Jump to content

striking

Фен
 • Content Count

  178
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About striking

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 7th
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1125 profile views
 1. Поръчах Depo по 190лв бройката ама с отстъпка де... Дано всичко да е ОК.
 2. Един приятел ми каза, че aftermarket фаровете биле зле и светели слабо. И аз за това се двуомя дали да рискувам. Та в общо взето за това се чудя какъв избор да направя.
 3. @Mkilla моите трябва да се сменят поради доста причини за съжаление. Първо правеха конденз и бяха отново за полиране. Но най-основно е, че ме удариха и в следствие на удара, дългите ми светеха в ниското и след като ги отворили в сервиза казаха, че биле позеленели на места заради влагата явно и че някакви части във фара биле подпреди с дунапренчета и разни такива, явно защото преди това са биле удряни и са биле оправени по такъв начин. За пред застрахователя това разбира е било спестено, но пак са отказали финансиране за ремонта им с предтекст, че нямало видими следи по фаровете от удара и за това. Съответно те вече са много зле и рециклирането им ще излезе поне толкова, ако не и повече от това да купя други втора ръка. Колата ми НЕ е десняк, но за съжаление всички фарове, които се предлагат са от десняк. Не държа да бъдат ксенон, защото аз така или иначе не съм бил до сега със ксенон. Притеснявам се основно, че ще дам 300лв за 2 фара, ще се наложи сигурно да ги полирам за още 60 и накрая да не се окаже, че и ще пускат конденз или рефлекторите им са нагорели вече и т.н., с две думи да дам 300+лв за нови "щета" фарове. За това искам мнения и съвети как да постъпя, защото се налага да ги закупя до няколко дена. ПП: Сега ми дадоха нова информация, че от сервиза биле казали, че по-добре било да се купят нови фарове Depo за около 200-240лв бройката. Вие както мислите за това? Някой има ли няблюдения за НЕ OEM фарове и конкретно тази марка? Притесняваме да не се окажат със супер кофти рефлектори примерно и да светят много слабо.
 4. Колеги, за да не отварям нова тема ще вдигна тази Трябва да сменя фаровете си (2006 facelift type s - не са ксенонови) и получавам оферти сами за англичанки. Едното момче каза, че за 20мин ги обръща като им смени пластините с такива от ляв волан и иска 300лв за 2-та. Другото иска 250лв ама без да ми ги обръща и каза, че мога да си сложа моите шейдъри за да станат за ляв волан. Предполагам под шейдър визира същите пластнини, за които ставаше на въпрос при първият вариант. Вие какво мислите за тази процедура с обръщането по този начин, ок ли е или мога да бера ядове след това? И също така цената адекватна ли е? В OLX мярнах на 1-2 места такива, които са ксенон за същата цена около 100-150лв бройка, ама нямат комплект. Мислех, че ксенон-а ще бъде доста по-скъп... Бих предпочел да сложа ксенон, но не съм запознат дали трябва да се прави някаква допълнителна модификация, тъй като моята стоково не е такава, а и май доста трудно се намират. Иначе съвет за какво да гледам, за да не се окаже, че купувам удряни фарове, които вътре са с наместени и подпирани с дунапрен части (както се оказали моите) или пускат конденз и т.н. Благодаря на отзовалите се!
 5. Това е сервиза, за някой друг ако се интересува. Ходих, доволен съм. Стойно е пичага и ще ви свърши работа.
 6. Кой е този сервиз в Габрово колеги?
 7. Ами за 430лв ще ми ги дадат ама ще отида и ще ми ги монтират на място (120лв ще струва монтажа) и така е по-лесно за мен. И поне знам, че ги купувам от официялния доставчик.
 8. Да, имах предвид спирачната течност. Не е сменяна поне от 5г. Маркучите нямам представа в какво състояние са. Бих си спестил смяната, ако не е наложителна, но тъй като ще сменям частите при тях и те вече ми предлагат смяна, без да са наясно дали са за смяна или не са, си мисля, че 100% ще ми кажат, да за смяна са...
 9. Благодаря за отговорите. Спрях се на Ultimax предни накладки ATE DP1525 Ultimax задни накладки Giirling DP1216 Стандартни предни дискове D1399 Стандартни задни дискове/барабани D1400 Ще ги взема от българското представителство, защото ми направиха допълнителна отстъпка и няма смисъл да ги поръчам от UK. Само се чудя дали има нужда да сменям маслото (за 60к не съм го сменял никога)? И ми предлагат за още 200лв да сменя пълен комплект спирачни маркучи EBC Brakes #BLA1437-4L ама се чудя има ли смисъл да давам тези пари, за нещо което очевидно си работи, защото нямам проблеми...
 10. Аз се интересувам от EBC Ultimax Pad & Plain Disc Kit PD40K820 дали са подходящи за Accord 2006, 2.4 Type S с 16" гуми. И ако да на каква цена мога да ги поръчам и кога горе долу могат да бъдат в София? Всъщност получаваме ли някаква отстъпка при общи поръчки?
 11. Здравейте колеги, предстои ми смяна на спирачните дискове и накладки. До момента съм сменял само накладки (ATE май и двата пъти). Тръгнах да гледам от autodoc за да си ги поръчам аз и в сервиза само да ми ги монтират. Предполагам ще ми излезе по-евтино този вариант. Това, което ме затруднява е, какви точно дискове и накладки ми трябват? Виждам, че има различни размери, има вентилирани (моите мисля, че не са такива) и т.н.. Съответно не съм сигурен кои да избера. Също така, не съм сигурен коя марка да избера? Искам да бъдат добри, но не желая да се изхвърлям с някакви суми от порядъка на 200лв за диск. Можете ли да ми дадете съвет? Тук са показани възможните варианти за моят автомобил (бензин 2.4 type s): https://www.autodoc.bg/rezervni-chasti/spirachen_disk-10132/honda/accord/accord-vii-cl/17127-2-4-cl9? Благодаря!
 12. Свещите са за смяна. Тази е от 2ри цилиндър. Ще слагам иридиеви по 39лв бройката NGK. Ще се наложи да сменя и бобината отново. Доста съм разочарован от сервиза в Овча Купел при Слави, защото ако си бяха направили труда за 2мин да погледнат свеща под бобината тогава, щяха да видят, че трябва да се сменят и сега нямаше да дам 100лв отново за бобина. Явно, колкото и да се води с добро име един сервиз е въпрос на късмет дали няма да го домързи някой в даден момент и да те мине през пръсти.
 13. @CARPERA не са ми казвали защо е заминала. Но със сигурност ще поискам да ги проверят и 4-те този път.
×
×
 • Create New...