Митко Йотов 512 #961 Posted March 6 Аз лично си мисля, че споровете са излишни "кой-колко". Това се гледа когато се купува колата, после кой каквото иска да говори производителя е точен и ясен кое-колко. Не мисля, че някой трябва да трепери на разхода при условие, че когато си купува нещо с високи съпътстващи разходи както на гориво така и за поддръжка се е правил на воевода. 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Emicha 1507 #962 Posted March 6 (edited) преди 23 минути, Митко Йотов написа: .... Не мисля, че някой трябва да трепери на разхода при условие, че когато си купува нещо с високи съпътстващи разходи както на гориво така и за поддръжка се е правил на воевода. Така де, ама някои се филмират, други се стягат, трети избиват комплекси, четвърти кълват на гола кукичка, а живота е кратък 🥃 п. п. Мине не мине и някой ми се върже на закачките , ама каквото такова. Edited March 6 by Emicha 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirott 25 #963 Posted March 6 Така, така. Който не разбира тук се спира. Друго си е да си бохем и да пиеш кафе от 10 лв. Дай Боже всекиму. 😂 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Plevelcho 34 #964 Posted March 7 (edited) и моята преди 3 години удари 19 комбинирано,но се караше 1-2ра включени подгрев седалки,климатроник,задно стъкло и музика Говоря за Legend Edited March 7 by Plevelcho 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1136 #965 Posted March 7 Off Topic Тя темата е от 2008г.,в разгара на "икономическата криза" и заплати от по 200лв. Днес всичко е "патрон"💴😉! Сега,като дойдат и здрвите дизели от Европа,ще станем още по яки🙃! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #966 Posted March 7 Темата си е жива, просто щото няма други популярни. Полезна би била, ако някой има време за нея и принципно би доказала обявеното от производителя, а постигнати стойности под посочените са възможни но нарочно гонени. Давал ми е извънградско малко под 9 на 100 (като заводските данни), както и 15 на 100, а разликата е 5-6 км по-висока средна скорост. Та, аз просто споделям, за да се знае какво може, а може още по-надолу - нагоре е ясно че всеки може. Разбира се че съм чел и знаел колко скъп е Легена. Това е мантра която дори тези които имат тоя кораб споделят, дори да не са патили от него. На мен това ми е чудно - защо се налага мнение за 1 модел, че е чудесен, но и скъп за поддръжка и експлоатация. Нали скъп е относително понятие. На мен реално ми е по-евтин като експлоатация от К24А3 АТ (заради газта), а като поддръжка още не съм се парил. Точно такива бяха очакванията ми когато реших да го взема. И не парадирам с него, а просто споделям, защото мнозина вероятно ги е страх от тая кола, а страхът е като чатал на врата - ограничава, а животът требе да е кеф, а не угнетение. Отворил съм му 1 тема и там пиша всичко, за да е полезен (макар и частен) случай. Автомати карам отдавна и знам как да не харчат много. Тук случаят е същият. Има си тънкости и толкова. Те не са издевателство, а просто ги намираш и ползваш - не че е важно и непременно. Но определено мога да кажа че Акорда ме държеше в напрежение, просто е по-сангвиничен тип характер - наопъки на Ледженда. От него слизам отпочинал, а това е полезно, имайки предвид 2 пътувания седмично до София, първото от които ми е за закуска (и наобед съм си на работа), а второто е следобедно и по здрач съм си дом - кукуряк. Иначе ме радва добрият тон и хумор в темата, а който я взема насериозно (или инак) - емииии... човек и външно вижда вътрешното си аз, та кой каквото си носи. 3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1067 #967 Posted March 7 (edited) преди 45 минути, ceco_accord написа: Давал ми е извънградско малко под 9 на 100 (като заводските данни), както и 15 на 100 Т.е. "Баба знае 2 и 200", нали?! Една такава тема ще е полезна, ако се споделят реални статистики. Не казвам, че тук масово се лъже, ама ... Ако някой е решил, че днес ще кара от София до Пловдив и обратно с крайцерска скорост 100км/ч само за да се похвали, колко малко му гори колата, не, благодаря. А ако някой ми каже, че това му е нормалния, ежедневен стил на каране ... много моля другарко ... не мога да се съглася. Да не кажа голяма дума, ама ако направя горното упражнение с Авенсиса, разходът ми сигурно ще е под 5/100 бензин, включая градското в двата града. Ми то баирите не са най-страшните на света, а и половината път е спускане. Борд комп-а на Авенсиса, в момента в който си махна крака от газта отива на 3.2/100км. п.п. За да не съм тотално off: Авенсиса по борд ми дава малко над 7 среден разход. В действителност (пълен-пълен, отиване-връщане) е около и под 1л отгоре. CR-V-то няма борд. По груби сметки (пълен-пълен, отиване-връщане) се движи средно 10-12/100км комбинирано, в зависимост от скоростта и товара. Карам като застаряващ бой-рейсър (и бивш КАТ-аджия ), агресивно-безопасно. Под агресивно да се разбира - газ до ламарината до достигане на максимално разрешената скорост за участъка, после си я поддържам. Е, чат-пат я превишавам, ако няма опастност за джоба и аз съм човек, все пак. Edited March 7 by Krasi-mir 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #968 Posted March 7 преди 55 минути, Krasi-mir написа: - газ до ламарината до достигане на максимално разрешената скорост за участъка, после си я поддържам. Е, чат-пат я превишавам, ако няма опастност. Така и аз - като профи си открил точната рецепта за икономично шофиране с радост от него. Не гоня нисък разход, освен от любопитство, Карам си нормално и за кеф, а кефа не е нужно да е скъп, особенно ако не идва от стремглавото шарене лево / десно по аутобана. Акорда (2.4 / 7-ма / фейс / АТ / комби) дежурно ми харчеше 7,4л/100 по този метод и около литър надолу експериментално. Същият стил ползвам и за Ледженда, а като се има предвид че е с 6 буркана - тоест 50% по-голяма кубатура, разходът е по-висок с 20%, което си е инжинерингова далавера. За това писах че аеродинамиката му е от значение, въпреки други утежняващи фактори. A като пари ми е -20% спрямо Акорда, което си е Гифт фром дъ дестъни - заради АГУ-то. Аз доволен! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Legal 14 #969 Posted March 7 Карам. Сивик 8 2.2, 2006 г.разход не съм засичал с такава точност.От 2 месеца имам много работа в София, аз съм от Бургас. Та, ходя до Сф, по 2-3 пъти седмично- отивам сутрин и се прибирам вечер. Скорост- 140-170, където позволява.По борд 5,9, но реално е към 6.5, може и повече, имало леко отклонение в дюзата, така ми казаха преди време.А, и да кажа, прибирам се, и 3 дни имам мускулни болки навсякъде, понякога бонус и в кръста Ей, за това следя Легендата, но наистина не съм наясно с подръжката, а съм загледал една в мобилето 2009+ г.........или Мерцедес E, пак тези години Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #970 Posted March 7 Поддръжката е като на всяка Хонда - скъпа, но само ако се наложи. За сега Легена е в ред, а имайки предвид опита си от 1 Сивик и 2 Акорда (за общ период 20 години). не очаквам да ме разори. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1067 #971 Posted March 7 (edited) преди 51 минути, ceco_accord написа: като се има предвид че е с 6 буркана На въпроси "кой двг да избера" винаги съм цитирал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!". Шестте буркана могат "две и двеста". На моменти разхода може да удари в земята някоя по-малка въшка с 4 буркана. В същото време бая пишман рейсъри ще гледат с отворена уста отдалечаващия се кораб. Голема кола си иска голем двг. Ааа, за малко да пропусна - и автоматик. п.п. Разхода на Джаз 1 L13 i-dsi, Сивик 9 L13 i-vtec и Сивик 9 R18 i-vtec беше еднакъв. Личен опит. По-големия Авенсис автоматик гори само с около 1л нагоре. Edited March 7 by Krasi-mir Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #972 Posted March 7 преди 6 минути, Krasi-mir написа: На въпроси "кой двг да избера" винаги съм цитирал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!". Баш така си е. Консумацията на навесното оборудване е почти еднаква, а каквото остане е за кеф. Ледженда не усеща дали е вкл. климатроника (или други глезотии), както и не му дреме дали е с 2-ма или с 5 човека. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darius 778 #973 Posted March 15 9.6 / 100 за 1300км. показва компа! Действително 1.5 до 2л. отгоре газ, зависи къде наливам! Извънградско магистрала. Ако може да се нарече "Тракия" така! За градско е много относително! За Леджънд разправят, че била много чувствителна на газ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #974 Posted March 15 Нямам база за сравнение. При мен е ок. Quote Share this post Link to post Share on other sites
darius 778 #975 Posted April 6 14/100 за 450км градско в София на компа! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 1895 #976 Posted April 7 На 15.03.2021 г. at 17:06, darius написа: 9.6 / 100 за 1300км. показва компа! Действително 1.5 до 2л. отгоре газ, зависи къде наливам! Извънградско магистрала. Ако може да се нарече "Тракия" така! За градско е много относително! За Леджънд разправят, че била много чувствителна на газ! И при мен е 9.6/100 - извънградско, през няколко населени места и по Хемус. Това е от неделното пътуване Монтана - В. Търново. Кара се естествено на газ, а нейния разход е като при теб. Трип Б не съм го нулирал от есента, но там има около 20% зимно градско. Quote Share this post Link to post Share on other sites