Jump to content

Steee

Фен
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Steee

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Civic 7 1.4
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Аз бих заложил на оригинални - от Бултрако или от чужбина....... има варианти. Не знам как е при CR-V, но със сивика пробвах 3-4 вида (включително и Каяба) и постоянно имаше проблеми - блокирал лагер, трудно въртящ се лагер, лесно се късаха, потропване. Още повече - оригиналните се оказаха два различни, а по техния каталог е един и същ тампон за двете страни. Сложих OEM и всичко заспа.
 2. Явно неоригиналните лагери блокират доста лесно. И при мен беше блокирал единия веднага след смяна (Магнум). При взимане на завой волана оставаше забит в едната посока и дърпаше. В другата посока нямаше проблем. Сложих едни стари (май Каяба) и се понормализира забиването, но пък потропват. Сега съм поръчал цял оригинален комплект и съжалявам много, че първоначално не купих оригинални. В Бултрако тампона + лагера е 150 лв към днешна дата. По принцип при обтягане на някакъв болт за обиране на луфта на рейката, волана почва да се връща по-трудно при завой. Преди време пробваха да ми обират луфта на рейката, но това затруднено връщане ме издразни и ги накарах да го върнат в първоначално положение. Веднага и волана почна да се връща идеално. При грешка на EPS - лампата стой светната на таблото и моторът на ЕPS се изключва. Без него волана е супер тежък за въртене. Няма как да го пропуснеш.
 3. Здравейте, Имам един въпрос с предното окачване - Сивик 7-ца, 5врати, бензин. След доста дълго ходене по мъките със заместителни газови амортисьори/тампони и постоянно потропане от макферсоните (през тези 4 години доста неща по предницата са сменяни без голям успех и колата периодично е гледана на доста места), реших да закупя един оригинален комплект. Евентуално кои са критичните части от Макферсона, тъй като оригиналните цени са сравнително солени за експерименти? Досега тествах амортисьори на KYB (издържаха около 90 000км) и преди това някакви китайски на ITN (доста голям боклук, спука се стеблото при гайката отгоре и горе-долу с това заминаха на 30 000км). Същата история и с шоковите тампоти - KYB издържаха повече (45 000-50 000 на комплект), тествах едни на MAGNUM, но там доста бързо блокира лагера. Не знам, как е возията с оригиналните амортисьори, но със заместителните колата е "каруца". Интересно е, че отзад колата е с оригинален комплект - за тези 120 000 км не е съдзавали никакви проблеми и не е сменяно нищо. Засега съм решил да закупя шокови горни тампони, лагера отдолу и самия амортисьор, най-вероятно от Бултрако. Пружините поне видимо са наред, въпреки че не са сменяни през времето, в което карам колата . Прахоуловителите ми са нови на KYB - един общ от гума, който покрива добре цялото бутало и като че ли мисля да не го сменям. Горната чашка, която държи пружината, и гумената вложка изглеждат наред. Самата гумена вложка, на която ляга пружината отгоре, не е изядена и не мисля да я сменям. Не знам защо, но тази кола се оказа супер проклета откъм заместителни части. Някакви други съвети?
 4. Здравейте. Имам въпрос, свързан с шоковите тампони ва Сивик 7 ген 2003г. Сменям вече няколко коплекта с опора през годините (KYB, Магнум) и постоянно се чува едно глухо гумено потропване при пропадане на гумата в зоната на тампона - точно като звук от разбит тампон, за всяка гума поотделно, все едно има лек луфт. Амортисьорите са сменени с KYB. Постоянно ми обясняват от сервизите, че няма нищо проблемно по окачването. Тампоните на каяба бяха доста по стегнати, а тези на магнум си потропват още с монтирането. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем или заместителнете тампони?
×