Jump to content

CivFan

Фен
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About CivFan

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Civic
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

345 profile views
 1. Здравейте, имах подобен проблем на моят Сивик. Стана доста дразнещо след като си смених съединител и маховик, защото набих доста пари за части и очаквах да утихне колата. Уви, утихна до толкова, че останалите дразнещи звуци се чуваха отчетливо. Преди ден смених шайбата на коляновия вал с оригинална и голяма част от тресенето при палене и гасене изчезна, както и характерният шум от дясно. Все още има известно тресене при гасене, но е доста по-слабо. Мисля при следващото обслужване да проверя и ролката на алтернатора. Успех
 2. Тампон на двигател. Но това би трябвало да се усеща и при работа на мотора а не само при гасене или палене. При мен дори след смяна на маховик и съединител тресе яко. Сега ще сменям шайба колянов вал да видим дали ще има подобрение.
 3. - Държиш в отворена позиция и пръскаш ВД40 в прцепа и не скърца, след 6 месеца повтаряш това е решението. - Възможно е да е тампон, също така може и да е маховик. Натисни съединителя при гасене за да разбереш как ти е маховика.
 4. Мисля си че маслото за тази кола трябва да отговаря минимум на С3
 5. Здравейте, някой сменял ли е шайба колянов вал, и знаете ли само оргинална ли трябва да е? По магазините ми дават някаква цена към 500 лв за мен, което си е доста за 12-13 годишна кола. Сивик 2.2 - 2007 n22a2
 6. Да, би трябвало да светят. При мен бутона за аварийните нито свети, нито мига. При вас как е?
 7. Възможно е да имаш спукан изпускател. Възможно е и да нямаш При мен не е спукан и пак си мирише.
 8. CivFan

  Съединител

  Предполагам, че това е комплекта за N22A2 мотора (2.2 Дизел) - https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/genuine-honda-civic-2-2-diesel-clutch-kit-luk-flywheel/ ? Някой слагал ли е точно този от coxmotorparts.co.uk да каже впечатления? @thelastbonbona Писа по нагоре, че си поръчал от там. Очевидно е доста по-евтино отколкото в България. Доволен ли си от качеството на частите?
 9. Изглежда ми като симптом на късо. Въпреки, че са ти казали че няма.
 10. Доста са кофти за презапояване тея спойки. Пиновете са на около 3-4 мм разстоятние и няма как да се запоят ръчно без да дадеш на късо. Все повече си мисля, че всъщност проблема е в самата букса. При мен се активират и изгасват някои пиксели. Това най-често се случва като минавам през дупки. Тази седмица ще изкарам буксата и ще я напръскам с контактен спрей. Ще напиша дали е имало резултат. Гледайки снимката която си качил изглежда че при теб може и да е дало на късо някъде.
 11. Ако не успееш да си намериш тампона, може да пробваш да го запълниш със силикон за автостакла. Стига да не е съвсем разкъсан тампона де.
 12. Провери и във раздела за Сивик. Там също е писано по темата.
 13. Къде си го правил този ремап?
 14. Здравейте, Вчера по време на път климатика спря да духа от средният панел. Двата крайни до вратите духат, но това не е достатъчно да изстуди колата в жегата. Предполагам, че при преминаването през някоя от многобройните дупки и неравности, някоя тръба се е разкачила. Някой от вас имал ли е подобен проблем, и имате ли представа дали трябва да разглобя таблото от към дисплея с часовника или от към скоростният лост? Благодаря за отговорите предварително.
 15. Имай предвид, че след смяна на носачите винаги има звук от задните тампони на самият носач. Най-осезаемо се чува при легнали полицаи. Ще се оправи след 2 седмици или 1-2 пъти каране в дъждовно време Друго което може да се чува са тампоните на стабилизиращата щанга.
×