Jump to content

note

Фен
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

note last won the day on June 28

note had the most liked content!

Community Reputation

63 Neutral

About note

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III 2.0 R20A2 AT EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

620 profile views
 1. Ха, като гледам сервизните книжки на хондите, в гаранционния срок им сменят маслото на 15-20 хил. (хидрокрек 5w-40). Те белята вече са я направили...Да се надяваме, че двигателите ни наистина са толкова здрави, колкото ги хвалят!
 2. Благодаря за препоръките, ще пробвам Равенола - FDS 5W-30 като по-екзотично. Може пък да му пасне на двигателчето. Капкови проби едва ли ще правя, но ще видя с харченето как е. На Петрото средно съм доливал 0,8 л./10 хил. км. Слагам го октомври, а почва да харчи лятото - когато пробегът е вече над 5 хил. км. и е съчетан с по-интензивно шофиране по магистрала над 5 хил. оборота. Мисля, че второто има по-голямо отражение, но ще видим.
 3. Привет, ще се възползвам и аз: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Вид и количество: Ravenol FDS SAE 5W-30 1x5L Стойност на поръчката: (40.95)*1,9675 = 80.57 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез Куриер - изпращам ти адреса на лично
 4. И моята беше така, но вече не я карам в Бултрако за обслужване, защото не предлагат друго, освен 5W-40 хидрокрек. Изчетох цялата тема и май 5W-30 е по-добрият вариант. @dandilov, благодаря за препоръката! А какво ще кажеш за amsoil-signature-series-5w-30 ? Има естери, но е ПАО, нисък SAPS и покрива май и другите характеристики.
 5. Искам да пробвам някакво по-хубаво масло - да не е хидрокрек. За горното в темата има положителни мнения. Ако не е то, кое конкретно 0/5w-30 препоръчвате за R20, при една смяна годишно?
 6. Колеги, пробвах две години поред Petro Canada Supreme Synthetic 5W-30, като цяло съм доволен, но почва да ми го губи след 6 х. км. Мисля да взема пълна синтетика - Ravenol-ssv-sae-0w-30 Според вас има ли смисъл и добър избор ли е за R20, при 12 х. км. годишно, 70% извънградско? Честно казано, не ми се занимава да го сменям два пъти годишно. Не знам дали има значение, че вече карам на газ. А и се чудя заради съдържанието на сяра.
 7. Колега, в Car Valeting (Кръстова вада) ли ги прави? Щото аз към тях съм се насочил. Трябва ми само външно полиране - тоест за красота, иначе светят перфектно.
 8. В смисъл, заради пандемията ли? Някои търговци доставят от Европа, например Dasaita, от които и аз си взех. Така излиза и доста по-евтино, тъй като не се облага. Иначе в Али-то всеки търговец си има рейтинг - колко е истински, никой не знае. А за всеки продукт има отзиви и колко пъти е поръчван.
 9. Ето примерно как изглежда една рамка. Вътре слагаш универсално устройство по твой избор.
 10. Второто е по-добро като екран, процесор и RAM. На първото даже не е дадена информация за всички компоненти, но е някакво дърво. И двете са китайски. Според мен второто можеш да го намериш малко по-изгодно в Ali Express, ако ти се занимава. Примерно, на мен със същите параметри като по-скъпото ми излезе под 600 лв. - универсално, с рамка за конкретния модел, всички кабели + камера за задно виждане.
 11. В другата тема сме говорили за канадките. Ами, има си много голям риск, но някои купувачи са склонни да го поемат. Може и от БГ да чакаш да излезе нещо или внос от Европа от проверен посредник. Имах преди кола италианка без кой знае какви проблеми, ама знае ли човек?
 12. Предпочитам автоматика, защото ми носи повече комфорт и удобство при шофиране, особено в града. На тази кола повече и отива. Започнах да карам автоматик преди повече от 15 години, паралелно с ръчката, така че не съм предубеден към него. Минималното увеличение на разхода на гориво при обсъжданата цена на колата и цената на поддръжката е пренебрежимо. Автоматикът според мен ще държи по-добра цена при препродажба.
 13. Моята е 2008, но мога да ти кажа: Да, бих дал в момента 20К лв. крайна цена за фейслифт 2010 г, но задължително: - с ясна история - до 150 х. км. (моята в момента е на толкова) - автомат!!! - най-високо ниво на оборудване, задължително панорама, може и без навигация. За ръчка не бих дал, както и ако другите условия не са изпълнени.
 14. Не е там въпросът. Забележете в раздела за CR-V тенденцията да се търсят автомобили с нереалистично нисък бюджет за закупуване и вероятно никакъв за поддръжка. Колегата правилно е напипал по-горе темата за финансовата култура. Освен това, нали тази тема е за оплаквания? Аз лично моите съм ги написал още във второто мнение, а всичко друго, което мога да изкажа, са суперлативи.
×
×
 • Create New...