Bai Andro 41 #41 Отговорено 15 Декември, 2016 Кауфландската "Sherion" и зимна и лятна. Последните 2-3 години само с нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kickata 24 #42 Отговорено 17 Декември, 2016 Ползвам Лидълската от 2 литра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #43 Отговорено 8 Януари, 2017 Аз използвам течност за чистачки на "MOTOX" и съм много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
asdasdsadas 37 #44 Отговорено 8 Януари, 2017 Кауфландската "Sherion" и зимна и лятна. Последните 2-3 години само с нея. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikky 38 #45 Отговорено 9 Януари, 2017 Аз също си взех от тях някаква, която беше на промоция. За сега добре, надявам се да не бера ядове в тези студове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #46 Отговорено 9 Януари, 2017 (Редактирано) Като казвате добре, пробвахте ли да пръснете сега на -12?И аз съм с такава само, че лидълска и съм се зарекъл повече такива боклуци да не купувам. Беше ми сравнително чисто стъклото и пръснах да я пробвам и цялото побеля -ужас нищо не се вижда. Ами ако карах със 100км/ч какво правим...?Няма ли контрол или някакъв стандарт на тези продукти. Не може да се лъжат хората толкова долно! Редактирано 9 Януари, 2017 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #47 Отговорено 9 Януари, 2017 Аз съм с течност на Лукойл -30 градуса. При минус 16 не беше замръзнала, но мирише на метанол. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AtsokOld 18 #48 Отговорено 9 Януари, 2017 Как мирише метанолът? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #49 Отговорено 9 Януари, 2017 (Редактирано) Ами мирише на спирт, но една по-особена, тежка миризма. Все едно смес от аромати на спирт, дървесина и малко гума. Поне аз така го оприличавам. Редактирано 9 Януари, 2017 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #50 Отговорено 9 Януари, 2017 Аз преди 2 седмици налях една -30 от Петрол на АМ Тракия, точно преди София... Ето това е резултата: https://goo.gl/photos/wLN2ZPSDXfFxhoJ19 https://goo.gl/photos/yyFVnWVv4EGubNWH9 Днес с гореща вода размразих и изпръсках всичко. Налях 2л чист спирт, за да съм сигурен, че няма да замръзне отново. Явно спуканото е някъде в горната част. Така ще карам зимата. Като се стопли ще се разглобява, за да се видят щетите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #51 Отговорено 10 Януари, 2017 (Редактирано) Внимавайте с тези "евтините" течности, защото някои могат буквално да ви свалят лака от предния капак и тавана при редовната им употреба. Двама приятели имам дето вече се опариха от такива "евтинджоси". Лака им е паднал точно по очертанията/следите на струята, по предния капак от пръскалките до стъклото и по тавана, където е пръскало. Аз лично, до преди една година купувах само от ЕКО. От миналата година почнах да взимам SONAX (и зимна и лятна). Зимна обикновено взимам концентрат, до -60-70 гр. от най-голямата разфасовка, която има и си я разреждам, като си подготвям по две "дози" една до към -20 и една за -30 (за по-студените дни). Доволен съм и от двете течности, досега не са ми замръзвали. SONAX-а, като че ли чисти малко по-добре, по-лесно премахва "по-засъхналата" мръсотия и мушици. Редактирано 10 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #52 Отговорено 10 Януари, 2017 Аз ще си доливам спирт от аптеката, че сега като пръсна върху стъклото и става майко мила положението, замръзва почти веднага . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #53 Отговорено 10 Януари, 2017 Спирта от аптеката е перфектен, но цената не е рентабилна. 2л за 7лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #54 Отговорено 10 Януари, 2017 Внимавайте с тези "евтините" течности, защото някои могат буквално да ви свалят лака от предния капак и тавана при редовната им употреба. Двама приятели имам дето вече се опариха от такива "евтинджоси". Лака им е паднал точно по очертанията/следите на струята, по предния капак от пръскалките до стъклото и по тавана където е пръскало. Аз лично, до преди една година купувах само от ЕКО. От миналата година почнах да взимам SONAX (и зимна и лятна). Зимна обикновено взимам концентрат, до -60-70 гр. от най-голямата разфасовка, която има и си я разреждам, като си подготвям по две "дози" една до към -20 и една за -30 (за по-студените дни). Доволен съм и от двете течности, досега не са ми замръзвали. SONAX-а, като че ли чисти малко по-добре, по-лесно премахва "по-засъхналата" мръсотия и мушици. От Сонакс съм доволен до момента. Откакто имам колата само тях ползвам, чистят много добре и не мирише на алкохол. Внимавайте с тези, които силно миришат на алкохол, защото при всяко вдишване тая отрова вреди на организма. Всеки да си мисли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai Andro 41 #55 Отговорено 10 Януари, 2017 Направих грешка с лидълската 5л. Е, нЕма таква смрад... По гадно миришИ от плодова недопечена рИкия. Ся пръскам като луд, за да изтече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #56 Отговорено 11 Януари, 2017 А спирта не вреди ли на гумените уплътнения и боята? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #57 Отговорено 11 Януари, 2017 Направих грешка с лидълската 5л. Е, нЕма таква смрад... По гадно миришИ от плодова недопечена рИкия. Ся пръскам като луд, за да изтече. А аз така, една направо я подарих на колега и го предупредих , че много замазва и пречи нощно време на карането. След известно време пак стана въпрос за течност и той ми се оплаква, че от известно време нищо не вижда вечер, като си пръсне от течността, явно забравил, че аз му я дадох с предупреждение. Викам- знам, нали аз ти я дадох!Иначе и аз ползвам на Шерон от Кауфа- 2 лт./6-7лв.беше, до -30. Етиловия спирт е около 7,70 лв., но за 1 л, не 2, както писахте по- горе, ако има 2 л за 7 лв. ще е супер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #58 Отговорено 12 Януари, 2017 Имайте предвид, че когато навън е -15 (или ако щете температурата на течността е -15), то в момента, в който я пръснете на стъклото, температурата рязко се понижава от въздушната струя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
waterwet 8 #59 Отговорено 18 Януари, 2017 (Редактирано) Ако течността за чистачки замазва (дава т. нар. рефракция), означава, че в течността за чистачки е вложен гликол (етилен-, пропилен-). Ако замине лака на капака или по покрива на колата, означава, че има разтворител (бензен, толуен, стирен и др.), най-често някой кетон, с който денатурират метанолови продукти, за да смърдят и да не посегне някой да ги пие. Етанол се купува индустриален, който задължитело се влага в някакъв процент в търговските бензини, иначе е скъп. Колкото до метанола - може да се използва само в специални продукти, като такива за размръзяване на стъкла, ключалки и др., но не и в количества над 3% в течност за чистачки и/или с етанол, като етанола трябва да е поне 2 пъти повече, за да възпрепятства постъпването на метанолови пари в рецепторите.. Редактирано 18 Януари, 2017 от vesivanova 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesss 12 #60 Отговорено 23 Януари, 2017 Sonax концентрат, най-доволен съм от нея за момента. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #61 Отговорено 24 Януари, 2017 Малее, те от това ли са точките пред пръскалките? Изяли са ми лака , мислех че са петна и търках с паста като луд, ама нямат махане. Аз иначе само Motox слагам , но 2-3 пъти съм слагал евтини. При инцидентно и неочаквано свършване на течноста ,която ползвам много на често, за да ми е чист джама . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #62 Отговорено 25 Януари, 2017 (Редактирано) Точно Мотокса не е от най-безвредните . Освен ако не са му сменили формулата... Редактирано 25 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bai Andro 41 #63 Отговорено 25 Януари, 2017 (Редактирано) Не са, метил (метанол) е. Редактирано 25 Януари, 2017 от Bai H*i Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #64 Отговорено 25 Януари, 2017 Баш с такова го помня . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kickata 24 #65 Отговорено 26 Януари, 2017 Имайте предвид, че когато навън е -15 (или ако щете температурата на течността е -15), то в момента, в който я пръснете на стъклото, температурата рязко се понижава от въздушната струя. Абсолютно. Просто не трябва да се пръска веднага на студено стъкло. Малко да загрее парното и вече не замазва.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 921 #66 Отговорено 31 Януари, 2017 Всички коментари за метаноловите течности са относно технически проблеми, боя, чистачки, мазане и т.н.! Ей, хора помислете първо за здравето си, метанола е силно отровен, както и антифриза! Дори вдишване на пари може да ви убие, поражения има и при допир с кожата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #67 Отговорено 31 Януари, 2017 Днес гледах клип в тубата ,където намазаха от вътрешната страна джамовете на колата с пяна за бръснене от флакон,изтриха ги с кърпа и после не се замъгляваха от пара.утре ще намажа единия за проба ,тези дни е по-топло но ще чакам да се застуди и ще пиша за резултата .Опа идва 22 часа ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
i_deck 6 #68 Отговорено 5 Февруари, 2017 Тази ми се струва добра. Има я и в БГ тук и е по-евтина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #69 Отговорено 26 Февруари, 2017 То има ли спирт,който не био?Вярно моя е от сливи поради липса на лимони,но като зная къде е сливата 100% е Еко. Не се хващайте на тия трикове 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
varkolaka 8 #70 Отговорено 17 Март, 2017 привет! аз съм най-доволен от течност за чистачки "Wurth".Скъпичка е (1л конц. -5,60 лв)но не замазва и не замръзва.Тествал съм я на 1:1 във фризера за 5 дни,и няма непоносима миризма.Това с миризмата го споменавам,защото един приятел беше взел няква за 3 лв-5л конц. и колата му се размириса на мърша(буквално) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #71 Отговорено 19 Март, 2017 Течността която се споменава по-горе е Sheron, за парите си става, иначе Sonax е уж най-добрата, но е прекалено скъпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vasko56 4 #72 Отговорено 9 Май, 2017 За втори път си взимам течност за чистачки на Bardahl https://maxcar.bg/dobavki/technost-za-chistachki/bardahl-windshield-washer-fluid-60c-1l . Много харесвам като цяло марката и досега винаги съм бил доволен от продуктите им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashokolev 14 #73 Отговорено 24 Май, 2017 И аз съм на тях от доста време и нямам забележки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Inkar 0 #74 Отговорено 2 Юни, 2017 На Bardahl всички продукти са много качествени, аз на тях добавките ползвам. За течност за чистачки в момента съм със една, която се казва "Starline WOMAN", има много приятен аромат, които се усеща в купето https://mototechnica.bg/technost-za-chistachki-starline-22c-woman-1l.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове