Jump to content

borko 30

Фен
 • Content Count

  1992
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

borko 30 last won the day on June 20 2018

borko 30 had the most liked content!

Community Reputation

314 Excellent

About borko 30

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 06/13/1980

Profile Information

 • Кара
  сивик D16V1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  dobrich

Recent Profile Visitors

8472 profile views
 1. Кило горе ,кило доле ,добрия майстор на голям тезгях работел -лафа на бай Васо .
 2. Тая щуротия дето сега са я приели наще политици-нямало значение с какви гуми караш ,само грайфер да имало ,това е пълно безумие ,някой ненормален го е измислил това ,този човек е за психодиспансера -първия етап знаете 6 месеца без връзка с външен свят ,после ако пак така мисли пред комисията ,остава за година и така докато се овладее в граници шизофренията .Кой е карал в зимна обстановка с летни гуми -това е самоубийство .Аз веднъж закъснях със смяната и отивам на работа с новите ми летни гуми ,преди няколко години беше ,ноември началото ,сутринта рано скреж по асвалта ,тръгвам да слизам по улица Батовска -Албенския път ,който е от Добрич го знае ,леко натиснах спирачка да обера скороста за да не блъсна този пред мене и колата се завъртя на не знам колко градуса и тръгна с вратите напред ,точно странично ,пързаляше се все едно ски карам почти до следващото кръстовище ,хубаво че страничните тротоари широки ,че всички взеха да се качат с колите си от ляво и дясно да карат по тротоарите за да не ги насмета с моя курник с големия летен грайфер .Спря се в острова на кръстовището -избутах я на тротоара и оттам пеша на работа .Та такива работи с летни гуми с голям грайфер зимъска -не може да се кара с тях зимата .Карал съм с ескорта и с 4 нови всесезонни -нищо не става от тях ,нито лятото ги бива ,нита зимата ,може би ще спират една идея по-добре от летните през зимния период ,ама пак не е сигурно .
 3. Ами имах парите и за гудиърки да взема ,ама нали по съвет на човек от бранша взех тези .Днес рано сутрин скреж навсякъде ,излязох по работа и на едно доста заледено място набих спирачки за проба -невероятно ,спират на лед по добре от на мокро .Пак се пуска чат пат авс-а ама спират на леда стабилно ,не като на мокър асвалт .Може пък и наистина да са добри за зимна обстановка ,като навали сняг и има голям лед пак ще пиша резултати -днес съм приятно изненадан от тях ,пък и може дето пише Vespa да им трябва някой друг километър разработване ,нали ,нови гуми все пак .
 4. Моите Лауфени пристигнаха и ги монтирахме ,първи впечатления ,на мокро рязко спиране -няма спиране ,абс-а рита като шантав и си отивам като без спирачка ,с гудрича нямаше такова нещо ,ама тази година ги сложих задни ,като има сняг и лед пак ще пиша как е .Летните ми са руски кордиант -отлично се представят ,при рязко спиране мокро-сухо спират като залепени за асвалта ,добре возят и не шумят ,обаче за две лета са се износили много -това значи за 3-4 хил км грайфера е 4мм вече .
 5. Ами така съм си преценил ,примерно при изключен контактен ключ компа остава пак захранен и не само той ,не искам от токов удар или ако му скимне на зарядното да ми пусне 30 волта примерно в системата ,да ми осере половината кола ,та затова .Всеки е свободен да прави каквото си иска с колата си -негова си е ,като гледам какви щурави модули слагат ,особено след 2005 г не само на хондите ,изобщо на колите ,повреди колкото искате .
 6. Всеки сам си преценя как да процедира ,аз не бих зареждал при свързано аку за системата на колата -нищо че няма кой знае каква електроника -искам да си остане читава .
 7. Като сулфитира пакета или е стар и износен по някаква причина ,се зарежда учудващо бързо -вдига напрежението за нула време щото няма капацитет,точно при такъв умните зарядки не важат и не вършат работа ,трябва си прост траф за да го напомпа хубаво и да разгради кристалите ,разреждаш с 1 десета от капацитета и надуваш пак с трафа .Промивката и нов електролит не върши работа -пробвано многократно-загуба на време и пари само . Нашто момче каза банера най -харабия азиатец ,преди 10 дена го сложих и е 6 .Не чакам аз да не мога да запаля -болежки имам ,някога не мога да вървя и колата ми трябва за да отида до сервиза .
 8. При нормално палещ автомобил за 2-3 секунди стартов ток ,и да се кара на късо пак ще му стига заряда от алтернатора ,защо да се дозарежда със зарядно .Всички консуматори по автомобила са изчислени след запалване на двигателя ,алтернатора да ги покрива ,дори с известен резерв ,плюс зареждането на акумулатора .Ако всичко е наред по колата и дойде момент да се зарежда със зарядно -пишете го акумулатора бегал .Зареждате го докато съберете пари за нов .
 9. Господин директоре ,малко се изхвърли с тая нова партия -не е на мода одавна ,то и за крадене не остана ,освен от евросубсидиите ,ама и те ще спрат крана скоро ,бате Славчо .
 10. Умните процесорни зарядни са за отлични акумулатори ,не стават за издъхнали или с дефектни клетки акумулатори -няма да заредят нищо .Най-доброто зарядно за нашите условия 15 волта корав траф ,след него корав диод паралелно на него лампа за десулфациония цикъл и така . миналия месец дойде стартерно нещо за ремонт -колкото цигарена кутия ,литиеви елементи ,пали дизел като нищо ,цигарена кутия с огромен стартов ток -китайците направо ме изумиха ,много бързо напредват с технологиите .Върти дизелака като шантав ,само дето става пакета огън горещ от зор и кабелите като локуми омекват 20 квадрата от това малко нещо .
 11. Ние пък като пазаруваме и всеки петък от годината ми е черен , щото пръскам сумати пари .😋
 12. Как вадиш помпата от двигателния отсек ,подкалника ли се сваля или ....
 13. пиши на лични ,ремонта е сигурен ,можем да изкараме и AUX вход на апарата по желание на клиента .
 14. окото си е точно като всеки обикновен ареометър ,ама явно гледат от всичко да икономисат ,или акумулатора е фалшив и само лепенката друга .
 15. Това че след почистването върви повече е плацебо ефект ,нищо и няма на колата ,просто това не е спортен модел и толкова си върви ,пък за 100 октановия бензин -само ще си хвърлиш парите на вятъра ,той е за сгъстени мотори ,против преждевременна детонация ,нищо повече .Като си мераклия още ,слагай там по някоя добавка за чистене на нагари и т.н,ама мен да питаш ,сипвай си нормален 95 бенз и си карай колата .Вложи си парите в хубаво масло-там вече не прави компромиси ,и ще върви много безпроблемни километри .
×
×
 • Create New...