dandilov 2829 #81 Отговорено 12 Ноември, 2020 Off Topic @dimkaraganchev Ами за мен е голяма глупост да си съсипеш новото (хубаво предполагам) масло, като го смесиш с окисления и силно киселинен, пълен със сажди, остатък, понеже те мързи да го дръпнеш със спринцовката (или шприц)... и те така... 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #82 Отговорено 12 Ноември, 2020 (Редактирано) Колега @dimkaraganchev, защо така ни накърняваш чувствата на нас дето си бъркаме със сламка в... картерите? В смисъл...нали все още не сме развили токсични садо-мазо взаимоотношения с никой от предметите , необходими за извършване на срамното деяние споменато по-горе. Какво лошо има в една педантичност по адрес на добрата смазка и оценяване на нейните достойнства, без значение от приложенията и в която и да е област от ежедневието?! Гррр...! П.п оценяваме толерантността принципно Редактирано 12 Ноември, 2020 от ivailopp 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #83 Отговорено 13 Ноември, 2020 Off Topic Подкрепям промиването на двигателя .... за спринцовките си има Медициснки сестри .... както и за Петната по бялата хартия си има “Рентгенолози” В образна диагностика и плътността на хартията е много важна А пробите лабораторните са друга бира От Акредитирани и Сертифицирани такива по съответния стандарт и калибрирани с качествени и точни консумативи и Валидирани Методики за изпитване и ПРОБОВЗЕМАНЕ Другото е голяма забава ще се вкюча и Аз! Купон да Имааааа 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #84 Отговорено 14 Ноември, 2020 (Редактирано) Spoiler Колега, защо ме наказваш така 😭 😭😭 с червеното, ако го направиш още веднъж няма да го понеса 😭😭 Редактирано 14 Ноември, 2020 от Pavel_Pavlov Скриване на офф-топик 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #85 Отговорено 14 Ноември, 2020 Преди 19 часа, iso_eu написа: Hide contents Подкрепям промиването на двигателя .... за спринцовките си има Медициснки сестри .... както и за Петната по бялата хартия си има “Рентгенолози” В образна диагностика и плътността на хартията е много важна А пробите лабораторните са друга бира От Акредитирани и Сертифицирани такива по съответния стандарт и калибрирани с качествени и точни консумативи и Валидирани Методики за изпитване и ПРОБОВЗЕМАНЕ Другото е голяма забава ще се вкюча и Аз! Купон да Имааааа Off Topic Така е , ама те тия лабове у нас са под път и над път, и всички работят на ползу роду pro bono...😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #86 Отговорено 21 Ноември, 2020 (Редактирано) Нови етикети...или две различни масла? Туба от миналата година: Редактирано 21 Ноември, 2020 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #87 Отговорено 21 Ноември, 2020 Преди 3 часа, JHM написа: Нови етикети...или две различни масла? Туба от миналата година: Нови етикети. И малка промяна във вискозитетите, сравнявах му вискозитетите на 40 и на 100 градуса. Иначе основата от която го забъркват е същата. Мисля, че беше от група III по американската система. Ползвам същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KRAS74 9 #88 Отговорено 21 Ноември, 2020 (Редактирано) Аз взех Мобил1 ESP 5w30 от София Франс Ауто което е с различен етикет от тези и много взе да ме съмнява за истиност. Ама тубата не е при мен да направя снимка. И сега съм им направил няколко питания и ще видим. Редактирано 21 Ноември, 2020 от KRAS74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #89 Отговорено 25 Ноември, 2020 Здравейте, кое е най-евтиното масло 10w40, което мога да купя. Трябва ми за една стара кола, която не се кара и не е сменяно маслото 10 години. 😜 Ако може за Варна насоки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #90 Отговорено 25 Ноември, 2020 https://catalogues.metro.bg/auto-2023/page/6-7 Castrol за 40лв. от Метро Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #91 Отговорено 25 Ноември, 2020 Питай за наливно от някой сервиз. Тук в София има по 4лв литъра. Иначе, ако ти се чака, и искаш нещо нетолкова боклучаво, но все пак евтино: https://www.ato24.de/en/ato24-engine-oil-semi-synth-10w-40.html 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #92 Отговорено 3 Декември, 2020 On 11/6/2020 at 4:17 PM, JHM said: Ето я и новата 5л.туба Petro-Canada 5W20, със сертификат ILSAC GF-6 dexos1 gen2: За първа"капка"от него....по коледа! Дори ето колега който е купил маслото от представителство в София на промоция. