Jump to content

Kalin S

Фен
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    10

Всичко публикувано от Kalin S

  1. Да се включа и аз с малко практика за автоматичния реглаж. Това е задния датчик (чист потенциометър) и както се вижда отвън и отвътре перфектен, но със скъсана ос. Това е новия (стар, но оригинален). В случая използвам целия комплект от предната ос и взех само датчика, защото са еднакви със задния. В случая като бонус остана планката към купето за отпред и биалетката оригиналдъъъ.😀😀😀 Тук вече всичко е прехвърлено на моята си стойка и моята биалетка обслужена с нова грес, защото под маншоните беше сухо като пустиня. Обслужих и предната биалетка, че и там положението трагедия. Вече системата за авто регулиране работи перфектно както преди. Време за оправяне около час без зор и момента да си видиш фаровете как пак работят БЕЗЦЕНЕН. 😀
  2. Няма проблеми! Радвам се че мога да помогна. Много добър автомобил си избрал и само безаварийно да ти е с него!
  3. Колега погледни тази тема. Има координати на колегата вътре (адрес на физическия магазин и телефон). Той ще ти намери каквото ти е нужно оригинално за твоята кола. Внася оригинални части за всичко което е от Япония, Америка, Канада и Европа. Поздрави!
  4. Не ми позволява да си допълня горния пост, затова ще допълня отново. P.S. В гаража имам комплекти полуоски като за две коли: - Една цяла дясна ОЕМ заедно с вала и лагера и стойката към мотора - НЕ СТАВА - Една цяла дясна афтърмаркет пак с вал лагер и така натам - МНОГО НЕ СТАВА - Една цяла лява ОЕМ вал и външно каре и вътрешно Febest - ПАК НЕ СТАВА Лично съм правил този проект за лично ползване по модел на руснаците https://www.drive2.ru/l/536075691288954115/ Много разправии и време, стругари, усилени болтове, лепило за резби, почистване и нова грес и маншони на каретата и накрая луфт между междинния вал и вътрешното каре абсолютно никакъв. Викам си е това е нема как да не станат нещата ии........ друг път. При качване на колата пак вибрации. Та горе долу имам полуоски като за 2 Хонди .
  5. Честито колега за колата! Отговор на въпрос 2 - 1000% вибрацията е от полуоски и карета. Най-често е от дясната полуоска. Получава се луфт в шлиците на вътрешното каре и междинния вал идващ от скоростната кутия. Решението е само ОЕМ иначе оправия няма. Даже и да смениш цялата полуоска заедно с междинния вал и висящия лагер пак ще тресе. Имам наблюдения и опит над 7-ца 2.4 и след смяна и на двете полуоски с нови афтърмаркет продължава да тресе между 30-40. Решението е само ОЕМ за окончателно решаване на проблема или рециклиране на оригиналните полуоски и карета, но колко изкарват не мога да ти кажа.
  6. Точно това ми беше идеята и при теб се е получило точно така 2 в 1. Сега ще видиш, че стартера ще кара много време. И това само с едно почистване и смазване без смяна на части или друго. Както казах преди "Здраво животно". Радвам се, че съм бил полезен все пак! С каквото мога ще помагам. Поздрави и безаварийни километри!
  7. Гарнитура с филтъра само оригинал! Хубаво почистване и обезмасляване включително и на болтовете, за да няма мазно по резбите. Стягане абсолютно задължително с динамометричен ключ. Нютоните ги има на сервизната схема!
  8. Ето още един доста добър пример как работи системата. Ясно се вижда заключващия пин как работи под налягането на маслото. Да колега Honda Explorer прав си, гърбиците на вала са си едно цяло с вала. Заключват се трите кобилици заедно при високи обороти.
  9. VTEC системата осигурява два различни метода на работа на мотора съответно при ниски и високи обороти. Основно магията е възможна заради разпределителния вал. Той има два вида гърбици за разлика от останалите видове мотори – гърбица с нормален и гърбица с по – агресивен профил, която стои между двете, отговарящи за всмукателните и изпускателните клапани. При спокоен режим на двигателя в ниски обороти, разпределителният вал работи със стандартните гърбици, при които профилът е по – слабо изразен и клапаните се отварят и затварят по – бързо. Разходът е по – малък и колата е тиха и икономична. Гърбицата с агресивен профил се върти свободно и не влияе на работата на мотора. При определени условия, които се отчитат от компютъра на колата, а именно налягане на маслото, температура и обороти на двигателя, скоростта на движение и други параметри, чрез повишеното налягане на маслото се избутва метален щифт, който заключва гърбицата с агресивния профил за другите две. По този начин се увеличава времето, при което са отворени клапаните и респективно количеството смес. Двигателят рязко вдига мощността си заради увеличения капацитет на гориво и времето за което изхвърля газовете, разходът на гориво се покачва и VTEC ви рита. iVTEC е подобрение на системата на Honda, като основно тук имаме настройка на градуса на всмукателния разпределителен вал с 25 и 50 градуса, чрез раздвижна ролка на всмукателния разпределителен вал, регулирана чрез масло под налягане. Ефектът е по – нататъшна оптимизация на въртящия момент, особено при по – ниски и средни обороти. От инфото синтезирано от нета това са разликите в системите. Пропуснах да спомена K20Z2 си е с IVTEC отвсякъде на 100%.
  10. Потвърждавам за стрелката, абсолютно нормално работно положение без значение зима или лято. Заковава се там и не мърда грам. Перките само като й стане много топло лятото в яката жега ще ги чуеш. Иначе забрави нищо че е бензинка. И последно i-vtec е да. Intelligent Variable Valve Timing and Lift Electronic Control да сме точни.😁
  11. Колегата JHM е абсолютно прав. Няма смисъл от диагностика при положение, че нищо не свети по таблото и няма признаци за проблеми. Реглаж на клапаните е задължителен при положение, че не се знае кога и как е направен преди това (и дали изобщо е правен скоро). K20А6 се слага на Акорд между 2003-2006 година за Европа. 155 коня К20Z2 се слага на Акорд между 2006-2015 година и на Сивик 2006-2010 година. 153 коня. Честито и безаварийни километри! Опа късно видях, че има индикация на таблото. Тогава една проверка няма да е излишна.
  12. Kalin S

    Виц на деня

    Стрина Цонка била бая едра невеста, ма била много страстна и запалена по сексовете и други предимни мискинства. Мъжо и (бако Генади) бил па много гръджав (оно а нормално, иначе ако и он е едър, ше са като костенурке, само ше са търкалят и не моа са докачат), ама он я мандръсал само кръчмарската. Та таа стринка научила нова поза – „Ездачкята“ и она немала тръпение да са прибере у дома и с бако да си стресат месото и да са мандръсат дзверски. Прибрала са она у апартаменто като маче у ботуш и изревала като мечка от жешка ламарина, още от калиндору: - Генадиииийййй, глис спиртосан! Излачай са из дреите, сиги ше са либиме като невиждале!!! Бако бил винаги готов за сексуални игри и експериментове и веднъга са появил по сексуален костюм, т.е. фино гол, козиняко са накокръжил, у ръце държи еротичната бухалкя и я клати. - Легай, Цоне, щи са фръла отгоре куту кьорав магарок връз чувале с прана вълна… - Ааааа, нема! Тоа път ти ше легаш, а я ше са надена като камикадзе у циментова плоча! – запрела го стрина Цонка. - Епа, добре…- примъцал бако, що си помислил, дека Цонето моо даа гледала у порняците тия невесте, къде обуват гаще с уйеве и моо го подфане она на мандръсанье, ама бил мъжко сърце и са не уплашил много, легнал он с готовата томахавкя, а Цонка са фърлила връз него и са заклатила като рейсо из Враца. - Дръж го дръвен, Генадиииийййй, обичам таа, ти си ми пръвия от третата редицаааа…! – застенала мощно Цонето и така те барем половин час са гнясала и му натрошила кокалете. Дошъл моменто на свръшоко и стрина Цона са разтресла като биволица от стръшеле и зела да гръди като шипар у пресна баластра. Десет минути и бил оргазмо, она ги очетверила (събрала очите), после са довръндисала и рекла да провери дали Генчо е изпитал мандръсални удоволствеа. - Генадии, я свърших, а ти??? Е, оно и я…., стани, па дай лопатата да го изринеме, оти ми опущи заднио клапан.
  13. И от мен малко инфо от скромния ми опит през годините. Nissens - радиатор на климатик (на предишна кола). От най-скъпите на пазара и изкара 2 години и се проби на същото място като стария. Истината и че евтините китайци по 100-120лв карат около година, а по-скъпите като Нисенса по 2 -2,5 и приключват. LUK - комплект съединители и маховици за дизел (2 броя на предишните ми коли). Никакви проблеми докато бяха при мен колите. Лично сменени от мен и до последно си държаха. Lemforder - кормилни накрайници (на предишна кола). държаха се нормално без проблеми и така се продаде. Sachs - задни амортисьори + прахозащитници+ тампони (на предишна кола). Перфектни като цена/качество без проблеми. Meyle - тампони по окачване, шарнири, тампони стаб. щанга, двигател и други (на предишните коли). Много добри за парите си и никакви проблеми с каквото съм сложил. На предишното Пежо 407 съм слагал шарнири + подобрение от мен гресьорка и два пъти на година при смяна на гуми и джанти допълване с морска грес и проблеми никакви докато беше при мен. За сведение оригинални шарнири са по скъпи и карат около година без гресьорката. Към днешна дата на предните носачи тампоните съм сменил с Meyle на Акорда и всичко е топ. А ако е и MEYLE HD още по-добре! Continental - Ангренажни комплекти с ремъци ролки и водни помпи (на предишните коли). Качеството е добро, вътре ролките са INA, в краен вариант DAYCO. На Хондата съм с пистов Continental - перфектен (свалих от нея Gates). Mann - филтри въздушни, горивни, маслени, купе. От години използвам само такива филтри за колите си. В момента на Акорда 3 смени съм направил само с Mann и за мен това са филтрите. SWAG/FEBI - Тампон десен на двигателя на Пежото 407. Няма такива боклуци найстина. При слагането на колата му се скъса шпилката, която държи лапата на мотора. Сега ще каже човек, че съм го стегнал до скъсване и още малко ееее да ама не. При мен има едно правило и то е работа с динамометричен ключ по книга (имам 2 динамометрични - един в ниските нютони и един във високите). Това е нещо което си спазвам винаги стягане с динамометричен и двойна и понякога тройна проверка на детайла. Добре че ми го смениха заради шупла в материала на шпилката иначе в началото разправяха, че съм го скъсал от пренатягане и то с динамометричен а добре ли е. ATE/TEXTAR - дискове, накладки. Обикновенно са били дискове АТЕ с накладки АТЕ и проблеми никакви. Сега на Хондата съм с дискове TEXTAR PRO и накладки АТЕ и комбото е трепач нито свири нито нищо. А и спирачна течност също АТЕ също перфектна. ELRING - гарнитури, семеринги, дифтунги за картер. Никакви проблеми. Има и още, но в момента просто не се сещам за точни марки. Уточнявам, че всички взети и сменени части са от доказани места и са ми минали през ръцете, за да се монтират на даден автомобил, затова мога да дам адекватно мнение за тези марки. С други марки с които не съм работил не мога да кажа как се представят! Поздрави!
  14. Здравей колега. Ако е възможно ще си позволя да ти отговоря, въпреки че става въпрост за Акорд 7-ген. не за ЦРВ, но в случая няма значение мисля. Стартера е за профилактика и най-вероятно (даже на 100%) проблема ти е като моя. Ако желаеш може да прочетеш моята тема точно за този проблем със стърженето на бендикса. Изчегъртването е точно от смазката, която е вътре защото с годините и замърсяването вече не е смазка (грес), а е станала твърда и изсъхнала. Точно и промяната на температурата му влияе много. Колкото е по-студено толкова по трудно се връща бендикса и съответно остава зацепен за маховика и ....... стърже яко. Проблема се решава с разглобяване на съставните му части и смазване където е нужно. После дълго време вярност. Дано да ти помогне да си решиш проблема найстина. Поздрави!
  15. Има да метална е и по-горе на снимките в началото на темата съм я оставил на главата, когато махнах колектора. При сглобяването си остана тя и няма проблеми.😉
  16. Ами Блутута се свързва с телефона без драми. Когато слушаш музика например от флашката и си караш и ти звънне телефона музиката се заглушава автоматично и когато вдигнеш отсрещния го чуваш през колоните на колата, а микрофона който е в комплекта улавя теб и така. При мен отсрещните малко се оплакват, че все едно съм в пещера, а пък аз ги чувам перфектно през колоните. Може би микрофона не е толкова чувствителен или е по-далеч от мен явно не съм се замислял. Иначе съм пускал и клипове с песни от YouTube и като е свързан телефона с WEFA - та и си ги озвучава идеално. Но и аз като теб съм привърженик само на флашката и само с нея си карам. А при мен звука е по-добър от СД в плеъра. Особено с настройка на баса и требъла. Абе за тия пари е супер устройството. За мен си заслужава!
  17. Леко само да си съживя темата с малко обратна връзка. Нарочно изчаках да мине някакво време и километри, за да имам ясна и директна представа за поведението на стартера. Времето: точно 43 календарни дни! Километрите: 1700км (те па едни километри )! Колата примина през много паления на двигателя за това време. Премина промяната на времето и застудяването сега (сутринта около -6). След профилактиката на стартера няма и помен от описания по-горе в темата проблем, а го правеше при това и на положителни температури все пак, което не беше въобще добре. Сега без значение каква е околната температура и колко време е стояла колата в покой си пали веднага супер добре. Та мисълта ми е, че от това което направих за стартера има само положителен ефект, а и навреме го хванах. Ако ви се отвори възможност покрай някакъв ремонт или нещо друго да освежите стартера, направете го и няма да съжалявате изобщо. После ще ви изкара с години. Още повече, че този модел стартер е много здраво животно и не иска много, само едно почистване и смазване. Четките почти не ги пипа, графитната прах лъже. Поздрави!
  18. Ще си позволя да отговоря въпреки, че въпросът не е към мен ама не ме сдържа! Нека и колегата svemar да си каже какъв е неговия все пак. Да тази WEFA, която си посочил в линка е точно това което търсиш - само флашка без излишните екстри. Този вариант те удовлетворява напълно щом искаш само от флашката да слушаш. Другия вариант е този https://bgcaraudio.com/prodykti_usb-interfeisi_prodykt-1107.html по-скъпия и всички екстри. Моят е именно този по-скъпия. Пак казвам този, който си посочил в линка при изискванията зададени от теб те устройва напълно на 100%.
  19. С WEFA съм и аз от 6 месеца. Звука е повече от идеален, управлението от волана работи на 100%. На предишна кола също бях монтирал WEFA и за 2 години докато я продадох нямаше никакви проблеми. Монтирах го на Хондилака за 10 минути в гаража и от тогава съм му забил флашката и газ до ламарината. И при мен се е проявявало това 5-6 пъти. Оправям го с вадене и закачане на буксата от устройството. Като цяло има всички необходими екстри за мен и работи чудесно. За WEFA съм с двете ръце!
  20. “Юнак без рана не може” Шофирането си идва със своите плюсове и минуси. Всички сме преминали през такива случки и това е нормално. Нищо непоправимо не е станало. Важното е да не се отказва, заради такива дребни неща. Само напред! Да ще му е гадно и ще го мисли 2 дни, но после всичко ще е точно и пак с усмивка на лицето. А на баща му се падна още едно нещо за оправяне за бъдещия списък с неща. Живи и здрави!
  21. Може да погледнеш това ако ти върши някаква работа. Показал съм нагледно какво беше вътре. И моите задни не помръдваха на никъде. Всичко беше здраво докато не отворих моторите на механизмите . Проблемът беше, че нямаше четки. След ремонта всичко е точно. Може проблемът да е друг, но не пречи да провериш.
  22. Благодаря ти от сърце колега ceco_accord! Пожелавам същото и на теб и цялото ти семейство да сте живи и здрави! Синът ти има най-добрия учител и житейски водач в твое лице! Много се радвам на твоите постове в темите и винаги ги следя с интерес. Особено интересна е темата "Радост и тъга". Адмирации имаш и от мен! Много се кефя как си съхранил и се радваш искренно на Японската красива легенда на колела - "Legend"-а.
  23. Честита нова година колеги!!! Да сме живи и здрави всички! Откакто се сдобих с тази невероятна кола минаха вече 10 месеца и навъртяни 13300 км точно, което не е много, но на мен ми е напълно достатъно, за да изкажа чисто и искренно мнение за нея. Така си паснахме взаймно, че към днешна дата не мога да изкарам и ден без нея (пробвах ама не стана найстина). Това е единствената кола от която не мога да искам нищо ама абсолютно нищо повече. Както споменах по-нагоре предишните ми 2 коли бяха Пежо 307 2.0HDI 136к.с. и паралелно с него Пежо 407 2.0HDI 136к.с., но как да кажа с Хондата беше взаймно привличане. Сравнение между Хондата и предишните е земя и небе нищо общо помежду си буквално. Акорда 7 ген го харесвах от много много отдавна, но не съм си и представял, че някога ще мога да го имам найстина. И така се стекоха обстоятелствата, че мечтата стана реалност. Затова хора никога не спираите да вярвате, защото не се знае утрешния ден какво ще ви предложи. Съдбата си знае най-добре работата. Не съм си и представял, че някога ще имам допир да тази кола, но ето на. На тази снимка си тръгвам от паркинга на КАТ София област вече с номера както си трябва. Такъв сняг ме валя тогава, че не е истина, а количката горката с летнитния сетъп гуми и джанти. Това точно на 07.03.2022г. Тук вече се прибрахме блогополучно . И се започна едно разглеждане, опознаване абе страшна работа направо. Състави се списък с нещата за обслужване и смяна по приоритет. На първо време масла и филтри задълже и 2 нови крушки OSRAM D2S Xenarc, че дясната светеше обаче жужеше вътре като ято стършели . Последва смяна на летния сетъп със зимния пак на оригинални Хонда джанти с гуми Michelin Alpin 6 (досега не бях карал с такива зимни гуми и останах доволен от тях ). При размяната на гумите се оказа че трябва да мине сходимост на предницата, защото летните гума отвътре бяха на конци, но нали е със спортно окачване и въобще не ги видях докато не ги свалих. И хайде края на март направо чисто нови гуми UNIROYAL RAINSPORT 5 последния модел. След това по някое време влезе за фолиране с LUMAR 5% пропускливост (най-яката възможна тъмница) и се получи уникално, защото е черна и просто задницата се сля в едно. Естествено при Румен в Protint. В периода от Април до към Август 2022г. се занимавах с дребни, но дразнещи неща като: - Липсващи щипки по корите и праговете отдолу. - Счупено шофьорско огледало което се оказа пълен китайски боклук и съответно заменено с оригинално фейсово такова. - Неработеща подсветка на радиото - решено след презапояване на два резистора. - Неработещи задни стъкла - решено със смяна на четките на моторчетата - Неработещи задни спирачни апарати и свършили дискове съответно - решено с ремонт на апарати, нови дискове, накладки и течност - Теч от лагера на хидравличната помпа - решено с обслужване на хидравличната помпа и нова течност - Разчекната задница - решено с направа на раздвижни носачи Въпреки че се занимах с толкова много неща на пръв поглед, никога не изгубих вяра в колата, колкото и трудности на излизаха. Все едно се познаваме цял живот като добри и верни приятели, които не си обръщат гръб един на друг независимо от всичко. Просто имаше нужда от помощ и постягане, а кой друг ще се погрижи най-добре за нея освен аз. Във връзката между водача и автомобила трябва да има едно взаймно уважение и нещата стоят така, че ако се отнасяш с автомобила както трябва и той ще ти отвърне със същото. Някога през Август месец реших, че е време да й погледна клапаните в какво състояние са. Оставих я цяла нощ в гаража, за да е напълно студена и на следващата сутрия я отворих. Направих си реглаж на клапаните (Всмукателни - 9' Изпускателни - 11') След това с жена ми и детето направихме една почивка по нашето черноморие малко над 1000 км изминати, багажника до капака пълен и на отиване разход с климатика и по всички ограничения - 6,5л, а на връщане пак същата схема багаж, климатик, ограничения - 7,4л. заради наклона на пътя навръщане. Колата се кара само на бензин АГУ няма и няма и да има. Скоро я брандирах както си трябва вече с клубните поставки за номерата и стикери на Accord Team Bulgaria Ааааа маслото от снимката след броени дни ще захрани сърцето на звяра И тук споделям, че има разход на масло, което е нормално все пак (ако няма разход на масло значи не се кара ) 150-60 мл. на 1000-1100км Последното нещо, което обслужих буквално преди новата година е стартера Към днешна дата черното зверче изглежда така И така отплеснах се с тези преживявания, но те са част от ежедневието и не може без тях. Най-важното което искам да кажа е, че това е кола която въднъж влязла ти в ума и най-вече в сърцето няма излизане оттам по никакъв начин. Не я сменям за абсолютно нищо и имам намерението да сме си много дълго другари в добро и лошо. Вече знам какво е да притежаваш Японски Самурай здрав и надежден и да знаеш, че където си тръгнал ще стигнеш и ще се и върнеш. С черното зверче си паснахме от пръв поглед и най-важното то на моя нрав, а аз на неговия буен нрав. Пожелавам ви да сте здрави и много щастливи през новата 2023г.! Винаги следваите мечтите и целите си даже и да е трудно, в един момент просто се случват хубавите неща. Винаги напред и нагоре! Поздрави на всички да сте здрави!
  24. Честита Коледа на всички! Живи и здрави! Пускам първата си тема с цел бъдеща помощ на колеги имащи такъв проблем, и неговото решение. Все пак сме Хонда форума и споделянето на решението на даден проблем е от особено важно значение, а не да се реши даден проблем и след това никаква обратна връзка и всички знаем какво е чувството. Затова лично аз реших да споделя открито как се правят нещата, а дано и да е полезно все за някого. Колата: Акорд 7 К24 Фейс (Моят личен Самурай) Стартер: DENSO (made in Japan) оригинален 15 годишен неотварян до момента (според мен и това какво беше вътре). Проблемът: При запалване много наистина много рядко бендикса не се връщаше навреме, а оставаше зацепен за вече въртящият се маховик и ....... всички сте чували този грозен звук. Направо сърцето спира за секунда през която се питаш "Сега пък какво стана". Обаче със застудяване на времето този грозен звук взе да се чува в седмицата по 2-3 пъти и беше ясно какво трябва да се направи докато още е в начален стадий. Решението: Трябва да се изкара стартера от колата (е те тука е забавната част) и да се пръсне на части ама буквално. Първо и най-важното нещо е да се свали акумулатора, за да не подранят фоерверките за нова година! Колектора задължително се маха иначе стартера няма изкарване и точно тука е работата, че докато се извади колектора е повече време от обслужването на стартера. Откачат се вакууми, 2-3 букси, дросела, въздуховод и въздушен филтър. Много важно е да се развие долния болт на тази черната стойка на колектора (на снимката отдолу на колектора) иначе започва едно чудене, защо като горните 2 гайки и 3 болта на колектора са развити (при завиването се стягат на 22Nm да знаете) тая гад не излиза. Когато вече излезе изглежда така, даже и табелката не му се виждаше от боклуци. Този по-дългитят болт стой между стартера и блока на двигателя (затяга се с 44Nm), а другия предния се затяга с 64Nm. Тук вече е ясно какво е вътре. Както очаквах смазката (греста) беше се удървила за дългите си години служба и оттам бендикса не връща когато трябва. Последва 2 часа промиване на всяка една част по отделно със спрей за почистване на спирачки. Това е оригиналната схема за този стартер. И точно така беше разглобен част по част и измит от старата смазка и боклуците. Четките бяха в доста добро състояние (минимално износване с размери 6,2мм дебели и 12,9 широки). Ротора изчистен със ситна шкурка и промит със спрей за ел.контакти. След като всичко беше измито до блясък, смазано с литиева грес (графитна) и сглобено обратно изглеждаше еййййй така. След това задължително проверка с кабелите направо от акумулатора докато е на масата, че ако има проблеми да се отстраняват навреме. Като премине успешно теста, както и стана се върна успешно по обратния ред на колата. Точно докато бях свалил акумулатора ползвах момента да му почистя клемите, да го дозаредя и да изчистя и промия със спрей клемите на колата, че не изглеждаха много добре. След това при връщане на акумулатора смазване на клемите с подходяща смазка (технически възелин) за протекция. След целия този филм стартера работи отлично. Върти супер леко и мазно. Иначе мотора пак си пали след 4-5 завъртания, но това е нормално все пак акумулатор 45ah на обем 2.4 Тук бързам да уточня, че всичко (ремонти, обслужвания и т.н. всичко) минава през мен, защото сам си правя всичко от начало до край. Както се казва аз съм си сервиза, затова имам доста наблюдения над самата кола като цяло и вложеното в нея. Заглавието на темата е обслужване понеже не съм сменял никакви части по стартера, а и исках да му видя реалното състояние вместо да взимам излишни части. В случай се касаеше само до едно елементарно обслужване. Дано всичко това да е от полза все на някой в нужда. Весели празници! Да сте живи и здрави!
×
×
  • Създай нов...