sttekata 167 #41 Отговорено 11 Април, 2018 Според мен това да повдигаш кола за магистрала с 30мм подложки е безумие и предпоставка за ПТП, но всеки е свободен да си решава сам, стига да не се блъсне после в мен! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
orikboj 6 #42 Отговорено 11 Април, 2018 (Редактирано) От колега,който е сложил подложки 2.5см и ги е монтирал само под задните пружини,купето се е вдигнало с близо 5,5см като при това се е вдигнала и отпред,Разкрачената и увиснала задница се изправила има много добра визия,а и на реглаж е дало 100% регулируемос.Така,че при 30мм вероятно ще се вдигне с 6-7см Колкото до 30мм подложки Руснаците ги произвеждат в два варианта 20мм и 30мм за отпред и за отзад,който какво реши в комплект с болтове.Предполагам са изпробвани и би трябвало да са напълно безопасни,инак как ще ги предлагат и то в няколко сайта! Редактирано 11 Април, 2018 от orikboj Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #43 Отговорено 12 Април, 2018 Благодаря за отговора. Предполагах пе като купя 30мм.ше се вдигне с 30мм. В такъв случай 20мм. Ще е по добрия вариант ,така ли да го разбирам? Защо повдигането не е пропорционално с дебелината на подложката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
orikboj 6 #44 Отговорено 12 Април, 2018 Не мога да отговоря категорично,кое е по-доброто решение но при теб увисването е голямо и ако си на 17 цола джанти ,а и пружините са ти омекнали ще е по-добре да сложиш 30мм но това е твое решение! При мен увисването е по-малко отколкото при теб и съм на 18 цола а и пружините ги смених скоро като реших,че в тях е проблема но се оказа,че не е в тях.Въпреки това реших да взема и пробвам с 30мм ако е високо ще ги намаля! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #45 Отговорено 12 Април, 2018 18 цола са ми джантите. Колебая се кое да поръчам. Увисването ми е с 4см. Аз съм с нови амортисьори. Другото по колата е здраво. Не зная дали подкожки от 2см ше повдигнат колата с 4см. И защо 2 см. Повдигат с 4? И за това се колебая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #46 Отговорено 13 Април, 2018 Аз сложих 15 и се повдигна с 15. Очаквах да е с повече, тъй като при колегата bbozhanov имаше по-голям ефект, но при него имаше ако не се лъжа и други интервенции. Ако сложиш 30, нааай много си мисля да докараш до 80см. височината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #47 Отговорено 13 Април, 2018 80 е височината която гоня. Тоест фабричната височина. Отпред ми е 79 Височината отзад ми е 76см. С половин резервоар бензин,пълна 50литра бутилка с газ и резервна гума в багажник. Четох из нета мнения някой казват че се вдига двойно на височината на подложката ,други казват че се вдига толкова колкото е подложката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #48 Отговорено 9 Май, 2018 Хайде и аз в клуба на повдигнатите задници. Благодарение на колегата _sa6ko_bs се сдобих с транспортна лента 15мм. Преди подложките беше измерено до веждата с пълен резервоар: Предна лява-78см Задна лява-76см Предна дясна-78см Задна дясна-76см Размер със подложките и пълен резервоар: Предна лява-78см Задна лява-78.5см Предна дясна-78см Задна дясна-78.5см Тези дни ще е тествам как е комфорта и стабилността. Останаха ми метални подложки 2х10мм на страна, рязани на лазер закупени от колегата bbozhanov.Ако някой има нужда от тях да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #49 Отговорено 21 Май, 2018 Здравейте. Сложих подложки 30мм. И колата се вдигна с 40мм. Сега е точно 80см. До веждата на калника.Стабилноста е същата.Не усетих и разлика във возията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_sa6ko_bs 11 #50 Отговорено 17 Юни, 2018 Колеги, повдигането на задницата го решихме ,къде временно къде постоянно.Гледам в общите поръчки има решение и за проблема със сходимоста на задния мост - https://www.akr-performance.com/p/hardrace-camber-kit-rear-hardened-rubber-bushings-HR-6732 Има някакъв срок 3-4 седмици - явно не държат наличност .По думите на колегата,който пуска поръчката , частите са читави, а и цената с отстъпката е приемлива. Може да се организираме ,хората с разкрачени задници да поръчаме въпросните регулируеми щанги и да го оправим тоя дразнещ проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gele_SF 0 #51 Отговорено 28 Юни, 2018 Здравейте, някой би ли ми казал, тези подложки къде се продават или изработват, че и моята е с доста клекнала задница. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondec 0 #52 Отговорено 3 Септември, 2018 На 17.06.2018 г. at 11:39, _sa6ko_bs написа: Колеги, повдигането на задницата го решихме ,къде временно къде постоянно.