Jump to content

AtsokOld

Фен
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-18 Poor

About AtsokOld

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  D14Z6 90HP, Lexus GS300 225 HP, Mitsubishi Colt 95Hp
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  там някъде
 • Интереси
  всякакви

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

2983 profile views
 1. Ами добре! - "хаха, кръчмарски сметки" Аз книги не съм чел, ама хич! Но пък тези които са чели "1-2 книги по темата" имат пари нали? Пак ще цитирам цецо - "да помни колко ползи и радости му е донесъл." и "Да, мога да си позволя "големия шлеп", защото данъкът му е лев на ден," За една от колите ми данъкът е същият - лев на ден! В този форум много отдавна прочетох лафа: - да слезеш от колата усмихнат!!! Е, ... така слизам от една от колите ми в подписа. п.п. Не си правя сметката и затова може би нямам милиони... : )
 2. Много точно - "колко ползи и радости му е донесъл." Другото е ... кръчмарски сметки от немотия.
 3. Няма проблем. Мнението ми е, че до голяма степен живота на акумулатора зависи от колата. Не знам, сигурно съм случил на сивик, ама нямам проблеми до сега. Последните години го карам на 2х4 километра всеки ден градско и не съм имал проблеми. При това без да дозареждам батерията. п.п. В по старите постове много съм "плюл" сивика 7 генерация. В по-новите съм бил удовлетворен (защото може би съм свикнал), но мога да кажа, че до сега съм сменил само предни амортисьори за 80 000 км. Малко се разтропа рейката и може би биалетки и там каквото има, но пък е перфектната градска кола (дори и за дълъг път става). това за четящите мераклии за сивик !
 4. ОК Просто исках с нагледен пример да покажа, че по-големият акумулатор не натоварва алтернатора. Мое мнение е, че е по-добре да си купиш най-големия акумулатор, който физически може да се побере на отреденото му място. Едва ли ще е с повече от 20-30 лв. за една и съща марка, но ще ти осигури в екстремни моменти 2-3-4 завъртания в повече при палене. Но пък в нашите хонди едва ли можеш да сложиш физически по голям акумулатор. Нещата са изчислени! п.п. Бях безкрайно против разните му там БОШ S3, S4. Защото на едни други ми коли изкарваха точно гаранцията - 3 години (и след два месеца тотална щета). НИКОГА ВЕЧЕ БОШ (се зарекох) ! Преди 8 години в Гърция (на почивка) може би оригиналния акумулатора на сивика (7 годишен Tudor) "сдаде" багажа!. Тикане и запали. Газ до България без да гася (в лидъл Кърджали спряхме за студено безалкохолно, пак без да гася). Като пристигнахме направо в магазина за акумулатори (пак без да гася, парен каша духа). Е … японския стандарт само бош 45 Аh и никакви други! (с полу откъснат етикет там където е дата на производство). Ами зор! Взех го. Ахааа … какво се оказа? Смених го преди 6 месеца с дюрасел. Та … 7 години и половина с БОШ S4 без да съм дозареждал НИТО един път Ахм … това хич да не се приема за реклама на бош, напротив! Причини: (пак спорад мен, без да налагам мнение) 1. За състоянието на акумулатора е "виновна" май най-вече зареждащата система, т.е. алтернатор, реле регулатори и т.н. Алтернатора на сивика е митсубиши, ако сте се загледали. 2. Имал съм късмет да попадна на "читава" серия на акумулатори на бошшшшш ...
 5. И що така с рогата напред? Нищо не ти цитирам, ама трябва четене с разбиране! Май не разбра, че искам да кажа … "но на практика алтернатора ще издържи без проблем..." (твой цитат) ! : )
 6. Кой е по-големият консуматор? При проектирането на една такава система винаги се започва от баланса на енергията. Обяснявам простичко: Нека енергията е водата в една кофа. При въртене на стартер до запалване се ползва 1 литър. (примерно) Имаме кофа от 10 литра. Остават 9 литра. Имаме кофа от 6 литра. Остават 5 литра. Колко литра ще трябва да налеем за да допълним кофите? Не е ли 1 литър и за двете кофи? С какво ще се натовари алтернатора при "наливането" на този 1 литър? Обаче, при големият акумулатор ще ти останат едни 9 литра, които примерно ще ти са достатъчни за още 9 паления, а при малкия 5 паления. Всичко това е за онагледяване на примера. п.п. "По-голям товар = на по-малко R." Къде го видя по-големия товар? Това как го сметна?
 7. Ахм! И как се усеща алтернатора, че има по-голям акумулатор и трябва да подаде по-голям заряден ток?
 8. Съжалявам, но японците не правят само Хонда!
 9. "Гледам ,че се луташ във форума... Не е ли твоето място? Отговаряш в темите със сарказъм,пишеш глупости,повечето ти постове са несъстоятелни.Получаваш лош рейтинг и от там ,когато наистина ти трябва отговор..не го получаваш ,защото така си си постлал.... Форума е за взаимопомощ не за бъзик... Та предлагам следната ситуация....След като ти изтече наказанието,ще ти нулирам рейтинга и броя на постовете и започваш отначало.Така имаш шанс да комуникираш с хората нормално... Устройва ли те? А,да не забравя ..наказанието ти е за злоупотреба с рейтинг.1 седмица. АМИ ... явно пиша глупости, щом някой го казва! Същото се отнася и за несъсътоятелните ми постове! Не съм искал отговор, така че не ми пука кой ще ми отговори на не поискан съвет! Бъзик е според ТЕБ! (какво е бъзик?) п.п. Много благодаря, че ще ми нулираш рейтинга и броя на постовете! Мислиш ли, че смисълът на живота ми е рейтинга и броя на постовете? Да започна отначало? п.п.п. ТА ... какво би трябвало да означава "наказанието ти е за злоупотреба с рейтинг.1 седмица." ? Не ми отговаряй, няма смисъл! То и така ФОРУМЪТ отива на умиране след великото ви модераторстване! п.п.п.п. Интересно ще просъществува ли този пост?
×
×
 • Create New...