Jump to content

ivailopp

Фен
  • Мнения

    472
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    10

Всичко публикувано от ivailopp

  1. Здравей , за мен, моля: Линк: https://ato24.de/en/ravenol-fo-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FO SAE 5W-30 1х10L Стойност на поръчката: 74.95*2.15*0.8=129 лв Линк: https://ato24.de/en/shell-helix-ultra-0w-30-a5-b5-1-l.html Вид и количество: Shell Helix Ultra 0W-30 A5/B5 5х1L Стойност на поръчката: 5*8.79*2.15*0.85 =81лв. Крайна стойност: 129+81=210лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Манастирски ливади Благодаря!
  2. Благодаря, а как да разбера фарът дали е от лява или дясна дирекция? Понеже ми продадоха един от кола с ляв волан като аз персонално го свалих от нея, но все пак не знам дали не е сменян вече веднъж с такъв от дясна дирекция .. сега монтиран на моята кола нещо не е като хората с осветлението.
  3. Здравейте, понеже наскоро ме удариха на паркинга и фарът ми е на сол, мога ли да сложа фар от автомобил с фабричен ксенон с ляв волан? Трябва ли да се преправя нещо и голяма драма ли е? Моята кола оригинално няма ксенон. Преди фейса, ляв волан. Благодаря!
  4. @dandilov, много благодаря за помощта, добавката ми свърши работа. 800 км без грешка , давам газ към 400к на моторчето. Жив и здрав!
  5. Здравейте колеги, след 4 години и половина и около 90 000 км с катализатора от ибей отново ми излезе грешката p0420. Или се е стопил или е запушен. Няма никакви признаци, но втората ламбда сонда играе доста на диагностиката. Колата гори масло 1 литър на 8-9000 километра. Предоволен съм от това нещо и скоро ще поръчам още един без да се замислям.
  6. Няма разлика във филтърната кутия за седан и комби, стига да е 2.0 мотор. От дизел е съвсем различно. Оборотите 900 са много. Норма е около 650 без електрически товар. Трябва да се закачи на диагностика и да видиш за грешки, понеже лампата чек може и да е изскубана. На тоя мотор входящите клапани се отпускат и хлопат лекичко с времето, а изходящите се натягат и там вече нищо не се чува, а може и да ги помиришеш в даден момент. Преди или след фейслифта е? Тия високи обороти може да са понеже дърпа въздух или от простотиите с филтъра или от някой вакуум маркуч.
  7. @brohonda зависи какво е потреперването. На моменти ли е или постоянно? Оборотите променят ли се? Има ли някакви грешки? Ако е постоянна вибрация без грешки и промяна на оборотите значи е преден тампон на мотора.
  8. 367 000 ми е 2.0 акорда като над 200 000 са на газ. Мотор и кутия са си супер. Най големия ми ремонт е климатика до тук. Има още живот в колата със сигурност, аз от нея искам още 20 хиляди км и знам че ще ги осигури. Супер кола, такива не правят вече...
  9. Привет, това е моята поръчка,моля: Линк: https://www.ato24.de/en/amsoil-xl-5w-20-synthetic-motor-oil.html Вид и количество: Amsoil XL 5w-20 5x1L Линк: https://www.ato24.de/en/amsoil-p-i-performance-improver-0-355-l.html Вид и количество : Amsoil P.i. Performance improver 3x0.355L Стойност на поръчката: (5*9.05 + 3*12.95)*1.9775 = 167лв Начин на плащане: Парите ще бъдат предадени лично Начин на получаване : Лично в кв. Малинова долина Клубни поставки: не Благодаря!
  10. За пръв път чувам за двигател 2.4 184 коня на цев...
  11. За градски условия 2.0 мотора е по икономичен, особено когато се свикне как да се кара. Парите са добри за тая конкретна кола, но трябва да видите дали няма някой проблем ,щото чека свети на снимката, а моторът работи. Диагностика да се види. Ако е нещо лесно решимо , гласувам с две ръце за тая кола. Багажникът е огромен! Дано само газовата е настроена като хората.
  12. Някой има ли в крайна сметка на когото да му е гръмнал тоя мотор вече с това разреждане? Минаха около 5 години от излизането на модела. Говориха много по тоя въпрос , ама на практика какво става? Детски болести нещо? Горене на масло?
  13. Колегата @Pavel_Pavlov да каже къде си е сменял компютъра.
  14. Напишете го после на 10000 колко е. Двигателят изглежда чист. Моят е доста по кафяв и има разход около литър на 9000 км. Горивен филтър няма. Има цедка в горивната помпа и това е.
  15. Климатик на 20-30 години няма как да функционира напълно ефективно. Нормално е при 35 и нагоре да се затруднява. Ако искаш по-добър резултат може да смениш компресор, радиатор на климатика и нов фреон ,както аз направих миналото лято и сега вече нещата са доста по-добре.
  16. При мен е така 5 години и 110 000 км. Само на една гърбица. Колата има към 200-240к на газ. Така че който чете, нека е спокоен. Истерията с валовете трябва да приключи. Нищо нередно не се случва. Много смени на масло да се попрочисти двигателя и цедките да се сменят. Двигателят с една надрана гърбица няма абсолютно никакви симптоми. За повече поразени гърбици не мога да кажа дали ще има проблем.
  17. Екологията на к24 се получава от променливото газоразпределение на изпускателния вал. Затова не е необходимо наличие на егр клапан. Изпускателните клапани като затворят по-рано ти остава в цилиндрите някакво количество отработени газове и следователно не е необходимо да вкарваш нови такива чрез егр през всмукателните както е при к20а6. Намаляваш температурата на горене и воала ниски азотни оксиди... Японеца е сметнал всичко . Между другото по изискване за количеството на азотни оксиди, к серията отговарят на евро 6 . Към колегата: колата не пали топла и при разтегната верига. Проверете я.
  18. Може и да няма никакви заместители, а само керамична пита. П.п. на мен ламбата ми е изключена от някой преден , дето не е могъл да отстрани даден проблем. Гледам си я с Елм за грешки през 3 месеца и то само от гъдел...
  19. Проверете си тампоните на скоростната кутия...
  20. Откачете ремъка и вижте дали се запазва звука, щом се съмнявате в някоя ролка. Едва ли стоенето на слънце има нещо общо обаче. С Какво се кара? И с пуснат климатик усилва ли се тропането?
  21. Видеото с какво е снимано и вратите затворени ли са в колата? Шума е брутален, самия мотор не работи като хората ,много е шумен ,а чукането е като на умряло... Има нещо което е пред скапване. Някакви грешки тая кола?
  22. Като угасне после не може да се запали ли? Iacv e клапан за празен ход . Понеже дроселът се затваря напълно като пуснеш газта, трябва да се отвори байпас за въздух, който да е достатъчен за поддръжка на празния ход. Като се запуши байпаса колата се задушава и гасне. Намира се отстрани или отдолу на дросела. Разглабяне и чистене ще го оправи.
  23. Поради липсата на акорд за Европа, сменям сегашния само за това... Превъзходна е: https://www.toyota.bg/new-cars/camry
×
×
  • Създай нов...