Jump to content

inspektora

Фен
  • Мнения

    718
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    8

Всичко публикувано от inspektora

  1. Това го забрави. Ако намериш кола на около 200К реални ще е супер попадение. Аз не виждам причина да избягваш италианките, просто трябва да си отваряш очите на четири. Колегата @DAN_DAN да каже как "най-лесно се научават реалните километри".
  2. Дане би да се притиска при затваряне някое от копчетата и да е постоянно задействано?
  3. Логично е да се пазариш за автомобила след като си го огледал. Ако го направиш преди това, може да се окаже, че не струва тези пари, които си договорил и трябва да почваш отначало Така е и по-сериозно, след огледа имаш аргументи и си на място при продавача, т.е. имаш сериозни намерения. Представи си на продавача колко хора се обаждат ей така, за проба, без да ходят на оглед. По отношение на напразното разкарване - няма друг начин, няма кой да свърши тази работа вместо теб, освен ако имаш човек на място да я погледне. Гледаш внимателно обявите, снимките и филтрираш предварително. В крайна сметка, цените се определят от "невидимата ръка на пазара", както пише в учебниците. Нормално е продавачът да търси максималната цена, която смята, че може да вземе. Ако някой е готов да я даде, значи всичко е точно. Ако не - колата си е негова, той си прецЕНЯ.
  4. @NOVIQ Ще ти кажа какво бих направил аз при такъв отговорен ремонт: Бих избрал един доверен сервиз и оставил на тях да решат (или предложат) какво да се смени и каква марка да бъде. Сервиз, където работят с Хонди и имат необходимия емпиричен опит. Така ще имаш някаква гаранция и ако има проблем, ще има къде да го адресираш.
  5. Аз пък съм чувал, че оригиналните са LUK
  6. Колега, на какъв предполагаем общ пробег е колата?
  7. Колега, защо се налага отново да ги сменяш?
  8. А мислил ли си върху хипотезата, при смяна на маслото да не сложена правилно някоя кора или нещо друго да не е наместено както трябва? Това ми се струва много по вероятно отколкото да "чуваш маслото". За толкова много смени на масла, които съм правил, ни веднъж не ми се е случило такова чудо. Единствено ако имаш неизправни хидравлични повдигачи на клапаните, може с някои масла да се чуват повече. Но твоя мотор няма, доколкото знам.
  9. Това е абсолютно вярно. Е, ако едното е 0W20, а другото 15W50 определено ще има разлика
  10. Човек, не се обиждай, но трябва да си "смениш чипа", а не филтъра. Същите неща ги пишеше и преди за дизела си и непрекъснато се филмираше. Сега и новата бензинка не може да те удовлетвори и отново ти се привиждат и причуват драматични явления. Просто си карай колата и не я превръщай в религиозен символ. И една подсказка за източник на вибрации - заключващия механизъм на капака на двигателя. При мен, въпреки, че нищо не е пипано, имаше луфт и понякога създаваше вибрации. Залепих тънки гумички срещу стоковите буфери на капака да уплътнят и навих малко изолирбанд на тази част от ключалката, която е на капака. Всичко заспа
  11. Не мога да кажа нищо за HERTH+BUSS, но според мен не е добра идея на всеки 15К да сменяш филтъра, не за друго, а защото от толкова разглобяване (а то не е малко) най-много да счупиш нещо или да вкараш въздух в горивната система. По книжка е на 40К, хайде за твое успокоение може на 30К, но на 15 е прекалено, а прекален светец ... P.S. Сетих се за един колега, който си купи Киа Сийд дизел на 200К, внос от Германия със сервизна история и книжка. Малко след като я купи имаше някакви проблеми с обороти и т.н. и му смениха горивния филтър (много бил замърсен), след което колата се оправи. После гледахме в книжката му, която беше много стриктно попълвана, но никъде не беше отбелязано някога да е сменян горивен филтър ...
