e4omir 49 #1 Публикувано 30 Юли, 2018 Колеги, на колко пари Ви оценят колите при пълно каско и в коя компания? Лично мен почва леко да ме притеснява как Армеец ми казват, че колата ми я оценяват на 8800 тази година, а всички знаем, че не дай си Боже нещо да стане с тия пари не може да си купиш читав акорд фейс (поне за моя твърдя, че е доста гледана и пазена кола) Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #2 Отговорено 30 Юли, 2018 Толкоз ....пре фейс 6500-6800. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #3 Отговорено 30 Юли, 2018 Всички гледат Швакето, но после всеки "гледа в тавана" (който при всеки е различен) иии ... :) Тея оценки винаги са под пазарните, така че не дай си Боже стане тотал щета, с тея пари не можеш да си купиш същата и свястна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #4 Отговорено 30 Юли, 2018 През брокер при ДЗИ ми предложиха към 8000лв миналата година, но по мое настояване я застраховахме на 6000лв. Винаги съм застраховал около минимума, тъй като при кражба или недай си боже ПТП и тотал щета не мисля, че ще платят адекватно. Това за 2.4 Executive префейс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #5 Отговорено 30 Юли, 2018 Каско на една вноска ДЗИ, регулярна цена 758.46 без отстъпката. Застрахователна сума 9900лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #6 Отговорено 1 Август, 2018 Ползвайте Каско по избор в СдА.Вие избирате застрахователната стойност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #7 Отговорено 1 Август, 2018 Аз също чрез брокер направих запитване към Армеец, ДЗИ и Булстрад. Армеец ми предложиха застрахователна стойност 10400лв., ДЗИ 10300лв. и само в Булстрад бяха адекватни с 16000лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #8 Отговорено 3 Август, 2018 Алианц първата година я застраховаха на 19200 (2017 година), като полицата беше ~1300 лева, след 2 намеси по каско, колата я оценяват на 14000 като полицата е 1484 лева... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin.zlatarov 0 #9 Отговорено 6 Август, 2018 На мен от ДЗИ за Акорд екзекютив фейслифт ми дадоха да си избера между 8000 и 12000 лева. Моята е за 10000 застрахована. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #10 Отговорено 6 Август, 2018 Моята е за 13000 при ДЗИ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #11 Отговорено 6 Август, 2018 Дзи за Акорд 8 оценена на 15 ми направиха полица - 928 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #12 Отговорено 6 Август, 2018 Тази застрахователна сума не е максималната, която би изплатил застрахователят при тотална щета! Четете подробно условията на компаниите по съответната полица, а не гледайте само застрахователната цена и премията! Безпроблемно шофиране на всички! 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #13 Отговорено 7 Август, 2018 Така е тотал щетата е в рамките та 70% до 85% от стойността. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #14 Отговорено 7 Август, 2018 Преди 8 часа, GeorgiD написа: Така е тотал щетата е в рамките та 70% до 85% от стойността. Така е, потвърждавам го от личен опит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #15 Отговорено 7 Август, 2018 Преди 1 час, DAN_DAN написа: Така е, потвърждавам го от личен опит. За жалост тези неща се знаят само от опит, ще допълня към това, че имаш вариант купето или каквото е останало от автомобила, да остане за теб, ест ако се лишиш от още малко от обезщетението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #16 Отговорено 7 Август, 2018 За да не чакате да имате нужда от опит, има едни хора, наречени застрахователни агенти и брокери, които се грижат за полиците и автомобила Ви при нужда и всеки път когато дойде време за подновяване Ви информират в обстановката и кое е най-добро за Вас и колата Ви. Туй то....... да с това се занимавам и ако имате питанки, на ЛС. Не сравнявайте кой каква оценка е получил. Всеки автомобил е индивидуален , оценката му също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #17 Отговорено 8 Август, 2018 Дойде ли време за реклама? Ще останем с впечатление, че висчки в застрахователния бизнес работят с идеална цел и от брокера зависят застрахователните премии и изплатаните суми след щета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #18 Отговорено 9 Август, 2018 Не бих казал всички, но има тук там и бели лястовици, които наистина дават адекватни съвети и помагат ако се налага. Друг е въпроса, че вече на всеки ъгъл се извъдиха такива брокерски офиси, 19 от 20 на които единствената цел е да ти вземат парите, понякога дори повече отколкото биха ти взели от централен офис на същото застрахователно дружество. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #19 Отговорено 9 Август, 2018 Преди 16 часа, h5rov написа: Дойде ли време за реклама? И аз точно седя и чета и си мисля, как всеки автомобил е индивидуален, като всички гледат таблицата на Шваке, само дето някой застрахователи вдигат малко застрахователната оценка за да ти одерат още някой лев с премията дето плащаш като цена. И това за тотал щетата и за изплащането на не повече от 80% важи ли и при кражба? В смисъл ако колата ти е оценена на 10к и на първия месец ти я откраднат, колко ще ти изплати застрахователя? Според мен, ако нямаш заведени щети през този месец трябва да платят 10К, а не 8К както твърдите. Ако си завел щети се намаля паричната им стойност от общата оценка, както и ако се случи на 7-мия месец например, се прилага коефициент, че ти е остаряла колата с още 7 месеца от датата на застраховка и от там ти намалят малко сумата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #20 Отговорено 10 Август, 2018 Какво е обезщетението и за какво важи е написано в Общите условия на съответната фирма, както вече написах. Няма какво да се умува по форумите. Като не се чете преди да се подпише полицата, вината е само и единствено на застрахования. Да, наистина всяка кола е индивидуална по Шваке. Зависи от месец на производство, ниво на оборудване, боя и лаково покритие, наличие на предишни щети по купе, ходова част и още такива фактори. И оценката не е фиксирана, а има някакъв толеранс. До момента при сключване на застраховката брокерите са ми предлагали както долната граница, така и горната и аз да посоча застрахователната стойност в този диапазон. Ако не греша и изплащаните щети на елементите се изчисляват на базата на застрахователната оценка на целия автомобил. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #21 Отговорено 10 Август, 2018 На 8.08.2018 г. at 2:14, frisko написа: За да не чакате да имате нужда от опит, има едни хора, наречени застрахователни агенти и брокери, които се грижат за полиците и автомобила Ви при нужда и всеки път когато дойде време за подновяване Ви информират в обстановката и кое е най-добро за Вас и колата Ви. Туй то....... да с това се занимавам и ако имате питанки, на ЛС. Не сравнявайте кой каква оценка е получил. Всеки автомобил е индивидуален , оценката му също. Опита съм си го добил аз, със собствените си 2 ръце, 2 крака и цялото си аз.. точно опита ми със такива като теб (явно) брокери ми коства вече 1 автомобил в катастрофа, не смятам че намесването ти в темата беше адекватно - сори. Това което съм добил като опит винаги бих го споделил има 1 приказка питай патило, а не старило. Сигурно ще лансираш че Армеец са топ 5 в БГ но мога да ти дам номера на дела да видиш какво продаваш на хората, това е в сила и за Булстрад и сяквите там ЛЕВ ИНС БУЛ ИНС и сите ала БГ преди 20 години ИНС-ита.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #22 Отговорено 13 Август, 2018 Какво смяташ ти, не ме интересува. Имам право на мнение и това не е в твойта компетенция да го решаваш. Изказах мнение, придобито от опита ми с такива като теб, всеможещи и всезнаещи, които се оправят сами с всичко и после някой друг им е виновен. И за да си информиран по-добре, ще ти кажа, че всеки мой клиент е бил придружен при завеждане на щета и съм я завел лично при застрахователя, за да не творят глупости които после никой не може да оправи и щетите се отказват. Може би до момента имам 2 или 3 щети само, при които не съм постигнал това което искам. Едната я платих лично от джоба си, защото считам, че така беше редно. Отказаха я по моя вина, съответно поех сметката към сервиза и клиента ми си получи отремонтирания автомобил. Застраховател няма да ти препоръчам, явно си достатъчно компетентен за да го правя, но ще ти дам съвет в тая насока - обстановката се мени и следвай силния на пазара, не бъди верен на "правилния" си избор, че от там губите по 1 кола в щета и т.н. Рано или късно всеки се озовава там с листчето в ръка и почва да твори и да хитрува. Застрахователите не са расли в гората и не ядат доматите с колците. В 90% от случаите отказаните или недобре платените щети, са такива благодарение на "знаещи" и "можещи" собственици. Успех........ п.п Не се притеснявай за мойте клиенти, те са си добре, аз знам какво им продавам и те знаят какво купуват и защо го купуват. п.п2 Личния ми автомобил е застрахован в Булстрад и понеже съм аматьор си снимам автомобилите сам (не само мойте, ами и на клиентите ми) и не ходя на огледи в техен пункт (това трябва да ти говори нещо, евентуално) п.п3 Една от читавите компании я затриха съвсем наскоро. Оставям на знанията ти да измислиш кой и защо. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #23 Отговорено 14 Август, 2018 (Редактирано) На 1.08.2018 г. at 8:57, pepur написа: Ползвайте Каско по избор в СдА.