Jump to content

note

Фен
 • Content Count

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

note last won the day on June 17

note had the most liked content!

Community Reputation

165 Good

About note

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III 2.0 R20A2 AT EX
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1178 profile views
 1. Здравей, Ванка, потвърждавам поръчка за Yacco LubeO 5W-30 5 л. + маслен филтър. Адрес на лични. Благодаря!
 2. Те и CR-V са железни, но щом се търси комбинация SUV+лукс, опциите намаляват драстично.
 3. С известен кредит - Lexus RX.
 4. Ето тук се беше заформила хубава тема.
 5. Поредната порция ужаси и кошмари от нашите автоджамбази! Сори за офф-а.
 6. Радващо е, че шумът не се е появявал след последните ми писаници и изминати вече около 1500 км. 😊 Не съм правил нищо, освен че разработих новите накладки и намалих ползването на ръчната спирачка до минимум.
 7. Не знам как е за вас, но по принцип отстъпката им е върху изкуствено завишената (по-високата) цена в сайта и след това фалшиво намаление цената става като при другите търговци, плюс минус десетина лева.
 8. Прочети за заключването на хидротрансформатора и ще получиш яснота по въпроса. Относно разхода, даже си прекалено икономичен, при мен е 9-10.
 9. Едва ли има човек, който да не иска да знае и да не знае, щом вече плаща. Аз не познавам такъв. По-скоро има хора млади и/или зелени, които имат различни предварителни очаквания, но това животът го поправя бързо. Що се отнася до воденето на подробна статистика, според мен зависи от характера и навиците на човека, а не от платежоспособността му.
 10. Ето още малко кръчмарски сметки... По отношение на обезценяването, то е най-голямо между петата и десетата година, на десетата остатъчната стойност може да е 18-20% от покупната цена. Каското също пада след десетата. По груби сметки за хонда в горния ценови клас, ако за първите десет години каското е примерно 25 хил. лв., за следващите десет би било около 6 хил. лв. Каското е безусловно най-големият разход по един автомобил, но не зависи от конкретната бройка която притежаваш, т.е. преглъщаш го без въпроси. От тази гледна точка икономически най-изгодно е да се купува автомобил малко преди момента, от който кривата на обезценката почва да се изглажда.
 11. Знам, че колегата от форума stekkata монтира, лично не съм ползвал услугите му. Моята е монтирана професионално в Авал, заедно с камерата за задно виждане.
 12. Всеизвестно е, че жените харчат в мола, а мъжете - по автомобила, и всички са щастливи! 😉
 13. Прав си, има възможност за много експерименти със задното предаване, не че ще взема да дрифтя. Специално моята е с Limited Slip Differential, което дава известна защита срещу превъртане. Отделно режимът "SNOW" ограничава подадената газ и намалява въртящия момент за по-плавно потегляне. В допълнение също изключвам тракшъна при бавно шофиране на заледено/заснежено, за да не ми секват оборотите и да не се бърка в спирачките. Проблем е качване назад върху издигнато и непочистено паркомясто, когато от двете страни има коли. Веднъж въртях задница така и не мисля да повтарям 😁
 14. Е, няма пълно щастие. Тая зима беше добре, но не валя и много сняг. С нови гуми, осторожно шофиране, бутона SNOW и избягване на непочистени места се закрепва положението.
 15. Късно е, вече взех IS200 Sport 1G-FE 😜 За моите нужди е перфектен. Двигателят работи много спокойно и заради повечето цилиндри има достатъчно тяга на всички предавки и във всички обороти, което прави шофирането изключително приятно. Над 4 к. отваря VVTi и дърпа порядъчно. Кутията е ръчна шест-скоростна, по-добрият вариант за тази кола, малко груба, но се свиква. Возията е изключително стегната и комфортна, независимо окачване отпред и отзад. За управлението няма какво да говорим - задно предаване в цялата му прелест! Тези коли идват стандартно с много екстри, между които пълен ел. пакет, подгряване на седалки, алкантара + кожа, тонирани задни стъкла, регулиране на фарове и т.н. Абе, доволен съм.
×
×
 • Create New...