Митко Йотов 1233 #961 Отговорено 6 Март, 2021 Аз лично си мисля, че споровете са излишни "кой-колко". Това се гледа когато се купува колата, после кой каквото иска да говори производителя е точен и ясен кое-колко. Не мисля, че някой трябва да трепери на разхода при условие, че когато си купува нещо с високи съпътстващи разходи както на гориво така и за поддръжка се е правил на воевода. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #962 Отговорено 6 Март, 2021 (Редактирано) преди 23 минути, Митко Йотов написа: .... Не мисля, че някой трябва да трепери на разхода при условие, че когато си купува нещо с високи съпътстващи разходи както на гориво така и за поддръжка се е правил на воевода. Така де, ама някои се филмират, други се стягат, трети избиват комплекси, четвърти кълват на гола кукичка, а живота е кратък 🥃 п. п. Мине не мине и някой ми се върже на закачките , ама каквото такова. Редактирано 6 Март, 2021 от Emicha 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #963 Отговорено 6 Март, 2021 Така, така. Който не разбира тук се спира. Друго си е да си бохем и да пиеш кафе от 10 лв. Дай Боже всекиму. 😂 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plevelcho 103 #964 Отговорено 7 Март, 2021 (Редактирано) и моята преди 3 години удари 19 комбинирано,но се караше 1-2ра включени подгрев седалки,климатроник,задно стъкло и музика Говоря за Legend Редактирано 7 Март, 2021 от Plevelcho 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #965 Отговорено 7 Март, 2021 Off Topic Тя темата е от 2008г.,в разгара на "икономическата криза" и заплати от по 200лв. Днес всичко е "патрон"💴😉! Сега,като дойдат и здрвите дизели от Европа,ще станем още по яки🙃! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #966 Отговорено 7 Март, 2021 Темата си е жива, просто щото няма други популярни. Полезна би била, ако някой има време за нея и принципно би доказала обявеното от производителя, а постигнати стойности под посочените са възможни но нарочно гонени. Давал ми е извънградско малко под 9 на 100 (като заводските данни), както и 15 на 100, а разликата е 5-6 км по-висока средна скорост. Та, аз просто споделям, за да се знае какво може, а може още по-надолу - нагоре е ясно че всеки може. Разбира се че съм чел и знаел колко скъп е Легена. Това е мантра която дори тези които имат тоя кораб споделят, дори да не са патили от него. На мен това ми е чудно - защо се налага мнение за 1 модел, че е чудесен, но и скъп за поддръжка и експлоатация. Нали скъп е относително понятие. На мен реално ми е по-евтин като експлоатация от К24А3 АТ (заради газта), а като поддръжка още не съм се парил. Точно такива бяха очакванията ми когато реших да го взема. И не парадирам с него, а просто споделям, защото мнозина вероятно ги е страх от тая кола, а страхът е като чатал на врата - ограничава, а животът требе да е кеф, а не угнетение. Отворил съм му 1 тема и там пиша всичко, за да е полезен (макар и частен) случай. Автомати карам отдавна и знам как да не харчат много. Тук случаят е същият. Има си тънкости и толкова. Те не са издевателство, а просто ги намираш и ползваш - не че е важно и непременно. Но определено мога да кажа че Акорда ме държеше в напрежение, просто е по-сангвиничен тип характер - наопъки на Ледженда. От него слизам отпочинал, а това е полезно, имайки предвид 2 пътувания седмично до София, първото от които ми е за закуска (и наобед съм си на работа), а второто е следобедно и по здрач съм си дом - кукуряк. Иначе ме радва добрият тон и хумор в темата, а който я взема насериозно (или инак) - емииии... човек и външно вижда вътрешното си аз, та кой каквото си носи. 5 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #967 Отговорено 7 Март, 2021 (Редактирано) преди 45 минути, ceco_accord написа: Давал ми е извънградско малко под 9 на 100 (като заводските данни), както и 15 на 100 Т.