dindin 1249 #121 Отговорено 6 Юли, 2019 Ще ти го измеря утре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #122 Отговорено 9 Юли, 2019 (Редактирано) Прикачвам размери на болта за 30мм подложки. @rambisimos Редактирано 9 Юли, 2019 от dindin 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rambisimos 3 #123 Отговорено 21 Юли, 2019 Здравейте колеги, Някой дали има възможност да ми услужи със старата си задна пружина от Хондата? Необходима ми е за мостра, тъй като открих един човек, който може да произведе пружини по мой избор. Цената която предложи е приемлива и мисля да мина на този начин стига да окрия някой от София който би ми услижил за 2-3 дни с нея. Необходима е на човека за да може да вземе мерки и ми я връща по еконт след 2-3 дни каза. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 180 #124 Отговорено 25 Юли, 2019 (Редактирано) Аз мога ако не е късно. о884о578оо Мога да дам цял амортисьор, което, май е по добре. Редактирано 25 Юли, 2019 от zmiata29 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rambisimos 3 #125 Отговорено 28 Август, 2019 Здравейте отново. Свързах се с колегата @zmiata29от форума и мн му благодаря за съдействието и готовността да съдейста. Отпадна варианта с пружините, защото вече бях поръчал подложки 2 см от ебей. По-нататък ако евентуално се сплескат много, ще мисля пак за пружините. За сега е супер след повдигането с 2 см отзад се изравни с предницата, а в багажника имам газ + музика (туба). Доволен съм. Ходих и на реглаж и нямаше никакво отклонение със или без подложките. Тоест беше ми излишен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG_SAMURAI 5 #126 Отговорено 28 Август, 2019 dinsdin - от къде се сдоби с такива болтове? Когато ходих в евроболт ми предложиха шилка на м12 такива въобще нямаха? Много ще съм благодарен, понеже имам подложки на 30 мм за отпред и отзад ама не намирам болтове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rambisimos 3 #127 Отговорено 2 Септември, 2019 На 28.08.2019 г. at 14:47, BG_SAMURAI написа: dinsdin - от къде се сдоби с такива болтове? Когато ходих в евроболт ми предложиха шилка на м12 такива въобще нямаха? Много ще съм благодарен, понеже имам подложки на 30 мм за отпред и отзад ама не намирам болтове. Колегата ги е поръчал комплект от Русия като мен. Аз също търсих никъде не открих таквиа болтове в София и поръчах комплект ор йбей. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG_SAMURAI 5 #128 Отговорено 13 Септември, 2019 А как се справихте с \ / това положение на болтовете, защото колото по дълги стават толкова повече се раздалечават и не можах да ти вкарам в отворите на купето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cardriver 0 #129 Отговорено 31 Октомври, 2019 Колеги повдигане на задницата няма ли да се получи с тези тампони http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-тампон-задна-пружина-honda-civic-cr-v-fr-v-integra-odyssey-stream-ho-054a?filter_name=&page=5 Преди време ползвах подобни,пак от този сайт да повдигна задницата на БМВ е46 и се получи добър ефект,при това без да се разглобява от зад,само с повдигане и още го карам с тях, та се чудя и за Хондата няма ли да свършат работа 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcaka78 0 #130 Отговорено 26 Декември, 2019 Здравейте колеги, Весела Коледа. Днес с брат ми решихме да пробваме да вдигнем задницата на CR V -2 ген.Извадих ме единия амортисьор и го разглобихме , и с шублер взехме размери. Използвах стария метод с който на времето вдигнах задницата на едно Голфче 2-ка,а именно намерих подходяща тръба за втулка от 2.5см и я подложихме отдолу на амортисьора под подпората на пружината. За целта втулката я отрязах с ъглошлайфа и разтворих и после я сплесках с менгемето и я заварих на място. Получи се супер вдигна се с 4см. Евтин и бърз вариант ,костваше ни сръчни ръце и 4 часа труд. Успех на всички. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
