Jump to content

Executor

Фен
 • Content Count

  379
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Executor last won the day on November 24 2020

Executor had the most liked content!

Community Reputation

45 Neutral

About Executor

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  пеш
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Ямбол

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Всичко е наред. Нещата се нормализираха. Баща ми е изминал над 400 км, каза разхода е в норма.
 2. Днес взех колата след реглаж на клапаните. Каха че не е имало някакво значимо отклонение. След това я оставих на друг газаджия. Той ми каза че е намалил налягането и е увеличил съвсем малко диаметрите на дюзите. Сега ще видим какво ще покаже разхода.
 3. При каране 90-110, харчи 9-10. Което според мен пак е много, защото преди години когато основно я карах аз, разход 10 беше при каране 140.
 4. Ще ходя на реглаж пък да видим.
 5. Реглаж на клапаните е правен преди 26 000 км. Казаха ми отново след 40 000.
 6. Аз не виждам смисъл в това упражнение на двигател 1.4.
 7. Колата се кара само от баща ми. Независимо от това какви интервенции са правили по газовата част на бензин няма никакви проблеми. След изминати 80 000 на газ човекът който му сменя маслат аму е препоръчал да ревизират газовото (дали е било необходимо не знам). Сменят изпарителят TOMASETTO AT09 ALASKA и дюзите - Valtek със абсолютно същите както преди това. Рейката не са я пипали. Подменят и всички маркучета които са видими. Добре обаче колата прави много голям разход. И вече започва сагата или върво нормално в целия диапазон но гори 12-13 дори 14, или върви до 120 и гори нормално. Последно аз я карах на МАЙСТОР, който не знам какво настройва (направих снимката която съм прикачил по-горе). Исках да ви питам това нормални стойности ли са. Колата съм я взел аз да я покарам да видя как са нещата за сега върви идеално ще видя какъв е разхода когато изпразня бутилката. Н
 8. Ами сменян е преди 2000 км. Днес видях че когато са сменяли маслото са го сменили и него. Тия стойности които съм снимал добре ли са зле ли са ? Мой познат който се занимава НЕпрофесиоанлно с това каза че тва са някви абсурдни стойности. Не знам при кой да отида вече, единия прави добър разход но колата не вдига повече от 120, другия прави да върви както си трябва но пък разхода е убийствен. Преди смяната на изпарителя всичко си беше нормално. А изпарителя е сменян с абсолютно същия като предния.
 9. Колата е сивик 6(англичанка), 1.4, 75 коня. Нормално колата си гореше 8-9-10 литра газ зависи вече как се кара. През последните месеци баща ми се оплака че разхода е скочил на 14 без видима причина. Ходих на газаджия, смени изпарителя, смени дюзите, разхода падна на 12. Пак я настройваха падна на 10 но не искаше да вдига над 120, което пак не е добре. Ходих при друг газаджия да настройва нещо си , сега върви добре, но разхода пак се върти около 11-12, пада на 9-10 ако се кара 90-10, нещо което преди не беше така. Успях да направя снимка докато настройва, в момента в който каза че е готово и аз успях да щракна с телефона.
 10. Мой познат работи в метрологията и каза че мерилките им са на 20 литра. Затова всички колонки най-точно отмерват 20 литра, пвече и по-малко са вероятно с отклонения. Не знам колко е вятрно.
 11. Аз ползвам само червен антифриз. Иначе казанчето го свалям, пълня с малко пясък, малко доместос, малко вода и яко тръскане. Става като неразличимо от ново. Антифриза го сменям на 2-3 години, независимо, че при замерване показва добри показатели.
 12. Смени О пръстена ако не е от него смени и семеринга. Внимавай при сглобяването да не счупиш "вилицата". Два пъти съм я чупил ма 2 различни хонди.
 13. Какво показва на този дисплей ? Харесва ми и че надолу е по прибрано всичко.
 14. Видях го на живо, на дизелова кола. Този тип табло изглежда доста по-добре. Но само на един дизелов автомобил го видях. Сега ми е влязло в глават и като ходя по автокъщите и все за това гледам.
 15. Аз смений 2 стъклоповдигача точно заради централната сглобка. Това се случва преди 10-тина години. Накрая отидох при един стругар, мисля че сложи шайба и я завари да не се вади, каза ако се счупи или има нужда от разглобяване пак ми я донеси. Е, 10 години не е мръднало. Тогава ми взе 5 лева.
×
×
 • Create New...