Jump to content

ivailopp

Фен
 • Мнения

  31
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

12 Neutral

Относно ivailopp

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Accord CL7 K20A6,Civic D14A5
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Кюстендил
 1. Чукче писатель , не читатель. Моля , прочетете първата тема в този раздел(FAQ). Вътре почти всичко е написано прекрасно ясно. Дъвкан е този въпрос много и в търсачката е пълно с теми "каква газова да сложа". Не случайно отговорите на въпросите Ви се бавят.Можете да се сетите ,че хората ,които могат да ви отговорят компетентно, просто са им излезли пришки по пръстите да пишат и на езиците да обясняват "за газовите и хората".
 2. Впечетления от Харви 2 ген.

  .... стига бе... ужасно....ще дам и аз инфо при първа възможност, ако нещо изникне... нашето харви е на 12к км...
 3. При мен го смениха точно този преди няколко месеца. Сменят ги на правилното място... на други места ще кажат направо : "трябват ти два носача, пич".
 4. Здрасти и от мен. Ето я моята поръчка: 5х1л. https://www.ato24.de/de/petro-canada-supreme-5w-30.html 5х3.39 = 16.95 + 1х4л. + 1х1л. от https://www.ato24.de/de/petro-canada-supreme-synthetic-5w-20.html 1х28.40 + 1х7.49 = 35.89 Общо за двете (35.89+16.95)х1.9675х0.95= 98,77 лв. Преведени 100лв. Приятен ден и благодаря.
 5. Клапан на картерни газове

  Смяна на 70000 км казаха на едно място. По-добре смяна. Вътре май има пружинка , някоя друга найлонова част или не знам какво, които се скапват със времето. Цъкането при разклащане не е гаранция за правилно функциониране. Особено тия пластмасови клапани. Струва 5-10 долара. Със сигурност може да ти увеличи разхода на масло при неправилно функциониране, но не кой знае колко като количество. Включително и бедна смес може да ти даде тоя PCV клапан.
 6. Проблем с оборотите

  Акумулаторът се откача точно с цел да се ресетне компютъра. След това се държи на 3000 докато перката се включи два пъти и после още 5 минути на празен ход.
 7. Само да не би изобщо да не е мап сензора и в крайна сметка го смениш здрав и си едни пари вътре... иначе мога да се обзаложа ,че чистенето няма да помогне грам.
 8. На място или в движение? На място може да си има ограничител и да не можеш да я режеш в лютеницата. Ако е в движение ми идва да се провери цедката на vtec соленоида да не е запушена. Иначе, както колегата е казал, ще е хубаво да видиш на диагностика за грешки.
 9. Двигателя 2.0 бензин харчи между 9-12 газ градско в зависимост от задръстванията, при правилно настроена газова , правилно масло и спокойно каране - по-добър за градски условия от 2.4. Лично мнение. Обаче екзекютива е само на 2.4, мисля. До колко е оправдано един дизел да е по-евтин от бензина не мога да кажа. Обаче трябва да се има едно предвид. Много често,но не винаги, при покупката на дизел има очакващи се скъпи ремонти почти веднага - съединител, маховик, верига. При бензина обаче има разходи за газова уредба.
 10. Някой може ли да каже нещо за съединители Valeo, които ги има за бензин, но не съм сигурен за дизел?
 11. "EGR" Акорд 7 2.0 бензин 155к.с

  При p0401 не е ли точно обратната логика - няма достатъчно преминаване на изгорели газове обратно към всмукателния колектор. Това говори едно задръстване на пътищата или запушване на клапата в затворено състояние. Пътищата на к серията са едни и същи и с Pcv пътищата. Отваряш и чистиш и тогава би трябвало да се оправи чека. Клапата не работи на празен ход. Ако е спекла отворена обаче ще имаш бедна смес, а не богата . Няма как егр газовете да обогатяват сместа - напротив отсъствието на тоя газ( който е предвиден от еку) при запушени пътища означава ,че инжекторите ще се опитват да намалят горивото постоянно , за да поддържат сместа. Чистене на егр пътищата оправя p0401.
 12. Honda civic 1.0

  Чудесно, ще чакаме подробна информация.
 13. Много благодаря!
 14. А същият ли е и за 2.0 преди фейслифта?
 15. Измръзвам в колата

  Мисля, че тук е разковничето. Контролната клапа на радиаторчето. Управлява се плавно. Това е нещо ,което трябва да се провери. Колегата Gugoj може би в натам трябва да се насочи. Може би полезен клип:
×