Jump to content

romborak

Фен
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

romborak last won the day on November 27 2018

romborak had the most liked content!

Community Reputation

147 Good

About romborak

 • Rank
  Потребител
 • Birthday January 28

Contact Methods

 • Skype
  bsd_matthew

Profile Information

 • Кара
  Accord '09 Tourer R20A3 AT
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Перник

Recent Profile Visitors

925 profile views
 1. С джойстика трябва да влезеш в опциите и да намериш "North UP / Heаding UP". Просто докато си в навигацията натискаш джойстика и веднага ще го видиш в долния десен ъгъл. При смяна между тези два режима ти показва или стрелка по посока на движението, или винаги на север.
 2. Здравей, Чавдаре, Бих искал да поръчам следните масла: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 1x20L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-fo-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FO SAE 5W-30 1x20L Линк: https://www.ato24.de/en/mobil-super-3000-x1-5w-40.html Вид и количество: MOBIL Super 3000 X1 5W-40 2x5L Стойност на поръчката: (2*31,15+1*99,95+1*165,95)*0,95*1,9675 =613,45лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила
 3. Здравей, @martito, и добре дошъл отново, Ето линк към темата, в която сме обсъждали HFT. Понякога е доста упорита, но с постоянство ще стане.
 4. Подкрепям и аз. На мен също го направиха по този начин. Майсторът беше доста педантичен и ми каза, че това е най-удачният вариант.
 5. Казва, че ако се налива 0W20, то трябва да се сменява на не повече от 5 хил. км. или 250 моточаса защото се "втечнява/изтънява/отслабва". Също така казва, че в последствие ще направят тест на 0w20 и че на 0w30 вече са правили. В резюме казва, че ако си по-нервен шофьор трябва да сипваш 5w30, ако караш спокойно, то може 0w20, но трябва да се сменява на не повече от 250м.ч., ако пък си падаш "състезател", то може дори и 5w40 да сипеш.
 6. Веднъж при Слави видях как става - отдели фара от купето с панделка. Самият фар се държи на щипки и той използва панделката за да я провре процепа между фара и корпуса, за да не счупи щипките. Само не си спомням преди това дали не развъртя нещо отвътре, откъм багажника. Със сигурност не се сваля броня. Да уточня, че става въпрос за комби.
 7. Здравей, колега, Моят Акорд също дойде с ремонтния комплект и аз, понеже съм кривил джанта и в такива ситуация без истинска резервна гума си за никъде, реших, че ще си взема една "патерица" въпреки надутите цени. Размерът е 135/80/R16, 5х114 , 64.1, с part. No 06421-TL0-305. Това е обаче за 2.0 бензин. Не знам дали за дизел е същото. Моята я взех от моргата в Дружба за 140.00лв.
 8. Здравей, колега, Добре дошъл. Според мен, при избора ти на кола, водещо трябва да е състоянието й. След това идват разходите за гориво и ремонт и обслужване, които са приблизително равни - при мен за 53 хил.км. общите разходи за гориво са почти колкото за ремонти обслужване. За дизелите на 8-ма генерация съм чувал и чел, че са по-скъпи за поддръжка и съответно икономията, ако има такава, ще се компенсира. Естествено, че няма как да се направи точна сметка и при всеки е индивидуално. Обсъждано е това и тук във форума. Има разлика от градско до градско - едно е в София, друго е в Търговище. Аз лично, след като дълги години карах дизел, реших да мина на бензин и да сложа газ. Доволен съм. В подписа ми има линк към сайт, в който си следиш разходите и там можеш да видиш моята статистика и да сравниш с някой дизел. Успех с покупката и да се похвалиш
 9. Не мисля, че е , колега @ogi28b, Чета андроид форума доста години преди този и няма нещо за Mi8, което да не съм изчел. И ние четем 😀 Питал съм също и нямаше кой да ми даде смислен отговор защо, когато си купих телефона, не успявах да го свържа с колата. Мислех, че причината е, че съм с xiaomi.eu ROM, но след доста опити и накрая след чистене на кеша, рестартиране на колата, телефона и без никакви други BT устройства наоколо успях. Също така попрочетох и за този BTtestmode и се оказа, че проблем с него има само в 1+. Всяка марка има различни проблеми с BT системата на Honda. Явно просто е калпава. Та заради това си мисля, че всеки модел телефон трябва да търси решение и това за 1+ не решава останалите.
 10. Това приложение не го откривам на моя Mi8. Може би е само на 1+?
 11. Според мен ако попаднеш на нещо, което ти хареса, дори и да платиш повече отколкото би платил за една "италианка", си струва, защото в Швейцария колите генерално са по-добре поддържани и ако пък има и техен валиден преглед "MFK", то наистина ще имаш гаранция, че взимаш добра кола и всичко й е изрядно. Шансът да попаднеш на калпава бройка е минимален. Винаги е по-добре ти да си я вкараш или някой да ти я вкара по заявка, отколкото да разчиташ на джамбазите тук. Поне аз така мисля. Относно това дали има начин да се провери дали е платено митото - не съм вещ в материята, но според мен няма как да стане сделка ако не са платени мито и ДДС. Освен ако не я вкарат директно на твое име и ти да си задълженото лице. Все пак някой по-запознат е добре да се изкаже по въпроса.
 12. Моят Акорд е внос от Швейцария и мога да потвърдя, че се плаща и мито, и ДДС. Както те е посъветвал колегата, е най-добре да минеш митница на по-ниска стойност, защото иначе първо се начисляват 10% мито върху декларираната стойност и после 20% ДДС върху получената сума след митото. Аз бях помолил продавача да впише в договора за покупко-продажба, че имам проблем в АТ и заради това ми го продава по-евтино. Така минах митница на около 35% от реалната стойност и въпреки това, платих около 1500 лв мито и ДДС. Много е важно или да имаш късмет и да попаднеш на човек, или да имаш познат, който да те свърже с някого от митницата.
 13. @zemnovodno, не при всички е така, както си писал. При някои модели, както е при мен, ръчната е на задните накладки. Специално съм проверявал, а и Слави ми го потвърди.
 14. Първо честито и много безаварийни км. При нулиране на сервизния интервал винаги първо показва 360 дни до смяна. По принцип показва км или дни, в зависимост кое е по-близо. Компютърът предполагам смята среднодновното изминато разстояние и, ако според това изчисление първо ще настъпи 1 година от смяната, показва 360, ако започнеш да караш повечко и заложените километри ще ги минеш преди да изтече година, ще ти показва оставащите км до следващата смяна.
×
×
 • Create New...