Rakeem 761 #921 Отговорено 3 Юни, 2020 1.4i-dsi до горе на Екото, 5/100 смесен цикъл: 100км магистрала, 60 градско София, останалото провинция(извънградско/градско), нормално шофиране, ориентирано към икономично, но в никакъв случай пенсионерско. Според борда мога да мина още 805км. Не веднъж съм чел и слушал да се приказва, че 1.8втека харчел колкото 1.4dsi, мисля че е крайно време да се спре с тези спекулации. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #922 Отговорено 4 Юни, 2020 D5252T... Volvo V 70. До Хисаря и обратно... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2812 #923 Отговорено 4 Юни, 2020 (Редактирано) Брееей! Много си "галил" педала на газта, на това Волво! Вярно, все пак, че е дизел... Редактирано 4 Юни, 2020 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #924 Отговорено 4 Юни, 2020 И като го сметнете в левове и отивате в кереча... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #925 Отговорено 5 Юни, 2020 В кой " кереч " точно... Кола тежаща около 1700 кг, с мотор 2.5, 140 коня... Никоя друга не ми е давала такава сигурност и комфорт! Който не е карал... не може да разбере! Безупречни материали и сглобка. И... много, много инженерна мисъл, а не като новите манекени, правени за подиума! Ето още един разход - до морето и обратно. 130 - 140... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #926 Отговорено 5 Юни, 2020 Off Topic Преди 2 часа, Hunter написа: Който не е карал... не може да разбере! Разбирам те, въпреки че не съм карал V70. Карал съм, ама само за тест драйв, 10-15 минути. Обаче, имах за малко повече от 2.5г нещо от същата марка и епоха - V40. Преди фейса, '98-а със стария, 1.9 литров tdi на Рено. Разхода беше сходен - около 6/100. И сигурността, и комфорта, и материалите, и сглобката, и инженерната мисъл. Имах и Rover 420 sdi, 2-литров турбо дизел. И той така. Ама той си е Honda Domani, та .... А за кереча ... заеВи, настоящето ми CR-V гОри точно 2 пъти повече бензин. Ама газта не ме кефи и нищЪ. Карам си го на пЕтрол и не ми пука. п.п. Искрено се надявам да не се разрази спор, кой е по-по-най-... , бензина или дизела. Целта на поста ми не е такава. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #927 Отговорено 5 Юни, 2020 Off Topic Краси, V40 e Mitsubishi Carisma... И пак сигурно си е кола. Но след 6 броя Honda, като седна в това добиче... Усмивката ми е като на... Редовия петак на Audi е невероятен - още един цилиндър към прекрасния им 1.9... Звукът му е като на Subaru - не знам защо, но " петака " има невероятно звучене... Качеството на изработката просто не мога да ти го опиша - колата я взех на реални 347 000... Но не ми пукаше, защото ако видиш салона, германка е, но няма грам ръжда... Автомат Aisin, плюс това, че я измъкнах от гаража на първи собственик. И така... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #928 Отговорено 5 Юни, 2020 Off Topic Преди 1 час, Hunter написа: V40 e Mitsubishi Carisma Знам ... че ползват обща платформа, ама чия е не знам. Лично съм виждал Каризма с гумени детайли по пода с надпис Волво на тях. V40/S40 ползват три вида двг - Волво бензин, Митси бензин GDI и Рено дизел. Бензинов Волво не съм карал, но имам на разположение Митси 1.8 GDI в Паджеро Пинин. Чудесен двигател е, ама в България не го харесват, 'щото не става за газчица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 920 #929 Отговорено 19 Декември, 2020 Студено ли е, задръстено ли е в София, но скочи моя разход рязко от 14/100 на 18/100! Често като чакам в колата, си стои запалена да ме топли! Та така с разхода. Иначе из Родопите покарах със скорост около 80 и ми даде 7.5/100! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 920 #930 Отговорено 21 Декември, 2020 Висок разход! За 150км само в София център, къси макс 5км придвижвания, 23/100! Е това е рекорд! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #931 Отговорено 21 Декември, 2020 #Rakeem Ми моят 1,8 ми дава 10,5 градско бензин или 12,5 газ в момента...! 😜😉 1,30 Euro/ L Benzin срещу 0,54 Euro/L LPG Какво да се прави?!🙈 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 761 #932 Отговорено 21 Декември, 2020 Ехе много скъп тоя бензин в Германия, ние тука сипваме на 1.85. Иначе разходът за този двигател съотнесен към масата и габаритите на автомобила си е напълно закономерен. С какъв автоматик си, робот ли е това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #933 Отговорено 21 Декември, 2020 Смесено,на газ...🙂! Отговаря си борда,със зареденото количество газ,от колонката. Сега зимно време, има повече разход и на бензин. Някога имах стойности и под 9л,но сега не ги достигам.Дали,защото е била нова газовата или просто,сега я натискам повече...? Те и маслата,бяха с 0W ,отпред...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #934 Отговорено 21 Декември, 2020 Моя шестак е залепнал на 11,6 среден разход за последните 3800 км, ама в тях само около 10% е градско. Борда показва бензина, а газта реално е с литъ нагоре. Лятоска бе по-икономичен. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #935 Отговорено 1 Февруари, 2021 (Редактирано) Разход 5/100 с дизела (1.9 ТДИ) -предимно магистрала, но около 300 литра заминават месечно. Със хондата разход 10, (ЦРВ 2.0 Бензин) но пък не я карам почти- един резервоар ми стига за месеца. Редактирано 1 Февруари, 2021 от Civic Owner Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 920 #936 Отговорено 2 Февруари, 2021 900км до морето и обратно! Скорост между 130 и 140! Ограничението на 90, минавам със 100! Разход 9/100 по компа! Реално газ, 10.5 или 11/100, зависи от бенизиностанцията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #937 Отговорено 24 Февруари, 2021 Акорд 6 F18В2 136 к.с. ръчна кутия 11200 км 70/30 градско/извънградско 9,2 само бензин Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #938 Отговорено 25 Февруари, 2021 (Редактирано) Renault Laguna F4R800 205к.с. 6 степенна ръчка, лятото съм я свалял на 7.5 ,сега е 8.4 по борд ,за очудване имам чувството че гори по- малко сръвнение от Хондата.. . - 69700км реални!! Разход на Акорда ,горе-долу сходен като на Колегата отгоре, чист бензин 95 Vpower only Редактирано 25 Февруари, 2021 от mysticchannel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1231 #939 Отговорено 25 Февруари, 2021 (Редактирано) Единият мотор е турбиниран а другият си е чисто атмосферен, няма как да се сравняват. Между другото по каталог F4R800 205к Рено го дават 11.5/11.5, извън 6.5/6.5, смесен 8.2/8.3 Редактирано 25 Февруари, 2021 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #940 Отговорено 25 Февруари, 2021 (Редактирано) Явно голямо значение си дават годините и кмрте, предвид ниския разход. Живот и здраве ,ако не забравя лятото ще снимам на борд какво показва.. П.с. Говорим за Фаза 1 на Лагуната 2008-2012г. >>> Редактирано 25 Февруари, 2021 от mysticchannel Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #941 Отговорено 25 Февруари, 2021 На 24.02.2021 г. at 18:54, Accord 1,8i LS 2001 написа: Акорд 6 F18В2 136 к.с. ръчна кутия 11200 км 70/30 градско/извънградско 9,2 само бензин Това все едно е писано за моята кола, която си е на практика същата. При мен разликата е, че километрите са към 15000 и имам 5 врати. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #942 Отговорено 25 Февруари, 2021 1 hour ago, xatamoto said: Това все едно е писано за моята кола, която си е на практика същата. При мен разликата е, че километрите са към 15000 и имам 5 врати. средно и дават 8,6 на 100 та горе долу при 50 на 50 градско извънградско го покрива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #943 Отговорено 26 Февруари, 2021 От днес, малко преди Джъмбо София - хоризонталния край на Хемус. Маршрут Монтана - Враца (центъра) - София. Силен трафик, ремонти и ограничения (Мездра - Ботевград), зимни гуми. Без тея фактори е 0,5 надолу. Другото е на кофти снимките. Вижда се моментен разход на круиз контрол (2500об/мин при 120 км/ч), средна скорос и среден разход за прехода (trip A). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #944 Отговорено 5 Март, 2021 Добрите енерговъоръженост и аеродинамика дават такъв моментен разход. Това е крейцерската скорост на Ледженда. При 90 км/ч е 6л/100км. Строго извънградски автомобил. VID_20210305_131613.mp4 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 730 #945 Отговорено 5 Март, 2021 Цецо, как го направи разходомера да показва вярно, като си на газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
show_time 37 #946 Отговорено 5 Март, 2021 Икономичен Леджънд е ОКСИМОРОН. Не е направен да е икономичен. Това му е едно от силните качества. Е, който не смее да настъпи газта и само гледа разхода , или се влачи с......нека се радва на разхода. Писал съм в раздела и макар отдавна да се разделих с автомобила, пак казвам това не е икономична /не само за гориво/ кола. Всичко друго е заблуда, че си излъгал Honda. Не се стърпях. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 140 #947 Отговорено 5 Март, 2021 Аз едноцифрен разход не съм виждал на борда досега..имам го вече две години и 50к км 😀 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #948 Отговорено 5 Март, 2021 преди 18 минути, chavdu написа: Цецо, как го направи разходомера да показва вярно, като си на газ? Никак. Той си смята бензина (където се справя точно), а аз добавям 1.5 литра когато съм на газ. Ама гледам газта е вече над лев за литър, та днешното ми "Софиянец в повече" (по магистралката) излезе 38 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #949 Отговорено 5 Март, 2021 преди 26 минути, show_time написа: Икономичен Леджънд е ОКСИМОРОН. Не е направен да е икономичен. Това му е едно от силните качества. Е, който не смее да настъпи газта и само гледа разхода , или се влачи с......нека се радва на разхода. Писал съм в раздела и макар отдавна да се разделих с автомобила, пак казвам това не е икономична /не само за гориво/ кола. Всичко друго е заблуда, че си излъгал Honda. Не се стърпях. Аз съм доволен. Очаквах да е по-лакома. Знам как да я галя и да не пие много, а в същото време да не съм бавен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #950 Отговорено 5 Март, 2021 Преди 4 часа, ceco_accord написа: Никак. Той си смята бензина (където се справя точно), а аз добавям 1.5 литра когато съм на газ. Ама гледам газта е вече над лев за литър, та днешното ми "Софиянец в повече" (по магистралката) излезе 38 лева. Ейй.... Голям "лъжец" ще се окажеш, с тези 38лв. за 300 км. .... . С "утрепания" дизел, щеше да ми се върже 37.84лв. и то като не се влача с 120 км/ч. . А мислех, че ще ми е по-скъпо, с едно кафе, или малко Джони 🤣 п. п. О.... забравих, че си със шестак, което автоматично ме набутва с малко Джони, ако си мерим разхода, с някой 4 цилиндров газов асматик. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 730 #951 Отговорено 6 Март, 2021 преди 57 минути, Emicha написа: С "утрепания" дизел, щеше да ми се върже 37.84лв. и то като не се влача с 120 км/ч. . Не разбирам, защо са кавичките 10.3 до 100км/ч ? По кои точно критерии, не ти е утрепан дизела? Ние с асматиците на газ, поне знаем, че го правим за икономия, нямаме илюзии "как се изстрелва тоя дизел, бате, бате". Отделно, че не караме никой да ни диша саждите. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #952 Отговорено 6 Март, 2021 Аа, Емича не е бавняк - немоем а го стигнем по столичните задръствания. Кат пришпори Сервантес (както го наричат братушките) по легналите полицай, чак задния му мост къчове хвръга. А 120 е макс скорост не на Ледженда а на магистралното хасвалт. Някой път ще снимам и разход по друг маршрут, а горното споделяне бе заради факта че той е икономичен (за V6 SH-AWD) само на 3-цифрени извънградски скорости - без трафик, защото с него, (а особено ако намеря с кого пътем да си поиграя), лесно става 2-цифрен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #953 Отговорено 6 Март, 2021 Преди 16 часа, Emicha написа: Ейй.... Голям "лъжец" ще се окажеш, с тези 38лв. за 300 км. .... . По-точно 320 - "от врата до врата", тоест вътре е и градското, което у Софето е 1-ва / 2-ра / спри па пцувай и така от кръговото на 4-ти км до болницата. Обратно същото + тапа още на качването на Цариградско. Това петък след 15 часа си е "лунна походка", а сянката ти се удуъжава по-бръже от местенето напред - нема излазане от столицата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #954 Отговорено 6 Март, 2021 (Редактирано) Преди 9 часа, chavdu написа: Не разбирам, защо са кавичките ..... Ми трудно е "бате, бате" , та най-добре, си го разбирай както те влече - ако има време де, че то след някоя и друга година , няма да останат ни дизели, ни бензини. И не се взимай много на сериозно, че живота е кратък - карай си кефа и си живей живота с усмивка 🥃. Цецо: Цитат ...Кат пришпори Сервантес (както го наричат братушките) по легналите полицай, чак задния му мост къчове хвръга.... Което значи ,че магарето/катъра е свежарка , демек не е уморено и скльофано. Което пък отговаря на въпросите на доста от колегите в разделите на 2-ра и 3-та генерация, (за разкрачените задници, повдигане на купето и т.н.), - сиреч да си сменяват омекналите и скъсани тампони и пружини, вместо да се занимават с някакви раздвижни щанги. п.п. А Цецо, буриш с 20 км. и сега стана страшно.... Редактирано 6 Март, 2021 от Emicha 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #955 Отговорено 6 Март, 2021 Твоята 2-ка даже мръсна с тоя цвят изглежда ОК, а технически не я мисля - ти си и стопанин и знам че си я почиташ, дори да е "работен кон". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #956 Отговорено 6 Март, 2021 Иначе, кола гориво не връща, освен тея дето карат на газ, с под половин резервоар с бензин. Стрелката си спада постепенно и по някое време - ХОП, пак се вдига. Но иде новото време, с ЕЛ. автомобилите, дето рекуперират тока, ама дали ще го дочакаме? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mirott 4 #957 Отговорено 6 Март, 2021 300 км са ми на днешни цени 26 лв газ. В Петрохан. С такава скорост, дето нито 1 ЦРВ не може да влезе в завой. Така де, може и да влезе, ама няма да излезе. Не напъвайте се с печките. Да не изпушите. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5973 #958 Отговорено 6 Март, 2021 преди 42 минути, mirott написа: Така де, може и да влезе, ама няма да излезе. То за завоите има и други фактори, но точно по онези към Вършец реших че няма да карам лятоска Ледженда с всесезонни гуми. Грехота е по такива пътчета да не се използва тая трансмисия пълноценно. Обръщам борда на SH-AWD и консумацията не се вижда. Само после като плащам сметката си казвам - е поне представлението беше добро. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 730 #959 Отговорено 6 Март, 2021 Преди 5 часа, Emicha написа: И не се взимай много на сериозно, че живота е кратък - карай си кефа и си живей живота с усмивка 🥃. a-a-a-a, ти значи си се шегува-а-а-ал? Ясно, извинявай тогава Така вече правят много повече смисъл умозаключенията ти по въпросите дизел/бензин/газ, от последните дни. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #960 Отговорено 6 Март, 2021 Пааа... аз така си правИм постоянно . А сега сериозно, много е важно , относно икономията: . 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове