Jump to content

zograffa

Фен
 • Content Count

  286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

zograffa last won the day on July 25 2019

zograffa had the most liked content!

Community Reputation

147 Good

About zograffa

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  CR-V III от вървящите
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. Трябва да вдигнеш колата или на канал.В средата около картера,маркуч излизащ надолу(сочи земята).Може да си вземеш един спрей за климатици,да навреш сламката в маркуча,пръскаш и оставяш да изтече.
 2. Що не пробваш да изчистиш дренажното маркуче на климатика.
 3. Ето как изглежда оригинално според мен Ate.Меки са,не шумят и спират отлично.Тези са предни,но това намерих набързо,обърни внимание на пластините.
 4. Наскоро сменях накладки точно с АТЕ взети от Аутодок и поне пластините в комплекта нямат нищо общо с тези.Самите накладки не мога да разгледам подробно,но не е изключено да си попаднал на менте и дори размерите да не са точни и да хлопат.При мен пластините бяха с меден цвят и полирани,тази черна ламарина не вярвам да е на оригинални накладки.Това двойнолепящо го махни най-скоро да не стане работата по-зле,може да се разтече от температурата и да стане мазало дори по диска.Аз направо бих сменил комплекта накладки,не са толкова скъпи,друго,че тези не се знае дали ако са менте няма да смениш диска преди тях.
 5. Защо не свалиш колелото и провериш накладките,за 10 мин.работа е.Може ламаринените пластинки да не са закопчани правилно,понякога от ръжди и калпави майстори става.Накладките да се посукват и тракат.
 6. Хубава тема,само пропусни последното мнение.Ръчната не се натяга от купето,а от самите барабани.Става много лесно,има и клипчета,гумената тапичка на барабана е за това.
 7. По скоро би трябвало да е датчика на коляновия вал.Доколкото помня този на разпределителния не я гаси,но от него не пали,а коляновия и гаси и не пали.Така поне е при ваг групата,хондата предполагам е същата.
 8. Съжалявам колега,но повече не мога да помогна.Тук нещата вече опират до творчеството и фантазията на предишния майстор.Явно обаче не е бил толкова майстор щом се е налагало да пипа кабелите на фаровете.
 9. Модула се слага отделно и не е оригинален на колата.Аз на всички коли съм слагал такъв откакто е задължително да се кара на фарове.Обикновено го монтират около бушонното табло и представлява кутийка малко по-голяма от кибрит.Може да е закрепен някъде,а може и да е свободно висящ между кабелаците.Погледни дали има кабел вързан отделно за бушона на късите и по него ще намериш въпросния модул.
 10. Тази думичка ОЕМ е донесла много бонуси на търговци и сервизи.
 11. Лесна е смяната,особено с кранчето на радиатора е много удобно.Ще се справиш без проблем,в менюала пише да се разкачат тръби,което е излишно за мен.Аз не бързах и направих и две промивки с дестилирана вода между смяната.Боклуци почти нямаше,като изключим малко песъчинки на дъното на легена ама може да са си били там и преди това.Не знам дали е нужно,но аз изчаквах двигателя да поизстине преди да налея новата(студена)течност и това основно ме бавеше.Знам ли, да не вземе да пукне нещо от рязката промяна.После палене работа 15-тина минути,източване,чакане и пак пълнене.От пробката източих към 6 литра на око,така че е достатъчно и няма нужда да разкачаш маркучи.
 12. От лошата нафта е,като заредя с хубава и като хукне тоя андроид няма спиране.Обаче и бензин си иска само 100 октана иначе трудно стартира и почва леко да влаче някои песни.
 13. И при мен понякога за секунда се чува това "крррр",затова след две години каране реших да ги видя на диагностика тези дюзи.Отидох при човек,който си разбира от работата,даже кара същата кола.Показаха 0,0 и на четирите,понеже не му се вярваше дори ме накара да ги гледаме под товар и на празен ход все 0,0.Каза само-"не пипай,като нови са"и аз не пипам.Мислих си да не е верига ,макар че няма никакви симптоми,но ето колегата е сменял и при него е така.Затова хич вече не обръщам внимание,то е и доста рядко и Не пипам.Масло на 6-7к. и нафта от големите вериги и толкова.
 14. Понякога стават такива неща,аз закарах една котка от Бургас до Сливен и обратно.Беше се навряла някъде до интеркулера и няма вадене.По магистралата мрявчене,пристигам в Сливен,първата автомивка и яко пръскане отдолу под всички кори,мълчи и не мърда.От там в сервиз на подемник,пак мълчи,пичовете викат няма нищо,ровиха,гледаха няма.Тръгвам на обратно-тишина,викам си излязла е,и на първия светофар в Бургас да видиш врещене.Хората пресичат,гледат странно,а онова врещи и се къса.В крайна сметка,колата една вечер пред гаража и гадината се изпари.Така,че понякога стават такива неща,трудно обясними.Весели празници.
×
×
 • Create New...