chavdarbs 127 #3481 Отговорено 23 Септември, 2018 (Редактирано) При плафона е, демонтира се целия извади го и го огледай, ако не успееш ще разглобя моя и ще го снимам. Редактирано 23 Септември, 2018 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #3482 Отговорено 23 Септември, 2018 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3483 Отговорено 23 Септември, 2018 Много благодаря и на двама ви @aleksandur @chavdarbs Не съм се сетил да погледна отзад, изобщо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3484 Отговорено 23 Септември, 2018 Сега светна, отново благодаря. Ето и снимки: 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #3485 Отговорено 23 Септември, 2018 При мен пък на отворени врати свети само десния поафон. При натискане свети и ляв и десен, не схващам какво го мъчи, че левия не свети като се отворят вратите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3486 Отговорено 23 Септември, 2018 преди 17 минути, h5rov написа: При мен пък на отворени врати свети само десния поафон. При натискане свети и ляв и десен, не схващам какво го мъчи, че левия не свети като се отворят вратите. Бутона на вратата, опитай да го разръчкаш с пръст. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #3487 Отговорено 23 Септември, 2018 2 hours ago, h5rov said: При мен пък на отворени врати свети само десния поафон. При натискане свети и ляв и десен, не схващам какво го мъчи, че левия не свети като се отворят вратите. А отчита ли ти отворената врата на таблото? 4 hours ago, crown_bg said: Сега светна, отново благодаря. С оригинална крушка ли ги сменя, или оправяш изгорелите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3488 Отговорено 23 Септември, 2018 @gmarinov С лед. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #3489 Отговорено 24 Септември, 2018 Отчита всички врати на таблото, но светва само десния поафон. Левия стои загасен. Като го щракам си работи. Гледах в него.. само една крушка е.. ?! Едва ли това е разлика от фейс и пре.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3490 Отговорено 24 Септември, 2018 И при мен е така. Предполагам нарочно светва само дясната. Тоест свети тя за предните и съответно задния плафон -за пасажерите отзад, а шофьорската се включва при необходимост от водача. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #3491 Отговорено 24 Септември, 2018 (Редактирано) Най-вероятно е това което съм писал в последния пост. При мен не светва нищо отред като се отварят вратите, като натисна свети. Свалете си плафона и пробвайте при разменени бутони от коя страна ще светне. Zlatozator също има тема как си е оправил проблема. Редактирано 24 Септември, 2018 от isullivan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #3492 Отговорено 24 Септември, 2018 (Редактирано) Преди 1 час, ceco_accord написа: И при мен е така. Предполагам нарочно светва само дясната. Тоест свети тя за предните и съответно задния плафон -за пасажерите отзад, а шофьорската се включва при необходимост от водача. Не е нарочно. При мен си светват и двата при отворена врата. Като купих колата, десния ту светваше ту не. Разглобих целия плафон, почистих всички контактори и ги наръсих с контактен спрей /тогава установих че има и лампичка на бутона на шибидаха/. От тогава всичко си свети. Търсете причината в някой от контакторите. Редактирано 24 Септември, 2018 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3493 Отговорено 24 Септември, 2018 И двата трябва да светят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3494 Отговорено 24 Септември, 2018 Извинявам се за подвеждащата информация от предния ми пост! Просто държа плафоните изключени и не светят при отворени врати (стар навик). Когато са включени си светват с приглушена светлина, а при натискане на всеки от тях си свети силно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #3495 Отговорено 24 Септември, 2018 Харесал съм тези джанти и тъся снимка на Accord VII седан или комби с тези джанти от Accord VIII. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3496 Отговорено 24 Септември, 2018 Ами Гооглето му е майката, но ще падне голямо гледане. Иначе съм виждал и стоят страхотно на 7-ма ген фейс. Ако са ти изпаднали на оферта -вземай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1234 #3497 Отговорено 24 Септември, 2018 Преди 4 часа, gmarinov написа: Харесал съм тези джанти и тъся снимка на Accord VII седан или комби с тези джанти от Accord VIII. Това са оригиналните на Хонда 17",слагат се на осмицата.Колеги трябва да кажат да ли стават и за седмицата.Трябва да ги има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #3498 Отговорено 24 Септември, 2018 Преди 17 часа, h5rov написа: Отчита всички врати на таблото, но светва само десния поафон. Левия стои загасен. Като го щракам си работи. Гледах в него.. само една крушка е.. ?! Едва ли това е разлика от фейс и пре.. Това е нормално за фейсовите модели, преди фейса светват и двата плафона при отварянето на шоф. врата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3499 Отговорено 25 Септември, 2018 Публикувано от "gmarinov". "Намерих, но доста вдигната изглежда, при мен със спортното окачване може да изглежда както трябва. " Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #3500 Отговорено 25 Септември, 2018 Преди 8 часа, Tokio написа: Това е нормално за фейсовите модели Няма да се разберем така. Искате да превърнете проблема с неработещите Ви плафони в проблем на нас, дето си ни светят. Айде много Ви моля да си оправите светлините в купето, а не да пускате мухата, че е нормално да не свети при отворена врата и да почне някой със светещ плафон да ровичка, да си троши щипките и да си окъсява инсталацията 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #3501 Отговорено 26 Септември, 2018 Джантите стават, колата изглежда висока понеже е със заводските гуми за 8ца 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3502 Отговорено 26 Септември, 2018 Сега последно не разбрах за преди фейса, трябва ли да светят предните плафони или само тоя в средата, при отваряне на шоф. врата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3503 Отговорено 26 Септември, 2018 (Редактирано) Преди фейса със сигурност светят и двата заедно. Само един може да свети, само ако се включи ръчно. От това, което разбрах от четене тук, след фейса е същото. Редактирано 26 Септември, 2018 от Pavel_Pavlov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3504 Отговорено 26 Септември, 2018 Т.е. имам проблем При мен само централния свети при отваряне на врата, двата предни светят само при натискане. Нямам шибидах, с комбе съм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #3505 Отговорено 26 Септември, 2018 Моята е префейс и свети само единият преден плафон (десния) при отваряне на вратата. Както ми светят и копчета на волана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3506 Отговорено 26 Септември, 2018 9 minutes ago, atoma said: Т.е. имам проблем При мен само централния свети при отваряне на врата, двата предни светят само при натискане. Нямам шибидах, с комбе съм Кой е централният? Аз имам ляв и десен. 2 minutes ago, jijane said: Моята е префейс и свети само единият преден плафон (десния) при отваряне на вратата. Както ми светят и копчета на волана. Копчетата на волана не светят ли само при фейса? Моите със сигурност няма как да светят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3507 Отговорено 26 Септември, 2018 Аз имам един централен плафон в средата на тавана, и 2 отпред над огледалото. Та, само тоя в средата свети при отваряне на врата. Предните са само на натискане. На средния е копчето за изкл, за вкл постоянно и за функция отваряне на врати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #3508 Отговорено 26 Септември, 2018 Плафоните трябва да светят и отпред и отзад при отваряне, на която и да е врата... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #3509 Отговорено 26 Септември, 2018 Светят отпред и отзад само, ако си с шибедах и задния е изнесен над задната седалка. Иначе другите си имат среден плафон (над подлакътника) и свети само той при отворена врата! И преди или след фейс, като си с шибедах отпред трябва да светят и ляво и дясно гнездо отпред при отворена врата. Всичко друго си е за оправяне. То, че не се развалвалят тези коли и само се лудим какво да лафим, ама какви въпроси дискутираме напоследък само... 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #3510 Отговорено 26 Септември, 2018 Аз съм фейс, комби, с шибедах и имам нещо бъгаво. Сега пак ръчках и всичко свети както трябва, но като почнах да ръчкам, светваше само десния от 2-та предни. После обаче почна и той да светва с другия. Сега всичко работи, но не знам кой от алгоритмите промени нещата. Първо реших че има значение дали е на стенд бай задния, но няма връзка. После пробвах да не би да трябва фаровете да са на ауто режим, но и това няма общо. Не можах да му схвана логиката, но е факт че преден ляв в началото на експериментите не светеше при отваряне на вратата, а сега грейва с другия. Сигурно имам лош контакт, понеже крушката леко примижава в началото. Туй да ми е проблема. И без това винаги ги държа на ОФФ. За развалянето не си прав. Трета година ми сълзи гарнитурката на Ви Тек клапана и уж не губи масло маторя, но явно е станала белята, понеже е разложила 1 гумено уплътнение за антифриза и като я карам над средни обороти, като спра и отдолу 2 минути капе сладникаватата субстанция. Гарнитурката на клапана смених (цедката си беше чиста), но вече втора седмица го чакам от Гърция въпросното маркуче и си я карам кротко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #3511 Отговорено 26 Септември, 2018 Преди 7 часа, atoma написа: Т.е. имам проблем При мен само централния свети при отваряне на врата, двата предни светят само при натискане. Нямам шибидах, с комбе съм Аз съм с комби фейс без люк, предните плафони светят само ръчно. На седан фейс с люк от вратата се управлява само десния, левия само ръчно. Това е нормалното състояние за фейсовите модели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #3512 Отговорено 26 Септември, 2018 преди 41 минути, Tokio написа: На седан фейс с люк от вратата се управлява само десния, левия само ръчно Аз съм с фейс седан с люк. Всичко си свети без значение коя врата се отваря. Ако го спра предния от копчето след това само ръчно мога да ги пусна посредством натискане (левия или десния). При комбито заради плафона в средата може и да е различно, но за седан трябва да светят и двата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #3513 Отговорено 26 Септември, 2018 Преди 1 час, e4omir написа: Аз съм с фейс седан с люк. Всичко си свети без значение коя врата се отваря. Ако го спра предния от копчето след това