5 GTT 178 #1 Публикувано 13 Юли, 2020 Има такава тема за зимни гуми, но не открих за летни... Идеята ми е, в темата да се дават мнения за различните марки гуми с които лично караме. Главната причина да пусна темата е негативните ми впечатления от гумите, които купих преди около 2 месеца: https://diana-ltd.com/tire?32836 Още след първия месец повърхноста на грайфера стана набразден, все едно е разтопен. Вчера открих, че по предните гуми в края на грайфера има и липсващи парченца. Явно гумата е доста мека за да става така, но това е все пак лятна гума и уж високоскаростна, а не зимна... Старите гуми бяха БФ Гуудрич и нямаха този проблем и изкараха около 80000км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #2 Отговорено 15 Юли, 2020 Тази година си взех Bridgestone T005 XL защото съм много доволен от зимните и исках да видя летните как са. Според мен като цена/качество си заслужават. Показатели "А", "B" за дъжд и разход и наистина се държат много добре на дъжд. Идват ми обаче мекички и имам чувството, че при по-остро взимане на завои "поддават". Някак си не ги чувствам залепени към пътя на сухо, но за мен при избора беше по-важно представянето им на мокро. За сега не съм правил по-дълъг пробег за да видя някакво износване, но понякога още усещам остра миризма на нова гума. Особено първите дни в гаража не се дишаше 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #3 Отговорено 15 Юли, 2020 Този сезон ще е четвърти и последен на моите Pirelli Scorpion Zero 235/60/18. Много шумни, на топло време свирят, а сега се разбучаха сериозно. В тази връзка, някой да препоръча летни 18-ки в средния клас? Изискването ми е поне "B" за дъжд и възможно най-тихи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #4 Отговорено 15 Юли, 2020 (Редактирано) Скоро като минавах ГТП и споделих, че съм навъртял 80000 км. с предишните гуми, той ми каза че били от "стария" материал /2014-15г./ и вече новите не издържали толкова много. Явно точно защото са по меки и бързо се търкат, но не е нормално за пробег под 2000км. да има такива белези по тях. Ще е интересно, ако се споделя и кой колко километра е изминал с 1 чифт гуми. Старите гуми бяха: https://medina-med.com/guma/0-01-17-0-0-03-1-0081/gumi-bf-goodrich-205-60r16-92h-g-grip-go/ Редактирано 15 Юли, 2020 от 5 GTT 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1508 #5 Отговорено 15 Юли, 2020 Всичко отива към еднодневки няма да се учудя след години с смяна на маслото да се сменят гумите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 757 #6 Отговорено 15 Юли, 2020 Аз съм с Kumho ecowing B/B, и съм изключително доволен, не са шумни и се държат отлично при всякакви условия, на дъжд са бетон, дори зимата изкарах с тях и никакви проблеми. Търкалям ги вече над 40 000км. и не са мръднали. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #7 Отговорено 15 Юли, 2020 Преди 2 часа, note написа: В тази връзка, някой да препоръча летни 18-ки в средния клас? Бях набелязал няколко модела. След това след дълго четене на ревюта от потребители, характеристики и тестове направих сравнителната таблица, която прилагам. В крайна сметка купих тези : https://www.barzgumve.com/product/Nexen/N-Fera-RU1/R-270200 Няколко хиляди километра навъртях.Досега се държат добре, не са шумни, имат и борд за предпазване на джантата. Преди да ги купя изчетох доста ревюта по чужди сайтове. В крайна сметка се колебаех между Nexen-a и https://www.barzgumve.com/product/Falken/ZIEX-ZE310-ECORUN/R-386931 Заеади ценовата разлика взех Нексен-а, но както се вижда в таблицата за Фалкена имаше само суперлативи. Ти си прецени, дано съм ти бил полезен. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #8 Отговорено 15 Юли, 2020 Благодаря много, и на мен Falken ми хванаха окото. Гледам, дават ги и по-тихи. Ще имам предвид и Nexen-а. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #9 Отговорено 15 Юли, 2020 Нокиан-а също беше добър вариант, но доколкото си спомням явно модела беше по-стар и междувременно изчезнаха от магазините. Освен това имаше много отзиви,че бързо се износват. Инак си имаха своите достойнства. Фалкен-а според мен бе фаворит, но около 160 лева разлика се получаваха за 4 гуми . Нексен-а вече ги сефтосах с една яка видия забита в гумата, но не беше спаднала и не знам колко време съм я търкалял с нея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 44 #10 Отговорено 15 Юли, 2020 На предния автомобил бях с Uniroyal Rainsport 3. Уникални гуми с добро сцепление, включително на мокро. Uniroyal все пак е бранд за дъждовни условия. Само че са малко по-шумни и на Хондата не посмях да ги сложа, защото веднага усетих, че не е добре обезшумена. Малко съжалявам. Ако шума от асфалта не е голям фактор, горещо препоръчвам. Сега съм с Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3. Тихи са и по това ги избирах, обаче на хладно и мокро не се представят, както подобава на среден към висок клас гума. Докато не са добре загрети, няколко километра след потегляне, трябва да внимавам как потеглям, понеже буксува. За странично приплъзване не мога да кажа, защото не ми се е случвало. Не препоръчвам. Ако търсиш тиха гума, по добре Continental. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nombarone 0 #11 Отговорено 15 Юли, 2020 От значение е върху каква настилка караш,абразивна и цялата в кръпки и пукнатини, незнам как ще усетите колко е тиха гумата. Сцеплението е относителен процес,ако караш съобрзано мет. условия няма да имаш ядове. Аз си избрах континентал кросконтакт лх2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Благовест Калински 17 #12 Отговорено 17 Септември, 2020 Късно се включвам , но по темата: предишните Фулда Спорт контрол (първия модел) и на сухо и мокро се държаха доста добре. От два месеца съм с Вредщайн Утрак сатин, който е по-добър от Фулдата като сцепление на сухо и мокро, но е с по-меки бордове и гумата се мачка и кълчи доста при агресивно шофиране в завои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #13 Отговорено 17 Септември, 2020 Втори сезон съм с Imperial EcoSport 2 на Лагуната и нямам забележки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SKYLINE 23 #14 Отговорено 27 Септември, 2020 (Редактирано) 3та година с Bridgestone Turanza - брутално добри на мокро, пробвал съм нарочно да влизам супер бързо в завой да видя кога ще изгубят сцепление - еми не съм успявал досега , иначе заради високия грайфер леко люлее в завоите , в сравнение със старите ми Potenza,с които направо стоеше като на релси в завои , но и на Turanzata не е лошо сцепление то на сухо.Ти си избираш кое ти е важно..Иначе за 2.5 години и 40000км няма много износване.Fulda Sport Control , които съм карал на други коли пак са добри и лепнат на сухо , имат по добра возия от Brigestone-a , но на мокро не са толкова добре и се износват по-бързо, и имат по-голям шанс да ти направят балон от дупка , но и цената им е по-ниска разбира се. Редактирано 27 Септември, 2020 от SKYLINE 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #15 Отговорено 3 Април, 2021 (Редактирано) Днес беше ден за летни гуми. За CRV-то избрах Continental Premium Contact 6, размер 225/60/18, другата обух с Vredstein Ultrac - това е нов модел, 225/45/17. Очаквам и двете да си заслужат репутацията и ще дам отзиви по-нататък. Засега контитата ми се струват малко по-шумни от зимните Fulda, може би защото са по-твърди или просто си внушавам. P.S. Continental са производство Испания, а Vredstein - Унгария. P.S. Подарявам старите летни Pirelli тук във форума. Редактирано 3 Април, 2021 от note 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #16 Отговорено 3 Април, 2021 Онзи ден сложих летните гуми - Toyo Proxes CF2, това ще им е втори сезон. Днес поваля доволно, а бях забравил, че на мокро се държат доста прилично. Първите 2-3 спирания щях да захапя волана, нищо общо със зимния Goodyear. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #17 Отговорено 11 Април, 2021 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #18 Отговорено 11 Април, 2021 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #19 Отговорено 11 Април, 2021 Това са гуми на около 8000км. в момента... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #20 Отговорено 11 Април, 2021 Тия гуми да не са мой набор(91) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #21 Отговорено 11 Април, 2021 (Редактирано) 2019г Редактирано 11 Април, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #22 Отговорено 11 Април, 2021 (Редактирано) 2019г., а купени в края на април миналата година. Само забележи кога съм писал за падналите парчета от гумите... Около 3 месеца след купуването... А от ноември до април не са карани... Редактирано 11 Април, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #23 Отговорено 11 Април, 2021 Май си и за реглаж на предница. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #24 Отговорено 11 Април, 2021 Аз качвам за 4 сезон тези и съм доволен https://danika.bg/tyre-search-listing/firestone-roadhawk-91h-205-55-r16/ но може би ще изкарат този сезон и за догодина ще трябват нови 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #25 Отговорено 11 Април, 2021 Преди 2 часа, zograffa написа: Май си и за реглаж на предница. Зимните гуми нямат никакво износване на криво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didich 94 #26 Отговорено 11 Април, 2021 Преди 1 час, 5 GTT написа: Зимните гуми нямат никакво износване на криво. Да не би да са карани меки и пак това си е сериозно износване, общо взето това вече не става за каране, каква е марката ако не е тайна ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #27 Отговорено 12 Април, 2021 Виж първия пост Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #28 Отговорено 13 Април, 2021 Това за 8000 км какво е преживяло? Те са за хвърляне...И четирите ли са така? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #29 Отговорено 13 Април, 2021 Другите две, които бяха отзад са малко по-добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #30 Отговорено 13 Април, 2021 (Редактирано) @5 GTT Да не е от кофти баланс ? Някои "специалисти" гумари така монтират гуми ,че да те е страх да тръгнеш ....Къде ги слага колега, хубаво е да се уточни и това. Редактирано 13 Април, 2021 от mysticchannel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #31 Отговорено 13 Април, 2021 Не е от баланс. Поставяни са в Диана - Плевен и не бият в нито един диапазон. Според мен тези гуми са от много мек материал и прекалено лягат и по завоите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #32 Отговорено 13 Април, 2021 Аз съм имал Максиси , нз от какъв материал бяха ,но за 1 лято заминаха, буквално ,но заминаха равномерно. Такова нещо за пръв път виждам. Смятай каква им е партидата на това Kumho . . . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #33 Отговорено 13 Април, 2021 Ако не греша, Максис са по-бюджетни гуми, които се представят доста прилично за цената си по тестове. Очаквано е това да е за сметка на износоустойчивост. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5939 #34 Отговорено 13 Април, 2021 Преди 2 часа, 5 GTT написа: Не е от баланс. Поставяни са в Диана - Плевен и не бият в нито един диапазон. Според мен тези гуми са от много мек материал и прекалено лягат и по завоите Ако страниците им са меки е напълно възможно. На 6-тия Акорд обух нови HANKOOK и "стана мазало" спрямо стабилността и хандлинга, с предните вехти Контита, но не ги дочаках да се износят. Продадох го и нивгаш нема а си зема веке Хан Кук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nakata 176 #35 Отговорено 13 Април, 2021 Предполагам че това Кумко койето си взел е китаиско ате са като от наелон гледах ги в Метро имат и Корейски но трябва да гледаш пишего и на гумите.На Китайските класовете са B за икономия и B за дъжд а Корейските са Е и С . 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #36 Отговорено 13 Април, 2021 (Редактирано) Утре ще видя какво производство са. Чудя се ако отида и се разправям с гаранцията, какво ще се получи... като се замисля пробега е даже по малък. Смятам го грубо по месеци и е между 6 и 7 хиляди Редактирано 13 Април, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko75 66 #37 Отговорено 13 Април, 2021 Аз миналата седмица монтирах на акорда Hankook-ventus prime к125,до сега съм карал Bridgestone Turanza ER300 и бях много доволен,но вече този модел не се прави и затова сложих Hankook-a,просто излиаше на много добра цена и със старите нямаше да мога да мина ГТП. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #38 Отговорено 13 Април, 2021 Това лято ще съм за 4-та година с руските кордиант спорт 2 ,отлични летни гуми -спира отлично и не поднася в завои с голяма скорост ,като залепен си за асвалта дори и при мокър асвалт ,удариш ли спирачка рязко и залепя направо -не църка авс-а като с други ,шарката едно към едно с континентала ,нооо грайфера намаля изненадващо бързо -сега е на границата с глобата и това ще им е последното лято ,после ще видим ,може би гудиърки .Лятото да въртя по 3 хилки максимум дето ходя до Албена и околностите ,за няма и 10 хил км грайфера се изпари -пък беше голям като ги купих нови . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #39 Отговорено 26 Април, 2021 На 13.04.2021 г. at 20:32, nakata написа: Предполагам че това Кумко койето си взел е китаиско ате са като от наелон гледах ги в Метро имат и Корейски но трябва да гледаш пишего и на гумите.На Китайските класовете са B за икономия и B за дъжд а Корейските са Е и С . Чак сега проверих и са корейски... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #40 Отговорено 26 Април, 2021 На 13.04.2021 г. at 22:12, borko 30 написа: шарката едно към едно с континентала ,нооо грайфера намаля изненадващо бързо -сега е на границата с глобата и това ще им е последното лято ,после ще видим ,може би гудиърки . Вярвам,че няма повториш тази грешка, с руски гуми.Най малкото,щото евтиното винаги излиза скъпо!При мен на друг автомобил,радостта от бюджетните руски зимни гуми, приключи след третото натискане на спирачката.Няма да скрия марката ,"Кама"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове