Legend91 209 #3001 Отговорено 16 Ноември, 2025 @kvd74 Прати снимките на общината и им кажи да сложат знак за ограничение до 10 км/ч. Както в Бангладеш... 😡 В т.н. "европейска столица" е същата кочина Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3002 Отговорено 24 Декември, 2025 (Редактирано) Щяло сняг да вАли. : При 2 "кофички" пред гаража, Легена си отспа в него към 2 месеца и е редно да го будя, и да му ползвам SH-AWD-то. Та днес го преобух, дозареждам батерията и ще се гази, или плава по празниците. Весели и на вас да са! Редактирано 24 Декември, 2025 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 209 #3003 Отговорено 4 Януари (Редактирано) Слънчеви панели пред прозорците? 😳 Редактирано 4 Януари от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3004 Отговорено 4 Януари Off Topic Отдавна живея на тая планета - виждал съм всякакви хора. Прай си ток, колко му е да е на лампи и денем. Проблемът са му гълъбите дето ги оакват, та ги мие сегиз / тогиз - от земята с 1 дълга четка и пръскачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 229 #3005 Отговорено 7 Януари Сложих фолио 3М PPF на фаровете - на "новия" Across Във фирма, която ми е близо до работата, преди 3г сложих на Цеервето и не са мръднали - сега превантивно. 135лв за двата фара с гаранция. Бих пуснал снимка, ама... то не личи 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3006 Отговорено 14 Февруари Понеже след седмица зимната евридейка заминава със студента, реших да "закърпя" положението на лятната. Бог даде топло време, взех някакъв флакон монтажна пяна, 3М платнено тиксо и макетен нож, та понапълних и олепих праговете. Те таквоз чудо не сте виждАле, ама вехта кола се прай с подръчни матриале. Да изкара до нАпролет, че проджектът е в сезонен застой, ама 1 кола се разсъхва ако не се движи. 3 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 208 #3007 Отговорено 14 Февруари Ха-ха. И аз днес стигнах до "закърпване" на положението От седмица, две, свири задна лява накладка и днес им дойде времето. Бях си взел накладките още през седмицата, ама гадно времето. Бъзиках моя човек, че ме дразни с тея червени накладки(TRW), аз си харесвам синия отбор(ATE), ама реших, че няма ги връщаме, все ще свършат работа, като за задни. Първо се оказа, че направляващите са за боклука вече. Трета година ги "кърпя", ама тоя път и маншончето на едната скъсано, другите се пораздули и те... Тъпото е, че нямаше налични, та пак закърпих нещата Още по - тъпо стана, кат отворих накладките: А на кутията си пише, че стават за Accord VII (CL, CN) Accord VII Tourer(CL, CN). За капак станА икиндия, та си останАх по цървули. Знаех си, че червеното не е мойто Весел празник на всички - който, каквото празнува и Наздраве! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3008 Отговорено 14 Февруари Видиш ли нейде че за Аккорд 7 дават еднакви задни накладки за седан и комби - бегай далеч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3358 #3009 Отговорено 14 Февруари Цецо! Що прайш глупости бре? Тук си требе железо, тенекия, заваряване, грунд и боя. До напролет щеше да изкара. А сега ще те псуват тенекеджийте... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3010 Отговорено 14 Февруари Споко бре - винаги имам план Б (В на латиница). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3011 Отговорено 14 Февруари (Редактирано) Споко бре - винаги имам план Б (В на латиница). ЪЪ - дабъл поста е щот форума "не знае на чии орае". :( Сори, ама няма как да го махна. Редактирано 15 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 100 #3012 Отговорено 15 Февруари Преди 20 часа, dandilov написа: Тук си требе железо, тенекия, заваряване, грунд и боя. ...... Преди години от друг "японски" форум много се забавлявах в една тема със снимка на порядъчно оръфан от ръждата калник и въпроса на постналия снимката "- Това с какво мога да го третирам? " ииии най-точния отговор беше " - Това трябва да го третираш с ламарина " 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Х.Гълъбов 101 #3013 Отговорено 18 Февруари Днес премахнахме допълнително слагания имобилайзер. Сутринта колата (R20A2) си запали нормално без никакъв проблем ,оставих я да работи докато да изчистя снега от нея,и след минутка колата изгасна от самосебе си.След повторен опит да я запаля неможеше,таблото не светваше грам,стартера въртеше но нищо.Неможеше да се свърже и с диагностиката.Та човека от сервиза ме попита имали поставян допълнителен имобилайзер и ако има със сигрнос проблема идва от него.Открхме къде е слагат(до патрона за запалването) изкорми го и колата си запали от раз.