Jump to content

note

Фен
 • Content Count

  606
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by note

 1. Здравей, Моля за: Линк: https://ato24.de/en/mobil-1-esp-5w-30.html Вид и количество: Mobil1 ESP 5W-30 1x1L Линк: https://ato24.de/en/ravenol-vollsynth-turbo-vst-sae-5w-40.html Вид и количество: RAVENOL VollSynth Turbo VST SAE 5W-40 1x5L Стойност на поръчката: (12.49 + 54.95)*1.9775 = 134 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина Благодаря!
 2. Ползвам и мога да дам отзиви за: - Parrot Mki, монтиран от Avitel. Моят е стара версия, сега има нови - не съм ги проучвал. Моят има Bluetooth модул, микрофон, управление от волана, USB входове, собствен дисплей и собствен усилвател със страхотен звук. - WEFA, монтиран в Aval. Свързва се директно с оригиналния CD Player на автомобила. Има USB вход, Bluetooth модул и микрофон. Няма собствен усилвател и качеството на звука зависи от уредбата на колата. При мен звукът от устройството е малко по-тих, но иначе си е ОК. За управление от волана не съм сигурен, тъй като автомобилът няма такова. - Висок клас китайска мултимедия Dasaita (2DIN Android). Има собствен усилвател, управление от волана и всички възможни екстри, звукът е много добър. Замества само оригиналното радио и няма отношение към климатроника. Има специална тема във форума. Посочената от теб мултимедия и нисък клас китайче и вероятно няма да звучи по-добре от WEFA.
 3. Продължаваш да остроумничиш, колега, браво - голям си!
 4. Оксиводород. Известен е поне от 19 век. Доколкото знам, засега не е намерено широко приложение, освен в някакви пещи и за заваряване. Към момента не е измислен ефективен начин за използването му като алтернативно гориво или за довпръскване без да се разчита на горивни клетки (също недоразвита технология). Игнорирам фантазиите на разни гаражни гении. Колкото до твърденията за лечебен ефект - без коментар!
 5. Що, колко струва оригинален? Ама не от БТ, а от нормален търговец.
 6. Има подобна тема за CRV-III 2.0 с двигател R20, който е от същата серия като твоя R18. Преди всичко, нека не намесваме други серии двигатели - те си имат техни специфики. Ако приемем, че цялата серия R има сходни проблеми, ето какво съм установил след четене на форуми, дискусии със собственици и разпитване на майстори: 1. Маслото, стига да не е съвсем сбъркано като спецификация или да е фалшиво, има малко отношение към харча. Не се заблуждавай, че със сипване на "правилното" масло разходът ще изчезне. Или да сипеш 10W-50 и да обясняваш "не го пипа". До момента си наливал хубави масла, не е в тях проблемът. 2. R20 има нормален разход на масло, когато се кара във високи обороти - примерно над 4 000. В зависимост от годината на производство/партидата разходът може да е по-голям, по-малък или незабележим. Може би и R18 е така. Обърни внимание, че в много дискусии хората не уточняват как карат. При градско шофиране сигурно няма да изхарчи и грам. Магистрално, ако караш спокойно и пъплиш по баирите, също може да не видиш разход. Хора, идващи от дизел, се качват на бензинова хонда и се ужасяват да раздадат малко обороти. 3. Сега, гори ли масло при градско шофиране - имаш проблем. Първо се проверява за течове (семеринги, о-пръстени). При големия брат R20 се наблюдава проблем със сегментите. Отново, засяга определени години и партиди, но го има достатъчно често. Практиката в Европа и БГ да се налива гъсто масло (>=5W-40) и да се сменя през 15-20 хил. км. допълнително влошава нещата - даже някои я изтъкват като първопричина. Тоест, ако гори масло при спокойно каране, ако пуши или има омасляване на свещи и т.н. вече можем да говорим за проблем.
 7. Ако има газова уредба с OBD е възможно газовият компютър да бърка датчика за нивото. При мен се случва с Romano. P.S. Отнася се за бензинките, на телефона не се вижда, че си дизел.
 8. Има и други сервизи в София, може да пробвате с препоръчаните в раздела (вкл. и от мен).
