Jump to content

borko 30

Фен
 • Content Count

  2287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

borko 30 last won the day on August 28 2021

borko 30 had the most liked content!

Community Reputation

464 Good

About borko 30

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 06/13/1980

Profile Information

 • Кара
  сивик D16V1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  dobrich

Recent Profile Visitors

12442 profile views
 1. И аз не можах да намеря из нета като за моята с другия панел
 2. купуваш едни пластини за 10 кинта и въртиш вала да не е на гърбица клапана -пише го в сървис менюала как става ,проверяваш 2 пъти след това пак междините и караш -правил съм 3 пъти реглаж на моята до преди основния ремонт ,няма проблеми никакви .
 3. При често запушване на дренажите ,свалете вентилатора и направете няколко дупки с дрелка в долния край на кожуха му ,пластмасов е и се пълни с вода и мотора умира .Там по принцип не трябва да има вода -протече ли през новите дупки ,значи има запушен дренаж и трябва да го отпушите ,но мотора поне ще живее.
 4. В намотката има термопредпазител -разчовъркайте я ,вероятно той е прекъснал ,шунтирате го и пак ще работи .
 5. Как точно установиха ,че е потенциометъра ?Този майстор само диагностицира ,но не ремонтира .
 6. Правиш си твоя мотор при читав майстор и забравяш за мотора вече доливане и т н ,разни присадки с неизвестни мотори на много километри ,колкото и да е читав ,няма да е като ревизиран целия мотор ,лагери сегменти клапани и така нататък ,пускате буталата и всичко в ултразвукова профи вана -всичко става като ново .После друго се развърта мотора при мачкане на газта .Звука му също е по-тих . Ще минеш 2 хилки с качествени части и добър майстор ,но сметни мотора втора ръка ,демонтаж монтаж на новия втора употреба пак едно хиляда лева няма да се спреш ,и пак не знаеш какво слагаш в коша за тея хиляда лева ,оправяй си твоя и после да се похвалиш как върви в темата .
 7. 500ком и 5 микро и спря да свети чека засега ,явно зависи в какво състояние е катализатора .
 8. Няма такива легендарни групи вече .Навремето правеха фурор където и да се появят ,няма ги и ламповите маршали от едно време концертните ,свиреха ламбите така медено и благо щото много хармоници вкарваха и оцветяваха звука .
 9. Да не е тръгнал някой шарнир на носачите -те така пукат като направят ръб .
 10. Хендрикс е член в клуб 27 35 от най-добрите музиканти за времето си са починали на 27 години ,случайност ли е това ?
 11. Защо не обучиха компа да вижда ключа или друг ключ нов с чип ?На седма не се копира ключа -обучава се компа за нов ключ.
 12. Не !Пиковото натоварване на електрожена е голямо и ще повреди генератора .
 13. Нищо ти няма на колата ,вътрешните тресе при определена скорост като вдигнеш -примерно 80-100 км и тресе .
 14. Някой заигравал ли се е със стойностите на резистора и кондензатора в лъжеца на втората ламбада ? С 1 мом и 1 микро пак светва ,с 10 микро пак така ,втулка взех ,но сондата никой не можа да я отвърти .Преди години я счупих в едни снежни коловози дето газих -смениха я лесно ,ама не сложиха медна грес кавалите в сервиза -сега е като заварена и не мърда ,майсторите ми дават ключа ако съм искал да си я счупя сам в сервизите .Чека като свети и ми бърка не знам къде .Трябва да има начин ,компа на сивика не е много взискателен към втората ламбада -но трябва да шава там нещо все пак ,прави някви аритметики там с първата ламбада ,не знам какво точно търси като графика на осцилоскопа за да го докарам откъм елементите .Инак откъм напрежение варира според газта от 0.03 до 0.580 волта ,не съм засичал при 2000 оборота как е хавата както ме карат на годишните прегледи да държа .
 15. Значи не е от гумите .Старата ми хондела англичанка имаше луфт на десния шенкел с лагера -имаше подобни вибрации ,докато измислим как да го оправим иииии катастрофирах фатално .Намери печен майстор по тая част -той ще хване къде има луфт .
×
×
 • Create New...