Та проблема беше от тая джаджа уж допълнителна сигулнос предложена ми от автокаското с което сключвам. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3014 Отговорено 18 Февруари И на белия ми Сивик я откачих. Той отдавна няма каско, а от тая джаджа брах ядове понякога, таа ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 139 #3015 Отговорено 22 Февруари Като няма сняг - лъскаме 20260222_132011.heic 20260222_143815.heic 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 208 #3016 Отговорено 22 Февруари Да не кажете, че само закърпвам 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 100 #3017 Отговорено 1 Март В Петък получена доствака от amayama и нетърпелив смених нещата в Събота ! След смяната на водната помпа, ролката и маслото (DHG 5w30), че старото си направи 8000км с предимно градско каране, кефа от безшумния двигател е несравним. Днес навъртях едни бързи 150км с усмивка ! Писха в темата за amayama, но и тук да споделя, че нещата излязоха 201,87€ всичко с ДДС, мито и такси. Поръчах само 5 шайби за да не прескоча 150€, но след корекцията на доставката от DHL, си я прескочих и недогледах нещата. Иначе нямаше да платя мито. Разликата в "гумата" на стара/нова шайба капак клапани: От свалените 5 броя избрах тази с "повече гума" и я сложих на мястото на най-високата на капака, но така или иначе от нея не бях забелязал да има следи от омазняване. Миналото лято си подмених и гарнитурата на капака и сега не трябва да има следа от масло никъде ! Колеги, въпреки, че имам всички пластмаси под двигателя, след каране в тези дъждове имам доста пръски чак по изолацията на предния капак и двигателния отсек се цапа, и при вас ли е така? Засичал съм опция метални предпазители под двигателя, но предимно за "джиповете" на Хонда, засичали ли сте да има такива и за Акорд? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stoychev2002 39 #3018 Отговорено 8 Март Смених хидравличната(спирачна) течност на съединителя. Това в бутилката изтече от системата. Като цяло е трябвало доста по-рано да я направя тази процедура. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stoychev2002 39 #3019 Отговорено 16 Март Дойде време за обслужване. Смяна масло и всички филтри, пистов ремък, обтяжна и паразитна ролка + един бърз реглаж на клапаните. Понеже започна да се загрява времето реших да я преобуя с летните Жанти. Маслото и филтрите ги сменям на 8хил км, Ремъка и ролките са на ~60хил, а клапаните ги проверявам през 20хил. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 997 #3020 Отговорено 17 Март Летните джапанки са на колата! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 104 #3021 Отговорено 28 Март Смених маслото и филтрите. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1040 #3022 Отговорено 28 Март На 17.03.2026 г. at 13:46, darius написа: Летните джапанки са на колата! Вчера след Вакарел към Пловдив по Тракия валеше сняг, имаше към 9 катастрофи през няколко стотин метра(джапанките не са захапали), беше някакво невъобразимо меле. И да не съм оффтопик, най-накрая си оправих заводския дефект от шум при движение идващ от областта на страничното огледало при Сивик 8. Сваля се огледалото(успях без да свалям кората) и се уплътнява със силикон(или някакъв уплътнител) по цялата дължина между металната планка, за която се захваща огледалото и малката колонка, по-която се движи стъклото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 104 #3023 Отговорено 30 Март Ми май това ще.правя... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1300 #3024 Отговорено 4 Април Климатик за Сивичето съм подготвил 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3025 Отговорено 10 Април (Редактирано) Ей тъй, предпразнично изпадна добра оферта за гуми, та преобух "телевизорчето", щот още "хваща ефир". Кат за секънд хенд - 100 евра с монтаж и баланс ми се сториха добра оферта, а и за модела видях доста добри отзиви. Грабна ме и че са "дизайнерски", щот познавам тоз велик човечец, който беше патрон на випуска ми в университета - един вид субективизъм. Като се реновира тенекето цялостно, ще го върна на стоковите 13-ки и там ще метна бранд ню гуменки. За сега ще е с тея, че вехтите наследи от Сивика на синковеца, а те бяха почти негодни, а и по-големи, та му тежаха, но пък бе по-забавен за каране, щот ги "пилеше" до 3-та на сух асфалт. Смъкнах по 2 кила на подресьорна маса, а и "новите" са с всички стокови параметри, та върнах "фабричните настройки" на окачването. Весели Ви празници и безметежни пътувания с кеф! Редактирано 10 Април от ceco_accord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3026 Отговорено 20 Април (Редактирано) Прибра се синковеца, та му смених "централното кръгче", че старото е на много км, а другото явно не е въртяно много. За неговото имам "някой творчески планове" за персонализиране + тапициране. Той па си смени другите 4 кръгчета под мой обезопасяващ надзор. Докато някой копат, той върти гайки. А относно гайките, скоро не се бях радвал на 16 шурупа. Канехме се в петък да свършим работата, извлякохме гуми / крикове и ахаа да почнем, оказа се че не намирам гайките, щот със стоковите не става, заради ролинг капачките на летните жанти. Той след 5 мин загуби интерес (кат типичен джен-Зи), а аз прерових почти целият "имот" и 3-те Хонди, но накрая ги намерих при чарколяците от 4-тата, дето е в мазето по кашони. Що съм ги ръгнал там - НИНАМ. Ма всичко е добре, щом свършва добре. Редактирано 20 Април от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1300 #3027 Отговорено 9 Май Проекта продължава 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 205 #3028 Отговорено 1 Юни Здравейте, Тази седмица си сложих оригиналният рейлинг на тавана на Црвето (4). Намерих си използван в добро състояние. Процедурата по монтажа, не е много приятна, но за 1ч се слага. Сега колата ми изглежда една идея по-завършена и готова за греди и куфар 😊 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 690 #3029 Отговорено 2 Юни Смених акумулатор на 10г. 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1300 #3030 Отговорено 3 Юни Лъскач е вече 12 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3031 Отговорено 3 Юни (Редактирано) Честита отколешна и олдскулна радост! Само дребен нюанс: Бих продължил страничните черни лайсни и по броните - с черно фолио. Ако искаш - ела ми на гости с нея. Ако не щеш - ако щеш. Лесно се маха, ако размислиш. По-трудно ще е да направиш и страничните в същото червено, особено ако не ти е останала боица. Редактирано 3 Юни от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1300 #3032 Отговорено 4 Юни Обмислям варианти ВТ-то е с червена ивица в страничните лайсни и изглежда добре 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3033 Отговорено 4 Юни (Редактирано) Оо, да - требе да се обмисли, преди да се стори, не че е непоправимо. Ето ти малко "помощно нагледен матрял". До тук - добре, но стои недовършено. Фолио по изпъкналите ръбове ... ... или черна горна част на броните с черен мат боя, коетое по-добре логически, гледайки топологията на страничните лайсни. Червените линии стоят по-добре на варианта с "дебелите лайсни". На този вариант черното на лайсните по броните някак тънее. Така - с черна горна част на броните ми стои по-логично и готино и са съразмерни. Ноо - ти си преценяш, решаваш и внимаваш, щот мога всеки да забъркам в естетическа битка за съвършенството. Най-големият враг на хубавото е по-хубавото, казваше 1 мъдрец, когото познавах. Редактирано 5 Юни от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 209 #3034 Отговорено 10 Юни (Редактирано) Отново се занимавам с дистрибутора 😮💨 Увих маркуча под него с алуминиево фолио, да го предпазва от маслото Редактирано 10 Юни от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1300 #3035 Отговорено 10 Юли Добавих липсващи в американките кори в коша 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3036 Отговорено 10 Юли Определено така е по-прегледно и цивилизовано. Без тях мяза на евтин Сивик. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3037 Отговорено 12 Юли (Редактирано) Нова приумица, че с годините взеха да ме дразнят многото хром по грила и големите фарове. Редактирано 12 Юли от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 2006 #3038 Отговорено 15 Юли Откакто затвориха темите "Всичко за ....еди коя си ..." е тегаво,(не може човек да се похвали с някакъв ремонт) ,но донякъде е и правилно де. Та да се похваля: днес ми остана време и свалих хидравличната помпа на двойката, че започна да омаслява. Разглобих я, смених всичките 13 неща с оригинални (лагер, семеринг, О пръстени и т.н.) качих я и те тека... Доволен съм от ремонта. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7594 #3039 Отговорено 16 Юли Off Topic Надявам се да е "те така" (според общият смисъл на поста), щото "те тека" си е несполучливост на ремонта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 2006 #3040 Отговорено 16 Юли Off Topic Па.. Нали съм написал, че съм доволен от ремонта😊, значи е успешен. Сухо е та сухо вече. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове