Drone 790 #1 Публикувано 17 Юни, 2021 Здравейте, в търсене съм на следващият си автомобил. Гледам какво ли не, но още не съм се спря на нищо на 100% Искам да е SUV, свикнал съм от харвито да съм на по-високо и като карам на баща ми ц класата се чувствам все едно съм на земята. Ходя на Ски, та 4х4 е задължително, че покрай Пампорово примерно чистят с техника на 30 години. Като цяло искам да е нещо по-премиум. HR-Vто е хубава кола, но за дълго не става, също гори масло, а и вече е на 22 години... Бюджета ми е относително плаващ 20000лв или ако реша да се набърбокам с един потребителски може да е 30-35к CR-V няма да е, изглежда ми малко по-пенсионерска(някой да не взема да се обиди), а и вътре си е доста дървенка по-старите модели. Загледах се по BMW x5 3.0d 2008-2010 година, но ме притеснява че с тия нови еко норми мога да изям дървото следващите години. Да знам, че не е здрава колкото японска кола, но отвътре и отвън няма общо с японските автомобили. Друг Вариант при който ще се наложи кредит малък е Toyota Highlander или Acura MDX 2014-2015 година. Имам познати в Канада, които се занимават с Внос на автомобили. 3ти вариант е Acura RDX 2014-5, но багажника ми се вижда малък. Колата ще се кара следващите 6-7 години и в бъдеще, ако имам дете искам да има място за багаж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #2 Отговорено 17 Юни, 2021 Кат шъй гарга - да е А в cura! Желателно МъДъХъ. Другото е недостойно. 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #3 Отговорено 17 Юни, 2021 С известен кредит - Lexus RX. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 204 #4 Отговорено 17 Юни, 2021 Ако не познавах Софийските Субару-майстори, бих ти предложил Forester 2.0d 2015 🙈😉....! ЖилязнЪ кулъ! 🤟✌️🙏❣️ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ageorev1 23 #5 Отговорено 17 Юни, 2021 И аз съм, за Лексусът! Gesendet von meinem VTR-L09 mit Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #6 Отговорено 17 Юни, 2021 Те и CR-V са железни, но щом се търси комбинация SUV+лукс, опциите намаляват драстично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #7 Отговорено 17 Юни, 2021 Drone, дръж се за SH-AWD-то! Не му дреме каква кола носи и изкарва от завоя. Помага и на влизане в него, но гравитацията никой не я е отменял - това само редуцира ефекта и. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #8 Отговорено 17 Юни, 2021 Абе да бе ама първо, че Акури по търговете няма много, второ трябва от kijiji и пак нещо не съм 100% сигурен, че това е моята кола. Накрая винаги ще съм прецакан Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 17 Юни, 2021 Разходи се до Дупница има едно RDXче тук за продажба. Хич да не го вземеш поне ще го разгледаш . К23Т 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #10 Отговорено 17 Юни, 2021 (Редактирано) Преди 2 часа, mitaka0007 написа: Ако не познавах Софийските Субару-майстори, бих ти предложил Forester 2.0d 2015 🙈😉....! ЖилязнЪ кулъ! 🤟✌️🙏❣️ Аз също бих заложил на Субару, само че бензин. А и разхода му на гориво е много добър: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11614701858227852&slink=kgywq0 Редактирано 17 Юни, 2021 от 5 GTT 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #11 Отговорено 17 Юни, 2021 Преди 3 часа, note написа: С известен кредит - Lexus RX. Да бе ама RX350, той излиза същите пари като акурата А Акурата поне знаеш, че има AWD. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #12 Отговорено 17 Юни, 2021 Мен мнОу ма кефи и ZDX - абсолютно "подкосяваща" на вид, а като техника си е Акура suv а,ла купе, ама тая е за несемейни смелчаци. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #13 Отговорено 17 Юни, 2021 Преди 2 часа, Drone написа: Накрая винаги ще съм прецакан Off Topic Няма, освен ако не си като повечето нашенци, дет са гоуеми юнаци и само 2 неща ги плашат - да не настинат и да не се минат. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #14 Отговорено 17 Юни, 2021 Щом търсиш премиум и лукс няма как да подминеш Мерцедес. 12-15-годишен МL би трябвало да се впише в бюджета, пък за последващи разходи може и да трябва кредит :). Бензиновите носят на газ, драми с автоматиците почти няма, а с правилно обслужване и 4х4-то не прави проблеми. Ако държиш на японка вариант ти е Лексуса или пък Хонда Пилот, но и двете няма да излизат много по-евтини за притежание от меркела. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #15 Отговорено 17 Юни, 2021 Колегата е дал добра идея за МЛ-а, ще се впишеш в бюджета, но ще е точно 12-15-годишен. Задължително бензин 500, 350 по-скоро не. Но ако все пак разглеждаш и различни варианти от т.нар "премиум", моето предложение е Renault Kadjar. Вместо потребителски кредит, можеш да си го вземеш направо от рено (изпадат често коли на по 30-40к км и още в гаранция), с една първоначална 14-15к и останалото както си прецениш, ще караш почти нова кола, която има доволно количество екстри. Пример: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21623843502462403&slink=kh1kg9 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel 132 #16 Отговорено 17 Юни, 2021 Lexus' ест..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2805 #17 Отговорено 17 Юни, 2021 (Редактирано) Off Topic Ново Renault Kadjar?! Е то още по-евтино е да си го вземеш като Dacia Duster! Караш 5 години и хвърляш... И едното и другото. Търси едно запазено на ламарини , ходова част и богато на интериор, CR-V III. Тегли му един ремонт на двигателя, че вътре всичко е на "гняс", от смяната на масло на 20 000км. Поддържай го сносно и ще му се радваш още 300 хил. км. Аз така бих подходил. Редактирано 17 Юни, 2021 от dandilov 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #18 Отговорено 17 Юни, 2021 Добре де, как от Акура паднахме на Мерцедес, а накрая ударихме дъното с Рено? Че то така, по-добре нов Дъстър ! 2 3 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #19 Отговорено 17 Юни, 2021 Интересното е че във всяко предложение има определен резон, но не е достатъчно. Замисли се за следните постулати: 1. Колкото по-луксозен е "джипа", толкова по-нисога не го ползваш офроуд! 2. Колкото по-добър офроудър е, толкова по-кофти е за шосе! 3. Симбиоз между крайности винаги е компромис в 2-те посоки. R/MDX не е лош вариант за 2 в 1, но прецени %-ите от двете крайности - там е "заровено кучето". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #20 Отговорено 17 Юни, 2021 преди 9 минути, ceco_accord написа: Добре де, как от Акура паднахме на Мерцедес, а накрая ударихме дъното с Рено? Че то така, по-добре нов Дъстър ! Не виждам как мерцедес може да е падение, нито пък как сме ударили дъното с Рено. Повярвай ми карам си хондата от 6 години и много добре знам плюсовете на Хонда, но не си затварям очите и за минусите. А и колегата, за да не пита за конкретни модели за Хонда, явно и той е наясно с тези неща. Да, следващата ми кола сигурно пак ще е японска, но не можем да умаловажаваме постигнатото през годините и от други марки. Не всеки е толкова заслепен фен, че да даде 20.000лв за кола, която след няколко години ще е пълнолетна дори и с САЩ, а колегата пише че иска да я кара горе-долу толкова (визирам ЦРВ 3). Също не знам защо всеки смята, че няма да се дават пари ако се купи Хонда, като и те си имат болежките, а с годините още повече. Няма безпроблемна кола... Да не говорим, че въпросното ЦРВ е по зле шумоизолирано от Акорд 6 До колегата по-горе със заучените фрази "караш 5 години и хвърляш", който също така говори за основни ремонти на хондата... Няма да е много приятно да си купиш "нов" автомобил с идеята да влиза за основен ремонт, нали ? В Акура нито съм се качвал, нито съм се возил. Който го е правил, нека да дава мнения, но да не са само от клипчета в тубата, предполага се че и автора може да ги изгледа, щом има интернет 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2805 #21 Отговорено 17 Юни, 2021 (Редактирано) @PetioHonda Off Topic Колега, днес каквото и да си купиш, "втора ръка", си е за ремонт на двигател. Дал съм и довод по-горе. Далеч съм от мисълта, че като гори 1л. масло на 8-10хил.км. е нормално!!! А не е никаква "драма" да направиш ремонт на двигател за 2000лв., при положение, че си дал 15-16 хил. за запазен (на железа) автомобил с всички екстри. После да си го караш колкото искаш. Говоря за Honda. И "фразите", които цитираш не са заучени! Видял съм ги тия рендаци отблизо... Нищо лично! Редактирано 17 Юни, 2021 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #22 Отговорено 17 Юни, 2021 Амии гледал съм и црв 3, и Мерцедес, МЛ не ми допадат и двете. Май клоня повече към нещо по-ново, но пък това води до повече проблеми заради направията на тези модели. Перфектна кола няма, наясно съм с това. Като цяло си мислех за Х5цата, но човек който кара х5 М50д от 2014 ме отказа. Прави основен ремонт на двигателя(гръмна едното турбо и събра още 1 и всичката карантия отиде в двигателя) Ще видя като дойде края на лятото, ще тегля чоп и така 😁 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
NikiG 160 #23 Отговорено 18 Юни, 2021 Може да погледнете Mazda CX-5. Модерна визия, доста екстри, надеждна, здрава и естествено - японка. Влиза в бюджета, сравнително евтина поддръжка. Намират се запазени коли, има и бая внос отвъд голямата вода. Успех в търсенето. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #24 Отговорено 18 Юни, 2021 Преди 8 часа, Drone написа: Ще видя като дойде края на лятото, ще тегля чоп и така 😁 Препрочитай пост 19 и си мили, дали да не ремонтнеш доказаното Харви, па да ти служи за ски и градско, а на дълъг път да се къпеш в охолството на 1 Леген! Относно "по нов и премиум", от всички последващи разходи, най скъп е "данък обществено мнение" - плаща ли ти се? Иначе уважавам желанието на всеки да кара каквото си иска, стига да е осъзнато. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #25 Отговорено 18 Юни, 2021 Харвито е на 22 години. Ако ще и да е желязно, пак не е безопасно като кола от 2014 година... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #26 Отговорено 18 Юни, 2021 Ако си навит на Q5 и ти е ок като размери и интериор. 3.0 бензин, канадец с 8НР кутия, ще намериш за бюджета. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
isullivan 166 #27 Отговорено 18 Юни, 2021 Хиксовете са добре за служебен автомобил (ако не е твоя фирмата) всяко влизане в сервиза ти е стартово 500лв, иначе не коментирам вървеж и возия на G05 30d и F15 40d. За лична кола бягам на далече. Щом не искаш Хонда, Тойота/Лексус е твоят СУВ. За тези пари имаш избор от Land Cruiser 100/120/150 и LХ и GX на същата основа. Toyota 4runner/FJ Cruiser (ако ти допада визията) също е добър избор. Тези всичките са сериозни машини на шаси с цял заден мост, стават на газ и нямат нищо общо с х5. Може да погледнеш и Volvo XC - там нямам наблюдения. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #28 Отговорено 18 Юни, 2021 Ей ти ги 4-те генерации. Първата е вече вехта, втората приемлива, за третата ще ти требе "финансова инжекция", а за четвъртата и търпение - още не е на пазара. https://autoreview.ru/news/krossover-acura-mdx-novogo-pokoleniya-seriynaya-versiya Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #29 Отговорено 18 Юни, 2021 Преди 18 часа, Drone написа: Амии гледал съм и црв 3, и Мерцедес, МЛ не ми допадат и двете. Май клоня повече към нещо по-ново, но пък това води до повече проблеми заради направията на тези модели. Перфектна кола няма, наясно съм с това. ........ Ще видя като дойде края на лятото, ще тегля чоп и така 😁 Вече три пъти съм го играл тоя филм. Решавам, че ще купувам кола, след това си набелязвам каква да е и отивам на запад от Будапеща. Накрая взимам нещо, което не съм планирал да взема, но е в много добро състояние, за прилични пари и си има нещата, които има и първоначалната цел. Първия път е малко страшничко, но ползвах жокер "обади се на приятел". После започнах да съчетавам пътуването с гостуване на приятели. Да, самото пътуване оскъпява операцията, но взимаш кола, която не е карана по български пътища с българско гориво, не е минала през джамбазки ръце и съответно не е влизала в български сервиз. Но наистина изчакай края на лятото. Хич не е оферта да пътуваш с гатербайтерите. П.П. Щом търсиш проходимост, не подминавай Субару. Новите може и да не са баш "премиум", но са далеч от спартански. Ленд Круизер също е логичен и не лош избор, но с този бюджет ще е доста преди 2014г. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #30 Отговорено 18 Юни, 2021 Според мен бензинов Lexus RX е единствената опция, защото: 1. Атмосферен бенизн - по-дълъг живот, а и дизела 100% ще го таргетират по някакъв начин заради еко нормите, аз лично не бих купил дизел вече, дори и да ми харесва много като концепция. 2. Лексуса е истински премиум и е надежден 3. RX го има за европейския пазар, частите една идея по-лесно ще се намират 4. AWD системата на чистия бензин е прилична, за разлика от хибридните (от по-новите генерации) 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 121 #31 Отговорено 20 Юни, 2021 Привет колега @Drone ! Пожелавам ти успех с намирането на подходящия автомобил и ако може да използвам темата ти ,за да споделя и моите перипетии и развръзката . . От известно време се ровя по обяви ,като критериите ми за търсене - основно бензин, клирънс, 4*4 , да е с по ниски обслужващи и за части разходи и ако може от икономичните в класа си. (Пенсионерска работа) Бюджет до към 15000 . Основно се оглеждах за СРВ 2 - тройката по не ми харесва ,но и за бюджета трябваше да взема кола до 2008 г. . Големия проблем се оказа тук,че не можем да стигнем до единно решение с жена ми за възрастта на колата. . В крайна сметка решението на семейния съвет е че трябва да е над 2011 г. поне С този бюджет Хонда СУВ отпадна окончателно и преминах на план Б- да дебна нещо да изпадне " от небето" . По принцип компанията ни продава след четири годишна експлоатация автомобилите(основно шкода) но те не влизат в изискванията ми , тъй като често си правим излети сред природата и ни е нужна по проходима кола. . Изискването за 4*4 също бях склонен да отменя -вече имам достатъчно стаж зад волана и мисля че с един добър просвет, хубави гуми и задкормилно устройство- може да се постигне целта. . И като си почна по едни огледи,взе да ми омръзва вече и в Бургас излиза един ASX 2012 1.6 бензин на 89 К. Обаждам му се и леко с пренебрежение ( поредния които ще ми показва сервизните книжки от вноса с еднаквото мастило и печати) и излиза ,че те са сия купили от магазина в Бургас и са единствените собственици. . Ходих на оглед,качихме я в сервиз, диагностика (всичко беше ок.) и я взехме. . Към момента съм много доволен,не е толкова спъната вози страхотно- не е имала газ -едно от основните ми изисквания. . Та вече мога да си отдъхна. То май няма и какво да правя по нея. С верига е , масла и филтри са сменени преди 1500 км. Та ще мисля само за екстри. . Успех в търсенето! 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2805 #32 Отговорено 20 Юни, 2021 Наистина интересно предложение! Off Topic Гледам и разходът на гориво, по каталожни данни, е много нисък. Така ли е в действителност? Също се интересувам и от стойността на данъка и гражданската. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 121 #33 Отговорено 20 Юни, 2021 В копието ,което са ми дали виждам данък 63.84 лв. Не видях за какъв период,но предполагам до Юни. За Евро 5 .?. Гражданската мисля към 195 лв беше Разхода като го засека ще пиша,че още я разучавам и ми дава само скала за временния разход. Това което ме очарова приятно е возията спрямо Харви- огромна разлика. Но е само с предно. Трябва да сравня с ЦРВ 3 но не 4*4 може би. Четох,че при повечето модели при СУВ купе комфорта в возията е в полза на предаване на едната ос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #34 Отговорено 22 Юни, 2021 ASX, Audi Q5 и RDX са от един калибър. По-малки са от CR-V и MDX. До септември месец ще го реша какво ще е. Hyundai Santa-fe също е вариант, но пак трябва да е от канада, че дизела нещо ме притеснява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #35 Отговорено 22 Юни, 2021 А Гранд Чероки WK2? Никой не го спомена като вариант. Особено след 2014 са с 8 степенен автомат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #36 Отговорено 22 Юни, 2021 На мен ми допада. Викаш, като ще е джип, що да не е JEEP? Такива у Америчку - дал Бог! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #37 Отговорено 22 Юни, 2021 На 18.06.2021 г. at 9:20, jijane написа: Ако си навит на Q5 и ти е ок като размери и интериор. 3.0 бензин, канадец с 8НР кутия, ще намериш за бюджета. Сега се зачетох, тоя двигател с тая кутия на ZF е железен. Supercharged. Но в мобилето има точно 3 такива коли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #38 Отговорено 22 Юни, 2021 Нали имаш познати отвъд голямата локва, да почват да търсят.😁 ЦРВ-то няма място при MDX-a, а се позиционира при Q-то и RDX-a. Говорим за години 2013-2015. RDX-а от трите е с най-голям багажник от трите(максимално е около 2000 литра, минимално 700). Просвета на RDX-a и Q-то е еднакъв, на CRV-то е по-малък. За задвижващите агрегати няма какво да се говори, CRV-то въобще няма място до другите две. В сравнение с тях е като спряло, то по принцип си е спряло и се чудя от Хонда как може да сложат такова умрело моторче на тая кола, но за сметка на това има най-ниски експлоатационни разходи. Q-то има 20 сантиметра по-голямо междуосие в сравнение с другите две. MDX-а не го броя, защото е в друг клас. За Санта Фе трябва да внимаваш и за бензиновите мотори,не само за дизеловите, че и там има не малко драми. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #39 Отговорено 22 Юни, 2021 Колега Drone, от теб не го очаквах /в кръга на шегата разбира се 😃/. Останал съм с впечатлението, че имаме г/д еднакъв вкус за автомобили и места за каране на ски и за това бих ти препоръчал да обърнеш внимание на следните автомобили: - MDX /2007-2013г./ все още се намират много читави и на малко км както в Канада, така и в САЩ. Намериш ли запазен /а ти каза, че има кой да търси/ ще забравиш старата година и с кеф ще си в Доломитите още този сезон - RX 350- за мен по-добър вариант като обезшумяване, но с по-малък багажник от MDX и много по-слабо 4х4, но както някой вече е написал, колкото по-хубава е колата, толкова по-малко ще я ползваш за оф-роуд. - Volvo xc 90 /може би даже бих го поставил на 2ро място/, но пак го бих търсил зад океана и задължително бензин. - Jeep grand cherokee- не съм карал, но много ми харесва и определено би ми бил в списъка ако сега търсех. - Honda Pilot не е лош вариант, но е компромис в сравнение с MDX. Американците много уважават и -Honda Passport. Никога не съм виждал такава на живо, но освен "Недай си Боже" от към ламарини, за друго не би трябвало да имаш проблем с поддръжката. - Subary Outback- също един не лош вариант, но е комби. За БМВ Х5 не те съветвам. Не познавам някой с такава кола, който да не се е обелил от ремонти. Ако реша да влизам в такива филми бих избрал Q7 или Porsche Cayenne 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #40 Отговорено 24 Юни, 2021 Малко късно се включвам в темата, но може би не е късно и аз да дам една перспектива. Според мен потребителски кредит за автомобил е абсурдно неоправдано - особено предвид, че автомобилите над 20 000лв се обезценяват значително по-бързо. А няма да си купиш много повече автомобил за 30-40, спрямо такъв за 15-20. Не бих купил американски модел автомобил, какъвто еквивалентен няма в европа (MDX, Pilot и тн) - по-трудно се препродават, по-трудно ще взимаш части, особено ако стане някоя беля и трябва да купуваш броня/врата и подобни едри части. Така и аз бих те насочил към CR-V 3 или Lexus RX 2006-2011. Лексусът включително в хибриден вариант. Вече има сервизи за батерии, заменят отделни клетки евтино и надеждно, а клетките не са много. Лексусът е по-луксозен, по-голям. Докато CR-V-то е изключително практично. Ако караш по-малко градско и държиш повече на комфорт - Лексусът. Иначе CR-V-то. Off Topic Октомври 2020 замених Accord 8ма с CR-V 3 Executive 2.0 автоматик 2010 (фейслифт), на цена от 20 000лв тогава, но май не се е променило много ценообразуването. Колата е прекрасна - комфортна, включително на дълъг път, а 4х4 системата е също впечатляващо добра, издрапва през места, на които други AWD коли не успяват. Липсваше ми малко повече мощност (спрямо Accord-а), но не бих казал, че е бавна. Тя е по-лека от Accord-а и това се усеща. Недостатък спрямо Accord и е липсата на памет на седалките във високото оборудване (нещо, което е важно само ако сте двама шофьори с доста различен ръст, както сме с жена ми). Първоначално баща ми взе Акорда, но постоянно искаше да кара CR-V-то, за да си ходи до вилата и явно му харесваше много повече. Така реших да продам Акорда и или да му дам CR-V-то ми и да си купя SUV с памет на седалките или да му намеря подобно CR-V. В крайна сметка след много търсене, в началото на март си купих Lexus NX 2016 2.0t. Това ми е първата не-Хонда, но като качество на изпълнение и надеждност за сега с нищо не отстъпва, напротив. От нещата, които наблюдавам в скъпите немски коли, вероятно с RX ще ти е по-лесен живота от колкото с X5, особено пък X5 с мощен дизел. 1 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове