Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/23/22 in all areas

 1. 5 points
  То и тялото на човек е кожен варел със сърце, който му е необходим по принуда. Дай и за него да не се грижим сега, понеже така или иначе е с предизвестен край. Да не говорим, че го доверява на колата си, и ето връзка между двете. Нормално е в Хонда форума темата на разговор да е такава. Който не го кефи, има фейсбук, сватбата и бг-мама, където обсъждат къде по-важните неща в живота.
 2. 5 points
  Поредната безмислена тема за масла, масла...и пак масла. Що не го прекъстите тоя форум на "Масленият форум" Явно съм голям късметлия и се чудя как пък за над 20 години само с Хонда, един двигател не ми гръмна и не отварях за основен ремонт. Въпрос на поддръжка е всичко. Аз също си карам Accord Tourer, 2015/R20A3 с 5W/40 от Бултрако и я обслужвам там, защото в годините се наиграх с разбирачи на Хонда. От както го купих (почти нов) го обслужвам макс. на 1 год. (км винаги са ми под 10к) и нямам проблеми. Сега с нетърпение чакам поне 20 човека, които ще ми обяснят как ще си прецакам колата. Със здраве и да не забравяме, че това са просто едни варели с двигател, които са неизбежна необходимост в ежедневието ни и има по-важни от тях приоритети в живота ни.
 3. 3 points
 4. 3 points
  Абсолютно съгласен. Изключая двете чисто нови 9-ки Сивик всички останали коли в семейството са ни стрували не повече от 2(две) месечни заплати. Откакто имам личен автомобил, от 1993-а, сме прекарали над 20 автомобила. Отивам, гледам - "Става, за тия пари, колкото изкара". Карали сме ги от 3 месеца до 3г. Никога не съм купувал кола с нагласата, че ще я карам доживот, или пък ще я продам на печалба. Настоящето ми CR-V, обаче, излезе здраво куче, другият месец ще станат 8г., откакто сме заедно. Давам толкова, колкото да не умре, на принципа - "Нещо, което работи, не се пипа".
 5. 3 points
  Не е рисков монтажа на газова при този модел мотор, рисков е майстора. Моята е на 140 000 км с газ (26 000 са при мен). Има монтирана система за мазане, ама колко маже тя си знае Все още не съм посещавал газаджия, за подмяна на филтри и каквото е нужно друго. Скоро ми предстои смяна на бутилка понеже наближава 10 години. Никакви забележки към работа на мотор и мощност. Зареждането е монтирано при капачката.
 6. 2 points
  US, не е US, а е US/CAN и основно третира различните модификации на един и същи марка модел за различните световни пазари. Ако логиката е да дава маслото според климата, като е за US, пита ли те дали се намираш в пустинята на Аризона или в Аляска?
 7. 1 point
  Става въпрос само за мотора R20A3.Отварям вече втори мотор за основен ремонт.Причината е блокирали маслени сегменти. Първопричината е използване на масло различно от 0В-20. Първо-първопричината е експеримент с нови сегменти.Засега ги откривам само в 2013 година.Може да важи и за ЦРВ ,но нямам оплаквания засега. Сегментите са 1-0.75-1,5 мм.Масления сегмент е цял чугунен и има толкова ситни отвори ,че не знам как изобщо минава масло през него,за да се излее в буталото.Лекуването е сложно и скъпо...
 8. 1 point
  Горивото се връща обраггно. Бензинов е двигателя.???
 9. 1 point
 10. 1 point
  Номер 1 е на хидравличната помпа, номер 6 е на водната помпа, а номер 3, е въпросната паразитна ролка за която ти писах по-нагоре.
 11. 1 point
  Та, понеже съм пазарувал няколко пъти от rockauto, бих искал да споделя следната информация за хора, които все още не са. 1. Чеквайте прозорчето за предварително събиране на митническите такси, по този начин си плащате и митото авансово и в последствие не се занимавате... 2. Избирате куриер DHL, после те ще ви оправят митническите документи и отново не се занимавате... 3. Не поръчвайте веднага, а известно време наблюдавайте цената на транспорта...(например в началото на месеца е скъпо, после цената пада и то доста...) 4. Ще ви е необходим ЕОРИ номер. Извадете си предварително от митница... 5. Частите, които сте харесали (препоръчвам от PREMIUM раздела) да си стоят в кошницата и само следите транспорта... 6. Последно, но първо по важност...направете си регистрация в сайта...
