринася за увеличаване на ресурса на маслото, тъй като е посочено, че намалява оксидацията.
 3. Здравейте, ето проба на Petro Canada 0W30 + Sumolub на Bardahl Пробег на маслото 9200км. Предимно извънградско. Снимката е правена не естествена светлина. Днес го точa.
 4. В моята Хонда кожата е естествена и с добро качество, така че не може да се обобщава така. Днес ходих до Икеа преди обяд и реших да взема техния продукт за тест, като питах консултанта, къде мога да го открия, той ме попита да не би да има някъде реклама, тъй като от сутринта съм бил четвъртият, който пита за него.
 5. Взех си Хонда защото знам, че са железни, особено бензиновите им атмосферки, за мен няма по надежден двигател, качвам се и съм сигурен, че ще стигна там, накъдето съм тръгнал, в най-лошия случай в авариен режим, но ще стигна. Не ме интересува нищо друго, нито коне, нито разход, нито возия, за мен колата е да ми е вярна и да не ме предава, всеки, който е оставал на пътя знае колко солено е това чувство, когато съм карал дизел винаги съм го предвкусвал. За това и взех този автомобил, в добро състояние и на малко километри, направих компромис с мощността, но за сметка на това получих един от най-надеждните двигатели, които Хонда, някога са правили. Ако трябва да бъдем обективни, тенденцията при бензина е в посока на дизела, турбини, директно впръскване, помпи за високо налягане и Хонда встремглаво са поели по този път, тоест потенциалните проблеми при дизела все по-често ще ги срещаме и при бензина, за радост все още има от добрите двигатели и докато ги има смятам да се възползвам и парите за ремонти да ги харча за гориво и приятни изживявания.
 6. Ами защото ако не бяха и ние дето караме бензинки, щяхме да караме дизели. Просто стари дизели на много километри, които ще се карат градско са предпоставка за проблеми. Да не говорим, че некачественото гориво разказва играта на дюзите. Баща ми в момента си прави дизела 10г. на 250к оригинални при него почти от нов, остави го на пътя насред София, репатраци и прочие, няма да ти казвам сметката, еб@л съм ти и дизела.
 7. Koлега с тези километри и основно градско ще си имаш големи проблеми с дизела! Силно ти препоръчвам да се насочиш към бензиновия.
 8. Aми ти какво очакваш да ти кажа! Хвърлил съм си оригиналните NGK бобини за 200лв. парчето и съм сложил някакви китайски за 50лв., за да ги пробвам дали стават. Иначе аз до сега бобина никога не съм сменял, имам познати с бобини наврявни в двигателя с километраж над 300 след джамбазите и бобини не са сменял, обазалагам се, че и тук има колеги, които не са сменяли бобини, а колите са им на сериозни километри. Така че не мога да си обясня кое е наложило смяната на 8те независими бобини, айде да не спамим повече.
 9. Принципно си вози твърдо, особено ако е на 16' и още повече на 17', тази уж се води спорт, няма нищо спортно в двигателя, същия като на обикновенната джазка, така че може да се допуска, че този спорт са го навряли в окачването и са я направили още по-твърда. Принципно на хубав път вози комфортно и е много стабилна, ама много стабилна, моята съм я карал в лютеницата на 6-а и завоите ги зима по конец. Но в жалката ни държавица сме известни с пътища като от третия свят, така че може да се окаже доста некомфортна, особено идвайки от мазда, която има доста приятна возия.
 10. Не е нужно да купувам сирене за 3лв. килото, за да знам, че не е качествено. Не твърдя, че проблемът му е в бобините, но ми е интересно какво е наложило смяната и на 8-те оригинални, качествени бобини, които имат ресурса да надживеят двигателя.
 11. Щом е за майка ти, въобще не я мисли, идеална ще й е, а и е с малкия данък, което не е без значение, гледай само да не я изпуснеш. Звънни му и кажи, че в събота ще ходиш да я вземеш, пък на място като я видиш и ако имаш възможност да я покараш ще прецениш.
 12. Тази наистина изглежда доста апетитно. Виждам, че в момента караш Мазда 3, с какъв двигател е, тъй като надали би искал да слезеш на по-маломощен от този, който караш в момента.
 13. https://www.redlineoil.com/5w30-motor-oil Гледай видеото, обясняват разликата между райсинг серията и обикновената, която е в линка и е предназначена за ежедневки.
×
×
 • Create New...