е. "Баба знае 2 и 200", нали?! Една такава тема ще е полезна, ако се споделят реални статистики. Не казвам, че тук масово се лъже, ама ... Ако някой е решил, че днес ще кара от София до Пловдив и обратно с крайцерска скорост 100км/ч само за да се похвали, колко малко му гори колата, не, благодаря. А ако някой ми каже, че това му е нормалния, ежедневен стил на каране ... много моля другарко ... не мога да се съглася. Да не кажа голяма дума, ама ако направя горното упражнение с Авенсиса, разходът ми сигурно ще е под 5/100 бензин, включая градското в двата града. Ми то баирите не са най-страшните на света, а и половината път е спускане. Борд комп-а на Авенсиса, в момента в който си махна крака от газта отива на 3.2/100км. п.п. За да не съм тотално off: Авенсиса по борд ми дава малко над 7 среден разход. В действителност (пълен-пълен, отиване-връщане) е около и под 1л отгоре. CR-V-то няма борд. По груби сметки (пълен-пълен, отиване-връщане) се движи средно 10-12/100км комбинирано, в зависимост от скоростта и товара. Карам като застаряващ бой-рейсър (и бивш КАТ-аджия ), агресивно-безопасно. Под агресивно да се разбира - газ до ламарината до достигане на максимално разрешената скорост за участъка, после си я поддържам. Е, чат-пат я превишавам, ако няма опастност за джоба и аз съм човек, все пак. Редактирано 7 Март, 2021 от Krasi-mir 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #968 Отговорено 7 Март, 2021 преди 55 минути, Krasi-mir написа: - газ до ламарината до достигане на максимално разрешената скорост за участъка, после си я поддържам. Е, чат-пат я превишавам, ако няма опастност. Така и аз - като профи си открил точната рецепта за икономично шофиране с радост от него. Не гоня нисък разход, освен от любопитство, Карам си нормално и за кеф, а кефа не е нужно да е скъп, особенно ако не идва от стремглавото шарене лево / десно по аутобана. Акорда (2.4 / 7-ма / фейс / АТ / комби) дежурно ми харчеше 7,4л/100 по този метод и около литър надолу експериментално. Същият стил ползвам и за Ледженда, а като се има предвид че е с 6 буркана - тоест 50% по-голяма кубатура, разходът е по-висок с 20%, което си е инжинерингова далавера. За това писах че аеродинамиката му е от значение, въпреки други утежняващи фактори. A като пари ми е -20% спрямо Акорда, което си е Гифт фром дъ дестъни - заради АГУ-то. Аз доволен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #969 Отговорено 7 Март, 2021 Карам. Сивик 8 2.2, 2006 г.разход не съм засичал с такава точност.От 2 месеца имам много работа в София, аз съм от Бургас. Та, ходя до Сф, по 2-3 пъти седмично- отивам сутрин и се прибирам вечер. Скорост- 140-170, където позволява.По борд 5,9, но реално е към 6.5, може и повече, имало леко отклонение в дюзата, така ми казаха преди време.А, и да кажа, прибирам се, и 3 дни имам мускулни болки навсякъде, понякога бонус и в кръста Ей, за това следя Легендата, но наистина не съм наясно с подръжката, а съм загледал една в мобилето 2009+ г.........или Мерцедес E, пак тези години Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #970 Отговорено 7 Март, 2021 Поддръжката е като на всяка Хонда - скъпа, но само ако се наложи. За сега Легена е в ред, а имайки предвид опита си от 1 Сивик и 2 Акорда (за общ период 20 години). не очаквам да ме разори. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #971 Отговорено 7 Март, 2021 (Редактирано) преди 51 минути, ceco_accord написа: като се има предвид че е с 6 буркана На въпроси "кой двг да избера" винаги съм цитирал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!". Шестте буркана могат "две и двеста". На моменти разхода може да удари в земята някоя по-малка въшка с 4 буркана. В същото време бая пишман рейсъри ще гледат с отворена уста отдалечаващия се кораб. Голема кола си иска голем двг. Ааа, за малко да пропусна - и автоматик. п.п. Разхода на Джаз 1 L13 i-dsi, Сивик 9 L13 i-vtec и Сивик 9 R18 i-vtec беше еднакъв. Личен опит. По-големия Авенсис автоматик гори само с около 1л нагоре. Редактирано 7 Март, 2021 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #972 Отговорено 7 Март, 2021 преди 6 минути, Krasi-mir написа: На въпроси "кой двг да избера" винаги съм цитирал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече!". Баш така си е. Консумацията на навесното оборудване е почти еднаква, а каквото остане е за кеф. Ледженда не усеща дали е вкл. климатроника (или други глезотии), както и не му дреме дали е с 2-ма или с 5 човека. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #973 Отговорено 15 Март, 2021 9.6 / 100 за 1300км. показва компа! Действително 1.5 до 2л. отгоре газ, зависи къде наливам! Извънградско магистрала. Ако може да се нарече "Тракия" така! За градско е много относително! За Леджънд разправят, че била много чувствителна на газ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #974 Отговорено 15 Март, 2021 Нямам база за сравнение. При мен е ок. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #975 Отговорено 6 Април, 2021 14/100 за 450км градско в София на компа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #976 Отговорено 7 Април, 2021 На 15.03.2021 г. at 17:06, darius написа: 9.6 / 100 за 1300км. показва компа! Действително 1.5 до 2л. отгоре газ, зависи къде наливам! Извънградско магистрала. Ако може да се нарече "Тракия" така! За градско е много относително! За Леджънд разправят, че била много чувствителна на газ! И при мен е 9.6/100 - извънградско, през няколко населени места и по Хемус. Това е от неделното пътуване Монтана - В. Търново. Кара се естествено на газ, а нейния разход е като при теб. Трип Б не съм го нулирал от есента, но там има около 20% зимно градско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #977 Отговорено 6 Юли, 2021 Същият маршрут, но културно. От врата до врата, на 1 дъх, а снимката е след пристигане. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mironch0 23 #978 Отговорено 7 Юли, 2021 (Редактирано) На 7.03.2021 г. at 10:22, Krasi-mir написа: Карам като застаряващ бой-рейсър (и бивш КАТ-аджия ), агресивно-безопасно. Под агресивно да се разбира - газ до ламарината до достигане на максимално разрешената скорост за участъка, после си я поддържам. Е, чат-пат я превишавам, ако няма опастност за джоба и аз съм човек, все пак. хахаха - и аз така карам, дори скоро на един сфетофар един моторис спря до мене и аз си потеглих на жълто-зелено с пълна газ (без свирене на гуми) и ония ме догони (явно не очакваше, че няма да е пръв), засече ме и ме спря, за да ми показва комбинация от три пръста с преобладаващ среден ... както и да е, това е една друга история Та моя разход го добавям от carspending-а, като този разход е от ежедневното ми пътуване Перник-София-Перник, като рано сутрин (към 06:15) когато няма трафик, карам бабешката до 2200 оборота, което са към 90км.ч, а след като стъпя на Сливница съм "като застаряващ бой-рейсър"... и след 17:00 като се прибирам след като излезна от Сливница и стъпя на магистралата, съм на 3000 оборота или към 110км.ч. Като гледам по-новите коли как на няма и 2 500 оборота ми подържат 120км.ч и ме хваща една мъка... аз като видя над 3000 оборота (да се разбира 4000 оборота) и се сещам как тази кола почва да гори едни 12/100 и сърце не ми дава да карам както бял човек (да се разбира магистрално със 140 постоянни) ... просто имам чуството, че изнасилвам мотора като го карам постоянно на 4 и повече хиляди оборота извънградско за по-дълго време Редактирано 7 Юли, 2021 от Mironch0 грешна снимка 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drun 17 #979 Отговорено 9 Август, 2021 (Редактирано) On 7/7/2021 at 10:18 AM, Mironch0 said: просто имам чуството, че изнасилвам мотора като го карам постоянно на 4 и повече хиляди оборота извънградско за по-дълго време Не мисля, че има място за притеснение......Аз моята редовно я държа в тези обороти, като при 5к се отпушва. Разход 10 газ + 1 бензин, заради подгряването предимно. Наскоро ревизираха газовата и разхода се смъкна на почти 9. 