JHM 1811 #161 Отговорено 27 Декември, 2024 В Пловдив имаме в излишък регулировчици,ама са заети по моловете. Влизане,излизане 90 мин. Иначе да пратим една дузина моладжий. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #162 Отговорено 3 Февруари (Редактирано) У тъмницата: 3.55 - 3.01.2025 На излизане от гр. Искър посока Монтана има бензиностанция. На нея напреко спряна 1 полицейска Шкодичка. Минавам културно (населено място е), а зад мен няма никой отдавна. Ускорявам си след табелата нормално. След около 2-3 км ме застигат фарове. Бия им десен мигач, да си напредват - не искат. После почват да мигат сигналните сини "идиоди" на покрива. Аз отнемам газта, пускам десния мигач, но не спирам. Отзад вече си игрАат с копчето къси/дълги на дистанция 1-2 метра зад мен. Накрая пуснаха сирената. Така да съм минал още 2 км. Накрая в дясно виждам отбивка и луеекинко намалям та спирам в предния и край, та да има място и за тях. Не гася, не свалям колана, само оставих на габарити Сивито. Масова грешка е че кат спре някой нощем на банкета да пика, си остАа колата на фарове. Чакам. Явяват се 2-ма - по устав и светят с фенерчета. Свалям си джама и им правя знак "шшшт" с пръст на уста - синковеца спи до мен. - Знаете ли от къде ви гоним? - От края на града, но не разбрах че ме преследвате. - Защо не се подчинявате на полицейска заповед? - А каква е тя? - Да спрете. - Аз как да разбера? - Ами, подаваме сигнал. - Това видях, но означава ли да спра? Не трябва ли да минете пред мен и да дадете знак, за да е ясно? Няма отговор? - Защо чак сега спряхте? - Нямаше подходящо място. Когато пуснахте сигналните светлини бяхме в десен завой, а след него не се спира в лентата за движение. - А след него? - Пак не се спира в лентата за движение, а се отбива при първа възможност и на подходящо място. Научиха нещо и от мен. - Трябва да спрете когато и където кажем ние. - А ако ЗДП го забранява? Няма отговор. - Документите за проверка - талон на автомобила и СУМПС. - В задният ми джоб са. Може ли да се отместите от вратата, за да мога да сляза и да ви ги предоставя? Откопчавам каиша, слазам, вадя, давам. Единият ги взе, па са прибра в "лунохода", да проверява. Другият оглежда вътрешността на колата с фенерчето. - Какво е това длъгото бело? - Конвектор. Тишина... - Електрически радиатор. - Ааа. Пил ли си? Вече сме на 'Ти". - Не разбира се. - Ела за проверка при колата. Вади уреда, Вади "тапата", дава ми да и сваля саморъчно целуфана. Взема ми я - втъква я в уреда - не ми показва че екрана е нулиран. Знаеш как се прави, нали? - Имам смътен спомен. - Духаш докато пищи - около 8-10 секунди. Посягам неволно да взема уреда - той прави крачка назад. - Аз го държа, а ти духаш. Надувам - пищи. - Три нули. - Какво означава това? - Че не си пил. - Вече ме питахте и го споменах. - Изчакайте при колата (пак сме на Вие). Помотаха се, аз обяснявам на синковеца "ко стАа". - Приятен път. - Благодаря. На вас лека служба. Добре е че проверяват. Че спряха мен не е странно. По това време леки коли - никакви. Поне знам че нямаме "висящи" глоби и снимки, нали 2-мата с момчето я караме таз кола - води се на мен. А и се поразсъних, па не беше и студено. Редактирано 3 Февруари от ceco_accord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1811 #163 Отговорено 3 Февруари (Редактирано) Преди 8 часа, ceco_accord написа: Когато пуснахте сигналните светлини бяхме в десен завой, а след него не се спира в лентата за движение. Подобен случай ,само че в градска среда в 23ч..Лек десен завой на спускане,а те от другия край на пътното платно ,тича с палката да не ме изтърве.Аз нарочно показно,зковавам там където си е решил той да ме спре. Съответно съм си изряден,поисках обяснение дали,мястото на което ме спират не твърде опасно и предпоставка за ПТП?Отговорът беше меко казано смешен:"...Ние си поемаме отговорността"👮. По едно време Б..ко ги беше събрал от пътищата,та ги нямаше,но новия внос на триноги треа се тества. Решението за контрола на движението и скоростта,са стационарни камери за скорост,без такива с палки на пътя. Редактирано 3 Февруари от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #164 Отговорено 4 Февруари Не ми се заяждаше, просто исках да се прибера. Иначе можеше да им задам още неудобни въпроси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 269 #165 Отговорено 4 Февруари Ако беше разпрал гърнето оня ден щеше да имаш акт, че нарушаваш нощната тишина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #166 Отговорено 4 Февруари (Редактирано) И щяха да ме спрат, още преди да са ме видели, ама нямаше да пътувам с нея. Тва в неделя беше тест за пригодност след съботната щета - едни бързи 550 км. Редактирано 4 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 407 #167 Отговорено 4 Февруари (Редактирано) Честно казано, мен много рядко ме спира полиция и общо взето проявяват уважение. Веднъж се случи да се прибираме от някъде през нощта в града (Варна), като жена ми караше и ни спряха едни младоци да се заяждат, че били с включени светлини, а тя не им давала път ли, че не спряла ли - не помня вече. Аз понеже умея да разговарям с такива, бързо ги охладих без конфликт и си тръгнаха без последствия. Има един код, който човек трябва да ползва при разговор с полиция - да не се правиш на интересен и да не търсиш конфликт - правиш ли го, почти винаги си губещ. И разбира се - да не си в нарушение . Редактирано 4 Февруари от inspektora 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 810 #168 Отговорено 4 Февруари Никога не е добра идея да се правиш на отворен и много ербап на полицай, ако ще и в правото да си си. Веднъж го играх принципен, тъй като ме спряха без основание, а точно тогава имаше заповед да не се спират коли за проверка, ако патрулите не са минимум два(беше само един) и то че взе точно тогава да съм без талон(бях на 'село') и си ми писаха, а можеше и да ми се размине. Така че, седиш мирен и козируваш, ако всичко е в реда на нещата. Ако няма за какво да се хванат(изправен пожарогасител, изправна аптечка и пр.), ще ти напряват един тест за наркотици и ще светнеш на амфетамин, заради нурофена и после ще седиш половин година без книжка. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 64 #169 Отговорено 4 Февруари Преди 2 часа, Rakeem написа: ....Ако няма за какво да се хванат(изправен пожарогасител, изправна аптечка и пр.), ще ти напряват един тест за наркотици и ще светнеш на амфетамин, заради нурофена и после ще седиш половин година без книжка. при толкова случаи при които иб...ат май...та на хората с фалшиво положителни тестове, така и не се събраха потърпевшите да осъдят държавата за причинени щети, от какъв ли не характер, за сериозни суми, та дано да оправят закона да е адекватен и технически обезпечен!!! Самия отказ на полицаите да се тестват, а тестват небогопомазаните хора, си е дискриминация от където и да го погледнеш. В никакъв случай не защитавам "напушените" водачи!!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #170 Отговорено 5 Февруари (Редактирано) И мен радко ме спират, но в малките часове бях единствената лека кола, таа... Не съм се заяждал - предадох ви диалога, щот ей така. Човек трябе да си знае правата, иначе му се качват на главата. Можеха да ме врътят на шиш под предлог че са овластени, но да си траеш си има граница! Редактирано 5 Февруари от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 653 #171 Отговорено 5 Февруари По-миналата година на южната околовръстна дъга на светофара джип на военна полиция. Една дама във военни доспехи, като абитурент седнала на вратата цялата отвън, гледа назад и маха с ръка. Викам си луди вече всякакви. След още един светофар стигам светофара на горнобански път, голямо кръстовище с 4 ленти за тази посока в която карах. Спирам първа кола, в едната от двете ленти за наляво, до мен друга цивилна кола. И изведнъж с мегафон отзад ми -"Изтеглете се". Тръгвам напред и завивам в ляво. Този с мегафона- "Къде отиваш, бе!?" Па, мисля си, за Перник, ти на къде го броиш това изтегляне, назад ли, ляво, дясно ли? А то колона, 2-3 автобуса и 2-3 влекача с G-класи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #172 Отговорено 5 Февруари Нема компетентни кадри. Послушковци с пагони. Имат власт, ама разум за конкретна преценка? Набили им правилника в главата и толкоз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1871 #173 Отговорено четвъртък в 00:50 На 4.02.2025 г. at 16:51, Rakeem написа: .... Така че, седиш мирен и козируваш, ако всичко е в реда на нещата.... " Кажи чесно".....? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 810 #174 Отговорено четвъртък в 19:02 Образно говоря. С полицията важи приказката: 'Да би мирно седяло, не би чудо видяло. ' А и все пак си длъжен да 'козируваш', тоест да изпълняваш безпрекословно всяка една полицейска заповед, като у казармата, там не питаш що трябва да мета плаца, който преди час метоха, а зимаш метлата и метеш. Понеже познавам не едно и две ченгета, има такива, дето хич не обичат да им се правят на интересни и многознаещи. Просто ей така, с едно наум да се подхожда, го пиша. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6298 #175 Отговорено петък в 07:30 Има добри и лоши ченгета - като по филмите. Важно е да са не "филмираме". И да не фамилиарничим ... ... че нЕкои са докачливи и мОа ни разгонят фамилията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове