Jump to content

borko 30

Фен
 • Content Count

  1956
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

borko 30 last won the day on June 20 2018

borko 30 had the most liked content!

Community Reputation

303 Excellent

About borko 30

 • Rank
  Опитен
 • Birthday 06/13/1980

Profile Information

 • Кара
  сивик D16V1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  dobrich

Recent Profile Visitors

8225 profile views
 1. Самия Иван Костов преди 20 дена в интервю обяви че след преврата нямало държава ,държавата била двете трибуквени абрeвиатури лепящи се по заведенията -вис и сик ,супер нагъл тип е тоя индивид -опропасти държавата ,и не само той ,сега вис и сик били виновни .Не влезе в затвора никой от хората съсипали това което са градили бащите и дядовците ни десетки години след войната за да направят живота на наследниците си по-добър ,обаче оня ден писаха че Очите се жалвал от лошите условия в затвора ,стана ми жал за него направо .
 2. Не са глупави шофьорите ,просто има индивиди -доста се навъдиха такива вече -на които изобщо не им пука как карат и дали правят задръстване или каквото и да е било -усещането за безнаказаност или че кой ще посмее да им направи забележка водят до такива работи .Аз както карам и накъдето се обърна -всички говорят по телефона докато шофират ,без хендсфри-от телефона ,уж забранено ама явно никой не контролира ,говорят си хората на воля без да се притесняват ,че светнало зелено и не потеглят ,пък след тях чакат 20 коли на светофара и им свирят като луди -не обръщат внимание и си лафят по телефона най-спокойно .Ама то ако само това беше -бели кахъри щяха да са .Като се почне от хората с купени книжки ,незнаещи елементарните правила за движение ,че не знам докъде ще стигнем .....
 3. borko 30

  Kaкво слушаме в момента ...

  Глей кфо нещо е !Тоя е евно нов ,щотоо не помня да сме го играли в казармата -нямаше такава ролка на магнета тогава .
 4. Инфоборда е при мен вече -добре работи машинката ,всъщност това е самостоятелен бордови компютър ,както установих днес -има разни тестове на колата като ползва данни от главния комп за да съгласува данните .Калибрациите за данните ще е по сложен и дълъг процес ,но пък се прави веднъж за колата и после само ползваш .Мен най-вече разхода на гориво ме интересуваше -останах втрещен като видях разход 30 л като настъпя на 2-ра по баир нагоре ,инак без резки подавания на газ 6 някъде дава .Има програма за икономично каране ,но не съм я разучил още -като видях моментните разходи градско с моя стил каране -стимулира ме да се приуча към тази програма и да зареждам по -рядко бензин .
 5. borko 30

  Скърцане при завиване

  Откачи си маншоните на рейката от двата края и напълни с графитна смазка -има писано по въпроса из форума .Слайдера не знам как се сменя без сваляне на рейката -чувал съм че някои са го правили ,но как, не знам.
 6. Купи черен силикон рейнц ,намажи ъглите където ляга гарнитурата ,пък ако ти се занимава тънко намажи цялата повърхност -металната .Инак оригинална нова гарнитура при мен пропусна след месец ,свалих ,намазах със силикон и години вече няма теч от никъде .
 7. Аз също съм забелязал че в доста от официалните сервизи на марки коли -не говоря за хондовите ,има хора набедени за механици ,които изобщо не знаят защо са там и какво правят .Продължава да се шири из цялата страна шуробадженащината -може нищо да не става от него ,ама требе да е нашето момче ! Като ти окепази колата -изкарват ти колата че била кенеф и направили всичко възможно -цитат от патил приятел !
 8. Тези кутии не трябваше ли да се промиват няколко пъти с оригиналното масло за да работят като хората -имаше и тема преди години по този повод ако не се лъжа де ,че с неколкократна промивка с оригинално масло е задължителна процедура ,която сервизите предлагат ,но собствениците не искат поради финансови съображения ,после се оплакват тука че сервиза нищо не е направил -за официалните хондовски сервизи става въпрос ,където се предполага че знаят кое как се прави ,аз на моята ръчка на 20 хил сменям маслото след смяната на 3 лагера за 500лв,за да не я мисля .Само хондовско масло наливате и това е ,едно време на ескорта пишеше в сервизното че скоростното масло е доживотно на кутията -форда беше на сигурно 1 милион километра ,кутията никога не е правила проблеми ,за сметка на основните ремонти на мотора .
 9. Мене днес ми откриха изтървали гайки на стеблата на амортисьорите -от месец страшно чукане имаше -мислех че колата ще се разпадне ,Майстора каза че са ги пренатегнали при смяната на амортисьорите преди няколко години и затова така е станало ,сега спи града и само сонито се чува .Предишния сервиз дето ходих казаха -всичко 6 ,така било окачването на хондите -шумно ,нема се притесняваш . Поздрави за Бате Венци !
 10. borko 30

  Kaкво слушаме в момента ...

  Тест микс от добре подбрани честоти за тест на автосубуфери и настройка на усилвателите според акустиката на автомобила .Не усилвайте прекомерно -разсипва говоритела при големи мощности за нула време -развива се бубината на говоритела !
 11. borko 30

  Kaкво слушаме в момента ...

  Тая как я пускаха в Петия Елемент едно време -къртеше джамовете .Диджейският пулт беше в средата на дансинга и обкръжен от поне 10 колони с 18ки ,като отидеш да поздравиш някой чрез диджея -не можеш да го достигнеш-ще те издухат направо колоните IRNI са страшни стъпала
 12. borko 30

  Kaкво слушаме в момента ...

  Всички жени са хубави !
 13. borko 30

  Ако имахте машина на времето

  dindin ,може да се обединят нещо нещата с твоето предложение и началната тема ,както предложи -какво би станaло ако ..... имаш машината на времето и имаш възможност да отидеш навсякъде и направиш каквото решиш . Какво щеше да е сега ако някой от нас се върне и предупреди навреме Бай Тошо какво му готвят и предотврати преврата 1989г ? Илиеви ,дали щяха да са бачкатори в някое предприятие ? Онази щуротия -адронния колайдер ,точно затова я направиха ,тя е началото на такава машина ,оттам нататък зависи докъде ще могат да докарат . Добре че се разби някой и друг космически кораб на земята миналото столетие ,че да видим как се правят транзистори и процесори ,инак още щяхме да си пращаме гълъби с писма ,базата е важна ,така нареченото ноухау ,после изучаваш авангардната технология детайлно и с времето постепенно надграждаш до по високо ниво .Основата е важна ,силиция винаги го е имало на земята .
 14. borko 30

  Ако имахте машина на времето

  Общо взето всички искат да се върнат все назад във времето ,и то преди 1990 г -това говори ли ви нещо ?Пък аз и още по-назад ,както споделих ,тогава не е имало хонди ,ама някак хората са били по -рахат от сега .Мисленето им е било някак друго тогава -сега пълно с тарикати и измамници . Интересно ,че никой не поиска да види напред във времето -аз лично не искам да видя бъдещето ,щото не искам да разбера кой кога е починал . Дерзайте колеги ,споделете фантазийте си .Никой няма да ви прави забележки за нищо -темата е с развлекателна цел ,да се отпуснем малко от натовареното ежедневие и да си помечтаем -имаме си машина за тая цел
×