itcebel 4 #281 Отговорено 19 Декември, 2019 Обърни се към sttekata !! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #282 Отговорено 4 Януари, 2020 Навигацията и камерата са монтирани! Поръчах следното: Навигация Android 9, 4GB RAM, универсална, процесор Rockchip Кабели за Хонда Рамка Камера за задно виждане 1080p Навигацията пристигна от Англия за седмица, без проблеми. Ето и първите снимки - не съм си играл да настройвам нищо, даже фолиото на екрана си стои Монтажът беше в Авал. Имаше някои особености, тъй като имам и Parrot, който исках да остане като резервен вариант. Микрофонът на Парота остана над огледалото, а външният микрофон на андроида поставиха на горния ляв ъгъл на предното стъкло. Доколкото видях всичко работи, включително и бутоните на волана. Ще дам още отзиви след време като имам повече впечатления. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #283 Отговорено 4 Януари, 2020 Резервен вариант за какво ? Единственият недостатък, който набюдавам след горе-долу 1 година е: Кофти радио сигнал и екрана става на черти при студено време, но като загрее колата се оправя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #284 Отговорено 4 Януари, 2020 Надявам се да няма за какво, но така или иначе беше монтиран. Иначе руснаците доста хвалят Dasaita/Hot audio, та да видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #285 Отговорено 11 Февруари, 2020 Ако някой има нужда от монтаж може да ми пише 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EMFIE 3 #286 Отговорено 28 Април, 2020 (Редактирано) Здравейте отново. От една година ползвам моята с огормен кеф!! Ползва се за Youtube, Soundcloud и Spotify, както и за онлайн радиа. Извънградско и в чужбина, винаги използвам WAZE навигацията и много ми помага, особено за куките и камерите!!! Имам дори Shortcut икона на групата във Facebook, която споделя местоположението на КАТ в района в който живея. Има достатъчно настройки на звука. Мачове съм гледал, когато са ме возили. Екстрите и приложенията са много и по нищо не се различава от един андроид телефон. На предната страница го има модела, не е от евтините но си струва. Дори видях, че вече има още по - нови и хубави модели. Единствения недостатък, за който се сетих е, че при няколкочасово шофиране ( може би само зимата, на парното, но не съм сигурен, одавна беше ) при слушане на музика от Youtube и използване на WAZE, отворени и други приложения усетих лек лаг и дисплея беше по - топъл! С пускане на mp3-ки вместо Youtube всичко се оправи веднага. Китаеца рекламираше,че е с подобрено охлаждане, което било проблем при повечето китайски навигации, особено обемните, но явно има още каде да го подобри. Все пак е с най - мощния хардуеар за времето си, но и говорим за 2 или 3 подобни случая за 1 година и то при максимално натоварване от моя страна ( Дисплей в дисплея с клип и WAZE, която и на телефона да я пусна го заргява само тя)! Горещо препоръчвам! Редактирано 28 Април, 2020 от EMFIE Гледам линка от предната страница не е баш точен вече. Та навигацията е с процесор PX5 Cortex A53 ( още нямаше с интелски, а не ми се чакаше, а интелския е по добър!!!) 4GB RAM и 64GB ROM и IPS Дисплей. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gradinarq 0 #287 Отговорено 2 Август, 2020 Здравейте! Аз имам един малко по-различен въпрос. Тези, които от доста време имат афтърмаркет навигация с камера, при монтаж на камерата най-вероятно се пробива купето (поправете ме, ако греша) - имали ли сте проблеми с некачествено пробиване, да влиза вода в купето при дъжд или нещо такова? Май при 2-ра генерация имаше такива проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #288 Отговорено 2 Август, 2020 Има и по-неинвазивни методи. Има камери, които заместват една от светлините на регистрационния номер (като те самите също имат светлина, т.е. не се губи осветлението на номера). Има и рамки за регистрационния номер с камера. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hypperion 0 #289 Отговорено 5 Септември, 2020 (Редактирано) Здравейте, аз също замених оригиналното радио с китайска мултимедия. Работи около 2 седмици прекрасно, след което в един момент спря да пали - финито...изобщо не тръгва да зарежда Андроида, нито светват бутоните на тъч скрийна. Насочих се към изгорял бушон и тук почнаха проблемите. Според ето тези таблици: Fuse Location проверих бушон номер 34, намиращ се в купето от ляво долу на шофьорското място - бушона си е ок (друг е въпроса, че не мога да го монтирам обратно понеже пластмасовите панели под кормилото пречат и немога да ги демонтирам). Въпросът ми е - това ли е правилния бушон за мултимедията? Автомобила е CR-V 2012 г., фейслифт, 3та генерация, бензин Благодаря предварително! Редактирано 5 Септември, 2020 от hypperion Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #290 Отговорено 8 Септември, 2020 Може да е хлабава букса на самата мултимедия поне при мен беше така . Натискаш докато не щтракне палчето на буксата. Панела се сваля много лесно има една врътка завърташ на 90градуса и освобождаваш панела останалото е на щипки . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
косьо 7+2 4 #291 Отговорено 21 Септември, 2020 Здравейте Някой знае ли дали това върши работа https://m.olx.bg/ad/tesla-tesla-vertikalna-navigatsiya-android-android-honda-tsr-v-honda-cr-v-CID360-ID839ny.html?reason= И как се управлява климатроника и дали има проблеми Благодаря Ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #292 Отговорено 23 Септември, 2020 А има ли друг вариант за ползване на интернет освен хот спот чрез телефона? В плана ми нямам много гигабайти и много бързо се изчерпва ако слушам някой подкаст да речем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #293 Отговорено 23 Септември, 2020 Ами няма как да ползваш мегабайти, за които не плащаш. Или с хотспот от телефона, или с допълнителна сим карта към плана ти, която стои в мултимедията (стига тя да има тази възможност). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #294 Отговорено 23 Септември, 2020 Има има.Да паркирам до някой безплатен wifi :)) С хотспот-а работи много добре, но използвайки приложението "aha" за няколко минути дръпна 150МБ и то да слушам аудио, а не видео. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #295 Отговорено 23 Септември, 2020 Ами не разбирам на какъв отговор се надяваш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 184 #296 Отговорено 23 Септември, 2020 Както ти спомена по-скоро мисля за отделна сим карта специално за колата само с интернет. Не виждам слот на оригиналната андроидска навигация(4та ген) и дали някой има опит с някое допълнително донгълче или нещо подобно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #297 Отговорено 14 Октомври, 2020 (Редактирано) Здравейте, писах в раздела "купува", но да споделя и тук. Ако някой е сменил оргиналната мултимедия и Bluetooth модула от старата му е излишен, да пусне оферта на лични. За един приятел питам😉. Коата е CRV 2007г 2.0 ,150кс. Модула се намира под навигацията, при управлението на климатроника. Редактирано 14 Октомври, 2020 от emonai Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #298 Отговорено 14 Октомври, 2020 Аз мога да споделя добър сервиз за монтаж на Мултимедии и камери на всякакви автомобили : http://alsys.info/Montaj-na-MULTIMEDIQ-s-Dvoen-din-DIN-ili-Edinichen-din-DIN-s-ili-bez-kamera-GPS-i-t.n.html А иначе ,ако някой продава гореспоменатия Bluetooth модул и аз се интересувам на лични Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #299 Отговорено 22 Октомври, 2020 Здравейте колеги Изчетох последните 3 страници в темата и не видях никой с фабрична навигация, който да я е заменил с китайска. На някои от китайските навигации пише, че са съвместими само с коли с обикновено стерео, защото кабелите са различни. Това е важно уточнение защото: - CR-V моделът с навигация има 7 говорителя вместо 6 (има съб) и може би това трябва да е съобразено в китайчето - моделът с навигация си има камера за задно виждане, която може би може да се използва, макар че силно ме съмнява - естествено, бих искал да запазя копчетата на волана... Някой слагал ли е китайче на кола с фабрично нави и ако да - кой модел? Става въпрос за фейслифтово CR-V 3та ген (не знам още дали има разлика спрямо pre-face). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #300 Отговорено 22 Октомври, 2020 Преди 1 час, Veseliq написа: - моделът с навигация си има камера за задно виждане, която може би може да се използва, макар че силно ме съмнява Камерата не само може да се използва, но според мен е даже незаменима. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #301 Отговорено 22 Октомври, 2020 Субуферът със сигурност не може да се свърже директно с китайчето, но някъде в темата беше писано как става с преправяне на букси и извеждане на допълнително захранване. Моята също е със съб, но няма навигация. При навигацията имаш фабрично различна конфигурация на буксите. Тъй като самата китайска мултимедия е с универсални изходи, това, което ти трябва според мен е различен комплект преходници. Когато поръчвах от Dasaita китайците ме помолиха да им изпратя снимка или схема на оригиналните букси и след това ми казаха кой преходник да взема. Може би имат и за твоя модел, така че ги питай. Камерата най-вероятно няма да работи с китайчето. За бутоните на волана няма никакъв проблем. По въпроса за музиката мога да ти кажа също, че звукът от усилвателя на китайската мултимедия е доста по-зле от фабричния, така че ако държиш на качествен звук, няма да си доволен - с бас или без. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #302 Отговорено 22 Октомври, 2020 При мен не е така. Китаеца ми изпрати 2 комплекта кабели. Има и за суб и за задна камера а музиката е брутално по-добра от фабричния от ЦД то. Единствения недостатък на мойта е че с пасивно охлаждане и като я пипам ме пареше но я снабдих с 12-ка винтилатор свързан към термореле и този проблем отпадна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #303 Отговорено 23 Октомври, 2020 Преди 18 часа, pp1349 написа: Камерата не само може да се използва, но според мен е даже незаменима. Тоест фабирчната камера се свързва към китайчето, не някаква допълнителна? Преди 14 часа, krasimir_01 написа: При мен не е така. Китаеца ми изпрати 2 комплекта кабели. Има и за суб и за задна камера а музиката е брутално по-добра от фабричния от ЦД то. Единствения недостатък на мойта е че с пасивно охлаждане и като я пипам ме пареше но я снабдих с 12-ка винтилатор свързан към термореле и този проблем отпадна. Това звучи супер - пак си свързал фабричната камера, не допълнителна? Можеш ли да споделиш кой модел е китайчето? В крайна сметка намерих това, което специално пише, че става и за двете: https://www.aliexpress.com/item/4001160220117.html Готов съм да дам до 1000лв за качествено устройство, ако алтернатива е за 400-500 да е някакво пълно с компромиси (преправяне на букси, лош звук или друго). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #304 Отговорено 23 Октомври, 2020 Цената не е гаранция (виж моя линк по-горе) . При мен примерно няма проблем с нагряването, за разлика от по-евтините китайчета. Има си и DSP, тоест дигитален еквалайзер и прочее. По отношение на оригиналното стерео - дори на пипане ми се струва по-качествено като изработка, масивно и тежко. И звукът му беше по-балансиран, с по-малко кривене. Все пак това е малко субективно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #305 Отговорено 24 Октомври, 2020 Wholesale Product Snapshot Product name is EBILAEN Car Multimedia Stereo DVD Player For Honda CRV CR-V 2007-2011 2Din Android 8.1 Auto Radio GPS Navigation Tape Recorder https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?source=app&orderId=8015238617892890&_currency=BGN&_lang=en_BG&fromApp=true Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #306 Отговорено 24 Октомври, 2020 Преди 1 час, krasimir_01 написа: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?source=app&orderId=8015238617892890&_currency=BGN&_lang=en_BG&fromApp=true Линкът не бачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #307 Отговорено 25 Октомври, 2020 Не можах да си редактирам горния пост.https://www.aliexpress.com/item/4000103854544.html?srcSns=sns_Messenger&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&image=U1d1d75cddf524fc9b80dca9e797f084eS.jpg&fbclid=IwAR28doosIUS3MkJhtdF5TBjGqyuZ4h5JAat_uMS2gtfFxQaUgdmhaiji5mk&aff_platform=default&sk=_mtKLkHJ&description=BGN+319.84++29%OFF+|+EBILAEN+Car+Multimedia+Stereo+DVD+Player+For+Honda+CRV+CR-V++2007-2011+2Din+Android+8.1+Auto+Radio+GPS+Navigation+Tape+Recorder&aff_trace_key=cb2b7d75c4f44eeea0debdc5f481b7bc-1603603908575-05180-_mtKLkHJ&businessType=ProductDetail&title=BGN+319.84++29%OFF+|+EBILAEN+Car+Multimedia+Stereo+DVD+Player+For+Honda+CRV+CR-V++2007-2011+2Din+Android+8.1+Auto+Radio+GPS+Navigation+Tape+Recorder&platform=AE&terminal_id=aca254b149ba4998a61500b51b0619f4 това е линка, горния линк е през апа на алито .Аз се уговорих предварително с продаача да ми го пусне през Полша, и ми дойде за 1 седмица. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #308 Отговорено 26 Октомври, 2020 Благодаря, @krasimir_01! Писах им на тези - новият им модел с Android 10 го няма с 4GB памет като опция за избиране, но в описанието пише, че има версия с повече памет. Но все пак някой от вас може ли да потвърди, че фабричната камера може да се използва с китайска навигация? Много бих се радвал ако не трябва да се маха оригиналната камера и да се окабелява за нова. Би било супер ако остане опцията в бъдещ момент лесно да се върне фабричната навигация - най-вече ако китайската се повреди след време... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #309 Отговорено 27 Октомври, 2020 Аз не мога защото съм с това https://www.aliexpress.com/item/1005001350543494.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.7e422717P9cVvy&algo_pvid=8a959fcf-8fb3-452e-ae2a-dc29c88adb54&algo_expid=8a959fcf-8fb3-452e-ae2a-dc29c88adb54-14&btsid=0bb0623916037583609466023e2f4d&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ но ти винаги можеш да си оставиш кабела за оригиналната камера и самата камера ако случайно буксите не съвпаднат с китайските . При мен всичко си влезе като фабрично без преправяне, даже имам още букси и кабели за външен микрофон надявам се скоро да дойде, че вградения в навигацията изисква да се навеждам към него и за още една камера има вход и точно той си мисля че е за фабричната камера ноо не съм сигурен . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CR-V21 26 #310 Отговорено 30 Октомври, 2020 Здравейте колеги,изчетох цялата тема и търся човек за монтаж на тази мутимедия : https://www.erisin.com/products/erisin-es4299c-9-android-100-car-stereo-for-honda-cr-v-gps-wifi-4g-tpms-dvr-dab-dsp-carplay Проблемите които имам са сходни с на повчето колеги -управление от волана не работи -фабриен буфер не работи -задна камера не работи Предпочитам монтажа да е с преходни букси(ако е възможно) а не с рязане и запояване на кабели. Искам ако не остана доволен от китаеца да си върна оригиналната.От София съм . Колата е трета генерация с фабричната мултимедия. Оставям телефон за връзка за с мен защото не влизам често тук 0887617003(може да пишете и във вайбър) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaloian311 18 #311 Отговорено 21 Ноември, 2020 Здравейте колеги,вчера пристигна един китаец за, ЦРВ-то(4G/64G) и прочие.Днес падна едно ровене и прекарване на кабелите за камерата и до тук добре.Пускам го,всичко работи гладко и бързо но виждам че акт.субуфер не работи.