Jump to content

inspektora

Фен
 • Content Count

  522
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

inspektora last won the day on January 26

inspektora had the most liked content!

Community Reputation

219 Excellent

About inspektora

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA C-RV 2.2 i-ctdi 2009
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

1071 profile views
 1. Малко се изказваш неподготвен. В хазната нищо не влиза от тези екостикери. Цялата далавера е за този, който печата стикерите, а именно другаря Кънев от БСП. Един вид компенсация, че му спряха винетните стикери. Кънев е известен с репликата: „В парламента съм, за да си пазя бизнеса”, която е изричал не веднъж и пред свои, и пред чужди. А еко-целите (колкото и да са съмнителни) могат да се постигнат и без стикер, с разпознаване и асоцииране на номера на автомобила, както е при винетките. Същевременно, все още не е създадена нормативна наредба за ограничаване на движението на автомобилите съгласно екооценката и ако и когато бъде създадена, ще се прилага вероятно само в София. А ние ще си плащаме ...
 2. Явно нещата са много субективни, защото и когато купих колата и сега 20К по-късно, нито ми изглежда да ускорява много добре, нито да спира, нито да е безшумна откъм гумите . А колата е в топ състояние. Много зависи какво си карал преди това и паралелно. За практичността, проходимостта и разхода съм съгласен. По другите точки: Трябва да сложиш DRL модул, за да имаш дневни. Смяна на маслото на 30К е предпоставка за убийство на двигателя. Препоръчвам интервал 10-15К и масло 0W30 или 5W30 по стандарт С3. Марки много, аз в момента съм с Mobil 1 ESP 5W30 и смятам, че е отлично. Може да сложиш еднократно добавка за почистване на дюзи. Препоръчвам Bardahl или ProTec. Успех!
 3. Ако няма да излизаш извън пътя и ти трябва кола за шосе - избирай Акорда. С C-RV-то ще имаш по-висок разход, по-скъпа поддръжка и не толкова добро пътно поведение. Аз бих си карал леката кола, ако не бях дивак-рибар.
 4. Нямам практически опит, но мога да споделя няколко факта. Има Meyle Original, което според техният маркетинг е "True to OE" и Meyle HD, което е "Better than OE". В онлайн магазините съм виждал само Meyle Original. Така привидно изглеждат добре направени. Марката е немска, но фабриката на Meyle е в Турция.
 5. Дано не те обърквам, но тези неща могат да се дължат и на гуми, джанти и/или лагери на главина. Понякога причините може да са комплексни ... Най-добре си направи всички проверки, профилактики и подмени, както си написал и след това каквото остане като проблем ще го търсиш начисто.
 6. @Emicha Не се обиждай, но се отнасям скептично към твърденията ти и не виждам смислено обяснение. От друга страна, ако действително имаш емпиричен опит и той не трябва да се пренебрегва. Може би говорим за различни неща. Ако се има предвид биене и спиране на тласъци, това си чист симптом на крив диск (аз имам такъв проблем, но в съвсем начален стадий, без биене на волана и всички майстори казват, че не си струва да се пипа). В 30 годишния си шофьорски опит никога не съм имал проблеми, произлизащи от спирачна течност и съответно смяната ѝ. Ако има въздух в системата, симптомите са различни - мек педал, не добро спиране и т.н. Ще бъде полезно да слушаме някой с голям опит като @fenabg , а надявам се и авторът на темата да сподели решението на проблема.
 7. @Emicha Аз все пак не разбирам каква е връзката между тресенето на волана и спирачаната течност и/или въздух в системата.
 8. Радиото беше блокирало, но като му вкарах кода се оказа, че си помни станциите. Да, и часовника сверих. Какво друго да очаквам?
 9. Нещо, което ме учуди е, че акумулаторът беше изключван. Човекът каза, че така се прави, когато се долива масло в ск. кутия. Вярно ли това? P.S. Мисля, че сам намерих отговора от @Emicha
 10. Семерингът е вече сменен. Има разни тънкости - карданът трябва да се бележи при свалянето от фланеца и после да се монтира в същото положение. Затягането на гайката трябва да бъде с определен момент/сила. Дано майсторът да е спазил всичко това (каза, че е правил такъв ремонт неведнъж), защото е много отговорен възел и може да стане голяма беля.
 11. Брех, такава лъскарка, а пък Коя част на колата е това и откъде е внос?
 12. Ти сериозно ли? В Хонда сервиз да сменят гумички?! Те са над тези неща. Преди време исках да сменя спирачна течност на Джетата и довереният ми майстор (небезизвестния Ифидик) ми каза - "За какво ти е? Най-много да се прецака помпата". Прав е бил, както винаги.
 13. За всички не знам, но на азиатските определено са много лошо обработени компонентите по окачването. Хонда не прави изключение.
 14. Такова чудо не бях виждал Определено редовна капачка не трябва да допуска такова налягане. Виж какво е написал Маркони.
 15. Няколко пъти прочетох, за да разбера какво искаш да кажеш и мисля, че разбрах. Всъщност слагаш капачката в самото начало на зацепване към гърловината, без да я затегнеш докрай. Веднага мога да ти кажа, че правилното положение на всяка капачка е завита докрай до стопиращия ръб. Защо при теб се получава така не мога да кажа - вероятно имаш някакъв друг проблем, капачката не е правилна, иска обезвъздушаване или др. Маркучите при загряла кола по принцип трябва да са твърди, въпроса е колко твърди. Като ти гледам цвета на антифриза, вероятно е за смяна. Имай предвид, че така, както слагаш капачката - едва зацепена, може да се развие от вибрациите и да избие. Поздрави!
×
×
 • Create New...