Jump to content

Executor

Фен
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Executor last won the day on November 24 2020

Executor had the most liked content!

Community Reputation

38 Neutral

About Executor

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  пеш
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Ямбол

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Днес бях на диагностика, спукана тръбичка. Предлагат да я запоят или да си търся нова. Но това ще стане в понеделник вече. Иска ми се да е нова но нещо не намирам никъде. Става въпрос за тръбата с прозорчето на филтъра, която минава пред радиаторите.
 2. Не вярвам да е бушон реле, защото перката тръгва. Ще видя утря по-обстойно а следобяд имам уговорка с човек който се занимава с това.
 3. Утре ще ходя на "майстор". Дано е фреонът и ако е той ми е интересно защо е изтекъл, баща ми използва колата и ден преди това е ползвал климатика.
 4. Климатика спря да духа студено. Когато го включа перката на радиатора се включва, но не се чува характерното цъкане на реле или каквото е от към двигателния отсек. Преди когато пусна климатика оборотите веднага се променяха и се чуваше това цъкане. Сега обаче това го няма само перката се включва. Не знам как точно е механизма на работа, понеже ремъка е здрав върти шайбата но не знам как точно става зацепването.... Дали проблемът е в това: ЦЪК Ила ли вероятност да е термостата на климатика (не знам дали има такова чудо) и ако е от него щеше ли да тръгва перката ако е повреден ?
 5. А бе отиди при някой газаджия те имат и медни тръби и накрайници..... Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 6. https://www.autopower.bg/спирачни-маркучи-honda-civic-6-fastback-ma-honda-civic-6-fastback-ma-1.4-i-ma8-mb2-d7267c12.html Виж тук няма ли нещо подходящо.
 7. Не мога да намеря диоден блок за да сменя на моя стария алтернатор. Ако някой се е сблъсквал с тоя проблем и му се е налагало да търси диден блок, който да пасва за този тип алтернатори.......
 8. На моя алтернатор всичко е сменено без диодния блок, който всъщност се повреди. Сега не мога да намеря същия диоден блок. Преди 3 години един познат смени лагери, колекторни пръстени, реле. Няма как да позлвам и диодния блок на алтернатора който взех, понеже захващането на краищата на статорните намотки към дидния блок е чрез кримпване и не виждам как мога да разтворя клемите без да ги счупя. Сега пак слизах да видя какво става - зарежд, но ме притесняват изядените колекторни пръстени, няма да изкарат много.
 9. Понеже не ми дава мира пак слизах до гаража, отново свалих тоя алтернатор мерих пак краищата на релето всичко наред. Върнах го обратно и сега зарежда, само че на 13.9-14.1. Не знам какво се случва. Ще поръчам релето което dandilov показа. Ходих до един магазин за авточасти да поръчам диоден блок за моя стария алтернатор, понеже той е със сменени колектори и лагери, но тия от магазина ми казаха че точно същия няма да можем да намерим извадиха ми 2-3 напръв поглед подобни, но с различен брой диоди. На сегашния алтернатор колекторните пръстени са доста вдлъбнати а четките пред свършване.
 10. Цената наистина е добра, навсякъде е по 40-45. Сега да кажа какви ги забърках. Намерих от познаг алтернатор (уж работещ). Сложих му моя регулатор защото четките на неговия бяха почти пред свършване. Монтирах го, паля в първия момент тръгна да зарежда (13.9-14.3), по едно време лампата която с предния алтернатор не работеше сега започна да свети. Тоест спря да зарежда. Реших че може да е от регулатора, върнах стария регулатор с който си беше алтернатора, обаче пак не зарежда. Нещо не е както трябва, намерих нов с номер 125.524.070.415 за 190 лева. Гледам обаче е 70 А и ме притеснява да не от колата да е проблема нещо и да поврежда алтернатора или нещо по него.
 11. Преди 2 години съм му направил ревизиране - реле регулатор, четки, колектор, лагери. Само диодния блок не смених. Сега се оказа точно от диодния блок. BOSCH 0 123 315 020 ето това е модела на генератора, регулатора е VR-B225 - тествах го работи. Намотките са здрави, нямат пробив. Консултирах се и с колега от форума vlado5 (Благодарности). Сега чакам отговор за диоден регулатор ако не намеря ще поръчам втора употреба алтернатор и ще му взема само диодния блок.
 12. Как мога да провера диодния блок дали е здрав ?
 13. Ние го нарпавихме с D14A7. Мога да кажа че двете хонди D14A7 и D14A8 вървят на едно след премахването на гарнитурата.
 14. Днес колата спря докато се движеше. Оказа се че алтернатора не зарежда. Утре ще го сваля за да видя какво се случва. Странното е че лампата не свети. Свалих таблото за да проверя лампата, оказа се здрава. Намерих стара тема във форума за същата тема там видях за предпазител номер 15 но при мен е здрав. Проверих и останалите бушони и те са здрави.
 15. Не съм съгласен. Коментирано е да, но аз съм го и пробвал. Пускали сме два сивика 75 и 90 коня преди и след смяната на гарнитурата на дросела (който го е правил, значе колко голяма е разликата в отвора) вървят заедно след процедурата.
×
×
 • Create New...