Jump to content

Drun

Фен
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Drun

 • Rank
  Начинаещ
 • Birthday 01/01/1982

Profile Information

 • Кара
  Honda Stream I-VTEC 2002, 2.0 / k20A1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Skype
  Viber only

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Правя един ъпдейт, тъй като по-горе линковете не работят. Надявам се да ви е от полза. https://drive.google.com/file/d/1ex8_n_KfKd24fMAuqnfVZyxxUGqqSJT0/view?usp=sharing Това е същото ръководство, което се стартира в Explorer.
 2. Ще откажете колегата от Стрийма..... Да дам и аз един плюс за возилото! Наскоро гледах някаква класация за най-бързите ванове, чудя се защо Стрийма не присъстваше вътре!? Бяха вкарали някакви американски модели с 4-5-6 литрови двигатели и 10сек/100км. Та хондата си ги прави спокойно за малко над 9 (2.0 ръчка). И аз се оглеждам за нещо по-ново, ама още не мога да открия алтернатива - хем да има обем, приличен разход, бърза и "хонда" 😁. Odyssey е добра алтернатива, но не много популярна у нас.
 3. 5$ от Али-експреса, само да имаш търпение за доставката.
 4. Здравейте! Жалко е, че трябва да спрете дейността си, надявам се някой далновиден да ви наследи. Ето я и моята поръчка: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 1 х 5 L. - 49.95 https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-20.html Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-20 1 х 4L + 1 x 1L (24.95 + 4.95 = 29.90) Стойност: (49.95 + 29.9)х1.9675 = 158лв. Начин на плащане: Ще преведа парите в ОББ. Начин на получаване: Когато пристигне маслото, ще пиша допълнително. Поздрави!
 5. Поздрави на всички участници в темата! Интересна е и определено заслужава адмирации за откровенията разкриващи се в нея. Надявам се това би било от полза за хора търсещи нов автомобил, като съм далеч от мисълта, че други марки нямат същите "дефекти", та било и то по-задълбочени. Нека споделя и аз, Хонда Стрийм 2002г, бензин, К20А1, обичам я тази кола, но бих искал следните неща да бяха по-добри: - вратите са малко леки, не ми харесва шумът при затваряне, а и при скорост над 140км/ч шумът от въздушната струя и двигателя се увеличава чувствително. - сравнително рядък модел е и понякога трябва да се чака, или търси по-задълбочено за някои части. - резервната гума е сложена външно, под багажника. - лично на мен ми липсва коженият салон в колата, би било добро допълнение - малък подлакътник за шофьора и никакъв за съседната седалка (оправих го по метода "направи си сам") - няма делител между предните седалки. В случай, че поставите нещо в краката си, възможно е бързо да почне да се търкаля м/у седалките и в краката ви (но и затова има решения) - мястото за радио е 2DIN тип, разбира се, то е изкорубено и нагодено, но все пак леко дразни. - таблото с бушоните, намиращо се в краката (под кормилната уредба), е неудобно за достъп (в зависимост от позицията на бушона в него) - голям багажник, особено при свалянето на третият ред седалки. Определено при наличие на малко багаж е нужно укрепване против търкаляне. - с ръчна, а не автоматична скоростна кутия. За разни неща от типа ремонт, няма какво да споделя, тъй като всичко се свежда до зоната консуматив.
 6. Здравейте Чавдар, нека и аз се включа: Вид и количество: Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30 - 1бр туба 4л.+ 1бр. бутилка 1л. Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 - 1бр х 5л. Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Стойност на поръчката: ((49,95+25,96+6,95)*1,9675)-5%= 155лв. Начин на плащане: Банка Пиреос Начин на получаване: Лично в ТЦ Боила
 7. Здравейте Чавдар ! Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 - 1х 5L Стойност на поръката: (49,95*1,9675)-5% = 93.36лв Начин на плащане: Банка Пиреос Начин на получаване: Лично в ТЦ Боила Поздрави!
 8. След претърпян паркинг инцидент изчуках, китосах и боядисах преден калник - разбира се стана малко половинчато, но ще опази от ръждата, докато дойде лятото и го изпъна подобаващо. Монтирах го, после в сервиза смяна на масло и детонационен датчик - върна ми се радостта от шофирането!
 9. Според мен, почти всеки масов бензинов двигател е годен за работа на газ (вероятно има и изключения, но не съм чувал за такива). Аз лично съм почитател на алтернативните горива (газ), а преди/сега/за напред ще продължа в същата линия. Аргументите за това са ясни, но очевидно (optimeon) не за всички. На кратко, употребата на газ води до: - известно увеличение износването на сегменти/клапани, поради "сухотата на горивото" (не съдържа асфалти); - детонациите при запалване/горене в цилиндровата глава са по-слаби спрямо бензина, по-ниска температура на горене (двигателят е по-ниско натоварен термично) от където : а) удължен живот на бутална и цилиндрова групи с +20% б) удължен живот колянов вал +50% - увеличен разход на газ спрямо бензин до +20%, заради разлика в калоричността между двете горива. (С новите газови системи, тези загуби могат да бъдат регулирани) Темата не е никак нова, възможно е да пропускам нещо, а и тези данни са известни още от разработките върху алтернативните горива започнали в началото на 60-те години на миналият век. За сервиз ще пиша на личен. Поздрави!
 10. За мен 1 туба 5л от https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html 1х46,95€ - 5%=44,6€ х 1,9675 = 87,76лв. Днес ще преведа по сметката. Благодаря на колегите, които се отзоваха на питането ми.
 11. Здравейте! Имам нужда от помощ при избора на масло. Изчетох темата за маслата, но не успях всичко да си изясня, ако може някой да помогне, спрял съм се на тези: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-0w-30-1-l.html https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-20.html https://www.ato24.de/en/honda-full-synthetic-0w-20-0-946-l.html От сайта на Petro Canada видях, че произвеждат 0W-20, което не се предлага в "ato24.de". По-честа смяна на маслото не ме притеснява, имам катализатор. Благодаря на отзовалите се и извинете за офф-топика.
 12. Здравейте!

  Новорегистриран съм във форумът и доколкото видях не мога да ви пиша в Темата за поръчки, затова ви пиша лично.

  Късно ли е да се включа в текущата поръчка ?

  Това, което бих искал да поръчам е:

  https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-0w-30-1-l.html      5 х 6,79 = 33.95 euro

  Мога веднага да преведа парите по сметка или лично, от София съм. Ако ви затруднявам, ще изчакам следващата поръчка.

  Поздрави! 

  С Станчев

×
×
 • Create New...