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #93 Отговорено 3 Декември, 2020 Вече по 5л. ли са тубите или има и 4л. ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #94 Отговорено 3 Декември, 2020 Това са контактите които дадох на колегата и това е представителството за Бг https://lubrifilt.bg/контакти/ С този човек е говорил- Мениджър продажби Пламен Комитски 0888 710 940 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #95 Отговорено 3 Декември, 2020 Аз съм си поръчвал вече масло от тях, но сега няма да им звъня да ги питам за такива неща, като дойде момента тогава, но все пак ми стана интересно, тъй като преди нямаха 5л, а само 4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #96 Отговорено 8 Декември, 2020 Сдобих се с ново "олио" и "цедка" за "фритюрника". Преди коледните пътуванки "ще намаже", а капчици - своевременно. Благодарско на: JHM за споделеното emod за консултацията chavdu за наличността sl3000 за доставката 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #97 Отговорено 8 Декември, 2020 Стабилно,здраво "олио" си избрал!Ще ти пасне на десния крак! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #98 Отговорено 9 Декември, 2020 Ще видим. И на мен ми е любопитно. За половин година и врътнах 10 000 км и съм долял около литър. Мислех си че основно го харчи по магистралите, но там върви на 3000 оборота. Явно изпреварванията си вземат и от маслото, щото тоя мотор и в движение много лесно се развърта до червеното. Доверявам се и на малките букви (като в "оная" реклама), в долния (но десен) ъгъл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #99 Отговорено 19 Декември, 2020 С какъв Бранд масло карате бензин 1.8 140к.с Сивик 8ма ген? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #100 Отговорено 19 Декември, 2020 (Редактирано) 0W30 и 5W30 по API SN Plus, или ILSAC GF-6A, или ACEA A5. Може и уникални като Ravenol SSO 0W30, Нищо, че е ACEA A3. Или пък може и маретинговото "Amsoil signature series 5W30", например. На бензин, ACEA A5 смяна на 7 000 - 7 500км. Ilsac - на 6 000км. На газ - ACEA A5 на 10 000км., Ilsac - на 8 000км. Редактирано 19 Декември, 2020 от dandilov 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #101 Отговорено 20 Декември, 2020 Преди 10 часа, dandilov написа: уникални като Ravenol SSO 0W30, Нищо, че е ACEA A3. Уникални,значи че нямат подобия и то по евтини.Уникални..,в техния сайт или пак тяхно протеже,като Ато24. Сулфатната пепел е колкото на амсойла,че някои я превишават.Една от причините да не ги ползвам.Скъпи са,това е другата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #102 Отговорено 20 Декември, 2020 Аз съм доволен от АМСОИЛ засега,5w30 засега не го бута, ще видим напред, но мисля до 10 000 да направя другата смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #103 Отговорено 20 Декември, 2020 Преди 1 час, JHM написа: Уникални,значи че нямат подобия и то по евтини.Уникални..,в техния сайт или пак тяхно протеже,като Ато24. Сулфатната пепел е колкото на амсойла,че някои я превишават.Една от причините да не ги ползвам.Скъпи са,това е другата! Уникално в случая значи, че всяка партида е уникална и не знаеш на какво ще попаднеш, дали ще е само крек, дали ще има малко естери и пао, или само пао и крек, но поне едно е сигурно, ще има крек. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #104 Отговорено 20 Декември, 2020 Здравейте. Някаква идея защо в Ato24, Petrot 5w30 ако се вземе в туби по 1литър излиза 4.95Е , а ако се вземе 4литра излиза 24.49Е (6.12 за литър). Не трябва ли голямата туба да излиза по евтино по-принцип? Или има разлики в самото масло? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #105 Отговорено 20 Декември, 2020 Имат малко старо количество от по 1л. туби и искат да се отърват от него - затова. Рецептурата е еднаква от 2018г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #106 Отговорено 20 Декември, 2020 преди 53 минути, dandilov написа: Имат малко старо количество от по 1л. туби и искат да се отърват от него - затова. Рецептурата е еднаква от 2018г. Ама гледам че точно тубата от 1 литър е нова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #107 Отговорено 20 Декември, 2020 Кои са партидите на 1л. и на 4л.? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #108 Отговорено 20 Декември, 2020 https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #109 Отговорено 20 Декември, 2020 Не бе, колега! Знам го сайта на ато24. Питал ли си ги ато24 кои са партидите на маслата? Ако не си - питай ги на имейл коя е датата на производство на 1л. тубите и на 4л. