Jump to content

zograffa

Фен
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

zograffa last won the day on July 25 2019

zograffa had the most liked content!

Community Reputation

132 Good

About zograffa

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  CR-V III от вървящите
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

664 profile views
 1. Наистина може да е от ръчната,ако е карана с дръпната ръчна(примерно от жена)е възможно накладките да са се опекли и да има счупено парче,което заклинва понякога.Ако не ти се сваля диска може да пробваш да я разхлабиш максимално от реглажа през дупката на диска.После обаче да си върнеш настройката защото ръчна няма да имаш.
 2. Май си и за реглаж на предница.
 3. На 90% от колите е спукан този маркуч,слабо място.Ако намериш здрав от морга ще е късмет,Другия вариант е да лепиш с някакво наистина качествено лепило,че там вакуума е сериозен.Нов май само от Бултрако,за цената не съм сигурен някъде беше споменато около 120лв.
 4. Моята за две години съм я чул само един път в една голяма жега лятото.
 5. Имах предвид,невъзможни за баланс,вечно тресящи,шумни,криви и прочее.Пътното им поведение е друг въпрос.
 6. Понякога китайските гуми могат да бъдат много подла гад.
 7. Според мен разсъждавате на някакво абсурдно хрумване,без грам вложена мисъл и изплюто ей така колкото да се напише нещо.Още по-проходима ще е хондичката ако и се присадят и едни вериги от МТЛБ-е примерно,но нужно ли е да се пишат глупости само за спорта.
 8. За 3 генерация ли става въпрос.
 9. Най-вероятно си прав,сега е момента някой,който е наясно да обясни "ко е туй нящо".Някъде из темите четох мнение на уважаван съфорумец,че е добре клапата да се изчисти точно заради гасенето.Обаче къде е,коя е нямаше информация и реших,че по пътя на логиката ще е там.Като и да е ще изчистя,ще сглобя пък каквото е такова.Може и някой да му е смешно ако пишем откровени глупости,но уча се колкото мога.Затова и питах по-рано,но никой не отговори и реших да действам,до края на деня ще се разбере има ли някакъв ефект.
 10. Ами свалих я,това е положението,другия отвор имаше същото омазняване,но го забърсах преди снимката.Маркуча на вход няма нищо.Извадих дебитомера или както там се казва на дизела,по самия датчик има леко мазно,да го пръсна ли или там да не пипам.
 11. Понеже ми се човърка в почивните дни,реших да почистя клапата за меко гасене,някой правил ли е процедурата?Нужно ли е да сваля цялото"тротъл боди" или работата може да стане със спрей ако се свали само маркуча.Има леко затрисане при гасене минимално е,но ако може по-добре,защо не.После идва ред на ЕГР-а,всичко работи,но една профилактика няма да е зле,пък и човъркане да има.Малко реших да я поглезя,че вчера откакто я имам за сефте я закачих на диагностика и стойностите на дюзите много ме зарадваха.
 12. Е защо майстора да е виновен,ти сети ли се да го погледнеш тоя резервоар,като си го взел втора употреба.Това си му занесъл,това е монтирал.
 13. Беше 77 стана 79,5-80.По принцип повдигането е двойно на дебелината на подложките,но не при всеки.Тук мисля,че има значение и в какво състояние са тампоните на задницата.Както писах разкрачване нямах, дори и преди подложките бях в зелените стойности.Тези,които купих от сега още умувам какво да ги правя,но не се стърпях заради цената.Ще ескспериментирам и ще видя какво ще ми хареса все пак са по 8мм.и не са нещо кой знае какво.Руснаците продават някакви по 20-30мм. което за мен вече идва прекалено и неразумно,но то е обичайно за тях.Така или иначе ще свалям предните амортисьори за смяна на прашници пък може и направо тях да сменя,като им видя състоянието.За отпред обаче повдигането става еднакво с дебелината на подложката.Така,че ще се пробва и каквото ми хареса,но пак казвам,в разумни граници.
 14. Съгласен съм,сега за да завършим нещата нека хора с опит и наблюдение да споделят коя марка стандартни пружини изкарват повече от месец без да клекнат отново.За Ейбах(или както се произнася)разбрахме,проблема е,че намирам такива само усилени или само спортни.В никакъв случай не искам да втвърдявам возията,сега вози идеално,разкрачване нямам ,единствено леко провисване,което с 10мм.подложки изчезна напълно.Разглеждах доста марки пружини на различни цени(цената е напълно поносима)единствено Закс ми хвана око около 70лв. е бройката,оригинални въобще не намерих.Не става въпрос за пари,а за доказано работещ вариант.
 15. Ми то някои селски тарикати и газови уредби му слагат на най-изпипания модел,като спокойно може да си карат на бензин.Променят конструкцията с бутилки,маркучи и т.н.сякаш японеца не е сметнал горивото за колата.
×
×
 • Create New...