Jump to content
rEsPeCtiVe

Какво направи днес по колата си?

Recommended Posts

Здравейте,понеже имам повечко свободно време напоследък и все си намирам какво да правя по колата,било то за щяло и нещяло! Идеята ми е всеки да сподели какво е правил по автомобила си днес! Подобрения,смяни,проби и каквото се сетите вие... :D

• Upvote 1

Днес си сложих акумулатор ,направих малко настройки на буста и толкова :D

• Like 1
  • Upvote 1

Мислено и сложих турбо докато си я гледах на снимка.Друго не мога щото е на 2500км.Тъпа работа яд ме е, че не я взех с мен.(всеки ден щях да си я бърникам(развалям) и после да пиша в темата ти) ;)

Хубава работа си свършил :hondarulez::) Пробваи утре чрез телепатия става ли тва с турбото,пък знае ли се :blink: Може да се турбинира от себе си,понапъни се виж и ако има резултат пиши в ТЕМАТА МИ ;)

Аз пък пробвах да си развия клеясалото винтче на "отварачката" на вратата,за да си видя централното че нещо ме нервира, обаче от зор му заоблих главата на винта и после разпробивах и отиде и пластмасата около него и след много "майни" утре ще го мъча пак ;).

Тия дни рязах дървени кръгове по диаметъра на предните колони, след което разпробих и монтирах със силикон и самонарезни рапиди. Не, че се занимавам с глупости ама предня собственик ги беше сложил все едно не му трябват :hondarulez: Мразя мърлащината a и си мисля, че когато връзката между вратата и колоната става посредством дървен матерял акустиката ще се подобри. Тия дни обмислям сожна и тежка процедура с прахусмукачката, но не съм сигурен дали ще се справя ;)

Какво направи днес по колата си? от А до Я :>Добър въпрос, днес специално и теглих бая майни :hondarulez: иначе нищо не съм и правил, малко и набивах прекъсвачи, че оборотите ми играят и скърца като държавна жигула. ;) и те така, утре ако даде време ще зема да и видя дросела на кво даредже е.

Аз пък днеска ръчках и смазвах антената,казаха ми да я разглобя и да я почистя,ама не ми казаха как ;) та развих гаиката дет е отдолу и мазах с течна смазка ,ама маи маи нищо не стана та като ми кажат как се разглобява ще я разглобя и по4истя ,че скърца и трака и ме побърква като се искарва и прибира.

А аз сипах Еко 95 за 40 лв.

Моята изяде и тя много псувни :hondarulez: щях да ходя на работа със нея ама тя взе че незапали :) падна ми акумулатора точно от едно въртете ;):blink: и точно когато реших че съм прецакан отвсякаде ми се обадиха че ще почивам днес :) някои може ли да даде акъл какво да го правя този акумулатор защото маи е от тези които не се доливат ;)

Аз пък си смених цялото окачване днес, сложих спортно и до преди малко имаше тест драйв :rolleyes:

Аз пък си купих от колегата obqa СDто което продава и си го монтирах :rolleyes: Утре съм решил да сваля задната кора и да направя една хубава изолация :rolleyes:

Спасих я от среща с тенекеджия, след като една жигулка връхлетя в кръгово, без никакво намерение да спира. За награда избърсах праха от таблото. :rolleyes:

Свалих и втека и го почистих и пак го монтирах :rolleyes: :rolleyes:

Вчера смяна на масло,днес разходка и пълнене на резервоара до горе :rolleyes:

днес я дигнах на крик ,утре може да развия гайките а вдругиден ако има време ше сваля гумата за гумаджия :rolleyes: с тва темпо до месц моо и да я изкарам за кръгче

Вчера - сменени чистачки - 3бр.- Презапоена платка на четеца на имобилайзера след поредното отказване да запали - за сега работи :rolleyes:

Маистора каза ,че ми трябва нова денферна ролка ремъци и гарнитура на картер.Кат намери частите ще се обади,че тая ролка нещо я няма. !!!

Снежният танк 1-ва част !!!

Маистора каза ,че ми трябва нова денферна ролка ремъци и гарнитура на картер.Кат намери частите ще се обади,че тая ролка нещо я няма. :D

Въпроса е какво направи сам,с маистор всеки може! !!! Edited by rEsPeCtiVe

Днес разтоварих багажника от излишни железа, тампони, всмукатели..... скорости !!! :D :D

Е аз му я закарах. !!!

