Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  932
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Rakeem last won the day on July 12

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

302 Excellent

About Rakeem

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1018 profile views
 1. Един клип от руснаците за смяна на спирачната течност на съединителя. Прави го като дава на контакт и след това отвърта пробката, мисля следващия път да го направя по този метод, вместо ръчната.
 2. На мен ще ми е интересно @emod да го видя с Амсойл 5в30, според мен това масло е по-подходящо за неговия двигател, поне що се касае до пакета, а и @JHM показва доста добри резултати.
 3. https://fusesdiagram.com/honda/fuses-and-relay-honda-civic-2001-2006.html Проверяваш R2, R8 и F1. Релетата се тестват като им се пусне 12в., трябва да изщракат. Недей да бързаш да купуваш ново, може и фреона да е изпуснал, но реле се проверява по-лесно от фреона, за това те карам да почнеш от тях.
 4. Точно за течност за чистачки, разтвори го в 4л. както е посочил колегата и си го ползвай лятото, зимата недей да рискуваш.
 5. За фреона трябва да отидеш да ти го замерят, сам няма как да провериш. Но по вероятно е релето да е гръмнало, изглежда е често срещан проблем при нашите коли. Свали ги и го носи на някой електричар да го провери.
 6. Rakeem

  Видео

  А от този след това някой психолог сигурно си е купил S2000 2-ра генерация.
 7. Rakeem

  Видео

  В Русия съм:
 8. Айде стига пък ти, 2686 мнения, като в 90% от тях решаваш проблемите на хората и ще се хванеш на този виц за блондинки. Сигурно ако някой ти излее малко масло под колата на паркинга и дойде и ти каже, имам 1л. в багажника ще ти го дам за 100лв., директно ще го купиш и налееш, без дори да си провериш нивото.
 9. Колега ти сериозно ли си изсмукал 10мл антифриз от цилиндъра и се чудиш дали да сменяш гарнитурата, та това ти е най-лесното, ти се надявай да не се наложи шлайф на блока и главата. Вземи един шлаух и една спринцовка и дръпни стотина милилитра масло от щеката, за да го видиш на какво прилича, че ако го вкарва и в маслото ще го съсипеш тоя двигател.
 10. Aз никой не обвинявам, проблемът си е техен и липсата на техническа грамотност си е за тяхна смекта, темата въобще не я отричам. Дано повече пътуващи към Турция я прочетат и ако някой се опита да ги цака с подобни цигански номера, първо да си проверят нивото на течността в казанчето и дали им потъва педала, след напомпване, при изключен двигател, пък след това да си дават спирачния апарат на непознати. Само се надявам да не почнат да развъртат пробките, че тогава много шарани ще са накатерят на пръта.
 11. И според мен е нещо по трасето, може да пробваш първо да смениш спирачната течност, ако не е сменяна до сега, ако не се повлияе, тогава ревизия на помпите.
 12. Към помпата ли беше вързан? Чудя се какво друго може да се шантира, може би запалителния ключ.
 13. Не мога да си обясня как се ловите на подобни бастуни! Та нали ако има теч, който да е толкова сериозен, че да ти омаже целия апарат, та дори и външната страна на джаната и гумата, което не знам какви физични закони биха могли да го причинят, то педалът на спирачката ще потъва, а течността в казанчето ще е на дъното. Да не говорим, че такъв теч, който да омаже външната страна на апарата би могъл да е само от маркуча, за чий тогава ще ти ревизират спирачния апарат. Трябва задължително да се въведат часове по техническа грамотност при обучението за шофьорски курсове! Ами ако действително имаш теч, ще караш докато спирачките откажат, след като не се знае как да се проверява за такъв.
 14. Реално ще се случва същото, но няма да се бъркаш в инсталацията на помпата, което май е по-добрата идея.
 15. Някой правил ли си е такава защита срещу кражба? Попаднах на този клип и се сетих как един приятел преди десетина година се избазика с мен, хвърли ми ключовете да ходя да купя някои неща за купона, качвам се въртя и не иска да запали, викам го и чак ми се прави на ударен, ама как не може да запали, одеве си палеше, какво си направил, идва, качва се, върти, пали и почва да ми се подиграва, че една кола не съм можел да запаля, после ми каза каква е работата. Та ми се струва, че това би била доста ефективна защита, която трудно може да се заобиколи и най-вероятно би отказал всеки апаш.
×
×
 • Create New...