70/30 извънградско/градско без напъни за икономично шофиране. Редактирано 9 Август, 2021 от Drun Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #980 Отговорено 9 Август, 2021 Off Topic При мен, при 140 км/ч са 4500 об./мин. Но така си е конструирана... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drun 17 #981 Отговорено 9 Август, 2021 И за мен бе странно това - 4к оборота 140 км/ч, но свикнах. Какво свикнах, направо ми смени мирогледа 😁! Сега не мога да погледна автомобил, който няма прилично ускорение. ( Прощавайте за офтопика) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #982 Отговорено 9 Август, 2021 Хонда обороти не я плашат. 4000-5000 не е издевателство, а "мед и капе на сърцето" - в случая, масло на валовете, ама не винаги е само там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #983 Отговорено 18 Август, 2021 (Редактирано) Я да питам 2.0 АТ комби , колко ви дава на магистрала?! Аз съм 11-12+ на без/с климатик 130-150 ... гледам всеки се хвали с разход като на 1.9TDI 😄 ,и се чудя добре ли , зле ли е... Редактирано 18 Август, 2021 от jungles Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #984 Отговорено 19 Август, 2021 Това на газ или бензин? При мен на бензин е определено под 10/100, бих казал дори под 9. Нямам още достатъчно километри, за да засека точно, но смесен преход: 100-110 на първокласен път (магистрала), 130-140 - автомагистрала (Габрово -Варна) около и малко над 8. Без климатик, но доволно натоварена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #985 Отговорено 19 Август, 2021 Карам 2.4 АТ комби, а и с разни промени от стоков вариант, така че не е съвсем съизмеримо, но мога да кажа със сигурност, че за автомата стилът на шофиране прави голяма разлика в разхода на магистралата. При мен разходът в момента при икономично каране с плавни ускорения с поддържане на ~150 по километраж е около 10–10.5 на газ. Ако карам по същия начин, но си закотвя круз контрола на същата скорост може да се качи на 11 и нагоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #986 Отговорено 21 Август, 2021 Говоря за на газ, на бензин не съм я пробвал на магистрала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #987 Отговорено 21 Август, 2021 Е как да не похваля японците за Легендарното им създание! 10 дена отпуска - пълна кола, естествено на климатик. Около 400 км магистрала, където требе да си в лявата лента (тоест 140+км/ч), 100- тина км градско и още поне 2х100 за проходи и апокрифни малки и лоши пътчета (в които режими си харчи над 15/100, щото не достига скорост за 5-а предавка), а останалите около 1000 км по федерални шосета с изпреварване на трафика, който на много от участъците просто бе като влак с 20-тина вагона, трудно оставящи място да се вмъкнеш в колоната. Абе много коли има в тая държава - пречат на Ледженда да си плува крейцерски със 100-120 - където е най-икономичен. Компа показва бензин, но целият trip A е минат 100% на газ. Сметнах бележките - 231,5 литра (но има още малко в баката), което си е 13/100 - съвсем приемливо за условията и пробега. Маршрут: Монтана - покрай Плевен та в Русе - през Габрово - вр. Шипка и Бузлуджа - Пловдив - леко в Бургас до Созопол - наобратно през Бургас та на Свети Влас - Обзор - Варна - покрай Шумен в Русе - В. Търново - Монтана. България - земя като 1 човешка длан, с Ледженда необуздан. 8 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #988 Отговорено 2 Октомври, 2021 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #989 Отговорено 3 Октомври, 2021 Наложи ми се бързо придвижване София - Слънчев бряг! 13.5/100 газ и 2ч. и 40! С V8 и 400к.с. с темпомат и 120 средна - 16/100! Мина ли 150 средна и става 20/100! