Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  1647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Rakeem last won the day on June 14 2023

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

713 Excellent

About Rakeem

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

3823 profile views
 1. В момента цените на колите втора/трета ръка са на безумни нива и въобще не си струва покупката на такава. Сложи му един куфар на покрива на легенда и си решаваш проблема. За пример
 2. Moторът трябва да е К20А4, който е със степен на сгъстяване 9.8/1, тоест компресията трябва да е над тези стойности, условно с около 1 бар при двг на повечко км. Увери се, че е мерена правилно: свалени свещи на всички цилиндри, загрял двигател и напълно отворен дросел.
 3. Причината е в трансмисията. Какво масло сложи?
 4. Няма ли по автоморгите такива джазки на части, само в мобилето има над 20 обяви за части, все някоя трябва да има огледало за продан.
 5. Двигателят е доста екологичен и покрива нормите за еко 4, но годината не предполага такава категория, странно! Дани, това ЦРВ-то ли е?
 6. Коя година ти е колата?
 7. Аз съм доволен от ТРВ и като цяло е по-малко вероятно да се попадне на ментаци, за разлика с АТЕ. А за да не се кривят се чисти хубаво главината и не се маже с нищо, и в началото се борави по-леко с педала, за да се разработят, тоест не трябва да се допуска прегряване.
 8. По-скоро почват да отчитат и зачитат данните от газанализаторите, а не по презумпция да ти дават еко категория на база еврото, макар и да чадиш като параход.
 9. Верно си е...висял си 2 часа в сервиза и си си платил за изгубеното време Не виждам нищо лошо в това сами да си правим някои неща по колите, пък и така се научаваме на полезни неща, га упрем до неволята.
 10. То и с голи ръце не може да се завие Аз моя на ръка си го стягам и после със скоба го свалям и не винаги тръгва лесно.
 11. Заради това ли са сменяни гумичките? За течове огледал ли си? Антифриза чист ли е? Разход от 2л. за под 1000км. не може да се дължи само на сегменти.
 12. Значи почваш от гумичките и слагаш оригинални, а ако са оригинални проверка да не си им объркали местата. Само за сегменти е доста висок разход и с двигателя трябва да са се отнасяли доста безхаберно, за да го докарат до там.
 13. А до преди това колко ти гореше?
×
×
 • Create New...