nknikson 0 #81 Отговорено 18 Април, 2018 преди 44 минути, KrIv написа: Шуми,защото е разтегната и обтегача не може да компенсира разтягането. Ако не се смени следва късане,защото зъбите на колелата започват да блъскат по ролките на веригата. Съгласен съм, ама може ли да сменяме вериги на по-малък интервал от ангренажните ремъци? Време е хонда да си признаят провала! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #82 Отговорено 20 Април, 2018 При мен звука е същият. Не мисля че това виене е от разтегната верига, нали е точно след смяната. Съответно е опъната като струна. След 5000 ще сменям масла и филтри и мисля да смъкна картера да проверя дали няма стружки като резултат от това виене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzinkata81@abv.bg 0 #83 Отговорено 8 Май, 2018 Здравейте колеги. И при мен след смяна на вериги и обтегачи сега се чува същото виене.Много е дразнещо и незнам какво да я правя.Ако някои по някакъв начи е разбрал какъв е проблема моля да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #84 Отговорено 8 Май, 2018 Кажи къде я смени да знаем къде да не ходим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #85 Отговорено 8 Май, 2018 Преди 2 часа, dzinkata81@abv.bg написа: Здравейте колеги. И при мен след смяна на вериги и обтегачи сега се чува същото виене.Много е дразнещо и незнам какво да я правя.Ако някои по някакъв начи е разбрал какъв е проблема моля да пише. Карай си. Виенето е от новите части и е доста вероятно да не изчезне. От стотиците мнения в този и английският форум, които съм прочел, решение не се е намерило. Но пък и не се е задълбочил проблема. Един въпрос: Каква марка са частите, които сложи? И съответно, целият комплект ли смени (включително, верига на маслена помпа, водачи, колела на разпределителен вал, малкото колело/паразитно/ над обтегача)? Сега разглеждам снимки на комплекта който аз сложих (Ашика) и забелязвам, че има само 1 колело на разпределителен вал + голямото колело на което ляга веригата. Липсва редуциращо колело между двете вериги, както и колелото на самата маслена помпа. Не знам дали тези части се сменят, но логически погледнато ако има някакво равномерно износване в целият комплект и разпускане на веригата, при смяна на част от елементите с нови, то напрежението върху елементите от старият комплект се увеличава. Увеличава се и ъгъла на атака на двете зъбчатки липсващи в комплекта заради новите обтегачи. Възможно е това да е причината за виенето. Още повече, че част от потребителите тук споделиха, че звука е по-скоро от веригата на маслената помпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #86 Отговорено 12 Юли, 2018 #Update: 10 000km по-късно и смяна на масло и филтри - Звукът остава. Според майсторите е от новото колело на разпределителният вал. С времето щяло да се напасне по веригата. Забележка: Карам с масло Motul 5-30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #87 Отговорено 13 Юли, 2018 80 000 км. и звукът си го има непроменен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Zhorieff 4 #88 Отговорено 14 Юли, 2018 Потвърждавам,че след смяна на целия комплект. Извършен ифеално,от човек,който го прави повече от веднъж, имам едно виене,като описаните от колегата. Не е силно,но ясно се чува. Нещо,като все едно електрически автомобил. Повтарям,че е сменено абсолютно всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #89 Отговорено 16 Юли, 2018 Аз пък,си сложих верига на феби и вече 20 000 нямам виене.Изпратено от моят SM-G390F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CivFan 3 #90 Отговорено 17 Юли, 2018 Добре си направил. А какво масло използваш? Интересно дали някой е успял да потвърди от къде точно идва този звук (колело на разпределителния вал/ маслена помпа/ обтегач), така че да се провери дали само със смяната на този елемент нещата ще поутихнат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #91 Отговорено 17 Юли, 2018 Както съм писал по-горе, аз смених само веригите с оригинални и шума се появи след това. Вече започвам са си мисля дали не е от оригиналните вериги. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #92 Отговорено 17 Юли, 2018 Добре си направил. А какво масло използваш? Интересно дали някой е успял да потвърди от къде точно идва този звук (колело на разпределителния вал/ маслена помпа/ обтегач), така че да се провери дали само със смяната на този елемент нещата ще поутихнат.5/30 Castrol edgeИзпратено от моят SM-G390F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #93 Отговорено 17 Юли, 2018 Както съм писал по-горе, аз смених само веригите с оригинални и шума се появи след това. Вече започвам са си мисля дали не е от оригиналните вериги.Много е възможно,голямата ми е на феби 80лв а малката ми е оригинална 120лв.Изпратено от моят SM-G390F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #94 Отговорено 18 Декември, 2019 Някакво ново инфо по темата, или всички си караме с шумящи дизели след смяна на вериги? При мен на 195K км. сменени всички неща с оригинални и вече около 20К км си вие. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #95 Отговорено 18 Декември, 2019 Когато веригите ви правят така тогава вземайте мерки и не се занимавайте с глупости 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #96 Отговорено 19 Декември, 2019 Това не е ли прекалено късно? Виждал съм 10 см. дупка на блока на такъв двигател! Всичко беше "мазало"! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #97 Отговорено 19 Декември, 2019 Зависи нали знаеш че и маслото трябва да е хубаво,моя префейс си кара яката ама и неговото време ще дойде то е ясно няма вечни неща мога да кажа че този двигател е много здрав само човек трябва да знае как да му угажда и всичко ще е ок 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5960 #98 Отговорено 19 Декември, 2019 Този звук (от клипа) е ужасен. Човек дори и миксера си да чуе така да звучи, веднага би го занесъл за ремонт, пък камоли да бави двигател с такива "предродилни стенания". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 472 #99 Отговорено 29 Декември, 2019 (Редактирано) На 18.12.2019 г. at 23:25, benjamin4o написа: Когато веригите ви правят така тогава вземайте мерки и не се занимавайте с глупости Това е доста зле. Ако не се лъжа с теб бяхме обсъждали в друга тема ситуацията. Тогава имаше съмнения, в последствие ли се влоши така? Смени ли веригите, цял комплект? Сега как е? На 18.12.2019 г. at 13:48, manch написа: Някакво ново инфо по темата, или всички си караме с шумящи дизели след смяна на вериги? При мен на 195K км. сменени всички неща с оригинални и вече около 20К км си вие. Поздрави Така ще си вие. Няма да се оправи. Редактирано 29 Декември, 2019 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #100 Отговорено 30 Декември, 2019 Преди 5 часа, Bizzito написа: Taка ще си вие. Няма да се оправи. Колата е на 320000 вериги не съм сменял карам я вече близо 160000 и нямам оплаквания предния път бях попитал незнам дали си струва,но ОЕМ веригите са си цифра,затова карай докато няма такива шумове като от клипа може и никога да не се обади ако и слагаш хубаво масло на 10000,а в случая при мене 3смени годишно 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #101 Отговорено 30 Декември, 2019 Още някоя друга годинка и тия коли ще изчезнат,въпроса е друг какъв ще е заместителя на тази уникална кола,гледал съм какви ли не коли еми няма това е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #102 Отговорено 30 Декември, 2019 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 472 #103 Отговорено 30 Декември, 2019 Преди 8 часа, benjamin4o написа: Колата е на 320000 вериги не съм сменял карам я вече близо 160000 и нямам оплаквания предния път бях попитал незнам дали си струва,но ОЕМ веригите са си цифра,затова карай докато няма такива шумове като от клипа може и никога да не се обади ако и слагаш хубаво масло на 10000,а в случая при мене 3смени годишно Моята си я смених. Не съм я чакал, чак до такива звуци. Ромолеше и двигателя беше шумен. Не можах да я изтърпя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #104 Отговорено 30 Декември, 2019 Преди 1 час, Bizzito написа: Моята си я смених. Не съм я чакал, чак до такива звуци. Ромолеше и двигателя беше шумен. Не можах да я изтърпя. попринцип лошо няма все пак е джипка харесваш си я ами моята 15 години гони та за кога Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
plamenht 3 #105 Отговорено 12 Януари, 2020 Здравейте и от мен колеги.Изчетох всички коментари и чисто информативно никой не пита всички които им вие след смяна на верига сменихте ли я преди да почне да трака по пробег или всеки от вас е изчакал да се разлопа и тогава.Питам понеже ми изглежда логично ако всеки от нас закъснее и кара с лопаща и износена верига после при смяна нещата да не са вече окей. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #106 Отговорено 16 Януари, 2020 Следя темата с интерес, понеже имам CR-V със същия мотор и скоро ще ми се наложи да сменям и аз. Какво ще ме посъветвате за зъбните колела? Ако са добре да ги сменям ли или само вериги и обтегачи? Някой открил ли е причина за този звук? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #107 Отговорено 16 Януари, 2020 Правилно и редно е да се сменят в комплект и да са комплект. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #108 Отговорено 18 Януари, 2020 На 18.12.2019 г. at 12:48, manch написа: Някакво ново инфо по темата, или всички си караме с шумящи дизели след смяна на вериги? При мен на 195K км. сменени всички неща с оригинални и вече около 20К км си вие. Поздрави Направи запис как вие Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #109 Отговорено 3 Февруари, 2020 здравейте искам да попитам на какво ви води този звук на мотора и нормална ли е работата му Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #110 Отговорено 4 Февруари, 2020 Преди 23 часа, Petargazdov89 написа: здравейте искам да попитам на какво ви води този звук на мотора и нормална ли е работата му че като ли една ролка ми се набива на ухото,сменял ли си ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #111 Отговорено 4 Февруари, 2020 да сменях ролки но има и нещо друго при подаване на празен ход на газ от 900 до 1000 1100 1200 двигателя натриса леко вибрира после изглажда .... дори на скорост на всяка предавка 1 ва 2ра 3та при тия обороти се усеща вибрация неравномерна работа на двигателя при подаване на газ реагира мудно с закъснение .... при тест на 3та педала до доло много бързо се изстрелва до 120 130 при следващо подаване на газ пак на 3та ги прави по мудно ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #112 Отговорено 5 Февруари, 2020 Претрисането,което усещаш е заради дюза/и. Ако колата ти е с електрическият ЕГР е нормално да е мудна и да не реагира адекватно първите секунди след намачкване. Просто калпав софт,който управлява мотора. При двигателите с вакуумен ЕГР това явление е отстранено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petargazdov89 4 #113 Отговорено 5 Февруари, 2020 колата е 2007 декември мисля че егр е вакумен .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
KrIv 32 #114 Отговорено 5 Февруари, 2020 Имаш проблем. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #115 Отговорено 5 Февруари, 2020 Преди 9 часа, KrIv написа: .....Ако колата ти е с електрическият ЕГР е нормално да е мудна и да не реагира адекватно първите секунди след намачкване. Просто калпав софт,който управлява мотора. При двигателите с вакуумен ЕГР това явление е отстранено. Би трябвало, да е обратното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #116 Отговорено 5 Февруари, 2020 Съжалявам, изпуснал съм едно "А" отпред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 472 #117 Отговорено 6 Февруари, 2020 Това леко виене май няма да е от веригата, поне аз не съм чувал такова, а моята беше доста зле. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #118 Отговорено 30 Април, 2020 Здравейте. Смених преди няколко дена на Honda CR-V 2.2 i CTDI 2006 г. двете вериги комплект със зъбните колела, успокоители, обтегачи - пълните комплекти марка FAI. При мен беше се появил един шум като на лагер и след смяна на лагера на компресора, който си шумеше леко и палене на двигателя без ремъка, се установи, че шума е от веригата. След смяната шума изчезна и нямам допълнителни шумове. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Insolense 0 #119 Отговорено 13 Октомври, 2020 (Редактирано) Колега, би ли споделил кой комплект на FAI точно си закупил. Аз имам същия проблем. След смяна на обтяжната ролка на пистовия ремък и след 500 км се чува виене на веригата. Следва смяна, но съм в дълбоки колебания, коя марка да избера!? Редактирано 13 Октомври, 2020 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #120 Отговорено 14 Октомври, 2020 (Редактирано) Не знаех, че има няколко комплекта. Предложиха ми от Косер мисля, че 940 лв струваше пълен комплект вериги, зъбни колела, успокоители обтегачи.... Редактирано 14 Октомври, 2020 от Pavel_Pavlov Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове