Jump to content

note

Фен
 • Content Count

  458
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

note last won the day on June 17 2021

note had the most liked content!

Community Reputation

215 Excellent

1 Follower

About note

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III 2.0 R20A2 A/T
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1675 profile views
 1. И тук се живее на кредит вече. А за съжаление, има разлика между понятието престиж там и това, което иронизирам в горния пост. Иначе повечето американци са практични хора и гледат колата да им върши работа, да е надеждна и голяма. Въпросният пилот е точно такава кола. Българите често купуваме кола за да задоволим някакви свои прищевки или чужди очаквания.
 2. И какво излиза, асоциацията "Ауди = баровец" важи само ако колата е купувана нова в БГ. Иначе от Канада или на старо - без пари. А собствениците на аудита знаят ли, че ние знаем? Щото това голям шамар по самочувствието! В рамките на шегата, извинявам се за офтопика 😁
 3. Колеги, От доста време се каня и наближава време да оправям драскотини и лак по хонделата, та съм свел избора до следните сервизи: Техно Колор Груп в Гео Милев - препоръчаха ми ги, а и дават доста добра оферта. Астреко - фирменият сервиз на Бултрако. Кар Рефайн - Чепинци. Също ми го препоръчват горещо, но отзивите в нета не са единодушни. Някой има ли впечатления от конкретните сервизи? Или препоръка за друг, като най-важно ми е качеството. Благодаря!
 4. Точно така, група Еко 4 е само за ЕВРО V и VI. Няма пряка кореспонденция в номерацията. И моето CRV е по същия начин. Иначе това за пробега е някаква глупост, ма като знаем какви са по някои пунктове - не ме учудва. Предният път бяха забравили да ми сложат обратно щеката за маслото, добре, че се усетих навреме! PS. Може колата от репортажа да е дизелак Евро 3, тогава попада в първа група независимо от годината или пробега.
 5. Преди поръчвах през Габко от Англия, но вече май не доставят. Ти директно до адрес в БГ ли поръча и как стои въпросът с данъците? Иначе ефектът би трябвало да се прояви в дългосрочен план - да предпази кожата от дълбоко замърсяване и нацепване. Аз лично с подхранващия крем третирам само шофьорската седалка и кожата осезаемо омеква. Докато почистващият и запечатващият крем не се отразяват на мекотата.
 6. Моето скромно мнение е да си останеш на Амсойл с тойотата, щом не ти го харчи и нямаш други проблеми. Не виждам с какво Равенолът ще го превъзхожда. А за пробата, както казаха колегите - нормално при такъв дълъг градски пробег. Колкото до харча на масло при нашите хонди, лошото е, че в много случаи са сегменти и ремонтът е нецелесъобразен, поне докато не почне да цапа свещите.
 7. А, има още накъде! Оня ден се втрещих, на един познат в сервиза на една премиум марка му взели нещо от рода на 500 лв. за смяна на 4 л. масло и филтри, вярно - с консумативите! 😂
 8. Off-topic: Аз не бих сменил майстора, ако съм доволен от него. Всички майстори вдигнаха цените напоследък, а в София - и не само - повечето работят на по-скъпа тарифа ако си носиш частите/консумативите или направо те връщат.
 9. След като свети лампата за въздушната възглавница, първо диагностицирайте тази грешка по конкретен код с подходящ софтуер. Няма друг начин и няма да стане с изтриване! Ако системата дава грешка няма да работи нито една въздушна възглавница, което си е голям риск. Знам за акция за безплатна подмяна на пиропатроните на въздушните възглавници по VIN, но доколкото съм запознат тя не е свързана с грешки в модула, а с риска патронът да се пръсне при надуване. Аз имах наскоро светеща лампа, прочетохме грешката в Мотобокс - установи се повреден лентов кабел във волана. След подмяна всичко е изправно.
 10. От години ползвам три подови и два стенни Дайкин, плюс още доста такива при приятели и никой не е имал оплаквания, но може и да е въпрос на късмет или да са от "старото" производство...не знам.
 11. За спалня, а и за хол, подкрепям @Plamen-CRV за подов. Имам положителни впечатления от Daikin; мисля, че една 25-ца ще ти е идеална. И като цяло препоръчвам марката като съотношение цена/качество/икономичност.
 12. Когато колата е качвана на диагностика, имало ли е някакви прехвърчащи кодове в реално време, примерно random misfire, веднага след палене, докато работи на бензин? Такива грешки може да не се запишат в компютъра, т.е. да не ти светне никога Check Engine. И няма да се хванат с евтина китайска диагностика. Правилно ли съм разбрал, че на газ работи добре? Ако е така, може и да са позапушени инжектори, особено ако има и грешки. Ако и на газ работи зле, значи не може да са бензиновите инжектори. Има вероятност и за бобини, но това ще го разбереш със сигурност вече някоя като сдаде багажа. Или може да да ги смениш и тях профилактично.
 13. За съжаление не можах да установя точно откъде е проблемът, тъй като купих цял механизъм втора употреба и го смених. Просто нямах време да се занимавам сам, а и в сервиза не се навиха да разглобяват и човъркат. Склонен съм да вярвам, че е именно зъбното колелце - някой ден ако се наканя ще разглобя стария механизъм да си го ремонтирам по описания в другите теми начин.
 14. Привет, Включвам се и аз: Линк: https://www.ato24.de/de/amsoil-signature-series-5w-30-synthetisches-motoroel.html Вид и количество: Amsoil Signature Series 5W-30 5x0.946L Линк: https://www.ato24.de/de/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество: Petro Canada Supreme Synthetic 5W-30 1x5L Стойност на поръчката: (5x12.4 - 20%)*1.9775 = 98.10 лв (1x29.95 - 10%)*1.9775 = 53.32 лв Начин на плащане: - Парите са вече преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
×
×
 • Create New...