M.i 1 #131 Отговорено 6 Февруари, 2020 Ето и моето решение от тема 4*4 3 см отдзад и 2 см отпредС нови амортисьори и пружини отпред и отзад.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #132 Отговорено 23 Февруари, 2020 (Редактирано) Колеги, някой не беше ли споменавал такива назад в темата или в други теми някъде? https://www.aliexpress.com/item/33016204254.html Може да ми изпаднат на добра цена и се чудя дали да ги взема или са със съмнително качество. Благодаря предварително, че нещо с търсенето не се справям днес. edit: Намерих другата тема: Китайските клонинги не се препоръчват в руския форум, но инфото спира дотам! Редактирано 23 Февруари, 2020 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #133 Отговорено 23 Февруари, 2020 Като смениш всички тампони отзад , тея няма да ти трябват и всичко си идва по местата. Ако не се слагат усилени пружини , пак ще има осезателен ефект. Или подлошчици. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #134 Отговорено 24 Февруари, 2020 (Редактирано) бях пускал линк към такива от немския ибей - 50лв едната и за седмица пристигнаха. това преди година+ още имам 1 чифт подложки+винтовете, боже, мислех да пускам обява.... Редактирано 24 Февруари, 2020 от Restless 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #135 Отговорено 24 Февруари, 2020 Абе аз за 50 лева ше го взема комплекта, ама на тва се чудех дали има смисъл. Те тампоните имам едно наум за тях, ма трябва да се проверят. Аз нали бях зимал от руските подложки и за отпред и за отзад по 30мм, които още си чакат реда, ама наскоро загледах колата - задницата клекнала... Ей тая тежка тежка газова бутилка начи. Та си викам сега ако са се уморили задните пружини и реша да сложа и двата комплекта да не вземе колата да вирне нос, предницата да стане по-висока от задницата и да гледам в космоса като седна вътре. И като видях тоя комплект да се продава се зачудих аджеба какъв проблем се решаваше с него и се сещам, че бореше разкрача май, но викам да питам по-вещите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #136 Отговорено 25 Февруари, 2020 Разкрача , да. Не ти трябва това . Всички тампони , нови пружини (дори не усилени) и подложките и си готов. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #137 Отговорено 26 Февруари, 2020 Колеги, не давайте маса пари за подложки, а си купете инженерна пластмаса - полиацетал (черен). Има различни дебелини на плочите! Сваляте амортисьора , избивате старите болтове, налагате плочата и бележите къде да режете със зегето на бавни обороти и с нож за пластмаса (1лв). Пластмасата е изключително здрава и устойчива от +50/-50С, както и на петролни продукти, киселини и др.! Поздрави, 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bozmana 7 #138 Отговорено 26 Февруари, 2020 Преди 3 часа, sttekata написа: Колеги, не давайте маса пари за подложки, а си купете инженерна пластмаса - полиацетал (черен). Има различни дебелини на плочите! Сваляте амортисьора , избивате старите болтове, налагате плочата и бележите къде да режете със зегето на бавни обороти и с нож за пластмаса (1лв). Пластмасата е изключително здрава и устойчива от +50/-50С, както и на петролни продукти, киселини и др.! Поздрави, Колега, къде я има тази пластмаса - полиацетал и какви пари е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #139 Отговорено 26 Февруари, 2020 (Редактирано) http://shop.baktrade.com/index.php?route=product/product&path=59&product_id=62 Топлиннно устойчив материал от -50 до +110 С работна температура, за кратки периоди до +150С; Редактирано 26 Февруари, 2020 от sttekata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BG_SAMURAI 5 #140 Отговорено 5 Март, 2021 Да се похваля и аз колеги. Повдигната отпред и отзад с подложки 5 см. Имам да слагам още някой втулки по задницата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
froluti 6 #141 Отговорено 26 Януари, 2022 Здравейте колеги, преди година повдигнах цялата кола с подложки. Отпред сложих 0.8см подложки и се повдигна се с 1.5см. Отзад сложих 1.6см подложки и ефекта беше около 3см. Не съм сменял пружини или амортисьори. Само подложките и нямаше нужда от каквито и да било преправяния. След година от интервенцията нямам никакви проблеми и нивото не е мръднало. Возията не се втвърди, но осезаемо Хондата стана по стабилна в завоите и при висока скорост. Според мен височината е идеална, не дразни, не втвърдява возията и оправя визията от клекналата задница. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
