Jump to content

Staiko Jelev

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно Staiko Jelev

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda CRV-2 EXECUTIVE 2005
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Стара Загора

Последни посетители

843 профилни разглеждания
  1. Здравей. Моята е 40л. влиза спокойно и не надига масата.
  2. Здравейте колеги. От месец някъде търся тези две кори, но за съжаление без успех! Масово предлаганите коли за части са с десен волан и както се подразбира и корите има са на обратно . Някой ако има и продава или знае кой може да има да сподели! Благодаря предварително!
  3. Здравейте. Вчера след три рекламации на водният радиатор реших да си налея вече антифриза. Но установих, че перката на радиатора се вкл. малко над 100 С0. А когато обезвъздушавах с водата и проби след това си се вкл. на 96 С0. Следях го с OBD II четеца. Днес си направих малко разходка да се обезвъздуши с-та ако има нещо останало. След като се върнах решиха отново да проверя на колко ще се вкл.перката .... и пак на толкова на 103 С0 тръгнаха. Не ми се вярва тази разлика да е заради антифриза! Някакви идеи или въвети .... ?
  4. Здравейте колеги! Да продължа темата малко. След смяна на радиатора с нов нямах проблеми, но ... 6 месеца след това отново текна от същото място (снадката между пластмасата и алуминия). Последваха разправии с магазина за гаранция и подмяна, в крайна сметка ми го смениха. И сега следва най-интересното вчера отново има спаднало ниво в казанчето. След каране в града и веднага лягане под нея забелязах теч от долното гумено съединени към радиатора. Смених скобата - нямаше разлика, смених и нея с по-широка и същата работа пак тече, а се стяга както трябва! И днес последно купих нова и смених капачката на радиатора. Утре ще я пробвам отново! - Интересното е ,че маркучите не са твърди; - След отваряне на капачката при работещ двигател не се виждат мехурчета или да мирише на газ (от газовата); - Карах я и само на бензин, за да изключа проблем с изпарителя; - Няма промяна в нивото или вида на маслото; - Ауспуха и изгорелите газове също са си добре. Някой може ли даде някаква идея от какво може да е.
  5. @CARPERA Здравей колега. Да бях прочел темата и го направих точно така и се получи. НО .... ми направи впечатление, че вентилатора се включва на малко след 1000С (бях вкл. OBD II за да следа "живи данни" по-точно температурата на двигателя). Сравних по продаваните датчици, а тях ги дават да сработват при 950С., а на моя нищо не пише. Мисля , че 5 градуса няма да са проблем, но все пак.
  6. В магазина за японски авточасти ми препоръчаха едни за 230лв., защото оригиналните не се пипат (почват от 500лв.). Днес пристигна радиатора и утре го натискам за да го слагам. После има ли някаква тънкост при обезвъздушаването?
  7. Здравейте колеги. Става въпрос за Honda CRV-2 2005г. бензин. Преди да тръгна на едно пътуване минала седмица видях, че нивото на антифриза е спаднало. Долях около 500мл. На прибиране пак беше спаднало нивото с толкова (пак долях) и най-интересното е, че след прибиране нивото не беше мръднало!!! Днес след известно "лежане" под колата открих проклетника. В долният край на радиатора, точно над отвора за големия маркуч, след запалване на двигателя доволно си капеше от снадката между пластмасата и алуминия. Не ми се рискува с препарати за спиране на течове (временна работа и риск от затлачване на парното), можете ли да ми препоръчате марка радиатор. Търся по сайтовете, ама то един с един еднакъв няма!!! Уж за моя модел пък ... ! Благодаря предварително .
  8. Да, но при дистанционното стартиране трябва да се се махне имобилайзера или чипа от ключа да е в колата .... което не е много добре. А както и каза колегата Plamen-CRV , трябва да е на неутрална с вдигната ръчна, което пак си е проблем през зимата.
  9. Здравейте колеги. От няколко дена ми е влезнала една муха (проект) в главата и не мога да да го разкарам . Мисля да пробвам да си монтирам "Печка /мокра/ с дистанционно стартиране". Добри мнения има за печки Webasto. Харесал съм си даже няколко обяви за рециклирани комплекти печка (управление, дистанционно с модул, бензинова и водна помпа, печка и ауспух), че нови не се пипат! В Алито има и резервоарчета от по 5л. което мисля, че ще ми свърши работа и да монтирам някъде покрай двигателя за да не развалям оригиналния на колата. Интересува ме дали някой е слагал такава печка или да е чувал нещо ? Благодаря Ви предварително .
  10. До колкото съм запознат е 60/40. Или когато сработи задното на три оборота на предното колело, задното прави един.
  11. Благодаря колега, но в този случай не би ли трябвало да остана на място след като предното и задното колело буксуват (или ако бяха по-износени гумите)?
  12. Здравейте колеги. Искам да попитам нещо най-вероятно банално за повечето от вас, но все пак .... има ли шанс заденият диференциал да е LSD? Или си е отворен диференциал? Защото още не мога да схвана принципа на работа на задното на хондичката ми. Преди няколко дена я вкарах в една кал и на баир. С вкл. VSA - излезе без проблем с малко газ, с много газ няма проблем излиза си. С изкл. VSA - започва да буксува предно ляво и задно дясно колело и пак си злиза без проблем. Системата DPS ми е ясно как работи, но как прехвърля въртящият момент към колелата със сцепление ? Интересно ми е кое от другите две колела е помогнало за излизането. Благодаря Ви предварително !
  13. Медията си я поръчах от тук. Има я с различни параметри и размери: https://carmedia.bg/honda/127-779-honda-crv-2001-2006navigaciya.html#/29-konfiguraciya-69990lv_android_11_8_yadren_cpu_4gb_ram_64gb_rom_rds_dsp_carplay и ДА върви си с конзолата сменят се само решетките на въздуховодите и копчето за аварийните. В моята настройката е колко време след вадене на ключа да влиза в Sleep mode. Аз съм го направил след 30 сек. (защото би трябвало щом вадя ключа значи няма да ми трябва да свети или свири). Но не знам каква консумация ще прави. Има и настройка да я спира след вадене на ключа. Но на мен ми е целта да направя така ,че да не се вкл. всеки път когато паля. Онзи ден имах доста спирки в града и тя се скъса да се вкл. и изкл. !
  14. Здравейте колеги. Преди няколко дена си сложих универсална мултимедия - 9инча с андроид 11. Супер си е препоръчвам с две ръце. Но имам няколко въпроса и ако някой се е сблъсквал с тях или подобни ще съм доволен да помогне. 1. Малко ми е дразнещо, че при всяко даване на контакт (палене) медията се включва. Може ли да се спре по някакъв начин (разбира се без да се слагат допълнителни ключета). Няма нищо в настройките, даже си намерих и кода за "factory settings" , но и там няма нищо за промяна. За разлика от по-стари модели в които има отметки за начина на вкл. на устройството (от клипчета в YouTube). 2. Когато загася колата и извадя ключа медията спира, но остава в "Sleep mode", след даване на контакт се активира веднага. Интересно ми е дали няма да ми събори акумулатора като стои в този режим и не я карам няколко дни? Благодаря Ви Предварително !
×
×
  • Създай нов...