Гледам в общите поръчки има решение и за проблема със сходимоста на задния мост - https://www.akr-performance.com/p/hardrace-camber-kit-rear-hardened-rubber-bushings-HR-6732 Има някакъв срок 3-4 седмици - явно не държат наличност .По думите на колегата,който пуска поръчката , частите са читави, а и цената с отстъпката е приемлива. Може да се организираме ,хората с разкрачени задници да поръчаме въпросните регулируеми щанги и да го оправим тоя дразнещ проблем. Веднга се включвам за едни такива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgi.mehana 3 #53 Отговорено 3 Септември, 2018 И едни за мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondec 0 #54 Отговорено 3 Септември, 2018 Нов съм във форума, но ако колегата _sa6ko_bs може да организира нещата за едни такива щангички веднага бих се включил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #55 Отговорено 3 Септември, 2018 (Редактирано) Простете за невежеството но срам не срам ще попитам - Каква е идеята за повдигане с 2-3 см, предполагам с по високи гуми пак ще се повдигне с толкова малко Редактирано 3 Септември, 2018 от Радо82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_sa6ko_bs 11 #56 Отговорено 4 Септември, 2018 Аз си взех вече, но ми стоят в багажника още. Не ми е останало време да ги монтирам. Най-вероятно ще ги сложа като слагам зимните гуми. Изглеждат добре на пръв поглед и колегата crown_bg, чрез който ги поръчах от общите поръчки е точен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #57 Отговорено 4 Септември, 2018 Здрасти, Колко дебели са подложките, какви са (метал, пластмаса...) и от къде ги поръча? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_sa6ko_bs 11 #58 Отговорено 4 Септември, 2018 Ако въпроса е към мен, аз говоря за регулируемите щанги https://www.akr-performance.com/p/hardrace-camber-kit-rear-hardened-rubber-bushings-HR-6732 от общите поръчки. А подложките си ги направих от транспортна лента 15мм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
orikboj 6 #59 Отговорено 17 Октомври, 2018 Здравейте колеги,тези дни монтирах 30 мм подложки за отзад,купувани от Руски сайт и произведени в Новгород,подложките са комплект с по-дълги болтове.Монтажа при майстора отне около 2 часа.Резултата е много добър преди монтажа измерванията бяха отпред 78 см отзад 77 см след монтажа и каране за да слегне окачването измерването отпред 79 см отзад 82 см очаквам след известно каране да слегне още малко и да направя реглаж на предния и задния мост (преди монтажа не можеше да се регулира задния мост,беше отворен и ми дърпаше постоянно на дясно,след монтажа първото нещо което ми направи впечатление,че дърпането изчезна и го няма). Не забелязах никаква промяна и във возията и стабилноста,същата си е както преди монтажа.Другото което ме изкефи е ,че просвета вече около 20 см и няма да се притеснявам като карам до вилата по лошия коларски път с неравности,бабуни,камъни и др.В същност нищо не се променя във фабричната сглобка амортисьор-пружина,самата подложката ляга отгоре и се захваща с по-дългите болтове. 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gele_SF 0 #60 Отговорено 17 Октомври, 2018 (Редактирано) Здрасти,а имаше ли проблем с доставката от Русия и за колко време пристигна?Ако не ти е проблем, ще съм ти благодарен и за линк към сайта,че и аз трябва да поръчвам.Благодаря. Изпратено от моят SM-A520F с помощта на Tapatalk Редактирано 17 Октомври, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bamzze1 1 #61 Отговорено 4 Декември, 2018 Здравейте отново. От къде мога да намеря предни подложки за ЦРВ 3 ? Бих искал един комплект 15 или 20мм. Но не зная от къде да ги набавя? Ако някой знае ще се радвам да сподели. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #62 Отговорено 9 Декември, 2018 Примерно https://tema4x4.ru/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #63 Отговорено 10 Декември, 2018 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #64 Отговорено 31 Януари, 2019 може ли една снимка на повдигнато ЦРВ 3 със 30мм подложки, може и на лично, благодар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #65 Отговорено 22 Февруари, 2019 (Редактирано) Здравейте колеги и аз съм в клуба на разкрачените CR-V-та. След като ходих на стенд се потвърди, че колелата са така - / \ След прочетеното в форума по темата ще направя следното: Подложки 15мм и раздвижни щангички за да могат да се регулират колелата на стенд. В момента колата отзад е 76.5 см. Някой има ли снимки на кола която е около 80см отзад? Гледам че вече се предлагат и в българия раздвижни щангички - ЦЪК Въпроса ми е, някой купувал ли е от тези и какви са му впечатленията или да търся от морга и да ги давам на стругар да ми ги прави? Поздрави Редактирано 22 Февруари, 2019 от manch Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #66 Отговорено 14 Април, 2019 Имали човек или сервиз /без БУЛТРАКО/,които се занимава и ангажира с доставка на подложки, раздвижни щанги и монтажа им? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgi.mehana 3 #67 Отговорено 14 Април, 2019 Преди две седмици ми вдигнаха задницата за 130 лева. Цената включва и стенд. Гледах руските подложки но ми идваха на 80 лева цена с доставка. Като сложих труда на майстор и цената за стенд реших да платя посочената сума и да не се занимавам с доставки. Сега съм на заводската височина от 80см. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gele_SF 0 #68 Отговорено 27 Април, 2019 Здравейте, аз също сложих 30мм подложки от Русия, както и смених пружините. Отзад ми беше 74 см, сега е 82 см. Ето и снимки:Изпратено от моят SM-A520F с помощта на Tapatalk 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Basatauser 0 #69 Отговорено 15 Юли, 2019 И аз днес се сдобих подложки 20мм от руснаците и скоро ще пусна снимки и размери колко се е повдигнала Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #70 Отговорено 15 Юли, 2019 Тези не са ли за 2 генерация? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Basatauser 0 #71 Отговорено 21 Юли, 2019 Придадоха ми ги с 3та генерация но знам ли на колко водка са били 😁 ако не някой от колегите с 2ра генерация ще намаже 😐 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_ni 11 #72 Отговорено 23 Юли, 2019 (Редактирано) Здравейте! Какъв е смисъла на тези подложки!? Сменях амортисьори ,биалетки и тампони на стабилизираща щанга .Задницата до вежда се вдигна от 77 на 79.5 см с пълен резервоар. Като залепена е по завоите Хондата.Удоволствие е да се шофира -огромна разлика. Нали като подпрете с подложка си остава стария поизпуснал амортисьор и износено окачване.Пак си друска като преди по копките? Има и още нешо при автомобилите с автоматично регулиране на височината на фаровете и автоматичните ск кутии.Тоест датчиците закрепени на десен преден и десен заден амортисьор с купето/снимка/ .С тях компютъра чете сигнал за ниво на купе и странно но накъсяха времевите интервали за сваляне обороти на двигател и авт,ск, кутия при спускане по инерция ! Тоест с тези подложки не обърквате ли и датчика, респ. компа? Редактирано 23 Юли, 2019 от niko_ni 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #73 Отговорено 24 Юли, 2019 Ми например,като напълниш резервоара,ако имаш и газ,напълваш и газовата 50 литра и стои клекнала.И с нови амортисьопи да си няма как да се изправи като имаш 100 кила в задната част.А самите амортисьори без смята на прожини няма да окажан никва разлика,щото деиствието му е друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Basatauser 0 #74 Отговорено 25 Юли, 2019 (Редактирано) Днес я повдигнах моята с 2см подложки разлика в возията не усещам 😀 Редактирано 25 Юли, 2019 от Basatauser Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tougherty 10 #75 Отговорено 6 Август, 2019 Колеги, някой да има подложки за продажба? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #76 Отговорено 20 Септември, 2019 Да споделя и аз,днес сложих подложки 10мм.Височината до веждата от 77 стана 80см.Интересно,че от шофьорската страна стана 80,5,но със шофьора в колата и двете страни се изравняват.Амортисьорите са перфектни и разкрачването преди манипулацията беше в норма на стенда.Чудя се дали да мина пак на стенд или няма смисъл. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #77 Отговорено 20 Септември, 2019 А пружини що не сменяте ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #78 Отговорено 20 Септември, 2019 Приятел сменя преди 3 месеца и сега е вече като със старите.Пробвам по-лесния вариант,ако след време се наложи минавам направо на усилените от Маркони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 470 #79 Отговорено 21 Септември, 2019 Интересна тема колеги. Чак слязох с ролетката да меря Измерих отпред 77, отзад 77.5. При положение, че съм с нестандартни гуми, които дават разлика 5 мм в радиус реалните стойности трябва да са: отпред 77.5, отзад 78. Колата ми има добра стойка и не е разкрачена. Сега обаче разбирам защо редовно по улиците виждам виснали ЦРВ-та и все се чудих. Не, че имам намерение да пипам нещо, но според вас приемливи ли са тези стойности? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #80 Отговорено 25 Септември, 2019 Моите размери са 79 отпред 79.5 отзад Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове