dzrasd 104 #1 Публикувано 27 Април, 2018 Здравейте. Днес намерих колата си с отчупена част на предната решетка. На червените кръгчета мисля има винтчета, които още са си там, така че явно е направено умишлено. Имате ли представа дали каското ще го покрие това и знаете ли къде изобщо мога да намеря такава лайсна? Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
entem 11 #2 Отговорено 27 Април, 2018 (Редактирано) Здравей. При умишлена повреда най-вероятно ще ти искат протокол от полицията. Първо питай от застрахователната компания какви документи са ти нужни преди да обявиш щетата. Би трябвало да го покрие Редактирано 27 Април, 2018 от entem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #3 Отговорено 27 Април, 2018 (Редактирано) Дали ще плати застрахователя - Божа работа. За самата лайсна както и на акорд 7фейс, всяка от тези лайсни е отделен елемент и се продава ОЕМ отделно при нужда. Тази според мен ще струва около 170 лв в Бултрако. Другия вариант е от кола за части и то да намериш със счупена решетка, но със здрава точно тази лайсна (трудно постижимо). Иначе всеки търговец, ще я продава цялата решетка. Аз съм купувал цяла решетка за Акорд 7фейс от моргата за Хонди в София в Дружба 2 за 300 лв - за справка в Бултрако ми искаха около 1000. п.п. И дано основата към която се захваща лайсната да ти е здрава (това което си написал, че има останали винтчета на него) Редактирано 27 Април, 2018 от e4omir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
saSlim 8 #4 Отговорено 28 Април, 2018 И моята липсва точно тази, при мен изхвръкна в движение помислих, че съм вдигнал боклук от пътя разбрах, че е била тя чак когато спрях след 20 км. По спомен в Бултрако беше 150 или 170 лв. От миналото лято си я карам така, а съм виждал поне 5 други акорда с точно тази липса явно им е слабо място. Колега, къде се намира тази морга в Дружба 2? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #5 Отговорено 29 Април, 2018 Ул. Мюнхен, като номер беше май 8 или 27.. като гледам май 8-цата не се слави със особено здрави лайстни В този ред на мисли да попитам, колата ходи преди 3 месеца в бултрако да ми лепят липсващата лайстна предна дясна вертикална, от тогава се моля като спра да почивам да ги намеря пак там, въпросът им е след тяхната намеса като се разлетят ко прайм пак при тях или този път бецален ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #6 Отговорено 30 Април, 2018 Здравей, колега, имах драма точно с тази лайстна. Намерих си колата уарена на паркинга (ожулена предна броня) и тази лайстна беше паднала. Щипките и бяха счупени. Когато заведох паркинг щетата, заведох и този детайл като повреден. Те го взеха и ми дадоха чисто нова OEM, защото китайски еквивалент за момента нямаше. По спомен я изписаха 150 лв. от Бултрако. С 2 думи - имаш ли счупената лайстна, можеш да си заведеш паркинг щета и ще ти я изплатят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #7 Отговорено 30 Април, 2018 Важно е обаче да се отбележи, че ти си имал счупена лайсна, а колегата има липсваща такава. Като нищо застрахователя ще каже, че без лайсната няма да му платят нищо. Просто го казвам за да е подготвен, Както някой написа по-горе, ако има протокол от полицията за тази кражба има по-голяма вероятност да му я платят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #8 Отговорено 30 Април, 2018 Аз не разбрах, че парчето не е при него.... Без него надали ще му я платят. За да покрие каското даден елемент той трябва да е счупен, а не липсващ. Досега не съм чул при кражба на джанти или други елементи каското да ги плаща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #9 Отговорено 30 Април, 2018 Има застраховка гуми, тук е уловката, ако ти задигната джанти + гуми, си едни джанти назад ... поне според Алианц полицата ми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #10 Отговорено 30 Април, 2018 Благодаря на всички за коментарите. Ще се свържа със застрахователя и ще питам как да процедирам. Ще кажа и колко е тази лайсна от Бултрако, защото със сигурност искам да си я взема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ликото 3 #11 Отговорено 7 Май, 2018 Колега,имам такава счупена лайсна . Ако искаш ще ти я дам за пред застрахователите ,но трябва да ми я върнеш понеже я пазя точно за това. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #12 Отговорено 9 Май, 2018 За такава щета винаги си връзвай гащите с протокол от раойнното, а застрахователя може да се направи на ударен, за каквото и да било. Питайки директно застрахователя рискуваш да ти кажат, че не признават такива щети. Завеждаш щета (като информираш на 112 задължително), пишеш в раойнното 2 пъти, до 10-на дни ти дават протокола, преди да го вземеш пишеш пак, прилагаш им го на ЗК, и чакаш. Разправия е, обаче това е процеса за такъв тип щета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #13 Отговорено 10 Май, 2018 Предполагам, че коз пред застрахователя могат да бъдат останалите парченца от лайсната. Доколкото знам, при липсваща/открадната част не плащат, но при счупена - да. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #14 Отговорено 11 Май, 2018 На 07/05/2018 at 17:52, ликото написа: Колега,имам такава счупена лайсна . Ако искаш ще ти я дам за пред застрахователите ,но трябва да ми я върнеш понеже я пазя точно за това. Колега, като предлагаш на заем счупената лайсна имай предвид, че застрахователите масово изискват да им се предаде счупената част преди да платят/подменят повредения елемент. Да не стане така, че да направиш услуга и след това да останеш без възможност да помогнеш на себе си. Просто да се знае го казвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zemnovodno 12 #15 Отговорено 12 Май, 2018 Преди 13 часа, e4omir написа: Колега, като предлагаш на заем счупената лайсна имай предвид, че застрахователите масово изискват да им се предаде счупената част преди да платят/подменят повредения елемент. Да не стане така, че да направиш услуга и след това да останеш без възможност да помогнеш на себе си. Просто да се знае го казвам. Това не е много вярно зимата си счупих кората под двигателя и единия стоп нищо не са взимали просто в листа отбелязаха че са за подмяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
e4omir 49 #16 Отговорено 12 Май, 2018 Казах в много от случайте за да е запознат колегата. И на мен не ми взеха счупения фар при подмяна, но ми взеха счупеното огледало. Застрахователя може да изиска частите. Така че е вярно, просто на теб не са ти ги искали, така че не прави заключения само от твоя опит за да не объркаш някого. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honditeee 39 #17 Отговорено 14 Май, 2018 Мойта лайсна липсва точно на същото място. Счупи се в единия край и леко хлопаше. После изхвърча на магистралата и ми удари стъклото.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #18 Отговорено 21 Май, 2018 Моята лайстна също я взеха след като заведох щетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #19 Отговорено 23 Май, 2018 Зависи от детайла. Нормално е да си прибират такъв тип детайли. По другите има лепенки, а по тези не. Ще минат няколко месеца, след което някой ще се изхитри да си заведе същата щета, или ще даде на друг да си заведе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hahy 39 #20 Отговорено 23 Май, 2018 (Редактирано) Вчера на мойта и пуснах Quantum - лепилце на щипките и в двата края по една капка по-масивна капка и мисля, че с трактор и стоманено въже няма да излезне ако я дръпна .... "страх лозе пази" Редактирано 23 Май, 2018 от hahy 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #21 Отговорено 23 Май, 2018 Иначе как излиза тази лайсна? Дърпа се на пред само и си излиза или се отвива нещо по ней? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #22 Отговорено 23 Май, 2018 Ако дърпаш само ще излезе ама със счупени щипки.. завита е отзад на маската с видии.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #23 Отговорено 24 Май, 2018 Преди 8 часа, petko_z написа: Ако дърпаш само ще излезе ама със счупени щипки.. завита е отзад на маската с видии.. Ок.Да разбирам ли,че сама не може да падне я трябва някой да и помогне ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 124 #24 Отговорено 24 Май, 2018 Точно така.. някой им помага да "паднат" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #25 Отговорено 24 Май, 2018 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #26 Отговорено 21 Юни, 2018 Здравейте ! Малко ъпдейт от моя страна. Говорих със застрахователя, ако я няма липсващата част, и (задължително) има следи от наилствено отделяне на дадена част, то трябва протокол от КАТ, да се обадя на 112 и тн. До колкото се позаинтересувах, цялата процедура отнема време и изисква ходене до КАТ, и всене на опашки. Лично на мен времето ми е по-скъпо от това да вися по опашки, така че си поръчах дадената лайсна от Бултрако - 150 лева. П.П. Ако частта беше в мен (падналата решетка), то застрахователя ти я взима и ти оправя колата според клаузите в договора (доверен сервиз или експертна оценка). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondaaccord06 0 #27 Отговорено 4 Май, 2020 Здравейте, може ли да препоръчате място от къде да закупя тази лайсна. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #28 Отговорено 7 Май, 2020 Колеги и на моята май и беше помогнато да падне горната лайсна...тцтц май ще търся втора ръка около 200лв. са мисля.Тези бургаски пумяри... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #29 Отговорено 7 Май, 2020 Много не приятно. Аз моята е издърпах нарочно и отчупих двете щипки с такава лекота,че и котка може да я извади.Направих го това за да я залепя с едно швейцарско двукомпонентно лепило именно против падане и кражба.Сега ако иска някой да я вземе ще трябва да я счупи,огъне или каквото там но здрава няма да излезе.Не е лошо да се бележи (сигурно ще го направя) по някакъв начин и ако си я видя на някой със сигурност ще си я взема,а и другите ще издърпам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #30 Отговорено 7 Май, 2020 преди 47 минути, Митко Йотов написа: Направих го това за да я залепя с едно швейцарско двукомпонентно лепило именно против падане и кражба.Сега ако иска някой да я вземе ще трябва да я счупи,огъне или каквото там но здрава няма да излезе. Само така...! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #31 Отговорено 7 Май, 2020 https://www.olx.bg/ad/maska-za-honda-akord-8-generatsiya-ot-2008-godina-CID360-ID8bqKO.html Колеги, сега попаднах на това. Някой ако търси все още. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #32 Отговорено 8 Май, 2020 На фейсовите модели има ли го този "проблем"? Решетката е малко по-различна, но не ми се дърпа за да проверя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #33 Отговорено 8 Май, 2020 Ако не дръпнеш ти, някой друг ще дръпне.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #34 Отговорено 11 Май, 2020 https://www.olx.bg/ad/reshetka-za-honda-akord-8-ma-generatsiya-CID360-ID8bxg9.html Здравейте колеги, ако на някой му трябва решетка, но без горния ред, да пише ако желае!😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #35 Отговорено 12 Май, 2020 Колеги само да попитам, не знам дали е по темата, но когато сте на темпомат и дисктроника винаги се включва, нали?Въпроса ми е, че не може да се изключва предполагам, а ако сте задали 140км. и той доближи кола и намали примерно на скорост по ниска и трябва да се мине на по ниска предавка(ръчни скорости), какво се случва??Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #36 Отговорено 13 Май, 2020 Изключи го от бутона на таблото щом ти пречи.2.Ако не може да превключи сама превключи сам🤓 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #37 Отговорено 13 Май, 2020 преди 3 минути, policeman написа: Изключи го от бутона на таблото щом ти пречи.2.Ако не може да превключи сама превключи сам🤓 Кой бутон е за изключване на дисктроника??😆Ако можеш да ми го покажеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 292 #38 Отговорено 13 Май, 2020 ACC on/off Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan047 3 #39 Отговорено 13 Май, 2020 Преди 1 час, h5rov написа: ACC on/off Да но няма он и офф колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #40 Отговорено 13 Май, 2020 Е няма. Когато го натиснеш е ОФ,натискаш го пак и е ОН Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове