Jump to content

ivailopp

Фен
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

ivailopp last won the day on August 17 2020

ivailopp had the most liked content!

Community Reputation

275 Excellent

About ivailopp

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord CL7 K20A6,Civic D14A5
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Кюстендил

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Проверете си тампоните на скоростната кутия...
 2. Откачете ремъка и вижте дали се запазва звука, щом се съмнявате в някоя ролка. Едва ли стоенето на слънце има нещо общо обаче. С Какво се кара? И с пуснат климатик усилва ли се тропането?
 3. Видеото с какво е снимано и вратите затворени ли са в колата? Шума е брутален, самия мотор не работи като хората ,много е шумен ,а чукането е като на умряло... Има нещо което е пред скапване. Някакви грешки тая кола?
 4. Като угасне после не може да се запали ли? Iacv e клапан за празен ход . Понеже дроселът се затваря напълно като пуснеш газта, трябва да се отвори байпас за въздух, който да е достатъчен за поддръжка на празния ход. Като се запуши байпаса колата се задушава и гасне. Намира се отстрани или отдолу на дросела. Разглабяне и чистене ще го оправи.
 5. Поради липсата на акорд за Европа, сменям сегашния само за това... Превъзходна е: https://www.toyota.bg/new-cars/camry
 6. Ето един локум от мен. Колата е на 350 к. Километра. 200+ на газ. Преди е имала Фобос 1. Може и да са връщани километрите . Преживяла е няколко собственици. Има надрано на изпускателния вал на 1 цилиндър само и единствено . Всички други изглеждат като втората снимка. Няма никакви проблеми с колата от такъв вал и карам така. И за регулиране има още мегдан предполагам. На тоя етап има вероятност колата да остане при мен още известно време. Много бих искал да и направя 400к, но ще видим. Здрави коли, само прясно масло...
 7. Вижте в ибей или Амазон . Type approved е ключова фраза към търсенето. Така ще ви излязат като резултат болт он вариантите, които са си точно за модела и не им трябва преправяне/ заваряване по тръбите. P0420 също е начална фаза преди да приключи и втората ламбда сонда. Като приключи тотално грешките са P0135 или P0138, ако не ме лъже паметта. При мен беше така. Първо смених катализатора с такъв от ибей. После грешката продължи да излиза ама по рядко и най накрая излизаше в комбинация с p0135 май. Смених и задната ламбда с най евтината нова възможна и нещата заспаха. Вече 4 години ще станат. И катализатора си е добре все още. Много добре за парите си.
 8. Въпросите ти колега показват ,че си отговорен. Освен това показват че малко те е страх. Отговорът е,че всичко ще се изясни с практиката ти. Курсовете не са това което са били едно време по соца. Говорете с баща ти (или майка ти) ,че имаш нужда от помощ и да ходите да карате заедно някъде в негово присъствие, за да ти дава съвети и наставления . Освен това ще се чувстваш може би по сигурен. Може да питаш и някой приятел или друг роднина с опит. И задължително полигон с колчета , понеже не съм сигурен ,че е правено особено. И аз изпитвах страх да се качвам на колата след като взех книжка. Баща ми взе ролята на инструктор и ми помагаше.
 9. Забравих да спомена ,че ненавременната смяна на маслото дъвче и разпределителния вал като солетка. Преди време само вал струваше почти колкото цяла глава. Сега едва ли е по добре.
 10. Може би не толкова разликата във вискозитета ,колкото пробега между смените и качеството на маслото...
 11. Поведението на тази не е особено похвално . Тоя тип приказки: аз ти продавам перфектен автомобил а ти си тъп че се съмняваш в мене"ми е отблъскващ. Поради такова доверчивото отношение от наша страна , пазарът е пълен с мошеници и караме скрапта на Европа. А разни орки с два пръста чело се хрантутят и се кефят как са прее*ли поредния. И кво значи бензинът е скъп.?! Другия път и пляснете едни 10 лв на капака да си заредят малко. Явно са го закъсали.
 12. Аз бих пропуснал. Колата изглежда чудесно , но има вероятност да е масларник тоя мотор. С много тънки сегменти е и трябва да се кара с масло 0в20 сменяно до 15 хиляди км макс. Всичко различно от това води до скапване на сегментите. Колата не пуши дори да гори яко. Освен това 2.4 има тенденция да го тормозят повече собствениците , щото кончетата идват в по височки обороти. Но до колкото знам разходът не е фрапантен като на бмв от тия години примерно. Ако литър на 3-4 к километра не те притеснява, давай. Не казвам,че е сигурно, просто имайте го предвид. Черно като дизел масло едва ли е добър знак.
 13. На колко км е сменяно маслото според книжката? Чернилка ли беше или тъмно кафяво? Обявата е като от обигран търговец...
 14. Лепил съм го с лейкопласт. Голяма простотия. Смених го после с нов понеже ме дразнеше как изглежда. С годините си се пукат. Но проблемът със сигурност не е от там. Може да е от дросела. Изчистете го и вижте. Ако има iacv , също да се почисти. После обучение на празен ход. Ако има газ и го прави само на газ, значи при газаджията.
 15. Честно казано нямаме нужда от дискусия , която да ни разединява отново. Нямаме нужда да се делим за пореден път на ние и вие. Замислете се кога е имало за последно някакъв вид консенсус в тая наша така наречена нация. Бас държа ,че не е било скоро. Нека да започнем така, замислете се: обществото ни е било лъгано с десетилетия още може би от царско време. После 45 години по времето на соца.После още 30+ години и продължава до ден днешен без спирка. Лъжат ни ,че ще направят живота ни по хубав,ще станем по-богати в разни утопични идеологии и какво ли още не. В един момент обществото няма повече вяра. Народът е обезверен. Това вече е народопсихология. А основният източник на информация за обстановката са контролирани от същите тия лъжци медии и самите те. Нека попитам хората ,които са се ваксинирали, не смятате ли ,че е най нормалното нещо от психологическа гледна точка да не вярва народът на това , което му се казва от телевизора. Ми там излиза едно заптие и казва на всеослушание: "стойте и гледайте как само ще умрат всички и ще извозваме масово с чували". В повечето случаи се породи отговор: "да го ду*аш бе , бай х*й, аре да видиме. Ти ще ми кажеш как ще умирам." Или поне на мен така ми дойде като го гледах... Политиците диктуват от контролираните медии и съответно недоверието расте с всеки ден. Нищо чудно,че сме на 20 процента. Българинът е свикнал с лъжите и просто за него това е поредната. Не заради естеството на самата информация, а заради хората от които идва. Вече почнаха да раздават и томбола с награди срещу "игла" . Кажи честно... Това е вече несериозно, как очакват да спечелят доверие?! Но ако трябва да поразсъждаваме по дълбоко, политиците са представителна извадка на обществото ни. Следователно ние нямаме доверие помежду си. Няма какво да ни обединява. Традициите изчезнаха , историята ни я ограбиха кой както можа и го правят до ден днешен. То не бяха гърци, турци, руснаци, че даже и македонци, всичко е тяхно. На българина какво му остана.... И всеки е срещу всеки в джунглата. Всеки е най умния, понеже той е направил информиран избор как да действа в тая ситуация. Другите са тъпи най малкото. Да попитам неваксинираните: толкова ли е трудно да се повярва ,че има хора , които са разтревожени за близките си и не искат да ги разболеят и затова са си направили от ваксината?! Толкова ли е тъпо да направиш нещо понеже си загрижен за някой друг? Това е основна причина (не единствената) да се ваксинираш. Аз виждам само логика и любов в това , и не бива някой да отправя упреци. По отношение на персоналното ми мнение , ще си го запазя за себе си, ако някой го интересува да пита. Но няма как да продължим напред докато се спори кой е по тъп. Ако почнем да се слушаме едни други и да се уважаваме най малкото току виж сме тръгнали на някъде, че за момента от 32 години почти нищо.
×
×
 • Create New...