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #110 Отговорено 20 Декември, 2020 При положение, че Петро може да се вземе от тук, от официалния представител на добра цена, не разбирам защо се занимавате с германците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #111 Отговорено 21 Декември, 2020 Преди година питах вносителите. Еми първо ми казаха че не продават на дребно... Да врънкам по телефона да ми дадат цена и накрая цена с отстъпка "за магазин" над цената в ато?! Еми сори, втори път няма да го права това упражнение. Ако си направат нормален начин да се купува от тях на нормална цена, ок. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #112 Отговорено 21 Декември, 2020 Ами пробвай сега, ще останеш довелен. Иначе 8 и нещо за литър е наистина ненормална цена и очаквам скоро да я вдигнат. А относно отношението към ритейл клиента, ами какво да ти кажа и в кварталната бакалия не съм получавал по-добро отношение. https://lubrifilt.bg/ 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #113 Отговорено 21 Декември, 2020 (Редактирано) 3 hours ago, Restless said: Преди година питах вносителите. Еми първо ми казаха че не продават на дребно... Да врънкам по телефона да ми дадат цена и накрая цена с отстъпка "за магазин" над цената в ато?! Еми сори, втори път няма да го права това упражнение. Ако си направат нормален начин да се купува от тях на нормална цена, ок. Не знам с кого точно си говорил,с посочения човек който се е свързал е получил коректно отношение,и изпращат маслото да където пожелаеш в Бг. Може и на дребно. Заповадай https://lubrifilt.bg/контакти/ Пламен Комитски 0888 710 940 Редактирано 21 Декември, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #114 Отговорено 21 Декември, 2020 Потвърждавам горното,ще ги търся и за напред! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #115 Отговорено 21 Декември, 2020 Участвал съм във всички поръчки за масла предлагащи се във форума ,минах през всички марки и вискозитете от 0w30 и нагоре ,петро ,мотул ,репсоил и т.н ,последните два пъти от Фена купих яко -или там както се пише на български -много добро масло ,не съм правил лабораторни проби от него ,но на хондата и е добре с него ,пък и като се има предвид че Фена го препоръчва -няма какво да говорим повече за маслото .Ванко ,знаете е абсолютно точен пич -за части и за масла ,той знае кое е добро . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #116 Отговорено 21 Декември, 2020 Сега с кое на "яко" си? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stojkovskimarjan 21 #117 Отговорено 21 Декември, 2020 Какво масло за Civic D14A4 300ккм, 1996 година ACEA A3/B4 добре ? SAE 5W-40,10W-40 ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #118 Отговорено 22 Декември, 2020 @stojkovskimarjan Зависи от състоянието на двигателя. Гори ли масло и колко? При добро състояние - 5W30 по ACEA A3/B4 или ILSAC GF-5 / ILSAC GF-6A. Ако гори масло, тогава според конкретния случай се избира и вискозитет... Временно до ремонта... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #119 Отговорено 22 Декември, 2020 (Редактирано) Днес реших че трябва да долея масло,остатъка от 4 л туба не можах да го намеря,отидох до представителя в града за марката. Взех 4л туба от общите поръчки за 48лв. Това е 1л и платих 25лв от магазина в града..Същото 1 л от общите поръчки https://www.ato24.de/de/shell-helix-ultra-5w-30.html тоест 12лв. Отдавна се чудя защо винаги е празен този магазин,днес ми стана ясно. Кажете как да си купа масло то Бг. Това ми беше купуване на масло от Бг,съжалих не ми трябваше на щеката беше над средата. Редактирано 22 Декември, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stojkovskimarjan 21 #120 Отговорено 22 Декември, 2020 [mention=42684]stojkovskimarjan[/mention] Зависи от състоянието на двигателя. Гори ли масло и колко? При добро състояние - 5W30 по ACEA A3/B4 или ILSAC GF-5 / ILSAC GF-6A. Ако гори масло, тогава според конкретния случай се избира и вискозитет... Временно до ремонта... Ремонт е направен пред една година,(нови сегменти, гарнитура на цилиндрова глава, биелни лагери, гумички за клапани) масло хапва 500 мл на 5000 км, со това што треба да променам o-ring и семеринг на делкото, и гарнитура на капака на клапаните.Когато сменам O ring, семеринг и гарнитурата на капака мога да определя колко гори масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове