Jump to content

inspektora

Фен
 • Content Count

  718
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

inspektora last won the day on April 22 2023

inspektora had the most liked content!

Community Reputation

389 Good

About inspektora

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA C-RV 2.2 i-ctdi 2009
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

2642 profile views
 1. Това го забрави. Ако намериш кола на около 200К реални ще е супер попадение. Аз не виждам причина да избягваш италианките, просто трябва да си отваряш очите на четири. Колегата @DAN_DAN да каже как "най-лесно се научават реалните километри".
 2. Дане би да се притиска при затваряне някое от копчетата и да е постоянно задействано?
 3. Логично е да се пазариш за автомобила след като си го огледал. Ако го направиш преди това, може да се окаже, че не струва тези пари, които си договорил и трябва да почваш отначало Така е и по-сериозно, след огледа имаш аргументи и си на място при продавача, т.е. имаш сериозни намерения. Представи си на продавача колко хора се обаждат ей така, за проба, без да ходят на оглед. По отношение на напразното разкарване - няма друг начин, няма кой да свърши тази работа вместо теб, освен ако имаш човек на място да я погледне. Гледаш внимателно обявите, снимките и филтрираш предварително. В крайна сметка, цените се определят от "невидимата ръка на пазара", както пише в учебниците. Нормално е продавачът да търси максималната цена, която смята, че може да вземе. Ако някой е готов да я даде, значи всичко е точно. Ако не - колата си е негова, той си прецЕНЯ.
 4. @NOVIQ Ще ти кажа какво бих направил аз при такъв отговорен ремонт: Бих избрал един доверен сервиз и оставил на тях да решат (или предложат) какво да се смени и каква марка да бъде. Сервиз, където работят с Хонди и имат необходимия емпиричен опит. Така ще имаш някаква гаранция и ако има проблем, ще има къде да го адресираш.
 5. Аз пък съм чувал, че оригиналните са LUK
 6. Колега, на какъв предполагаем общ пробег е колата?
 7. Колега, защо се налага отново да ги сменяш?
 8. А мислил ли си върху хипотезата, при смяна на маслото да не сложена правилно някоя кора или нещо друго да не е наместено както трябва? Това ми се струва много по вероятно отколкото да "чуваш маслото". За толкова много смени на масла, които съм правил, ни веднъж не ми се е случило такова чудо. Единствено ако имаш неизправни хидравлични повдигачи на клапаните, може с някои масла да се чуват повече. Но твоя мотор няма, доколкото знам.
 9. Това е абсолютно вярно. Е, ако едното е 0W20, а другото 15W50 определено ще има разлика
 10. Човек, не се обиждай, но трябва да си "смениш чипа", а не филтъра. Същите неща ги пишеше и преди за дизела си и непрекъснато се филмираше. Сега и новата бензинка не може да те удовлетвори и отново ти се привиждат и причуват драматични явления. Просто си карай колата и не я превръщай в религиозен символ. И една подсказка за източник на вибрации - заключващия механизъм на капака на двигателя. При мен, въпреки, че нищо не е пипано, имаше луфт и понякога създаваше вибрации. Залепих тънки гумички срещу стоковите буфери на капака да уплътнят и навих малко изолирбанд на тази част от ключалката, която е на капака. Всичко заспа
 11. Не мога да кажа нищо за HERTH+BUSS, но според мен не е добра идея на всеки 15К да сменяш филтъра, не за друго, а защото от толкова разглобяване (а то не е малко) най-много да счупиш нещо или да вкараш въздух в горивната система. По книжка е на 40К, хайде за твое успокоение може на 30К, но на 15 е прекалено, а прекален светец ... P.S. Сетих се за един колега, който си купи Киа Сийд дизел на 200К, внос от Германия със сервизна история и книжка. Малко след като я купи имаше някакви проблеми с обороти и т.н. и му смениха горивния филтър (много бил замърсен), след което колата се оправи. После гледахме в книжката му, която беше много стриктно попълвана, но никъде не беше отбелязано някога да е сменян горивен филтър ...
 12. Качествата на всесезонните гуми не трябва да се обобщават, защото има големи разлики между тях. Някои (като Мишелина) са повече летни, докато други имат по-силни зимни качества. Всесезонката неизбежно е компромис, но различно изместен спрямо двата сезона, в зависимост от марката и модела. 35К живот за Кросклаймата ми се струва нереално нисък като износване. Колегата трябва да си погледне налягането и сходимостта на колелата. Моите Куатрак 5 почти не са мръднали за такъв пробег, но ги въртя стриктно на 10К и колата е в гараж. Смятам, че ще изкарат 50-60К. Стилът на шофиране също има значение, разбира се.
 13. По познатата схема. Филтрон са фокусирани да произвеждат филтри за европейски автомобили, а за да отговарят на каталозите, препакетират чужди филтри за азиатски марки, без много да ги е грижа за цената. Двата филтъра, които си показал, вероятно са произведени в една и съща фабрика. Аз също ползвам BluePrint и смятам, че са отлични, но НЕ ПИШЕ, че са произведени в U.K. Просто това е адреса на фирмата.
 14. Симптомите, които описваш могат да се обяснят с ... около 100 причини. Не се заблуждавай, че можеш да разбереш нещо без професионална диагностика. Поздрави и успех!
 15. Ходил съм веднъж в сервиза Бултрако в Пловдив, където подобно на @note е купена и поддържана колата. Беше по акцията за въздушните възглавници и бях чакал няколко месеца да ми дойде реда. Часът беше спазен, то и нямаше никави хора - беше събота, март 2020, точно като започнаха ограниченията за Ковида и хората бяха в шок. Свършиха работата, дадоха ми и разпечатки от сервизната история на колата, общо взето коректно отношение. Няколко пъти съм поръчвал части от Пловдив и София и са ми ги пращали коректно. Цените им няма какво да коментирам - безобразни са . Няма да броим класическия въпрос, който ми задават от Бултрако София: От ПРОВИНЦИЯТА ли се обаждате? АЗ: Не, от Варна!
×
×
 • Create New...