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #990 Отговорено 3 Март, 2022 Първата снимка е Монтана - Велико Търново (254 км). Втората - общо за деня, като влизат сутрешно и вечерно градско в Търново (20-тина км) + обеден трафик в София (около 30 км). Разход на газ +15% по колонка спрямо борд компа, така че вчера съм сГазил 112 литра. Лошото е че като взех колата август 2020-та, газта беше 2 пъти по-евтина в пари, а разходът си е приемлив за трафика и със зимни гуми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #991 Отговорено 4 Март, 2022 Пловдив-Търново 10.8 с понастъпване на магистралата. За 2600км среден разход 11.8. Може би трябва да го ресетна, да видя след ремонта на скоростите как ще е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #992 Отговорено 29 Март, 2022 Постояно 12/100 газ София - Бургас! Със скорост до 150км/ч, иначе се оскъпява със 70лв. глоба! Градското в София постоянно се мени от 14 до 16! С тези цени пред блока се местят най-много 20 от 100 коли! Всички са на изчакване. Мисля си ако бензина удари 5лв, дали няма да се разчисти тоя паркинг? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #993 Отговорено 29 Март, 2022 Ако стане 5 лева бензина тогава ще има национални протести, защото..........как ти ще посегнеш на записаното в конституцията право на нашенецът да кара кола. Иначе по темата, моят туч гори от 15 до 23 газ. Като и извън градско може да гори 13, ама може и 20. Градското си е 20+,не съм я засичал чисто градско, ама е там някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #994 Отговорено 29 Март, 2022 Бензин 95 8,73 л на 100км Изминато разстояние 54 349 км Гориво на км 0,19 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #995 Отговорено 29 Март, 2022 От събота. Сивик, 2.2 дизел, 2006г.Температура на времето: 15-16 гр.Бургас- София-Бургас.Скорост на круиз: 140. На моменти, 160-170 км.ч. За кефа, на права отсечка, без никакви коли.Изминати км-800Гориво: 50 литра, дизел.Средно: 6.2/100 Цена на горивото, когато зареждах: 2.99. Ромпетрол.Изчислено в лева-150 лева.Много, малко, това е положението В колата бяхме двама човека.Включен климатроник.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #996 Отговорено 29 Март, 2022 В тия гладни години икономията ми е топ приоритет. Средно 5.4 л/100 км, толкова е и по колонка засечено пълно-пълно. 2.0 бензин! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #997 Отговорено 29 Март, 2022 От събота. Сивик, 2.2 дизел, 2006г.Температура на времето: 15-16 гр.Бургас- София-Бургас.Скорост на круиз: 140. На моменти, 160-170 км.ч. За кефа, на права отсечка, без никакви коли.Изминати км-800Гориво: 50 литра, дизел.Средно: 6.2/100 Цена на горивото, когато зареждах: 2.99. Ромпетрол.Изчислено в лева-150 лева.Много, малко, това е положението В колата бяхме двама човека.Включен климатроник.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на TapatalkДа се допълня, като видях долният пост. На мен, по борд ми даваше 5.4.И а ли как да се уеднакви с реалното 6.2???Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #998 Отговорено 29 Март, 2022 Винаги гледай реалното, АКО си сигурен, че зареждаш на бензиностанция, която отчита реално. Аз си имам такава, ходил съм си с мерителна бутилка, наливал съм си точно литри (примерно 5 литра и гледам дали отговаря на разграфяването). Ако отговаря, значи точно отчита. Някой път има разминаване между борд компютър и колонка, някой път си показва 1 към 1. Бордът е ориентировъчен, ама в случая дето постнах горната картинка си е съвпадна с реалното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #999 Отговорено 29 Март, 2022 Зареждам на 1 бензиностанция, на една и съща колонка.Преди време ми даваше разлика борд/реално , примерно, ако е 5 по борд, реално беше 5,3.Сега вече, разликата е осезаема ))))Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #1000 Отговорено 30 Март, 2022 Преди 18 часа, jijane написа: Иначе по темата, моят туч гори от 15 до 23 газ. Като и извън градско може да гори 13, ама може и 20. Градското си е 20+,не съм я засичал чисто градско, ама е там някъде. Каква е колата/ туч /? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове