Jump to content

inspektora

Фен
 • Content Count

  623
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

inspektora last won the day on January 31

inspektora had the most liked content!

Community Reputation

311 Good

About inspektora

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA C-RV 2.2 i-ctdi 2009
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

1661 profile views
 1. Що пък като Бай Ганьо? Повярвай ми, германците са много по-стиснати от нас, пък и американци да са, пак ще търсят тънката лайсна Дане би ние да сме измислили промоциите? И аз си купих масло за диф-а и ск. кутия с намалението от Бултрако , обаче познай колко платих за доставката - 22 лв. , при условие, че стоката беше към 160 лв. Р.S. Ти да не смени вече колата?
 2. Никога не бих си купил оригинално моторно масло от Хонда - тези хора ни се подиграват с цените си. Хайде, диференциално и за скоростна кутия по може - те се сменят доста рядко и да кажем са нещо по-особено.
 3. Първият собственик на колата ми е сменял два пъти оригинални дискове в Бултрако, защото първия път се изкривили. Искам да кажа, че може би не е проблема в дисковете, а може би в неправилен монтаж или експлоатация. Преди доста години съм сменял предни дискове на Рено с най-евтините Alied Nippon. Тогава хората ми казаха, че първите няколкостотин километра трябва да щадя спирачките и да внимавам да не влизам в локви със загрели дискове. Необходимо било заради първоначалното откаляване на метала. Дали е така, не мога да кажа, но го спазвах и тези дискове се карат и до ден днешен на 80К без проблеми. За марка дискове - чел съм много положителни отзиви за Blue Print, но нямам лично наблюдение. Разбира се Брембо и Цимерман имат висока репутация.
 4. Неколкократно и успешно съм зареждал акумулатори, паднали до 4-5 V поради забравен консуматор и са изкарвали години след това Виж, ако самостоятелно си пада под 10V, то вероятно има мъртва клетка и е за скраб.
 5. Пропуснал си да отбележиш, че първо си положил преобразувател на ръжда върху болтовете и то на Вюрт (това "мляко" не може да се сбърка) А тази проста боя за печки направо е бетон. Един приятел си боядиса мотора на лодката с такава и вече години не мърда, въпреки температурата и морската вода.
 6. @CARPERA Тези зарядни вършат перфектна работа и можеш да ги оставиш да работят неопределено време. Аз го закачам направо на колата, без да откачам клеми и никога не е имало проблем (не може да се каже същото за други зарядни, които могат да прецакат електрониката). Единственият проблем е, ако акумулатора е паднал под 10 V, мисля, че не тръгва да зарежда и трябва да търсиш друго по-глупаво зарядно.
 7. Да, същите сметки ги направих и аз, но очакванията ми бяха по-големи. Още повече, че колата и в двата случая излиза от гараж, където температурата е постоянна - около 10-12 гр. Новият термостат: TAMA WV64BC-78, идентичен с оригиналния. Идва без гуменото уплътнение и най добре да се купи оригинално, както направих аз или да се рискува със старото.
 8. Термостатът вече е сменен и ефектът е следния: При външна температура 5 гр., по същия маршрут от предния пост, колата достигна 78 гр. около половин километър по-рано и след това я поддържа по-стабилно. Т.е. подобрение има, но незначително и общо взето смених термостата нахалост Очевидно е нормално бавното загряване - високоефективен двигател с малки термични загуби, алуминиев блок и работещо парно ... Явно, сравнено с всички други коли, които съм имал (все европейски), термостатът на Хонда издържа най-дълго, вероятно защото е доста по-голям, съответно с по-голяма и дебела пружина, която запазва дълго време характеристиките си. Хайде, за мое успокоение да кажа, че може би в перспектива има значение смяната, тъй като не смятам скоро да се разделям с колата, а с времето щеше да се влошава.
 9. Цецо, не искам да те поучавам, защото си достатъчно зрял да го направиш сам, но ми се струва, че прекалено хиперболизираш значението на автомобилните системи, довеждайки ги до ЛЕГЕНДарно-митични размери. Истината е, че над 95 % от сигурността са в ръцете на водача и това да се вкарваш в рискови ситуации, за да те изкара от тях някой автомобилен асистент не е много рационално. За съжаление, мисълта, че някой свише се грижи за твоята безопасност, може да доведе до фатално отпускане и поемане на ненужни рискове. Това особено важи за по-младите шофьори, качили се директно на висок клас автомобил, за които после четем как са се размазали или размазали някой друг на пътя. Дори и най-съвременните автономни автомобили правят чудовищни глупости без намесата на човека. Твоят разказ се превърна в обсъждане на някаква малко известна функция на колата, сработила, за да подобри иначе не особено добре действащите спирачки. Според мен ударението и в този случай трябва да бъде върху човешкия фактор и всеки който чете тук, да си направи съответните изводи за поведението си на пътя, за да не усети като теб хладния полъх на онази с косата
 10. Не ми стана ясно как при добра видимост, познато трасе и прав участък, изведнъж отсреща изскача друг. Като прегледах трасето в гугъл, видях, че участъка не е съвсем прав и неслучайно е с непрекъсната линия, т.е. забранено изпреварване. Така че, не става дума само за неправилна преценка, но и за нарушаване на правилата. Това го пиша не като критика на Цецо, а по-скоро като анализ на ситуацията, предвид бъдеща превенция.
 11. Ааа пишат, пишат. Например започват с първи и често последен пост - Колеги, колата затрака и спря, кажете какво да правя
 12. Много или малко, човека си кара колата и не се вживява. Навъртял е близо 400 К с оригинална верига и сигурно не смята да се пенсионира с тази кола Може би тайната е в правилното масло А5/В5 с висок TBN.
 13. Във Варна има магазини Гарвана, където винаги съм намирал всякакви клипси и др. За Бургас не знам. Поздрави и много безаварийни километри!
 14. Над 100 лв. е оригиналния термостат. Към ТАМА-та купих оригинално гумено уплътнение от "нормален търговец" и цената му беше 17 лв. - колкото половината термостат ТАМА.
 15. Вчера смених термостата и мога да кажа, че ТАМА е едно към едно с оригиналния, който е NTCL (NIPPON THERMOSTAT CO., LTD.). Като се поразрових, открих, че ТАМА е подразделение за автърмаркет части на същия този концерн. Цената е около 3 пъти по ниска от оригиналния, което не е изненадващо предвид идиотската ценова политика за резервни части на Хонда.
×
×
 • Create New...