 9. Нивото ми се струва високо. Виж тук правилната процедура за измерване: https://omanual.ru/Honda/CR-V/3/ru/html/000000000001061.html Мери се на загрял изключен двигател. Трябва да е между двете отметки.
 10. Не, но може да се наложи малко доливане. Този филтър не е критичен, може да се смени на следващото опресняване на маслото.
 11. Горе-долу толкова съм засичал, но може да се дължи и на редица други фактори. На теория разликата може да дойде само от качеството на горивото, а не от октановото число.
 12. Зависи с кой двигател си. На 2.0 и 2.4 филтрите са на различни места. На двойката се вижда точно под въздушния филтър.
 13. Добре дошъл, Писано е многократно. Ето например: Спешно ми трябва информация. Автоматична скоростна кутия - филтър.
 14. Не пишеш с какъв пробег е колата, но след като така или иначе е неизвестно как е поддържана, аз бих започнал със следното за профилактика и спокойствие: - Пълна компютърна диагностика с подходящия професионален софтуер - Смяна на масло двигател и филтри - това ясно - Смяна на масло автомат (оригинално) - Почистване на дросел, IACV и адаптация на оборотите на празен ход - Смяна на свещи (оригинални) - Реглаж на клапани и смяна на гарнитурата на капака на клапаните (оригинална) - Преглед на спирачната система и смяна на спирачната течност - Евентуално преглед и смяна на други флуиди.
 15. Лично за себе си отдавна съм избрал варианта отделни летни/зимни (комплект 4 броя). 1. Относно финансовата логика - за времето, за което ще изхабя 4 зимни и 4 летни, ще заминат два комплекта по 4 всесезонни. 2. При летните и зимните има голям избор и сред по-бюджетните варианти. При всесезонните или премиум или нищо. 3. Смяната и балансът два пъти годишно не ми пречат - така винаги имам проверени и добре балансирани гуми. Който не иска, купува комплект джанти и не се занимава. 4. В жегите всесезонните гуми не се държат оптимално. Обикновено лятото се кара повече и с висока скорост по магистралата. Там компромис не искам да правя. 5. Колите не се карат само от мен, а няма цена спокойствието, което дават хубавите зимни гуми (примерно на някоя непочистена рампа).
 16. Последно като купувах оригинален филтър Honda на него си пишеше Mahle Tennex Made in Japan. Изглеждаше по-същия начин, съжалявам, че не го снимах.
 17. Карам с летни Premium Contact 6, никакви оплаквания, висок клас гуми. Според мен и с останалите от списъка няма да имаш грижи, с изключение на Пирели. Както вече писах, моите бяха Scorpion Zero - вярно, по-различна шарка, но на втората година започнаха да бучат, а в жегите да свирят ужасно.
 18. Благодаря на коментиралите. Ще взема предвид всички препоръчани варианти. Излиза, че вариантът да си остана на Ravenol VST 5W-40 също не е лош - все пак е вече изпробвано. Само не разбрах съвместима ли е високопепелната формула с шофирането на LPG? При това колата е с три катализатора.
 19. Според мен част от обяснението е такова: През последните години се засили лавинообразно започналата преди десетилетия деградация в манталитета на хората. Симптом за което е и поведението във въпросните социални мрежи. Разпадът на ценностната система, освен всичко друго, доведе хората до състояние на апатия, липса на желание за самообразоване и самоусъвършенстване, загуба на умението и търпението, необходими за задълбочено осмисляне на който и да е въпрос, и в крайна сметка до закърняване на умствените способности, свързани с критичното мислене, решаването на проблеми, воденето на аргументирани дискусии и взаимополезното общуване. За сметка на това станахме мързеливи, чакаме всичко да ни се снесе наготово и върху непреодолените си комплекси натрупахме не друго, а само безкрайни претенции. В тази връзка - чета във фейсбук групите и съм потресен от извънредно ниското ниво на комуникация, да не говорим за избора на тематика и откровената глупост в голяма част от коментарите. За съжаление с разширяване на форума манталитетът от фейсбук се пренася и тук. А форумът е нещо много по-различно, общност по специфични интереси, а не клюкарник пред блока. Съжалявам, че ще го кажа, но настъпи и промяна на контингента от водачи на Хонда в БГ. Има такова нещо. Колкото е по-тесен кръгът, толкова по-качествена общност се създава, тъй като собствениците много избирателно и целенасочено са се спрели на дадения автомобил и са склонни да инвестират много повече време, знания и емоции. Което води до сплотяване. С разводняване на базата в нея попадат доста повърхностни елементи - доплуват и отплуват - и няма как да очакваме от тях нещо по-различно. Единственото спасение е който може и иска да продължи да работи в полза на форума и на всички, за които той е важен.
 20. Ми той за съжаление е вече на 230 хил. км., но да, точно това ми е целта - поне аз да го обгрижвам. Понеже спецификациите му са много широки - явно не е капризен - нямам никаква представа кое масло ще му се отрази най-добре.
 21. Не гори грам. Просто режимът на шофиране е тежък - зимата в града, лятото на сравнително високи обороти. А и мисля да удължа интервала на смяна до година и половина или 5-6 хил. км. P.S. Предпочитам да е марка с възможно по-малко ментета.
 22. Мога ли да използвам темата за препоръка относно един не-хондовски двигател? Става въпрос за Toyota 1G-FE VVT-i. Книжката е много остаряла: API SH/SJ energy conserving или ILSAC. Колата се кара 3 хил. км. годишно, 80% градско на газ (къси разстояния, палене на студено, задръствания), 20% магистрала на бензин 4 до 5 хил. оборота (къси скорости). Сравнително лоша комбинация. Поради това целта ми е единствено да си пазя двигателя/евентуално катализаторите, а икономията не ме интересува. По принцип съм се ориентирал към 5W-30 ACEA A3/B4. Примерно тези на Равенол: ravenol-hps-sae-5w-30 ravenol-hcl-sae-5w-30 До момента е карана с Ravenol VST 5W-40 (по-гъсто е от нужното) и Petro Canada Supreme Synthetic 5W-30 (изчезва от пазара). Amsoil не ща... Приемам идеи всякакви. Благодаря!
 23. Поздравления за темата. Ето моя скромен опит: Lemforder - кормилни накрайници, купувани в БГ, уж. оригинални, изкараха 20 хил. км. Не препоръчвам. Meyle - шарнири, купувани в БГ. 12 хил. км. Пълни боклуци. TRW - Шарнири, купувани в БГ. Засега карат, но още нямат 10 хил. км. Ще дам отзиви след време. - Спирачни дискове и накладки, купувани в БГ. Не свирят, засега не създават проблеми. Според мен са с добро качество. Mahle - маслен филтър, купуван в БГ/Европа. Според мен с непостоянно качество. Слагал съм няколко пъти без проблеми, но при един заподозрях проблем с възвратния клапан и се наложи да го сменя преждевременно. - маслен филтър, произведен в Япония. Последно сложих такъв (брандиран OEM Honda). Изглежда и се държи много добре. Mann - филтри. За мен са достатъчно качествени. Според мен популярните афтърмаркет части за японски автомобили са с ниско или непостоянно качество. Когато мога, залагам на OEM - оригиналните части не са кой знае колко по-скъпи, но качеството е сигурно. Като направим сметка, че в днешно време трудът често е по-скъп от частите, си заслужава. Проблемът е с частите, които не се продават отделно - някои тампони и т.н. Там Febest ги изключвам като вариант и се надявам някой да сподели качествена алтернатива в темата.
 24. Поне на CR-V-то с петстепенна кутия хидротрансформаторът се заключва и на четвърта, и на трета (вкл. на D3), така че няма драма да карам с 50 почти без обороти. Мен като нервен водач ме дразни обратното - че не мога да предотвратя заключването, тоест да остана в предавка и обороти. При мен няма ръчен режим. От мерак за пуста икономия са развалили динамиката отвсякъде.
 25. Само да споделя, че миналата година прехвърлих и грижата за хондата тук. До момента съм правил предимно обслужване - смяна на масла и филтри, включително на автомата, реглаж на клапани и дребни ремонти. Заедно с обстоен и компетентен преглед на автомобила, препоръки и търпеливо обяснение по всички повдигнати от мен въпроси. Доволен съм и препоръчвам на всички, търсещи качествена услуга и стандарт на обслужване.
×
×
 • Create New...