  12. Качествата на всесезонните гуми не трябва да се обобщават, защото има големи разлики между тях. Някои (като Мишелина) са повече летни, докато други имат по-силни зимни качества. Всесезонката неизбежно е компромис, но различно изместен спрямо двата сезона, в зависимост от марката и модела. 35К живот за Кросклаймата ми се струва нереално нисък като износване. Колегата трябва да си погледне налягането и сходимостта на колелата. Моите Куатрак 5 почти не са мръднали за такъв пробег, но ги въртя стриктно на 10К и колата е в гараж. Смятам, че ще изкарат 50-60К. Стилът на шофиране също има значение, разбира се.
  13. По познатата схема. Филтрон са фокусирани да произвеждат филтри за европейски автомобили, а за да отговарят на каталозите, препакетират чужди филтри за азиатски марки, без много да ги е грижа за цената. Двата филтъра, които си показал, вероятно са произведени в една и съща фабрика. Аз също ползвам BluePrint и смятам, че са отлични, но НЕ ПИШЕ, че са произведени в U.K. Просто това е адреса на фирмата.
  14. Симптомите, които описваш могат да се обяснят с ... около 100 причини. Не се заблуждавай, че можеш да разбереш нещо без професионална диагностика. Поздрави и успех!
  15. Ходил съм веднъж в сервиза Бултрако в Пловдив, където подобно на @note е купена и поддържана колата. Беше по акцията за въздушните възглавници и бях чакал няколко месеца да ми дойде реда. Часът беше спазен, то и нямаше никави хора - беше събота, март 2020, точно като започнаха ограниченията за Ковида и хората бяха в шок. Свършиха работата, дадоха ми и разпечатки от сервизната история на колата, общо взето коректно отношение. Няколко пъти съм поръчвал части от Пловдив и София и са ми ги пращали коректно. Цените им няма какво да коментирам - безобразни са . Няма да броим класическия въпрос, който ми задават от Бултрако София: От ПРОВИНЦИЯТА ли се обаждате? АЗ: Не, от Варна!
  16. Обикновено през капачката не се вижда достатъчно. Единственото, което се сещам е да се бръкне с ендоскопска камера през гърловината за маслото и да се види каквото може
  17. При повредена ламбда сонда се получава такъв ефект. Скоро имах такъв проблем на една кола и след безмислени диагностики, които не доведоха до нищо, сам си смених ламбда сондата и всичко се оправи.
  18. Имал съм две коли от Италия, като първата (Ескорт 1,4 бензин) беше долу-горе на това дередже като тази, която е възкресил Маркони, само че бяха по спечени гадостите. Видимият ефект беше, че харчеше масло и като поостарее маслото и се натовари мотора, го хвърляше през отдушника и цапаше въздушния филтър (точно както го е обяснил Маркони в пост 21). Не е за вярване, но моторът без да е чистен, изкара на газ доста години и по спомен 70-тина хиляди км., преди ръждата да унищожи автомобила и да отиде в автоморгата (вече го бях дал на баща ми). Моторът до последно си работеше, както в началото - явно е бил много дуракоустойчив . Втората ми италианка беше Меган 1, 1,6 бензин. Оказа се с отлично поддържан мотор, който се кара до ден днешен от жена ми, като преди това съм го карал аз, баща ми и дъщеря ми - общо около 80К. Никога не е харчил масло. За това време са сменени само термостат, едната бобина и ламбда сонда (и ангренажен ремък, разбира се). Колата, макар и на над 20 г. няма и точка ръжда. С две думи и сега нямам сигурна рецепта как се избира кола, така че да разбереш какво има в двигателя и ще бъда благодарен на @Markony, ако подаде някоя сламка .
  19. Не е от маслото. Имам две смени с такова и не е имало разход.
  20. Каква беше причината да го смениш? Почистването не даде ли резултат?
  21. Като цяло, купето не е склонно към корозия и няма някакви конкретни слабости в това отношение. Ръжда обикновено има по компонентите на окачването, които не са добре защитени и по тях може да се съди в каква среда е карана колата. И тук важи универсалното правило къде е карана колата - колкото по-южна държава, толкова по-малко ръжда.
  22. Нямам идея. Моята е сменяна в Бултрако Пловдив, когато колата е била на около 100К. Доколкото знам, не съществува като резервна част, но някой ги прави. Майстор хондаджия трябва да е наясно с този казус.
  23. Има една метална втулка на рейката към кормилната щанга, която се разбива и може да се смени. От нея също се получава тропане.
  24. По тази дефиниция, уви, сме заобиколени от не-ЧОВЕЦИ
×
×
  • Създай нов...