Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  446
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Rakeem last won the day on July 19

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

123 Good

About Rakeem

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Добре си направил, че си сложил грес, ако действително тази рейка излиза от завода без грес то това си е заложена амортизация, то и затова толко проблеми с тези рейки, като имам време ще сваля маншона на моята да видя какво е положението. Каква грес ползва, доколкото знам графитната е подходяща, може и тефлоновата да е подходяща, впрочем втулката не е ли тефлонова?
 2. Аз не виждам никакъв проблем да караш така, гумите са с еднакъв външен диаметър, вероятно на приятеля ти са му говорили за патерица, която е с по-малък диаметър от стандартната, принципно пълноразмерната резервна също е с по-малка джанта и по-тясна.
 3. Tи за без пари ли искаш да стане? Въпросът е какво и колко ще му коства едното и какво другото! Има качествени, нови, турбо китове за по 1500лв.
 4. Слагай една турбина и ще имаш друг двигател.
 5. Най-добре се обърни към официален сервиз на марката, там трябва да знаят каква е тази индикация. Можеш да пишеш и до някое чуждестранно представителство, много по отизивчиви и немеркантилни са и можеш да получиш информация, без да искат да им я закараш, както тук биха подходили.
 6. Доколкото ми е известно за шибедах се ползва бяла грес. Само имай предвид, че с тази грес се смазва само механизма, за гумените уплътнения се ползва силиконова, които е задължително да третираш редовно, за да не изгорят от слънцето!
 7. Много добър избор с оглед цената и аз съм му хвърлил око откакто узнах, че Петрото си е чист хидрокрек без капчица синтетика, потвърдено от официалното им представителство. Първо мислех на Сигначър-а да се метна, но няма смисъл, след като не искам да правя по-дълги пробези от 10к с едно масло. Чакаме капкови проби https://www.silveradosierra.com/vendors-row/new-reformulated-amsoil-xl-synthetic-motor-oil-t655785.html
 8. https://owners.honda.com/service-maintenance/recalls Tука има ли я европейската 8-а серия, че не съм много наясно с означенията, от select vehicle. Аз изпратих запитване до Бултрако, имат форма с въвеждане на ВИН, ще видим какво ще кажат.
 9. Toва което той описва, натиска и нищо не се случва, сякаш не е подал газ, говори че дросела не отваря в синхрон с педала, ако е турбото колата ще тръгне, но със слабо ускорение, докато отвори клапана на турбото, поне при дизелите, които съм карал е така, то при моята асматичка на 5-а при 2000 оборота при подаване на газ почва да си ускорява, та какво остава за 2.2 турбо дизел. Има проблем колегата, ако това, което описва е така, както аз го разбирам.
 10. Можеш да почнеш с почистване на дроселовата клапа.
 11. Колега байпасният клапан има за цел да изравнява налягането преди и след филтъра, ако има повишено налягане преди филтъра създадено поради по-високи обороти, невъзможност на филтърната хартия да пропусне създалия се дебит поради най-различни причини, като гъсто масло рано сутрин при студен двигател(за това се препоръчва като е студено да се остави колата да поработи 5мин или да се кара на ниски обороти, за да се загрее малко маслото и да стане по-течливо), клапана сработва и лампата за ниско налягане не сработва и всичко е наред. Какво е абсолютно и диференциално налягане пише в интернет. С колегата сме писали едновременно! Към Карпера.
 12. Трябва да вземеш мерки, защото ръждата се разпространява като плесен. Евтиното решение е механично отсраняване на ръждата доколкото е възможно, след това обработка с преобразувател на ръжда, трябва да се внимава да не се маже по здравата боя, след това грунд и боя. Ще стои като петно, но по-добре това, отколкото дупка. С хартиено тиксо облепяш около засегната зона, с няколко милиметра периферия от здравата боя и действаш.
 13. Всъщност сега ме подсети, че вместо да се ослушваш надуй вентилатора на макс и тогава натисни бутона, трябва да чуеш осезаема промяна в звука на въздушния поток, но по всяка вероятност не ти работи бутона, щом крушката е здрава и не светва явно при подмяната нещо си предобрил.
 14. Дай на контакт, намали до минимум вентилатора и разцъкай бутонa за циркулация, ако работи клапата ще я чуеш, при мен се чува много слабо като доближа ухо до централната конзола, но се чува, ако при теб не се чува нищо, то или бутона, или моторчето не работят. Има начин да разбереш в кое е проблема, трябва да извадиш буксата, да откриеш кои са кабелите за циркулацията и да ги окъсиш с един кламер.
×
×
 • Create New...