Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  351
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Rakeem last won the day on July 19

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

96 Neutral

About Rakeem

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Надявам се поне да покажеш една проба към края на цикъла на 20-ката. Аз днес смених моето отново с петро 5в20, налях 4л. до максимума след спринцовката при 3.6 по книга, след няколко дена ще направя една проба за база докато е още прясно.
 2. Колега на колко хиляди километра ти е колата, защото ако е на повече от 250к, няма нищо чудно в това, че ти гори маслото, сегментите не са вечни, а и ако добавим смени на около 20к. докато е обслужвана в официален сервиз картината е ясна.
 3. Ако се лепне нещо върху сензора дали няма да ги включва при всяко палене.
 4. И Филтрон виждаме, значи ли това, че може да си отдъхнем
 5. Aз съм си Филтрон в момента на 10к. още нямам време да го сменя, взел съм пак Филтрон за следващата, просто такъв има винаги наличен, а и ме увериха, че са качествени, как се разбира, че байпаса не отваря, светва ли лампата, при мен досега никакви индикации за проблем.
 6. Как точно се и е разпознал колата, след като от завода са излязли няколко хиляди досущ като неговата? И какво е направил по-въпроса? Изплаща ли още лизинг за новия си автомобил? Иначе в сферата на фантазията и чисто хипотетично, точно това са лицата, които могат да върнат километрите и да ти я продадат на 'реални' километри със сервизна история!
 7. Образуването на мокро петно около капката няколко минути след вземане на пробата индикация ли е за нещо? Примерно, знам, че при меда по този начин може да се хване дали има захарен сироп, тоест дали е чист, чистият мед като капнеш на хартия не образува мокър ореол около пробата!
 8. Има и един курт-капан с нивото на маслото, ако гори масло и същевременно вкарва бензин в маслото. С капковите проби не може ли да се хване наличието на бензин в маслото?
 9. Клипът, който си постнал е за 1.5 турбо, има и констатиран проблем с тези двигатели, с 2.4 може да е инцидентно. Макар, че ако аз лично на 2.4 не бих слагал 20-ка, но на мойта 1.4 нямам проблем с този вискозитет.
 10. Цялата работа е, че хонда са екологично настроени, отскоро пуснаха турбо бензинови двигатели и си мислеха, че могат да слагат 20-ка и при тях, но просто турбото не позволява да се кара с толкова нисък вискозитет, така че недей да правиш паралели, това че на онзи маслото му е пропаднало при турбо двигателя, не означава, че същото се случва при атмосферките, там работната температура е по-ниска и компресията по-малка. Дори си мисля, че и 40-ка би била подходяща при турбо бензинките, особено ако се кара по-динамично.
 11. Напротив, моторът има огромно значение, не е все едно дали е турбо бензинка или атмосферка, особено ако турбо двигателя е малолитражен и работи при по-висока компресия, каквито са и тенденциите, също така турбото се маже със същото масло, което допълнително му покачва температурата, правилното масло тук е 0в30/5в30, при атмосферките няма проблем да се кара с 20-ка.
 12. Сменяш гарнитурата на капака, щом там теча е констатиран, след това си купуваш обезмаслител(меглио) и с парцали или онази синята почистваща хартия пръскаш и бършеш, след това караш и гледаш откъде ще омасли ако има други пробиви, на мен лично заради гарнитурата на капака целият двигател ми е бил в масло, така че може само там да е причината.
 13. Саждите(черния пушек) мисля, че бяха признак на богата смес, дебитомера нов ли е или втора ръка?
 14. Аз имам такава щипка при бушоните под капака, но за да я и извадя ми е нужна щипка, дори е по-лесно да извадя бушон, отколкото щипката. Общо взето куриозна история.
×