Jump to content

Rakeem

Фен
 • Content Count

  1587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Rakeem last won the day on June 14

Rakeem had the most liked content!

Community Reputation

681 Excellent

About Rakeem

 • Rank
  Опитен

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 8th 1.4i-dsi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

2995 profile views
 1. Няма актуални, коментира се последните години. Ето ти най-актуалното от преди 2г.. https://www.oil-club.ru/forum/topic/47863-amsoil-signature-series-synthetic-0w-20-api-sn-2020-svezhee/ Ако за 2г., това масло от топ синтетика са го превърнали в долнопробен крек, то му ставам най-големия критик.
 2. От доста години се размахват тези СДС-и в руския ойл-клуб като някакво доказателство, че видиш ли маслото е бедно на ПАО, пък анализите показват нещо коренно различно, да се чудиш на кое да вярваш. От друга страна при Равенол беше точно обратното, докато още им правеха анализи преди да се скарат, нещата на хартия добре, а реалната картинка съвсем различна от това, което пишат германците.
 3. Има над 8 cas номера за 4та група. Нищо не можеш да заключиш на база MSDS, гурутата в тази сфера го казват, не аз. Трябва си анализ на маслото, за да може да се съди за съдържанието. Откъде го изкопа този отрязък, дай линк.
 4. Как да не дават Амсойл, като си го има на сайта. Просто не посочват концентрации, но пък останалите като посочват и напишат 30-50% крек и 10-30% Пао, какво точно разбирате. Трябва ИР спектър, за да се разбере истината.
 5. Няма официална информация, последните 2г. Но според torkon и последния анализ от 2021г. По ИК спектру масло ПАО с очень большой долей - я бы сказал чистое ПАО + Эстеры. (присадки и в чем они размешаны в учет не беру). То что пишут в MSDS может быть противоречиво и обобщено, особенно у американцев. Я больше доверяю ИК. В общем вывод такой, распущенные слухи про Amsoil не подтвердились, это все еще ПАО синтетика с Эстерами. Как было так и осталось, только пакет меняется... Аз лично нямам основателни съмнения нещо значително да се променило в състава му, без това осезаемо да рефлектира върху техническите показатели.
 6. Е именно, сравняваш масло с минимум 50% ПАО, Естери и сериозен пакет присадки с шир потреби. Знам, че не го долюбваш хич, но айде пречупи се малко. Виж аз почнах да харесвам Равенол
 7. Направи ли са грешка. Няма регламент, който да позволи, кола Евро 4 да получи Еко 4 категория. Но то и без друго няма никакъв смисъл от тези глупости към момента. Единствено Еко 1 и Еко 2, могат евентуално да бъдат застрашени да не могат влязат в чудния столичен център.
 8. Ееее, стига пък ти, Амсойл сигначър и шир употреба, как не ти се изприщи езика да го изречеш. Равенол нямат масло, което да съдържа повече от 50% ПАО, докато Амсойла до много скоро беше изцяло ПАО и естери.
 9. Ти явно не си стъпвал във фирмен сервиз, напоследък. Как ти звучи 400лв. за 3.5л. двигателно масло и филтър на корейска марка?
 10. Rakeem

  Видео

  За това на кейлесчетата, ключът във 'фарадеево' калъфче и качуларите ще хванат дедовия с тия антени.
 11. То и в момента има, в случай, че се предобриш, казват й несъобразена с пътните условия скорост.
 12. Идеята е да се увеличи обхвата на контрола, а не само в периметъра на камерите, както е в момента и все да ги знае къде са. Дефиницията за контрол е много просто и се изразява с формулата S=V.t. На практика и теория може да се приложи навсякъде, независимо от условията. Просто за всеки един участък ще има средно време спрямо разрешената скорост и накрая се сумира, ако обхватът на камерите включва участъци с различна скорост. По този начин ще се дефинира минималното време между два сектора и ако караш с превишена скорост, ще трябва да спираш да пикаш, пиеш кафе и там каквото и да е, което ти обезсмисля бързането. А това дали просто си решил да си пробваш колко ще ти вдигне колата си остава в текущия контрол.
 13. То и аз не съм чувал за подобна джаджа при коли с ABS модул. Закарай му я на този майстор да ти го смени.
 14. Ами значи откачаш апарата, някой натиска спирачка, а ти гледаш при отпускане, дали буталото се връща леко назад. Ако не се връща, с оглед манипулациите, които си правил, остава само и помпа да смениш.
 15. Накладките свободно ли се движат леглата си?
×
×
 • Create New...