Jump to content

borko 30

Фен
 • Мнения

  1908
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

borko 30 last won the day on Юни 20

borko 30 had the most liked content!

Обществена Репутация

284 Excellent

Относно borko 30

 • Ранг
  Опитен
 • Рожден ден 13.06.1980

Profile Information

 • Кара
  сивик D16V1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  dobrich

Последни посетители

7887 профилни разглеждания
 1. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Христо,ако не съдействаш ,не знам как ще ти решим проблема ,имам желание да ти помогна ,но без твое участие не става просто . На някои марки пробива този транзистор -мощен полевак ,и работи само на последна степен вента .При тебе не разбрахме резисторен блок ли е или транзисторно управление .
 2. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Това от снимката на Чавдаров като го гледам така ,изглежда ми на транзисторно управление ,от дясната страна на снимката ми прилича на запоен мощен транзистор -от лявата страна вероятно има запоен термофус ,въпросния за който колегата говори и е прекъснал при неговия случай .Христо ,отвори твоето за да видим с какви елементи е и какво ще сменяме .
 3. Ламбда сондата тествали ли сте на диагностиката ?
 4. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Резистори ли има на платката ,снимай я ако можеш.Ако са резистори ,мериш ги съм омметър да не са прекъснали един по един .
 5. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Тази кутийка която си свалил,не се ли отваря ,за да видим какво има вътре .
 6. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Нито една от степените ли не работи ,дори и максималната ?Ако е така провери първо да не е изгорял някой предпазител .
 7. Не знам за останалите колеги ,но аз както съм електронен техник ,не бих се занимавал със щуротии заради 12 лева ,ако ми се наложи направо купувам блокче от Фена и толкова .Както писах по-горе ,преди монтажа на новото резисторно блокче си ревизирайте мотора на вентилатора ,може да е клеясал ,може да са ви запушени пътищата за стичане на водата и да се е наводнил и раждясал -прегледайте го преди пускането на новото блокче .
 8. Той кантала се кирбова ,или стискате на връзката с обикновенни клещи и колкото изкара връзката ,ама пак не си струва усилията при тази цена на готово изделие.
 9. Ако се знаят точните стойности на жичните резистори ,може да си поиграе човек със реотани от сешоар или стара печка Елва примерно да ги напасне ,но за 12 лв струва ли си усилията ?
 10. Ще изкара максимално дълго ,ако свалите вентилатора и смажете втулките на ротора както трябва .Той резисторния блок не гори от нищо -претоварване .Смажете вентилатора и трябва да се върти съвсем лесно на ръка ,за да не товари резисторите .
 11. borko 30

  Терморезистор или транзистор?

  Намери къде се намира модула за управлението на твоята кола ,свали го и ще видим тогава според описанието ти какво е за смяна ,зависи дали е транзисторен или резисторен модула .
 12. borko 30

  Горене на масло

  Фен,може ли да има такава работа или аз си внушавам .От месец насам карам на минимума маслото на мотора и чека не ми е светвал за неефективен катализатор -не е било досега за толкова време да не светне .Може ли при ниско ниво да не гори масло толкова и затова да не трови катализатора .То и маслото по- бавно намаля сега ,пак си я карам във високите само -както обикновенно . Що ги пишат тези коне -само голям данък да плащаме ,след като за да се разбяга истински все до червеното трябва да отива
 13. Всъщност ,жилото не се къса -откача се от врътката -врътката също се чупи като вариант понякога ,ако има междинно звено като моята -оттам също се откача понякога жилото ,без проверка само гадаене е това .И да ,докато не намериш проблема можеш ръчно със една сопа да преместиш клапана накъдето искаш.
 14. borko 30

  Горивен филтър Jazz 2012

  То ако питаш сервизите нищо не не се сменя без необходимост -спирачна течност ,антифриз и т.н нищо не се бута докато не стане беля,пък жабарите не сменят и те маслото "до живот "знаете ,понеже да отровят нашия живот после като им купуваме колите .По-хард мазохисти от нас Българите племе не знам да има -на всякакви издевателства държим ,докога ли ?
×