 12. 1 point
  А ние, професионалистите, паркираме така До мястото за паркиране стигаме така Обаче и на нас, понякога, ни се случва това Перфектни шофьори няма. Никога не е късно да станеш за резил. Аз предпочитам на тесни места да паркирам назад. Така ми е по-лесно да навра МПС-то без щети.
 13. 0 points
  Ванга през 1967-ма: "Бабичката ке умре у замъко, коги жаба фане китара!"
 14. 0 points
  И още за вазите... НА ченге му подарили ваза за РД. Жена му я измила и я сложила наобратно да се отцеди. Ченгето се прибира с цветя, гледа, гледа - вазата няма гърло. На другия ден я носи на шефа си... - Шефе, къв е тоя подарък ? Ми тая ваза няма гърло... Шефът я поогледал: - Ми верно...тия какво са купили ?!?! Погледнал я отдолу... - Ай сиктир, тя и дъно няма, бе !
 15. 0 points
  Две милиционерски съпруги на терасите (съседки) - Иииий, моя Рангел се прибира с цветя. Довечера пак трабва да вдигам краката... - Що, ма ? Вий ваза нямате ли ?
 16. 0 points
  - Еййй, млад човек си замина ... - казала Лили Иванова за Кралицата.
 17. 0 points
  Опасенията ми дойдоха от там, че преди няколко дни, след като споделих, че смятам да монтирам газ, от сервиза, който посещавам, казаха, че това ще е грешката на живпта ми, 20хил км и ще съм за глава, клапаните били мн крехки, живак ли имало в тях, какво не помня. Ако съм мислел за газ, да продавам колата. А аз съм доволен от колата, първата ми хубава кола, на която мога да разчитам и не ми се разделя с нея, ама хич!!!
 18. 0 points
  Жена си прави прическа, преди да замине на екскурзия до Рим. - И къде, муци, казваш, че ще ходиш - пита фризьорката й. - До Рим. - Ау-у-у, ужасен град, гмеж, мръсотия, просто ужас! И с какво ще летиш? - С Ал-Италия. - Най-гадната авиолиния на света! Самолетите стари, стюардите - грозни, храната - отврат. И къде ще отседнеш там? - В малко бутиково хотелче, казва се Тиесте. - Бутиково - дръжки! Била съм там, отвратно е, ужасно обслужване, хлебарки по стаите. И какво ще правиш, докато си там? - Ще разгледаме Колизеума, ще отидем до Ватикана, можем да видим и папата... - Ще видиш на куково лято! Най-много да излезе на едно балконче, голям колкото главата на топлийка и ти ще си една от хилядите, които ще си мислят, че са го видели. След месец жената се връща от Рим и е отново при фризьорката. - Е, и как беше, муци? - пита тя. - Невероятно - самолетът ни беше чисто нов, само дето ни се дублираха местата, но ни настаниха в първа класа и няма да ти разправям - шампанско, черен хайвер, млад стюард, който тичаше за всяка моя поръчка. А пък хотелчето - приказка! Току-що го бяха реновирали и ние бяхме първите гости, така че ни настаниха в президентския апартамент безплатно... - А във Ватикана ходи ли? - пита злобно фризьорката. - Ходих, муци, и да знаеш какво стана! Както си вървим, до нас се приближи швейцарски гвардеец, потупа ме по рамото и каза, че папата имал навик да кани на лична аудиенция случайни посетители и че на нас се е паднала тази чест. Влязохме в неговите покои, той дойде, аз коленичих пред него, той сложи ръката си върху рамото ми и знаеш ли какво ми каза? - Какво? - Чадо мое, кой те е подстригал така идиотски?!
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Create New...