Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/04/22 in all areas

 1. 3 points
  Искам да споделя моят опит с маслата на Pakelo. Ще разкажа накратко моята история и премеждия с маслото. След закупуването на колата смених масло и филтри нормално за начало. По препоръка взех масло Ravenol FDS 5W30 и филтри Mann. При смяната на маслото пое точно 4 литра от новото масло и дотук добре. В началото всичко беше добре, но само за 4000 км остатъка от 1 литър от смяната отиде за доливане и свърши и мотора работеше шумно и грубо. Просто мотора го изгори с разход около 250мл. на 1000км. След доста размисъл над нещата и разговори с колегата Стефан Цонев (autofix24.bg) заложих на Pakelo Helium FXT 5W30 и честно останах супер доволен от маслото. Разхода на масло се намали до 150мл. на 1100км и мотора стана изключително тих и динамичен, вътре в колата освен по оборотомера не можеш да разбереш, че колата работи. Разходът на гориво падна с около литър и сега е към 7-7,2 литра бензин. Изводите които аз лично от опит си направих са следните: Pakelo и Ravenol нямат нищо общо. За мен лично от прехваления Ravenol абсолютно нищо не става и нищо с тази марка повече няма да влезе в личната ми кола. Мотора работи супер добре и му трябва много малко погалване на газта за да тръгне отколкото беше преди. Спад в разхода на гориво. Всичко това са лично мой впечатления и усещания спрямо колата ми, но за мен си направих избора. Споменавал съм също, че маслото на скоростите е сменено също с Pakelo, а не с оригинално. Вече 6000км скоростите работят повече от перфектно и нямат проблеми. Благодарение на Стефан Цонев опознах маслата на Pakelo и мисля, че взех правилния избор за мен и за поддръжката на личната ми кола. Стефан е страшно точен човек и професионалист. Така стига толкова от мен, споделих моя конкретен опит и не рекламирам нищо да не стане объркване. Поздрави.
 2. 2 points
  @Pavel_Pavlov Всеки разбира по различен начин писаното,дори някой търси смисъл които го няма. Специално за теб, за какво да слагаш хубаво масло като филтрите ще спестиш от тях, и те ще го скапят много бързо. След определени км това масло ще е просто поредния мазут,нефилтриран и пълен с силикатен прах който действа като шкурка. Та това който съм вложил аз в написаното е купуваш хубаво масло и хубав въздушен и маслен филтър,за да използваш целия му ресурс за определения му пробег. Надявам се съм бил по ясен.
 3. 2 points
  Аз също мога да кажа "1 добра дума" (с няколко нули отзад) за Стефан. Обикновено с такива хора човек се запознава по неволя, но пък със стойностните остава в контакт и за напред.
 4. 2 points
  Много благодаря, че си отделил от времето си, за да напишеш този пост, Калине! Наистина доста хора вече ползват тоя продукт и само позитивна обратна връзка. И именно затова ще продължаваме да развиваме марката и да доказваме противното на твърдения от сорта на "не е важно маслото, а да го има на щеката" или "не е важно с какво масло си, а да го сменяш навреме". Поздрави на всички колеги и благодаря още веднъж!
 5. 2 points
  След още 1000 км. нещата пак не са ОК. Ама поне се реши мистерията. Преди няколко дни паля и се чу едно бум. Замириса и на газ. Отварям капака - мъркуча към разширителния съд изхвърлен и всичко във антифриз. Радиатора спукан в горната част. Едвам се прибрах - купих 2 туби по 11 литра вода и за 150 км ги налях и 2-те. Оказа се че изпарителя е вкарал газта в охладителната течност. Явно така е ставало и предните 2 пъти като обвиних гарнитурата на главата за изхвърлянето на вода. И 4-5 дена като не я карам докато сменя гарнитурата се е запушвал пропуска в изпарителя. Сега проблема ми е с намирането на воден радиатор. Няма нито нов, нито 2-ра ръка. Залепих стария с JB Weld днес ще го пробвам но ми се иска здрав да сложа.
 6. 1 point
  https://forums.hondabg.com/topic/117571-аутофикс-партс-оем-масла-масла-petro-canada-и-pakelo-aвточасти-и-консумативи-за-всички-honda-фенове/?do=findComment&comment=1057620341
 7. 1 point
  Колеги, поръчката е направена! Ще пиша отново, когато пристигне.
 8. 1 point
  Това управление е само когато заключваш и отключваш през патрона на вратата. Дистанционното командва бодито което командва всички врати. Краси: Сменяй актуатора или цепиш старият (ако не се отваря) и сменяш задната част на моторчето с четките с нова но да няма позистор вътре. Разгледай темите коментирали сме го.
 9. 1 point
  Разбирам смисъла на посланието ти, но е нелепо да кажеш, че няма смисъл от хубаво масло, ако си с въздушен филтър за 15лв примерно.
 10. 1 point
  Точно такава я продадох на 20 години в отлично състояние,всичко си работи , още я карат в Дряново.Не си и помисляйте да и слагате газ, този двигател е достатъчно икономичен.
 11. 1 point
  Само да добавя нещо ,хубавото масло без хубав маслен филтър е нищо,хубви такива са на МANN и оригиналния на Хонда.Също и хубав въздушен филтър който спира финия силикатен прах отвън. Няма абсолютно никакъв смисал от хубаво макло без тези два филтъра,скапваш го на почти 50% без тях.
 12. 1 point
  18 + - Скъпи, защо сметката за интернет в последно време расте? - Миличка, това е защото някой много често го боли главата!
 13. 1 point
  Здравей, Бих искал да поръчам: Линк: https://www.ato24.de/en/shell-helix-ultra-5w-30.html Вид и количество: Shell Helix Ultra 5W-30 1x4L + 1х1L Стойност на поръчката: (26.75 + 6.96)*1.9775 = 66.66 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина Благодаря!
 14. 1 point
 15. 1 point
  Последен update! В практиката открихме, че дори и Purflux маслените филтри дават проблеми. Няколко протекоха при смяна при различни модели на Хонда. Затова оставяме само от 🇩🇪немските MANN филтри в портфолиото. Поздрави! 🤝
 16. 1 point
  Моля всеки, който може да предостави съответните ръководства да ги сподели тук в темата. Сивик Aerodeck 98-2001
 17. 0 points
  Какво няма оперативна корекция по Гжулиана Дани? - Ами, мозъка - отговорило радио Ереван!
 18. 0 points
  Благодаря ви колеги Смених приемника и всичко стана от първия път.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×
×
 • Create New...