Jump to content

inspektora

Фен
 • Content Count

  561
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

inspektora last won the day on January 26 2021

inspektora had the most liked content!

Community Reputation

261 Excellent

About inspektora

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA C-RV 2.2 i-ctdi 2009
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

1439 profile views
 1. Тази ролка беше първото, което смених (по-точно само лагера в нея), но проблема не се реши. Дано при теб не е така.
 2. Със сигурност ще я хванат, стига да се появи когато я закарам при тях, но това няма как да го организирам Шумът се появява много рядко и непредсказуемо. Не виждам какво мога да направя, освен да карам и да чакам проблема да стане по-отчетлив. Моите предположения са, че ще излезе нещо от генератора или с по-малка вероятност шайбата на климатика (появява се и при изключен климатик).
 3. За голямо мое съжаление трябва да направя ъпдейт на темата. Времето се стопли и моето стържене отново се появи. Пак при загряла кола и много рядко. Т.е. проблемът не е от демпферната шайба и я смених напълно ненужно.
 4. Моето поколение преживя далеч по-драматични времена през 90-те години. Време е и по-младите да разберат, че животът не е безкраен низ от благополучия, нищо не е дадено даром и завинаги, и винаги може да стане по-лошо. А да, и оплакването на никого не е помогнало.
 5. Като чета някои от коментарите тук и на други места, започвам да разбирам, че твърдението, че България е троянския кон на Русия в ЕС и НАТО, не е съвсем лишено от смисъл.
 6. Има много тестове, но са за хора, които разбират какво правят. Така че, един доброжелателен съвет: Отиди в компетентен сервиз и не се надявай във форума да получиш клавиатурна диагноза за този проблем. Всички подобни опити ще те вкарат в по-голям филм и разходи. Поздрави и успех!
 7. Очевидно Промяна в КАТ не е настъпила и вероятно никога няма да настъпи . Действивително, освен да се свържеш с Бултрако и да ги питаш за удостоверение не виждам какво друго можеш да направиш. Струва си, защото ти си с Евро 5 и разликата в данъка ще е драстична.
 8. Бъди рахат колега . Клапаните са с хидравлични повдигачи и нямат нужда от регулиране.
 9. @JHM Знам, че е в спецификациите и в момента карам с такова. Имам предвид точно това, което чакам да получа. В момента е на някаква промоция (цената е в червено) и се надявам да не е старо или др. Като запознат с търговските принципи, мога да ти кажа, че почти винаги цените при вносителя са най-високи. Той не е фокусиран към крайния потребител, а към дилъри и обикновено обявява бомбастична цена от която сваля, да речем 50-60-70% към дилърите, които го продават с "отстъпка" Ето още една добра цена от дилъра на Пежо: https://webstore.sfa.bg/product/mobil-1-esp-formula-5w30-5l-1
 10. Понеже днес си поръчах, имам прясно инфо за най-добрата цена, която намерих: https://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_95_133&products_id=3773 https://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_95_132&products_id=3731 Аз слагам 5W30. Надявам се, че ще е читаво.
 11. Пет години съм ползвал BDC на предната ми кола (помпа-дюза) и бях много доволен. По навик продължих да слагам на Хондата, но установих, че ефекта не е добър и ми се появява (или се увеличава) едно чукане при ускорение. Имам и тема за това: В случая съм писал за предозиране, но и като цяло добавките не се отразяват добре на моя мотор. Нищо лошо не казвам за BDC-то, само споделям опита си. Към момента, най-добрият дизел, който зареждам е от Круиз. Чувал съм (но не съм сигурен), че и в ОМВ е същия дизел, защото доставчик им е Сакса (собственик на Круиз).
 12. Да добавя - преди да започнеш смяната, свали ако е възможно номера и подложката му. Това много улеснява задачата.
 13. Здравей колега. Ето тук може да видиш: https://paulstravelpictures.com/Honda-CR-V-License-Plate-Light-Bulbs-Replacement-Guide/index.html
 14. И аз така си мислех, но преди няколко години гледах един Туран 2006-та с VCDS за приятел и в EDC17 си излизат реални километрите 185 000. Казвам му - всичко е точно, тук не може да се манипулира. За всеки случай копнах и лога с грешките. По-късно в къщи ги прегледах и що да видя - дава някакви грешки на 360 000 . "Майсторчето" или е забравил да изчисти лога или в някои модули се пазят също километрите и при грешка излизат. По темата - за живота на съединителите не може да има еднакво правило, защото страшно зависи от това как и от кого е карана колата. Може да има навъртяни 300К на магистрали и да е годен, а може да е за смяна на 150К с пишман шофьор градско на полусъединител. Аз съм на 168К и засега няма признаци. Предната ми кола (Джета дизел) я продадох на 175К реални и също беше без проблеми.
×
×
 • Create New...