Вие избирате застрахователната стойност. Така май е най-добре. Моята я взех с ГО в ЛевИнс за месец; реших там да продължа,въпреки че с последните няколко автомобила съм бил винаги в ДЗИ и нямам основания да съм недоволен...Просто не ми се занимаваше.Гражданската ми е 306 лв.;каското - 978 лв, при оценка 16000.Можеше и на 18000, но не виждам смисъл. Редактирано 14 Август, 2018 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #24 Отговорено 15 Август, 2018 frisco, За коя компания пишеш, че са я затрили наскоро? Може и на лични, ако не искаш да пишеш в темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #25 Отговорено 15 Август, 2018 преди 4 минути, gena_bs написа: frisco, За коя компания пишеш, че са я затрили наскоро? Може и на лични, ако не искаш да пишеш в темата. https://www.actualno.com/business/zastrahovatelna-kompanija-olimpik-e-v-nesystojatelnost-news_689786.html Предполагам за тази.Ми те от два дена по ТВ-то само това говорят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hoooodyhoooooo 5 #26 Отговорено 16 Август, 2018 Истината е, че при по-зрели автомобили откъм ЕГН цената пада главоломно. И да, не те мъчи застрахователната стойност толкова, колкото коефициентът на овехтяване. Преди да взема Акордчето, имах Киа Рио, нова-новеничка, на година и половина, и в една снежна буря я баталясах в микробус двойна гума...Предница нямаше, но колате беше застрахована на 18400, а по шваке точно 2 месеца след плащането на застрахователната сума, наведнъж (1650 с гражданската комбинирана полица), колата беше оценена на 17800. И ми обясниха (както и приятели), че най-вече се регулира тая сума според годинките на автомобила, и че това е уникално добра оценка, а можеше да е мега зле. Та оттам изплатиха 13500, като колата си остана за мене и я продадох на Киа Търново, че там се случи. За Акордеона, фейслифт 2.0, платих малко под 12, а е оценен на 7к за миналата година. Честно казано, не мисля, че трябва да го оценявам на повече, а просто да я пазя тая кола. Въпреки, че бели стават, и накрая каското си ти помага стабилно, при тоталка е по-добре да се уговориш с фирмата да не ти я пише тотал (че трябва да отрегистрираш иначе) и да ти изплати 50 процента от застраховката, па да тръгнеш да си я правиш сам с части. Вече части има. Майстори има. Всичко има. Не е оптималното решение, но си е по български смислено. Пробвайте да ремонтирате кола в гаранция и ще видите зор - никой не се навива и всеки вика - оо, тоталка е, вземай паричките и се ориентирай към нещо друго. А бе Бог да пази 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cap_Slow 175 #27 Отговорено 17 Август, 2018 Току що в ДЗИ, 4700лв таван. Едва застраховах в Армеец на 5800лв... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emz 8 #28 Отговорено 27 Август, 2018 Преди месец в SDI - "Каско Избор" - 14000 лв - Акорд 7 фейс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #29 Отговорено 27 Август, 2018 преди 6 минути, emz написа: Преди месец в SDI - "Каско Избор" - 14000 лв - Акорд 7 фейс. Колко ти струва цялото каско при тази застрахователна сума колега? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emz 8 #30 Отговорено 27 Август, 2018 Току-що, e4omir написа: Колко ти струва цялото каско при тази застрахователна сума колега? Към 750. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #31 Отговорено 9 Февруари, 2019 На 7.08.2018 г. at 20:54, DAN_DAN написа: Така е, потвърждавам го от личен опит. истината е една на тази цена се заплаща застраховка,ПТП правят преоценка и ти извиват ръцете за пари общо взето.... от познати просто знам може и тези посочените проценти от тебе въобще да не съвпаднат с истината..Абе да не става Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #32 Отговорено 9 Февруари, 2019 като си правите Каското само им кажете на тия че ОЕМ бронята струва 2000 лева с оригинален лак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #33 Отговорено 9 Февруари, 2019 (Редактирано) Акорд 7 префейс 2003г. по шваки е 6 бона, когато правите каско по избор, на повече от тази сума, застрахователя няма как да изплати повече от тея при тотал щета, дори да я оцените на 18 хиляди, вие получавате 6к, единствения вариант да получите 18к, ако всеки месец я блъскате и оправяте. Това ви го казвам както ми беше обяснено от високопоставен човек в Булстрад, който ми е и приятел. Затова съвет от мен, поставяйте реална оценка на колата си, преди да се изхвърляте с оценките, каквото и да си говорим тва са коли с над 10 годишна възраст, а това е основното, което се гледа. П. С. НЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ КОМПАНИИ. Редактирано 9 Февруари, 2019 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове