Jump to content
Emicha

КАТ - и останалите безумни институции !?!

Recommended Posts

Знаете ли, че КАТ има правомощия да глобява институции като АПИ и длъжностни лица, които не поддържат пътищата в изправност? Така наречената "война по пътищата" причинена главно от дупки по пътищата, изтрита маркировка, липсващи знаци, необезопасени участъци, неравности по настилката и т.н. можеше да бъде сведена до минимум, ако КАТ изпълняваше задълженията си.

Чл. 165, ал. 1, т. 3 – КАТ следят за състоянието на пътя и могат да разпореждат отстраняване на неизправности

Чл. 167 – контролът върху пътищата се осъществява и от МВР

Чл. 178, ал. 1 – КАТ могат да наложат глоби от 2000 до 7000 лв. при неизпълнение на задълженията на съответните стопани.

Наглостта и безхабението стигат до там, че когато спукате гума поради дупка на пътя и се опитате да съдите АПИ или общината, КАТ хвърлят обвинение върху вас, защото не сте съобразили пътната обстановка. А може би трябва да караме луноходи, за да съобразим пътната обстановка?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Как една държавна институция ще съди друга държавна институция, при положение че и 2-те се хранят от бюджета?

А принципно БЮДЖЕТЪТ сме всички ние!

Но понеже не им стига, КАТ се превърна в подразделение на НАП и това няма отношение към ефективен контрол и безопасност.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

– От НАП се обаждаме. Не сте си платил данъка.

– Как разбрахте?

– Това ни е работата.

– Та кой ви плаща за подобна работа?

– Вие. С данъка си.

– Ъ? Аз ви плащам да ме следите дали ви плащам?

– Точно така.

– Защо да ви плащам тогава?

– Защото в противен случай ще Ви пратим полиция да Ви отведе в затвора!

– Кой им плаща за това?

– Вие. С данъка си.

– Ъ!? Да видим дали правилно съм разбрал аз ви плащам заплата, за да ме следите дали ви плащам заплата, плащам и заплата на полицията и на затвора, за да ме приберат

– Точно така. Това се нарича „държава„. Не можем без нея.

– Искате да кажете, че вие не можете без нея, тоест без мен?

– Не, не. Всички не можем без нея.Всеки си има права и задължения и когато някой не си изпълнява задълженията, друг следи за това.Ако ние не си изпълняваме задълженията, Ваш дълг е да ни се обадите и да изисквате да си ги свършим.

– Ако не следите дали си плащам данъка, тоест дали ви плащам заплатата, аз трябва да изискам от вас да си свършите работата – тоест да ми се обадите да си платя данъка, тоест да ви платя заплатата, за да можете да следите дали ви плащам заплатата?

– Точно така. Така функционира системата.

– Та кой би измислил толкова безумна система?

– Ами всички заедно сме я измислили – Вие, ние, полицаите и затвора. Това се нарича „демокрация“.

– Тоест ние четиримата сме решили аз да плащам заплатата на вас тримата, за да ме следите/санкционирате ако не го правя?

– Точно така.

– Но аз съм против това.

– Тези неща ги решаваме заедно – живеем в държава и в демокрация. Ние сме трима. Повече от Вас сме. Следователно така сме решили всички заедно.

Виц подходящ за темата.

Дали е виц, или реалност?

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така:

Днес в 17:30 ми звъни комшията, че някакъв куриер ме издирва.

Аз съм на работа още, но му обяснявам къде да дойде.

Дава ми плика, но не мога да го отвярям преди да му се подпиша че го е връчил.

Оварям - община Русе ..... 100 лв - ясноо.

След 10 мин бяха платени 80% от сумата, но пак има подводни камъни.

С тази хартийка не става, понеже в нея липсва кода с който се нарежда плащането - той е само в онази лепнатата на джама, за която можеше да не знам по ред обективни и субективни причини.

А - харесва ли ви с какви подмолности работи "системата"?

А харесва ли се подчертаното в червено, или някой пак ще каже - такъв е закона?

Кой, как, кога и с кого го прие този закон? Риторичен въпрос - в името на законността.

Както и да е - платил съм си, за да не каже пак някой, че "не си плащам сметката", или друг, че търся "вратички".

На "будните" - лека нощ, а на "заспалите" - приятни сънища.

На ползу роду споделям документа (без подпис и печат) и с по-здрави на И. И.

mrYlq7pX.jpg

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре и аз ще ти пратя едно еконтче за едно стотаче пък кВот дадеш. Защо плащаш бе човек нали ти казах, че нямат никаква лостова система с която да те накарат да платиш и всичко е на добра воля. И следващият път когато те потърси куриер без да си го викал да знаеш, че не е на даване а на взимане аз съм го научил по трудният начин.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На теб мерси за съвета и все ще се ръкостиснем пак.

Но човек заради едната чест съществува. Не че някому нещо дължа, но няма и да дължа.

Другото е ала-бала, портокала.

ПрАя от лимоните лимонада. ;)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имат някакъв начин да те принудят нямаше да ползват ЕКОНТ. Не става въпрос за чест а за законово право и там точно и ясно е описано кой само може законово да глобява, всичко друго е общински разпоредби които нямат общо със закона нищо, че се крият под законови наименования и давам пример с нашите приятели с НПОтата. (Неправителствените организации (НПО) са доброволни, независими от правителството сдружения с нестопанска цел, които работят за общественополезна дейност, защита на права, култура или екология. Те се финансират чрез дарения, грантове или членски внос, като не разпределят печалба, а насочват средствата си към постигане на своите социални цели.)

Значи като взема една тояга... , нЕма да им се огъваш.

Редактирано от Митко Йотов

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...