Jump to content

striking

Фен
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About striking

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 7th
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1306 profile views
 1. Е аз ползвам H1 за къси, как и дългите са H1?
 2. Нямам шибидах. Не мисля, че друг път се е случвало и е останало незабелязано, ако толкова вода стои с дни ще замирише на мухъл и ще го усетя със сигурност. Ще следя при дъжд и автомивка следващия път. Надявам се да няма запушено нищо и това да е било просто моя грешка.
 3. Колеги, какъв тип е крушката за дългите светлини? HB3 или H11?
 4. Здравейте колеги, Вчера ходих да направя една бърза автомивка. Доста сигурен съм, че всички врати бяха затворени. След като приключих, установих, че мокета на пода, на задната пасажерска седалка е яко подгизнал. След доста играчка с кърпа попих и изкарах, колкото беше възможно. След това "съхна" на отворени прозорци и накрая усилих парното на макс за час и почти беше изсъхнал мокета. Днес отидох да проверя и си беше сух, но при натиск продължавам да чувам един звук като "джвакане", който чувах вчера, но тогава да кажем беше мокро още. Натиска с ръка го прилагам в дясната (външна) част на мокета. Притеснява ме да не е влязла някъде, някак вода, която не може да се изпари и да направи беля. Прикачил съм едно кратко видео за да чуете, звука който се чува при натиск с ръка. Отвори видео. За мен остава мистерия как е успяла да влезе толкова много вода. От прозореца е изключено, защото нямаше текло. Дори да предположим, че вратата не е била затворена плътно, прагът от вътрешната страна не ми се струваше мокър, нито седалката имаше мокро, само на това място. И въпреки всичко, дори на недобре затворена врата, не мога да си обесня как за секундите, в които съм минавал с пароструйката по тази врата ще успее да се подпъхне водата, да прескочи вътрешния праг и да нагизне мокета.
 5. Поръчах Depo по 190лв бройката ама с отстъпка де... Дано всичко да е ОК.
 6. Един приятел ми каза, че aftermarket фаровете биле зле и светели слабо. И аз за това се двуомя дали да рискувам. Та в общо взето за това се чудя какъв избор да направя.
 7. @Mkilla моите трябва да се сменят поради доста причини за съжаление. Първо правеха конденз и бяха отново за полиране. Но най-основно е, че ме удариха и в следствие на удара, дългите ми светеха в ниското и след като ги отворили в сервиза казаха, че биле позеленели на места заради влагата явно и че някакви части във фара биле подпреди с дунапренчета и разни такива, явно защото преди това са биле удряни и са биле оправени по такъв начин. За пред застрахователя това разбира е било спестено, но пак са отказали финансиране за ремонта им с предтекст, че нямало видими следи по фаровете от удара и за това. Съответно те вече са много зле и рециклирането им ще излезе поне толкова, ако не и повече от това да купя други втора ръка. Колата ми НЕ е десняк, но за съжаление всички фарове, които се предлагат са от десняк. Не държа да бъдат ксенон, защото аз така или иначе не съм бил до сега със ксенон. Притеснявам се основно, че ще дам 300лв за 2 фара, ще се наложи сигурно да ги полирам за още 60 и накрая да не се окаже, че и ще пускат конденз или рефлекторите им са нагорели вече и т.н., с две думи да дам 300+лв за нови "щета" фарове. За това искам мнения и съвети как да постъпя, защото се налага да ги закупя до няколко дена. ПП: Сега ми дадоха нова информация, че от сервиза биле казали, че по-добре било да се купят нови фарове Depo за около 200-240лв бройката. Вие както мислите за това? Някой има ли няблюдения за НЕ OEM фарове и конкретно тази марка? Притесняваме да не се окажат със супер кофти рефлектори примерно и да светят много слабо.
 8. Колеги, за да не отварям нова тема ще вдигна тази Трябва да сменя фаровете си (2006 facelift type s - не са ксенонови) и получавам оферти сами за англичанки. Едното момче каза, че за 20мин ги обръща като им смени пластините с такива от ляв волан и иска 300лв за 2-та. Другото иска 250лв ама без да ми ги обръща и каза, че мога да си сложа моите шейдъри за да станат за ляв волан. Предполагам под шейдър визира същите пластнини, за които ставаше на въпрос при първият вариант. Вие какво мислите за тази процедура с обръщането по този начин, ок ли е или мога да бера ядове след това? И също така цената адекватна ли е? В OLX мярнах на 1-2 места такива, които са ксенон за същата цена около 100-150лв бройка, ама нямат комплект. Мислех, че ксенон-а ще бъде доста по-скъп... Бих предпочел да сложа ксенон, но не съм запознат дали трябва да се прави някаква допълнителна модификация, тъй като моята стоково не е такава, а и май доста трудно се намират. Иначе съвет за какво да гледам, за да не се окаже, че купувам удряни фарове, които вътре са с наместени и подпирани с дунапрен части (както се оказали моите) или пускат конденз и т.н. Благодаря на отзовалите се!
 9. Това е сервиза, за някой друг ако се интересува. Ходих, доволен съм. Стойно е пичага и ще ви свърши работа.
 10. Кой е този сервиз в Габрово колеги?
 11. Ами за 430лв ще ми ги дадат ама ще отида и ще ми ги монтират на място (120лв ще струва монтажа) и така е по-лесно за мен. И поне знам, че ги купувам от официялния доставчик.
 12. Да, имах предвид спирачната течност. Не е сменяна поне от 5г. Маркучите нямам представа в какво състояние са. Бих си спестил смяната, ако не е наложителна, но тъй като ще сменям частите при тях и те вече ми предлагат смяна, без да са наясно дали са за смяна или не са, си мисля, че 100% ще ми кажат, да за смяна са...
 13. Благодаря за отговорите. Спрях се на Ultimax предни накладки ATE DP1525 Ultimax задни накладки Giirling DP1216 Стандартни предни дискове D1399 Стандартни задни дискове/барабани D1400 Ще ги взема от българското представителство, защото ми направиха допълнителна отстъпка и няма смисъл да ги поръчам от UK. Само се чудя дали има нужда да сменям маслото (за 60к не съм го сменял никога)? И ми предлагат за още 200лв да сменя пълен комплект спирачни маркучи EBC Brakes #BLA1437-4L ама се чудя има ли смисъл да давам тези пари, за нещо което очевидно си работи, защото нямам проблеми...
 14. Аз се интересувам от EBC Ultimax Pad & Plain Disc Kit PD40K820 дали са подходящи за Accord 2006, 2.4 Type S с 16" гуми. И ако да на каква цена мога да ги поръчам и кога горе долу могат да бъдат в София? Всъщност получаваме ли някаква отстъпка при общи поръчки?
×
×
 • Create New...