само ръчно мога да ги пусна посредством натискане (левия или десния). При комбито заради плафона в средата може и да е различно, но за седан трябва да светят и двата. Моята информация е за дизел, бензиновите може да са различни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #3514 Отговорено 26 Септември, 2018 Мисля, че от клипа се разбира достатъчно добре кое и как работи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #3515 Отговорено 26 Септември, 2018 Оправих всички несветещи крушки - на шибедаха, на едната степен на подгрева на седалката, и на бутона на авариините - в момента свети само подсветката му когато са пуснати фаровете, когато го натисна не премигва, а виждам, че има гнездо за втора крушка. Виждам по обявите, че нямат втора крушка?! Крушките ги ремонтирах, като взех няколко от магазина за електроматериали (по 38 стотинки) и ремонта е за 1 минута. Искам да направя втори ключ, и харесах един модел от aliexpress https://www.aliexpress.com/item/QCONTROL-Upgraded-Remote-Car-Key-for-Honda-for-Accord-Element-CR-V-Fit-City-Odyssey-Civic/32844833418.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.271.ec063c00YNcfv9 Според мен трябва да поръчам: 2. 433.9MHz is compatible for original part number G8D-382H-A. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #3516 Отговорено 26 Септември, 2018 Преди 4 часа, ogi28b написа: Мисля, че от клипа се разбира достатъчно добре кое и как работи. Разбира се за колегите с такъв плафон (явно само моделите със шибидах).При мен при отваряне на която и да е врата светва само средния плафон,разбира се ако съм го оставил на позиция да светва при отварянето.Предните два не светят при отваряне и мисля,че така трябва да е (различни са от тези на горното клипче). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dng 15 #3517 Отговорено 27 Септември, 2018 Преди 12 часа, gmarinov написа: Искам да направя втори ключ, и харесах един модел от aliexpress https://www.aliexpress.com/item/QCONTROL-Upgraded-Remote-Car-Key-for-Honda-for-Accord-Element-CR-V-Fit-City-Odyssey-Civic/32844833418.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.271.ec063c00YNcfv9 Според мен трябва да поръчам: 2. 433.9MHz is compatible for original part number G8D-382H-A. Този на линка ти е без чип, има само дистанционно. Иначе отговаря на честотата, ако на втората снимка е твоя ключ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #3518 Отговорено 27 Септември, 2018 Колеги, някъде имаше една таблица на интервалите за обслужване, но в търсачката ми излиза какво ли не, но не това което търся.. Става въпрoс на колко време и км. се сменят PSF, Brake Fluid, ATF/MTF, Coolant и тн.. Може ли някой, който я има да я сподели пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3519 Отговорено 27 Септември, 2018 По спомен: спирачната на 3 години, а антифриза на 5 или много километри. ATF – на 40к км, за PSF мисля, че нямаше интервал за смяна. Малко по-късно ще отворя книгата и ще ти цитирам точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #3520 Отговорено 27 Септември, 2018 (Редактирано) Преписвам от манюъла (мога и да снимам, но е на френски). Книгата е от Швейцария и вътре пише, че този график е само за Европа. Доста се различава от американския: 1. Смяна на масло на двигател: 10к (км) / 12 месеца при нормални условия; 5к / 6 мес при „тежки“ ("severe") условия 2. Маслен филтър: 20к/12мес при норм.; 10к/6мес при тежки 3. почистване на въздушен филтър: 10к 4. смяна въздушен филтър: 20к 5. реглаж на клапани: 40к 6. смяна горивен филтър: 80к 7. смяна на свещи: за 2.0л двг: 40к; за 2.4л двг: 100к 8. проверка на обслужващ ремък: 40к 9. inspect idle speed: 120k 10. смяна на антифриз: 100к/5 години 11. смана масло на скорости: 11.а. ръчни: 120к при нормални усл.; 60к при тежки 11.б. автомат: 80к при нормални; 40к при тежки 12. проверка на предни и задни спирачки: 10к/6месеца 13. смяна на спирачна течност: 3 години, без значение от пробега 14. проверка/настройка на ръчна спирачка: 40к 15. смяна на филтъра в купето: 30к / 1 година 16. проверка на годността (дата) на бутилката с пяна за ремонт на спукана гума (ако е налична): 20к 17. въртене на гуми предни със задни: 10к + визуална проверка всеки месец Визуални инспекции: 18. tie rod ends, steering gearbox, and boots, suspension components, driveshaft boots: 10k / 6 months 19. brake hoses and lines (including ABS), all fluid levels and condition of fluids, exhaust system, fuel lines and connections, lights and controls, vehicle underbody: 20k За тежки условия се счита сравнително чето (с други думи „не само понякога“): А. каране по-малко от 8км на курс през лятото или 16км през зимата Б. каране при температури над 35градуса В. градско каране (тръгвам/спирам) Г. теглене на ремарке / каране с допълнителен багажник на тавана / каране по стръмни планински склонове Д. каране в кални или прашни условия За маслото на двигателя се взимат предвид всички. За маслото на скоростите се взимат предвид Б и Г. За превода на някои от нещата не съм 10% сигурен за българския превод, затова ги преписах от американския манюъл на английски. Също така някои от компонентите имат различен интервал за първата инспекция/смяна. Него не съм го писал тук, тъй като е безмислено за нашите километри и години. Редактирано 27 Септември, 2018 от Pavel_Pavlov 1 4 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове