Jump to content

Rakeem

Фен
 • Мнения

  83
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

Rakeem last won the day on Февруари 20

Rakeem had the most liked content!

Обществена Репутация

27 Neutral

Относно Rakeem

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Правил ли си си реглаж на гумите, проверявал ли си си геометрията на ходовата част? Това са двете най-чести причини за вибрации при висока скорост.
 2. Има автоматични огледала, но са си опция, иначе и моите се прибират нагоре, но ръчно
 3. Аз от нищо не бих се отказал, но точно ел.прибиращите се огледала ми липсват, но се утешавам с това, че точно те са едно от малкото слаби звена на Хондите. Иначе си имам най-важните неща за мен, климатроник, кожен салон и подгрев на седалките.
 4. Rakeem

  Разход

  Мойта на 6-а по нанадолнище нищо не харчи, даже и вредни емисии не отделя
 5. E в това е цялата работа, мислех да го напиша, но снощи не ми се занимаваше! Нещо създава съпротивление, което възпрепятства нормалната циркулация на маслото и налягането се повишава. Филтърът е първото препятсвие, което среща маслото в своя път по маслените магистрали, така че ако наливаме масло с оптимален вискозитет, то следва да търсим проблема първо там, клапана на филтъра трябва да отваря до максимум 3 бара, клапана на помпата отваря на около 5,5-6бара, което вече е критично налягане и означава, че малко или никакво масло не преминава през филтъра и двигателят не се омаслява, ако и този клапан не отвори маслото избива през уплътненията, масло може да избие и без да има проблем и с двата клапана, тъй като си е намерило път с по-ниско съпротивление от съпротивлението, което оказват двата клапана. Сложи си следващия път хонда оем, и както ти каза Макрони премери си налягането на маслото на студен и на топъл двигател, първо на този филтър, след това на другия.
 6. Единствените причини за високо налягане на маслото са гъсто масло, запушени маслени пътища, проблем с филтъра! Като сменя двигателя знаеш ли в какво състояние беше отвътре, отваря ли картер, капак на клапаните?
 7. Ако питате българските търговци за менте или нискокачествени масла, такова животно не са виждали и въобще не съществува! Иначе реално като вземем предвид, че при храните има двоен стандарт, то какво остава при маслата. За това е най-сигурно да се купуват вносни масла, на които няма една българска думичка, а баркода започва с цифричката на страната, от където произхожда марката!
 8. Rakeem

  Новини от Хонда

  Изглежда няма, ако имаше тук щеше да се напълни с автомобилен аутсорсинг, на фона на нищожните данъци и работни заплати. Той и тиквата го казва, не идват, защото пазара на труда е зле.
 9. Моят въздушния на Манн е сделан тука , платих го 40 или 45лв., не помня и се зачудих дали не може да се взимат филтри директно от завода, мислех да им звъня, но забравих.
 10. Rakeem

  Новини от Хонда

  Колега работил съм в сферата на инвестициите и ти казвам от първа ръка, защо чуждестранните инвеститори избягват България, въпреки прекрасните финансови условия, които им предлагаме, просто няма квалифицирана работна ръка и не само това, но няма и работна ръка с потенциал за квалификация. Нали не очакваш да дойдат да вложат няколко стотици милиона и да тръгнат по улиците да търсят служители, те търсят сигурност!
 11. Ей като ви чета, как 2 литровка ще се мръщи на 0в40, съм на ръба да го излея мойто 5в40, ама ще го покарам още да си затвърдя впечатленията
 12. Rakeem

  Новини от Хонда

  Не е проблема в икономическата конюнктура, а в липсата на специалисти, кой ще ги прави тия хонди, ние доверие нямаме на едни филтри изработени от българска ръка, а какво остава за автомобил!
 13. За това най-добре със скоба и динамометричен ключ, че това на ръка е много относително. Аз вкъщи като затварям нещо на ръка и после ме викат да го отврям.
 14. Mann също произвеждат филтри в България.
 15. Може ли категорично да се изключи клапана на филтъра като причина, че и аз съм се насочил точно към Мале-то.
×