Jump to content

Rakeem

Фен
  • Мнения

    1608
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    30

Всичко публикувано от Rakeem

  1. Замръзва ти питата на климатика в купето и блокира въздуха. Може и реле да е, може и някой датчик да е, може и клапана за контрол на налягането, може и намаляващ фреон.
  2. Конденз никога не съм имал се лед-а, ама виж замръзването, смисъл трупането на сняг/киша по фара си е закономерност.
  3. Няма никаква трансмисия, има само един съединител, който превключва между електрически режим и директ драйв над определена скорост. Ето тук е обяснено нагледно как фукционира системата:
  4. Не е голяма философия да се провери, а бърсана тръба най-лесно се познава, в този случай се бяга с 200. Пък и силно се съмнявам някой да позволи да се отвиват свещи и да се гледат бутала с камера.
  5. Виж ауспуха и бръкни с пръст, трябва да е чист и без никаква мазнотия, сиреч пръстът ти трябва да е напълно сух(дори да има малко черно), иначе работата е ясна.
  6. За мен не е нормално и логично да включва климатика като натиснеш бутона за крака/стъкло. Няма ли друг с ЦРВ с базов климатик, да каже как е при него.
  7. Я дайте да видим една снимка на измерването. Значи всички останали модели са с 4 ома говорители, дето са едно към едно с на Акорда, но всички Акорди са с 2 ома. Това е доста нетипична ситуация, еле пък за Хонда, с оглед стремежа на производителите към унификация, с цел намаляване на разходите.
  8. Погледни лагер главините. Има не едно и две оплаквания за модела.
  9. Аз ти говоря за сериозните говорители, които са най-сериозните консуматори, не включвам пищялките и онзи на таблото. Също така говоря за усилвателя, а не за мултимедията, който е на Пайнер и трябва да е с този парт номер. https://ahparts.com/watermark/1/items/324976/A_77279_324976_07.jpg
  10. Колянов и разпределителен. Едит: все тая колко са разпределителните, засечката се прави спрямо коляновия.
  11. Ходи да ти регулират клапаните и им кажи да ти засекат белезките на валовете, ако са мръднали тогава мисли за смяна на верига, в зависимост от отклонението. Както му се казва с един удар, два заека.
  12. Мерил ли си ги? Знам, че има усилвател, не знам какво точно захранва, но си направих излишния труд да се поровя и навсякъде се твърди, че колоните са 4ома и вероятно суб да е 2ома. 39186-TE0-A11 това трябва да е ампа на 8а ген., на който си пише 4ома и като му гледам размера ми се струва исполинска задача да храни 6 броя, 6' колони и 1 брой, 8' суб по 2ома. Като човек занимаващ с аудио, като хоби, е напълно нелогично основните колони да са 2ома, но знам ли, Хонда и Пайнер може да са измислили нещо велико в кар аудиото.
  13. Давай направо със шкурката, много си се олял, няма нужда да си играеш с пасти. И следващия път по-леко с лака като преливаш.
  14. 2 омови говорители изискват сериозен усилвател заради по-големия ток, който трябва да протича в сравнение с 4омови говорители. Oтделно, колкото по-голям е тока, толкова повече топлина се отделя. А тези говорители ги захранва плеъра, който силно се съмнявам да работи на 2 ома.
  15. 4 ома са оригиналните и по ред причини няма как да са 2 ома. Може да свирят по-силно, но това е заради изключително ниската индуктивност на бобината, което е изискуемо за пищялки, но не и за говорители, които свирят по-ниски честоти. След като имаш Херци в друга кола, то сам можеш да си прецениш, кои свирят по-добре.
  16. Нямаха ли проблем тия к24 с изпускателните валове, нещо с кофти материал. Като се разровиш в нета и доста оплаквания изкачат. С кой Бардал я караш?
  17. Ти не знаеш какво е това нещо, ето и двамата сте от София, направете си една среща. Всички СВТ трансмисии издават шум, имам познат с Приус, който сигурно вече гони 500к. и при него си вие, откакто я е взел. С оглед работата на този тип трансмисии е напълно възможно да шуми повече заради грешно масло.
  18. Запиши го това виене да го чуем. Два пъти съм карал 10та със свт и си виеха. Твоята може да вие повече от грешно масло. Вземи го смени и я покарай, може да извадиш късмет. Пък ако верно някой лагер е тръгнал, не е болка за умиране, със сигурност ще я покараш доста преди да се предаде.
  19. Аз съм с такава ENERGIZER CR1616, 3V 1PK Пробвай с нея, проблеми не съм имал, вече 3години.
  20. Не знам къде ги гледаш тези 65%, но дори и да приемем, че са толкова, предполагам разбираш, че става дума за процент от общото количество. А при положение, че маслото съдържа естери и присадки, то това не е никак малък процент. Ето сега гледам спектрални анализи на Равенол със сходна цена, които са няколко единици под Амсойла при ПАО-то и значително повече(единици) при Естерите. Така че, ако формулата не е мръднала, то цената си е напълно закономерна за масло идващо отвъд океана. https://www.oil-club.ru/forum/topic/47863-amsoil-signature-series-synthetic-0w-20-api-sn-2020-svezhee/
  21. Няма актуални, коментира се последните години. Ето ти най-актуалното от преди 2г.. https://www.oil-club.ru/forum/topic/47863-amsoil-signature-series-synthetic-0w-20-api-sn-2020-svezhee/ Ако за 2г., това масло от топ синтетика са го превърнали в долнопробен крек, то му ставам най-големия критик.
  22. От доста години се размахват тези СДС-и в руския ойл-клуб като някакво доказателство, че видиш ли маслото е бедно на ПАО, пък анализите показват нещо коренно различно, да се чудиш на кое да вярваш. От друга страна при Равенол беше точно обратното, докато още им правеха анализи преди да се скарат, нещата на хартия добре, а реалната картинка съвсем различна от това, което пишат германците.
  23. Има над 8 cas номера за 4та група. Нищо не можеш да заключиш на база MSDS, гурутата в тази сфера го казват, не аз. Трябва си анализ на маслото, за да може да се съди за съдържанието. Откъде го изкопа този отрязък, дай линк.
  24. Как да не дават Амсойл, като си го има на сайта. Просто не посочват концентрации, но пък останалите като посочват и напишат 30-50% крек и 10-30% Пао, какво точно разбирате. Трябва ИР спектър, за да се разбере истината.
×
×
  • Създай нов...