Днес разбрах че имам проблем с едната чистачка.Утре ще я изкъртя тая далавера, развила се е гайката и чистачката тръгва със закъснение, ще я пребия.

Аз пък я разходих до Penny Market... Така де, да види малко свят. :bow: За награда и купих 5л. винце, че може да се е задръстила нещо... :wacko:

Сменям си целия интериор от сив към черен днес го почнах незнам кога ще го завърша :)

• Upvote 1

Днес блъсках с юмрук по таблото:) - нещо вибрира вътре, 100 пъти го отварях това смотано табло и не мога да разбера от какво е ( идва някъде над джабката ).Така съм я стегнал колата, никъде нищо не скръцва или тропва, няма дупки няма мупки......... и това слабо, едва доловимо потракване се чува и направо ми къса нервичките.

Edited by Red
  • Upvote 1

Опитах да донаглася музиката, ама нещо пак ударих на камък.

изпразних багажника до ламарина ,също изчезна и задната седалка - е сега всички ще кажете ,олекотяваш я ,ще правиш бегачка ,поне един кон отгоре :D ,да ама не ,пълни се с вода ,в багажника го намерих ,влиза от уплатненията на външните стопове ,но от къде подяволите идва на задната седалка отдясно?????

аз я замих,и вътре пуснах прахосмуКучката,забърсах,загладих,а бе сериозна чистка :D

Днес блъсках с юмрук по таблото:D - нещо вибрира вътре, 100 пъти го отварях това смотано табло и не мога да разбера от какво е ( идва някъде над джабката ).Така съм я стегнал колата, никъде нищо не скръцва или тропва, няма дупки няма мупки......... и това слабо, едва доловимо потракване се чува и направо ми къса нервичките.

Трябва да е от жабката и при мен на скоро се появи, отвратително е. Бутни я навътре и дръж така, ако звука изчезне това е проблема. Стегни винтчетата на ключалката й, това до някъде оправя нещата. Май гумените крачета на жабката се износват и от там се получава.И за да не съм офтопик: Днес изчистих фаровете със спирт, защото започват да стават едни гадни петна. Спирта за сега ги оправя. Edited by EmZvr

Махнах шишето с минералната вода от задната кора.Голямо блъскане се блъскаше горкото :D

• Upvote 1

Аз смених днес големите тапони отзад :D Не аз ми майсторите де :D ,че старите за нищо не ставаха

Тръгнах да си правя дросела на 60мм и в голям филм се вкарах

Днес блъсках с юмрук по таблото:) - нещо вибрира вътре, 100 пъти го отварях това смотано табло и не мога да разбера от какво е ( идва някъде над джабката ).Така съм я стегнал колата, никъде нищо не скръцва или тропва, няма дупки няма мупки......... и това слабо, едва доловимо потракване се чува и направо ми къса нервичките.

Трябва да е от жабката и при мен на скоро се появи, отвратително е. Бутни я навътре и дръж така, ако звука изчезне това е проблема. Стегни винтчетата на ключалката й, това до някъде оправя нещата. Май гумените крачета на жабката се износват и от там се получава.И за да не съм офтопик: Днес изчистих фаровете със спирт, защото започват да стават едни гадни петна. Спирта за сега ги оправя.
Пробвах, даже я разглобих и хвърлих на задната седалка да видя дали не е от нея.... ми пак дрънка гадният му полтъргайст.Фаровете не става ли да се полират, на мен такива петна по пластмасата избиват след автомивка и на слънце фаровете са ужасни. Търкам ги здраво с микрофибърна кърпа и лъсват ама до следващото миене. Интересното е, че след дъжд не стават петна а само след мивка ( може да е от препаратите ), Edited by Red

Интересно странна тема :) От обяд като съм почнал, та до сега се занимавах със Сивикчето :D Първо ходи на автомивка, че беше станала сива на цвят, после си я чистих сам от вътре, претърках и двигателния отсег и капака отвътре да светнат!След това свалих спортния филтър и интейка да ги попочистя, и така и така ги бях свалил, зех та почистих доколкото можах дросела от смрадта дет беше вътре! :) После си сложих предните гуми отзад, щото се бяха изяли отвътре преди реглажа, и сложих нови отпред!Проверих всички течности на кво дередже са + ходовата част!Накрая си настроих малко музиката, че ми беше много баса и остана само да ида да си напомпя гумите! :P

днес получих новия фар и декоративна лайсна за броня и ги занесох на майстора :) :)

ИЗпрах и въздушния филтър... сега го суша :).