Jump to content

note

Фен
 • Content Count

  434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by note

 1. С Хондата още не съм минавал, но с Лекса, 2001 г. бензин с изправни три катализатора, минах тази седмица и получих Еко 3. В пункта потвърдиха каквото си коментирахме тук в темата, т.е. водеща е евро категорията (в моя случай Евро 3), ако няма - годината. Газовете се мерят спрямо референтните стойности за съответната еко група.
 2. SONAX Leather Care - вдясно на снимката. Яке само почиствам с влажна кърпа. Там кожата е много фино обработена и не смея да мажа нищо.
 3. Не е лош сонаксът, преди да си взема Leather Master го ползвах редовно. Сега го ползвам за обувките. Иначе от LM съм много доволен. Жалко, че няма как да ги поръчвам от Англия вече. Поддръжката на салона си е много важна. В автомивка не давам да го пипат, третирам си го сам и за 4 години и 40 хил. км. почти не е мръднал.
 4. Каравел е Иво, да. По-горе съм написал моя отзив за трета генерация, ако те интересува нещо конкретно - питай.
 5. Трябва да спрем вече с тези теми за маслата 😄, че станахме за смях!
 6. Нямам статистика, но подозирам, че има значение годината на производство. Имам наблюдения върху моя мотор и такива на други колеги, мненията на поне два сервиза, с които съм говорил, теми от руските и англоезичните форуми. Харч на масло има при много хонди, не само при нашия модел. Само вижте сервизните бюлетини в САЩ за Акорд и CR-V с проблемни (запичащи) сегменти. Никъде не съм казал, че е нормално, а че е очаквано. Вероятно в допълнение към предвидените луфтове за високите обороти, самите сегменти не са достатъчно качествени и при комбинация от лошо гориво, удължен интервал на смяна на масло и тежка експлоатация по-рано започват да дават този проблем. Специално при мен разходът е постоянен, т.е. не се влошава с пробега, и предвидим. Харчи само на високи обороти, именно при натискане на магистрала между 4 и 6 хил. оборота. Колкото повече натискам, толкова повече харчи. Ако карам със 120-130 км./ч. и под 4 хил. оборота не пипа. Градско не пипа.
 7. Да си кажем истината. Повечето R20-ки за съжаление си пошмъркват и на 80, и на 130, и на 180. Вече колко точно, зависи от бройката и как се кара.
 8. Извинявай, пропуснал съм пробега. Цената е от значение доколкото може да е ориентир за състоянието на автомобила и достоверността на пробега. В твоя случай моят съвет е да не си пипаш двигателя. Установи дали харчът се влошава и дали го има и при градско. Ако да, тогава ще го мислиш.
 9. Колегата @Bon не е дал никаква информация за колата - пробег, сервизна история, покупна цена...Ако наистина харчи само извънградско и колата се кара 50/50 град/магистрала, разходът му сигурно ще е до 2 л./10 000, което не е чак толкова фрапиращо. Дали си заслужава ремонт на двигателя и дали ще се реши проблемът, който при R20A си го има и при коли на 80 хил. км?
 10. В никакъв случай! Карай с 5W-30 или най-много 5W-40 със съответните спецификации, виж темата за маслата. Доливай си масло и отпусни малко крака от газта
 11. Първо засечи дали ти харчи само по магистрала. Предполагам караш над 4 000 оборота. Ако е така, донякъде е очаквано за нашия двигател и ще трябва да свикнеш и да си доливаш. Вече ако го харчи и градско е проблем!
 12. Нормално е щеката понякога да има мирис, подобен на бензин. Ако няма грешки или други симптоми, следи периодично нивото и си карай спокойно.
 13. От БТ най-добре ще могат да обяснят. На теория звучи много добре, но на практика съм скептичен към оправянето на толкова потрошена кола, недай Боже! По-лесният изход е тоталиране. Иначе едни пари стоят блокирани докато сервизът чака части и дойде ред да я прави, т.е месеци. Крайният резултат също е под въпрос. Не е лошо да се разбере и дали дават заместващ автомобил... Хубава оферта, но за някоя бяла държава.
 14. Аз също съм в Армеец, на които Бултрако се водят именно доверен сервиз. Не знам какво значи "официален" сервиз от гледна точка на застрахователя. 35% процента разлика ми изглежда неестествено голяма, ако покритието на клаузите е еднакво като вид щета. Най-важна е застрахователната оценка на автомобила и основен дял в цената има клаузата за кражба/тотал щета. Има немалък бонус за липса на предходни заведени щети. Иначе Бултрако работят със сервиза на Ивеко/Астреко, но така и не можах да получа отзиви за тях. Аз лично съм на експертна оценка и даже в момента съм завел дребни щети, които ми изплатиха коректно. Сервиз мисля да си намеря сам след по-обстойно проучване. P.S. И един съвет: направете си каското МОМЕНТАЛНО при регистрация.
 15. Колеги, темата беше майтапчийска, много сериозно я подкарахте. И хондите се развалят, много ясно. Все пак повечето не караме коли първа младост, а и по нашите пътища и улици и танк ще клекне. В София всички майстори имат изключително много работа, да не говорим за кадърните такива. Изобщо, страната ни е рай за автосервизите с родния автопарк от милионници. Също така е факт, че по цял свят Хонда и Тойота се считат от масовия купувач за надеждни и непретенциозни автомобили. Затова са и предпочитани, и държат цени, а собствениците на японски автомобили често, макар и незлобливо, се майтапят с някои други марки.
 16. Е, идеята е, че не се развалят. Иначе, ясно - официалният сервиз е малко по-скъп, не само на нашата марка. Болната тема е доколко коректни са официалните сервизи/представители. Моите наблюдения са, че нашите в София са ОК, на фона на тези на други марки.
 17. Не се занимавай, ясна е работата. Търси нещо чрез доверен човек. По-добре да я видиш ударена в какво състояние е реално (както е на търговете) и да си прецениш дали ти се занимава. Ако нямаш доверен човек, не рискувай. От БГ автокъща, ако не са ти приятели, бягай далеч. Това е моето мнение.
 18. Which-trim-level-of-the-2016-honda-civic-sedan-is-best-for-you Изглежда с 2.0 двигател се ограничаваш до двете най-ниски нива на оборудване, като само най-ниското пък има ръчни скорости. Cruise Control май има във версията "Touring".
 19. CVT, естествено. Особено в града автоматикът е благодат.
 20. В интерес на истината по Струма например зачестиха инцидентите и опасните ситуации заради румънските туристи, предимно младежи. Карат неразумно, не познават и пътя - няма значение, че ползват навигация. Самонадеяни са, даже на моменти доста нахални - и резултатите за съжаление се виждат в дефилето. Така че, не сме само ние...не че е оправдание.
 21. Няма оправия. Иначе май тия, дето се силят на равно и в задръствания, на баирите пъплят с 60, да не изгорят 20 ст. повече гориво. А ако се чукнат, ще ореват всичко и ще скубят коси пред майстора. Абе, големи тежкари сме всички! 😁
 22. Поредното изнервящо пътуване на юг по т.н АМ "Струма", която никога няма да се завърши...На края на магистралата, на голямото кръгово при Благоевград имаше голямо задръстване и естествено хитреците не се редяха в дясната лента, откъдето трябва да се завие за малкото кръгово, а се бутаха отляво, пререждаха и засичаха. В това число и няколко хонди, и то CR-V III. Браво, колеги, само така! Ние, балъците, нека си чакаме!
 23. В живота няма как всичко да се опише в закони и правилници. Затова човек като излезе на пътя трябва да знае, че е участник в движението, т.е. става едно цяло с останалите на пътя наоколо. Но на повечето от нас не ни пука как пътното ни поведение влияе на другите. В този смисъл и джигитите, които натискат с много над ограничението, както и бавно каращите, са еднакво опасни и потенциално виновни. Има много неписани правила и добри практики, които не е лошо са се спазват. Хубаво е всяка маневра да се съобразява и с движещите се отзад. Ако някой кара бавно, може да изпревари в прозорец без коли, по надолнище, а не да изскача пред колона от бързаци, да се набиват спирачки и т.н. - защото знаем, че масово не се спазва дистанция. Или, ако е вече вляво, да даде десен мигач и да стане ясно, че ще се престрои при първа възможност. Но все пак на магистралата бързите се виждат отдалеч и няма причина да ги засичаме. Не е редно да се предприемат резки маневри без причина, ако наблизо има други коли, независимо дали сигнализираме. Джентълменско е каращите в дясната лента да намалят или да преминат вляво, ако не пречат, когато някой се включва отдясно на магистралата и няма място да ускори. Нищо, че са с предимство. Лошото е, че повечето шофьори изобщо не сигнализират и не следят пътната обстановка, та се налага да реагират в последния момент.
 24. Работят по принцип, по-миналата седмица бях. Но споменаха нещо за отпуски, та не знам по телефона дали ще стане. Иначе аз комуникирам главно с Цецо - на място - и съм много доволен от работата му, винаги ми обръща внимание.
 25. Тоест, ако имаш евро категория, тя е приоритетна за определяне на еко групата. Ако нямаш се гледа годината. Както @Pavel_Pavlov и други правилно писаха по-горе, тълкуванието на този текст е, че ако по документи попадаш в дадена еко група, но по измервания си над нормата, не отиваш в долна група, а изобщо не минаваш преглед. Това го дискутирахме и в другата тема.
×
×
 • Create New...