Jump to content

ivailopp

Фен
 • Content Count

  396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

ivailopp last won the day on August 17 2020

ivailopp had the most liked content!

Community Reputation

207 Excellent

About ivailopp

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord CL7 K20A6,Civic D14A5
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Кюстендил

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Троен лайк от мене, колега @sashua. Диагностика к*** ми Янко. Вързали са го на компа да му прочетат грешките. Механикът се е повозил безплатно и си е бръкнал в носа няколко пъти. Натискал е някакви копчета по компютъра. Дори и лаик като мен знае ,че се почва от generic (общи) кодовете, особено когато почват с P. Отстраняват се те и после се гледа останалото дали го има изобщо след това. Иначе няколко мои предположения: Колата има проблем с позицията на някой от Разпределителните валове. Това е проблем , с който най вероятно колата не може да работи добре. Причините за това може да са няколко. Датчикът е възможен ,но малко вероятен. Веригата е вероятна, ама не задължителна. Другото евентуално нещо е проверка с чистене на соленоида на променливото разпределение и неговата цедка, понеже са пълни с ла*на от несменяно на масло. Като изчезне тая грешка ще се гледат другите простотии. Могло е като му регулират клапаните да му кажат , ако веригата е разтеглена...
 2. Бих казал ,че трябва да е към 9- 10 разхода. Много ми се струва 12.Някакви шумове от мотора? Придърпване при подаване на остра газ? Светил ли е чека отново? Аз бих погледнал бензиновата корекция на диагностика, ако няма записани грешки.
 3. Трябва да видите как ще е извънградско разхода. Няма много хора с тоя мотор и трудно ще се даде адекватна оценка дали не е завишен . Може да си е нормален,пък и примера е малка кола и не е редно да се правят сравнения с нея. Това е по голямо , по тежко, с по гадно въздушно съпротивление и редица други фактори, които му намаляват икономията.
 4. Ето как да омекотиш окачването стъпка по стъпка: 1. Изпускаш гумите до заводските препоръки. 2. Продаваш колата 3. Купуваш нещо високо дето вози като лодка или някой готин Мерцедес (извън 124 визирам). 4. Кефиш се на меко.
 5. Точно така, това са параметрите на производствената гаранция. Всички представителства БИ трябвало да я спазват. Всяка една гаранция над тези параметри е допълнителна и зависи единствено от отделното представителство като те имат условия за покритие, които сами определят. Така че, винаги може да я обслужвате там срещу 300-400лв за масла и филтри , но това е задължително условие за запазване на производствената гаранция. Извън това те ще ви принуждават да я обслужвате пак при тях ,за да запазите измислената им допълнителна гаранция, при която ще Ви извадят вода от 9 кладенеца, само за да не Ви удовлетворят претенциите ,ако нещо се скапе. Иначе предполагам ,че е възможно да Ви откажат гаранционно обслужване ,ако преценят ,че не могат да установят истинността на километрите и изпълнението на досегашните условия на обслужване. Няма да е зле да говорите с тях предварително. Този въпрос все пак е важен. Знаете как е надеждността на новите съвременни автомобили от всички марки, за съжаление вече и при Хонда.
 6. Колега @stojkovskimarjan, вместо да сменяш о рингове и разни други гумени уплътнения ти препоръчвам да пробваш някое от така наречените high mileage масла, които съдържат компонент , който раздува уплътненията и са добри за двигатели с много километри зад тях.. Давам пример : Valvoline max life 5w30. Има и други... А , ако те интересува, пиши ми на лично съобщение, понеже имам една такава туба 5 литра от въпросното масло. Бих могъл да ти я дам за 200 денара и един цар СамОил.
 7. Погледнете и дали не губи антифриз. Джамбазите може да са допълнили...и затова да не е забелязано на първо четене. Има опасност при правилните условия двигателят да загрее. Лошото е ,че загряването може да е от много неща: от теч на антифриз до издухана гарнитура на глава....
 8. Трябва да се погледне охладителната система, може да има проблем. Не съм чул за модел на Хонда , който да държи стрелката на антифриза над средата на скалата, както е в случая ,ако съм разбрал правилно... Обикновено е под средата на напълно загрял двигател.
 9. Нямам представа , би трябвало да е към 117киловата. Най вероятно е някаква измама с цел понижаване на данъците. Джамбазинът си е джамбазин навсякъде. Внасяйки я от САЩ или Канада ( разликата е в километража сащ е мили, Канада е километри) , тя няма сертификат от там за евро категория, защото не е предвидена за европейския пазар. Ако има някакъв вписан, примерно евро 3 или 4, той е всписван допълнително в Холандия. Същата история с местните БГ дилъри ,която приложиха срещу заплащане са ходиш при тях да ти издадат документ ,че колата ти отговаряна евро Х, после в кат да ти го впишат в талона ,и после в данъчното да ти намалят данъка.
 10. К24 мотор на Хонда црв 2 се слага само в Америка и Канада. Това означава ,че колата е внесена от там. Двигателят в е същият като 2.0, но с по-дълъг ход на буталото, съответно проблемите и поддръжката са напълно еднакви. И този надира разпределителни валове . Мощността е 160 коня. Има с около 30Nm по висок въртящ момент от 2.0, който е 150 коня. Преди да ме поправят колегите,ще кажа,че моторът е втек само на входящия разпределителен вал( икономик) . Безсмислено е да се взима такова нещо , ако е само за градско и няма да се теглят разни неща с него. Разликата във вървежа градско няма да се усети, но ще се усети по-високият разход и по-високият данък. Другото е ,че обикновено има разлики при американските модели в стопове , фарове и брони спрямо европейските. Ако удариш някой стоп после трябва да търсиш такъв от американка пак , а те са редки. Предупреждавам,че за последното ми твърдение не съм сигурен. Може и да са еднакви , но отсъждам спрямо други модели на марката , за които съм сигурен, че имат разлики между американските и европейските модели. П.п става на газ със същите съображения като 2.0 модела.
 11. Ползвай търсачката като използваш кавички. Хиляда теми.
 12. Пробвай и със словенските акумулатори TAB. Преди два месеца взех трети и съм много доволен. Първите два ми изкараха по около седем години всеки...
 13. Добре, чудесно , всички знаем колко е удобен и хубав един нов автомобил. А и като е служебен... Скандалът беше за азотните оксиди и сажди , които са най-вредната съставка на смога, и които водят до алергии, астма и рак на белите дробове на хората в градски среди. ( Google it). И то от нови автомобили ... Позор. Но дори и тези ФАКТИ не са важни, понеже не искам да се повдига пак темата бензин вс. Дизел. Интересуваше ме дали някой знае какви последствия са се случили ,ако има такива с тая марка ? Защо не удариха други и марки ,или издънката е единствено тяхна?
 14. Някой следи ли какво се случва с че*иджиите маймунодушачи от ВАГ и техния дизелгейт скандал от преди 5 години. След като обгазиха незнайно колко маймуни в жалък опит да докажат ,че дизелът им не е отровен, имаше ли някакви последствия за тях освен ,че им уволниха шефа? Как продължават да се продават дизели?
×
×
 • Create New...