offroad_crv 0 #142 Отговорено 4 Март, 2022 Здравейте колеги, Направихме лифт на Honda cr-v 2003 с подложки 3см отпред и 3.5см отзад. Отзад обаче колелата се изместиха прекалено много напред (към прага). Идеи как най-лесно могат да се регулират? Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #143 Отговорено 5 Март, 2022 При подобно повдигане вече се измества цялата геометрия и трябва да се преправя и окачването едни руснаци съм ги гледал, в ютуб, как го правят ама на 1 генерация май беше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #144 Отговорено 5 Март, 2022 Подобно подлагане на пружините според мен е удачно само за да се компенсиря някакво умекване и провисване на колата, т.е. да се възстанови заводския просвет. Ако се цели по-голям просвет, по-добре да се подложи на целия мост, така геометрията на окачването ще остане непокътната. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #145 Отговорено 13 Януари, 2023 На 26.01.2022 г. at 13:45, froluti написа: Здравейте колеги, преди година повдигнах цялата кола с подложки. Отпред сложих 0.8см подложки и се повдигна се с 1.5см. Отзад сложих 1.6см подложки и ефекта беше около 3см. Не съм сменял пружини или амортисьори. Само подложките и нямаше нужда от каквито и да било преправяния. След година от интервенцията нямам никакви проблеми и нивото не е мръднало. Возията не се втвърди, но осезаемо Хондата стана по стабилна в завоите и при висока скорост. Според мен височината е идеална, не дразни, не втвърдява возията и оправя визията от клекналата задница. Здравейте, темата е по стара но исках да попитам, като слагахте отзад подложки 16 мм, нови болтове шпилки слагат ли се, че старите може да са къси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
froluti 6 #146 Отговорено 26 Януари, 2023 Не се е налагало подмяната на никакви болтове. Може би за по големи подложки ще има нужда, но за 16мм - не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #147 Отговорено 26 Януари, 2023 При подложки 16мм. отзад, едва ли ще видиш поне една резба на шпилките в купето. Да не говорим, че въобще няма да можеш да навиеш гайките с цялата им резба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #148 Отговорено 2 Май, 2023 по спомен, по-дълги болтове трябвали при подложки над 20мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #149 Отговорено 2 Май, 2023 Абе, да не съм слагал - да не споря. Но при опита ми да сложа 8мм. подложки, в купето видях 1 резба от шпилките, затова сложих по-тънки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #150 Отговорено 26 Юни, 2023 Здравейте, колко е реалният клиренс между задния мост и земята на CR-V II, без да е повдигана? Там ли е най-ниската й част, или резервоарът виси още по-ниско? Всичко ми харесва в автомобила, визуално отстрани е много висок, но ме притесняват висящия резервоар и нискостоящото окачване отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #151 Отговорено 28 Юни, 2023 17 см най ниска част резервоар, гърне и стабилизираща щанга предна. Това е за 2,2 iCDTi.Изпратено от моят M2101K6G с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #152 Отговорено 28 Юни, 2023 (Редактирано) По спецификация е около 21см. или по-точно 205 мм. Трета генерация е по-ниска около 185 мм. https://autogener.ru/services/klirens/honda/cr-v/2-2004-2007.php Редактирано 28 Юни, 2023 от Emicha допълване 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
firediesel 57 #153 Отговорено 29 Юни, 2023 По спефикация е толкова но реално го мерих с рулетката.Изпратено от моят M2101K6G с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staiko Jelev 9 #154 Отговорено 8 Юни Хайде дойде време и аз да се похваля с дългоочакваното "повдигане". Всичко мина нормално при монтажа, с малко изключение, че се наложи да режа амортисьорите. Сложих нови газови амортисьори SACHS, уж немски за по 215лв бройката. И огромно благодаря на @Markony, че ми помогна да се сдобия с усилени пружини "Eibach". Сега бабичката изглежда мноооооого по-добре ... 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове