Jump to content

Terje

Фен
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Terje last won the day on January 11 2022

Terje had the most liked content!

Community Reputation

170 Good

About Terje

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord VII Tourer, 2.4
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Skype
  NA

Recent Profile Visitors

1893 profile views
 1. в специални случаи като твоя - където си сложил алтернативни пружини, с цел да се свали колата, е разбираемо. Но в останалите случаи се "лекува" симптома, а не причината. А тя е с доста по-голяма вероятност поради омекнали пружини, а не от тампоните.
 2. Какво си опитал, колега, за да стигнеш до този извод? Аз бих посъветвал всеки да започне със смяна на пружините, преди да подменя каквито и да било оригинално проектирани части с такива направени в гаража или до някое оризово поле.
 3. Досега за пробега бях срещал често около 100К км, но сеге като погледнах в официална документация на хонда, варира от 120К до 176К км. Не съм на газ и колата никога не е карана на газ. Освен съвсем леки притръпвания в оборотите при студен двигател, не бих казал, че имам проблеми с тези свещи. Разхода ми се струва също една идея по-висок, но това е по-скоро субективно. в сервизното ръководство не се препоръчва напасване на разстоянието на иридиевите свещи, а мазането, може и да подобрява изолацията, не мисля, че е нужно.
 4. Вчера развих една свещ да проверя актуалното състояние. Понеже не знам колко е карано с тях - аз лично съм навъртял 17К, а ако колата е на реални 210К и да приемем че е обслужвана редовно, би трябвало тези да са на 100К+. Предвид колко е чиста керамиката около електрода, ме съмнява да са на толкова километри. Не успях да измеря разстоянието между електродите. Мислите ли, че са за смяна?
 5. От мотоинтегратор ми казаха, че нямат достъп до такава информация и да разчитам на 30-те дни право на връщане :). в Евро07 пък вариантите са с поръчка и само на място в магазина, като пристигнат, може да се провери с какъв произход са. Но твърдят, че скъпите модели (иридиеви) са в повечето случаи японски
 6. @pet71, благодаря за предложението, но не са същите. В Бултрако ще са Honda, но и цената не очаквам да е под 60-70 лв/брой, колкото са по сайтовете за оригинални части за Honda. Германия от доста време не е това, което беше, но тива не ме спира да попитам. Исках да разбера, дали някой от форума е вземал свещи от там и с какъв произход са
 7. Това съм си го мислил, но надали тези, които отговарят на въпроси ще имат достъп до такава търговска информация, още повече пък достъп до склада и време да проверят лично. Та дори и да получа такъв отговор, не бих се доверил особено.
 8. Благодаря за съвета, но няма как да погледна свещите предлагани от motointegrator, преди да ги поръчам и платя :). Да разбирам ли, че свещите са с или френски или японски произход? Т.е. много вероятно е тези от Германия, да са също френски? Сега намерих една оферта оригинални за 93 паунда, та се замислям...
 9. добре изглеждат джапанките, но това не отговаря на моя въпрос по-горе
 10. Гледам, че свещите NGK от motointegrator са доста по-евтини от предлаганите на нашия пазар, та може ли да има някаква драма с произход, качество и др.? Някой купувал ли е скоро от там и с какъв произход са получените свещи? Мен ме интересуват специално иридиевите свещи за K24, но информация за други модели би била също от полза
 11. Здравей, Бих искал да поръчам следните продукти: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ssv-sae-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL SSV SAE 0W-30, 1x4L Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-scheibenfrostschutz-konzentrat-1-l.html Вид и количество: RAVENOL Scheibenfrostschutz Konzentrat, 2x1L Стойност на поръчката: (47.95 + 2*2.99)*1.9775 = 106.65 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД, в следващите минути Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина Ще ти пиша на лично за филтри.
 12. Писал съм и в други теми - единия ми фар го възстанових в carvaleting и съм сравнително доволен.
 13. Части има, проблемът е, че цените по автоморгите са доста завишени, особено за компоненти, които се търсят често. Наскоро ми трябваше казанчето за хидравличната течност и ми искаха 50 лв. за него, което е безумие. За емблемата отпред ми искаха 40 лв. при положение, че нова в Бултрако е 60-70, а аз си поръчах за 50-на общо от amayama.
 14. Аз точно за това, че няма препоръка или интервал за смяна, не бях планирал да го сменям моето. Но поради други причини се наложи да го сменя преди месец и старото беше значително по-гъсто и мътно от новото. Промяна в поведението обаче не бих казал, че има. 50лв за литър е на хонда.
×
×
 • Create New...