Jump to content

gmarinov

Фен
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

gmarinov last won the day on September 12 2018

gmarinov had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutral

About gmarinov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Accord K24A3 AT
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Бургас

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Има ли смисъл да връщам маслото, за да е по новата формула? Има ли съществена разлика във формулата?
 2. Един страничен въпрос, несвързан с темата: Купих масло от Бургас, сега забелязвам, че етикетите на маслата са различни - 4л не пише USVO, и датата на производство е преди година. Означава ли това, че е маслото е различно или е само в дизайна на етикета.
 3. На газ клапаните повече "затягат" и поради това се налага по-често регулиране и регулиране във високите граници на толерансите. При първия реглаж мотора прекалено много тракаше и след няколко хил.км. направих втори като толерансите бяха към средата. Друг е въпроса, че явно не съм намерил точния майстор.
 4. Когато направих реглаж на клапаните повечето бяха натегнати и мотора беше много тих. След реглажа мотора почна да се чува доста по-шумно, но при каране на газ е така. Пластмасите над педалите и жабката при повечето ги няма, мисля, че при дизел са заводски.
 5. gmarinov

  Грешното Масло?

  Колата я взех с Bardahl XTEC 5W40 и за 10к км изхарчи около литър и половина, В момента съм с Bardahl XTS 0W20 и за 5к км е изхарчила около литър. Забелязъл съм, че маслото не го харчи при нормално каране, но кара ли се до 7200 оборота го харчи. В Апостолов колите ги карат с Total 10w40 от нови и някой казват че са доволни и не им го харчи
 6. Мислех да пиша същото. Трябва КАТ или данъчните да си направят системи в които да се проверява автомобила каква категория е, а не всеки да вади безмислени удостоверения. При мен в Бургас има разлика от около 80 лева, които вече платих, и ми обещаха да ми "приспаднат" от данъка догодина, ако сменя талона. Представяте ли си, ако отидеш в магазин за авточасти, и те ти поискат удостоверение от производителя адресирано до тях, за да могат да ти намерят част.
 7. Някой може ли да качи снимка на удостоверението, което издават от Бултрако за евро категорията. В кат могат ли да преглеждат чуждия талон с който е регистриан автомобила?
 8. При моята когато купих колата го правеше същото - оказа се, че лайсната на покрива (рейла) е излязла и багажника я мачкаше. Ако не опира в нещо ще трябва HDS диагностика.
 9. Този разход е на нормално каране, като от време на време има продухване до 7000 оборота. Колко от вас са махали катализаторите на 2.4 и има ли промяна на звука (дразнещо дрънчене), миризма на бензин и промяна на вървежа?
 10. Под 20 хил км на година няма смисъл от дизел. Моята харчи газ - 13-15 градско, 10-11 извънградско, 11-13 магистрално (130-160). 2.4 автомат, не особено добро газово, масло Bardahl 0w20. Понякога разхода зависи и от газта която ти заредят и колко са те излъгали на колонката.
 11. Аз не мога да разбера на моето тропане свикнах ли или спря да се чува? Ще я гледам като се стопли. Имам един неравномрен ход на мотора на място, когато натоваря динамото с ного консуматори. От ролката ли е или динатомо сгъва?
 12. Отваряй и ремонтирай, свалянето е елементарно, ремонта също ако попаднеш на кадърен майстор
 13. И моята има тропане, на канал не можахме да видим луфтове от където може да идва. Най-силно е сутрин, на надлъжни фуги и неравоности, което ме насочва към амортисьор. Следя темата.
 14. Важи, но акумулатора се изхабява от пълненето му с киселина, само от седене 2 години може да му е заминал 1/3 от ресурса.
 15. И моята липсва, ако намериш, пиши. Мисля да разгледам и други модели, предполагам и от друга кола ще стават.
×