Jump to content

chus

Фен
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About chus

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Civic Aerodeck D15Z8, Accord VIII K24Z3, Silver wing FJS400
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Varna
 1. chus

  K24A3 и ГИ

  Здравейте на всички. Вчера открих лесен и най-важното безплатен начин за ресет на нивомера на бензина. След близо година чудене с колко бензин съм в колата въпреки дадените 90 лв. за емулатор(така и не разбрах как работи, с половин резервоар бензин ми свети лампата), се зачесах по главата и стигнах до следното: бъркаш с пръстче,както се бърка в ... ,само че в гърловината на резервоара, да се отвори металната клапичка и готово. Може и само да се вкара бензинов шланг, без да се зарежда. Сигурно доста хора го знаят ама за мене си е откритие тъй като сам стигнах до него. На някой може да е полезно. Акорд 2009, 2.4 АТ ,lpg Фобос
 2. Съветвам всеки който не си е почиствал IACV клапана("стъпково моторче") и незнае от кога не е чистен да го направи. Имах абсолютно същия проблем с това прекъсване, само дето не ми е гаснела. На самия клапан има метална мрежа, един вид филтър който задържа боклуците от картерните газове и трябва да се почиства периодично (колкото е по-голям пробега на мотора толкова по често). Препоръчаха ми почистване с WD40, но аз имах под ръка WURTH. Вече трети ден се наслаждавам на невероятно плавно шофиране. Между другото голяма резлика почуствах и при смяната на горивния филтър когато купих колата преди една година, но тя се изразяваше само в ускорението.
 3. И при мен се усеща потъване на спирачния педал при пуснат климатик. Не е чак до ламарината но си потъва. Според мен ако беше от помпата, щеше да потъва и при спрян климатик. Иначе не мърда и мм. Интересно ми е дали е нормално или са първи признаци на някакъв проблем.
 4. И аз мисля че трансмисионната течност ти е за смяна. При мен се чуваше едно виене при обратен завой например с повече газ. 2л нова МТФ и вече не се чува.
×