Изрично му писах на г-н"Търговеца"че имам Суб. и той ме увери че няма проблем да ама....мамата.Гледам че в коментарите на търговеца има български отзиви та някой може ли да даде едно рамо как да си подкарам субуфера дори да е свързано с рязане на кабели. Благодаря предварително на отзовалите се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #312 Отговорено 22 Ноември, 2020 Това го може Sttekata Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #313 Отговорено 22 Ноември, 2020 Къде си го вързал, на subwoofer output или на rear audio output. Аз съм с акорд, но кабелите са почти същите, моя суб съм го вързал на rear audio output и работи, без да активирам нищо от мултимедията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #314 Отговорено 23 Ноември, 2020 На 21.11.2020 г. at 19:53, kaloian311 написа: Здравейте колеги,вчера пристигна един китаец за, ЦРВ-то(4G/64G) и прочие. Ако е като моята имаш меню за активиране на усилвателя на суба и какви стойности да използва на честотата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaloian311 18 #315 Отговорено 24 Ноември, 2020 Преди 13 часа, krasimir_01 написа: Ако е като моята имаш меню за активиране на усилвателя на суба и какви стойности да използва на честотата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #316 Отговорено 27 Ноември, 2020 Така изглежда менюто за звуковете на мойта мултимедия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #317 Отговорено 27 Ноември, 2020 Това ми прилича на стандартното меню, което имат всички модели с DSP - digital signal processing. Просто цифров еквалайзер, какъвто имаш на телефона например. Тоест, откъде точно се активира усилвателят на суба и проверено ли е, че работи? Имам предвид без да му се дава захранване? Те всички имат извод за суб, но той е само за звука. Ето какво е писал @sttekata : На 20.03.2018 г. at 8:22, sttekata написа: Това е за свързването на буфера ако още някой пита: Има една букса зелена (ако не бъркам е 8 пинова) с 3 кабела в нея- сив , розов и св.син - това е за RCA (звука) към буфера, взема се от RCA на мултимедиата - пише SUB BUF. Сивия е маса - екранираност, Розов + сигнал на звука и светло син - минуса на звука. После има и друга букса 20 пинова - "В" - за захранването. Червената (15 пин, но някъде може да се пада 16 пин) = към нея подаваш +12В захранване от мултимедията. Синьо/Бяло - подава се -12В. Моля някой да даде разяснения, ако има лесен начин - да си включа и аз тоя прословут бас! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VAB 0 #318 Отговорено 4 Февруари, 2021 On 2/11/2020 at 5:05 PM, sttekata said: Ако някой има нужда от монтаж може да ми пише здрасти, може ли мейл или телефон за връзка ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandaram 0 #319 Отговорено 8 Февруари, 2021 Здравейте, Аз също съм се спрял на една ултра бюджетна китайска мултимедия. Предстои избор на камерата за задна. Имам някакви оснони знания и ми става ясно, че се свързва със светлините за заден ход, за да се активира камерата и да се покаже на дисплея само когато съм на задна. Въпросът е как точно се свързва и по- скоро каква трябва да е камерата, за да ми показва линиите спрямо положението на гумите, за да работи като истински паркинг асистент? От това което гледам из тубата, евтините камери показват само статични линии, един вид габарита на колата, а не траекторията спрямо позицията на предните колела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #320 Отговорено 8 Февруари, 2021 (Редактирано) Траекторията е спрямо задните колела, те няма как да завият, затова линиите са статични. Досега не съм бил в ситуация да ми трябват динамични, в смисъл да се променят преди да съм завил. Друг е въпросът къде точно е поставена камерата - при мен е почти точно в центъра, на мястото на едната от светлините на номера, така че ми върши идеална работа. Редактирано 8 Февруари, 2021 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове