ceco_accord 6378 #2881 Отговорено 1 Февруари (Редактирано) Удари хя - много лошо. Бях с на синковеца колата. Чак подскочи горката. Петрохан, на изкачване / десен полуостър завой / дебна да "резна" 1 бус репатрак и съм на няколко метра от него с около 30 км/ч. Той мина над нещо, което изплувайки от сянката се оказа гранитно сив къс с размерите на легнала тухла 4-ка. Няма как да мина вдясно - стена укрепваща ската - в ляво - нямам видимост дали иде някой отсреща. Само кривнах - да не мине под картера. Чу се як удар и задницата леко се изметна от траекторията. Предполагам гърнето е забило камика в асфалта, той се е преобърнал и е повдигнал купето. Няма маслена следа в огледалото, а "ламбата на аладин" не светна / грейна само диодчето за ръчната. Спрях скоро и където можеше, ударих коляно и видях че отпред няма поражения, а маслото си е в мотора, а не извън него. В следващите 200 км нямаше нищо неестествено в гласът и поведението на Сивито. Прибрах се нормално, па идох на 1 канал - грозна гледка. Редактирано 1 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 21 #2882 Отговорено 1 Февруари Off Topic Лошо си е подпрял Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2883 Отговорено 1 Февруари Off Topic Пак че не съм я разпрал - можеше да се отвори като консерва. А поне няколко пъти отстрани и отдалеч като съм я мяркал, съм си викал - Бе тва средно гърне май виси повечко - дали да не го вдигна? Е - вдигнАх го. А сабале нещо свише ми каза "Иди с малката". Не ми се мисли, ако бях с Леджо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 273 #2884 Отговорено 1 Февруари (Редактирано) Преди 4 часа, ceco_accord написа: Удари хя - много лошо....... Ей за такива моменти трябва админите да измислят още един тип реакция, а именно - емпатия, съчувствие, "с теб сме, брат" или нещо подобно. Позитивната част: не си бил с Леджо, за пореден път е доказана здравината на хонда и всички са живи и здрави. Негативната: може да се кара така, ама ние не сме от тия. Дразни ни и ни бърка в душевността. Мъдрата: Тва ся пак от ония уроци ли беше? И кво да не рискуваме, да пазим дистанция, ако може по-рядко да караме. То пък в тая ненормална държава и веднъж в годината да излезеш да караш може да изскочи скала, кон, диво прасе и други пътни екзотики.Въпроси, въпроси и пак въпроси... Редактирано 1 Февруари от HondaExplorer 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2885 Отговорено 1 Февруари (Редактирано) Кон изскочи, ама на връщане - барабар с каруца и каруцар + 2 псета - тях ги видях измежду драките - още няма листа. Тоя Сивик е мъртвец - 1.4 - и по равно изпреварването си е дебнене , а камо ли в баир + къси прави. Не бързах, но ме тормози "ограничената видимост", особено ако мога да я преодолея. А се влачих след него поне 10 км и давах път на бързаците. Петрохан го знам наизуст, а и не карам безхаберно вече, та ангелът ми хранител да изостава. Или поне се нАдам да е така. Въпросът е в преценката и границата. На прибиране застигнах 2 "Мечока" МЛ-и, пред тях се влачи 1 изгнил бус. Иии, като ми се откриха тез бавняци - страхливци с прагматични преценки и готовност да се влачат 30-тина км до билото ... Сивито отдавна не бе одил в "лютеницата" - да е жив и здрав Фена. Постът е за да внимаваме, понеже "На 100 години и метлата гърми веднъж". И да си имаме "1 на ум", макар че колко ум веке да ми е останало. Но в страх "че нещо мое да стане" не живея. Обаче това че мога да предвидя много, не значи че мога винаги да си "изиграя картите правилно". Ако мъй стрАа, че някой ш ма нахока, немаше да споделям. По скоро ей тъй - щот сме френдове и фенове. Редактирано 1 Февруари от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2886 Отговорено 1 Февруари (Редактирано) Имало да става. Тя ще оцелява. Водих я на баня - "да измия срамът от челото" пред момчето. Редактирано 1 Февруари от ceco_accord 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 273 #2887 Отговорено 2 Февруари Това ме развесели! Подходящ надпис и за боксерки за хора на и над средната възраст като нас. Малко да оправя настроението на автора. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2888 Отговорено 2 Февруари (Редактирано) Тва е като онез стари соц табелки, от сорта на: "Да не оставим неодрусана слива". Не съм му обърнал внимание. А настроението е перфектно. Колцата е "ток и жица". Пиша го сега от нея - в Русе (колко му е - 270км / 200 минути), че требе да си прибера 1 радиатор 1.5 метра, а в Леджо не влАа. Синковеца го прие нормално, а гърнето ще видя някой да поизправи, че липсва около половин конска сила. Редактирано 2 Февруари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1033 #2889 Отговорено 2 Февруари @ceco_accord, нищо и няма. Не може да се разпори като консерва и да искаш. Пръсни да не ръждясва по купето някакъв битумен спрей и газ напред. Гърнето докато не се пробие, също нищо му няма. Аз така имах една Лада 1500S, беше застанала със задните гуми във въздуха върху 1 камък. Така си и отиде колата, години след това 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2890 Отговорено 2 Февруари Абее, под мен е и като знам че не е у ред, ша ми е гадно, нищо че не се вижда. За гърнето имам надежда за по-изправено, но реброто на пода не знам дали може да се поизправи с ЧУК и млатене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 21 #2891 Отговорено 2 Февруари Реброто нИдеЙ го бара ..Оправи гърнето , че мало му пречи на сивушко Със здраве, знам кво е ставаш болен...Много пАти съм бил така..За нас колите са начин на живот..поне за някой 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2892 Отговорено 2 Февруари Именно! Достойнствата на картината са според съзерцаващият я. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Firee 7 #2893 Отговорено 4 Февруари Здравейте, да кажа какво направих по колата от както я взех и какво ми предстои, става въпрос за црв 2 бензин-фейс. Първо смених маслото на двигателя с маслен, въздушен и филтър купе, смених и антифриза с нов зелен на Хепу. После ми смениха маслото в задния диферинциал с оригинално и в скоростната кутия. Последва газификация и си викам сега, само газ и разходки и в скоро време да се отвори да се видят как са клапаните и евентуално реглаж. Да ама на един риболов влезнах в една кал до вратите и имаше малко боксуване на пред на зад, излезнах все пак без да ме дърпат, без изключване на VSA нямаше да излезна , едвам я измих после не бих повторил повече такова нещо. Два дни след тази случка видях че капе масло от колата, а до преди това нямаше и капка, дали му е дошло времето или има връзка с калната баня не знам, мислех че съм отлепил картера, но се оказа семеринг на коляновия вал от към страната на скоростната кутия. Нямах проблем със съединителя, ама покрай семерининга сменихме и комплект съединител AISIN, два шарнира и две биалетки, с новия съединител много омекна педала. Пиша тук понеже в Раздел ЦРВ 2, темата Всичко за ЦРВ 2 е заключена и няма как да питам за едни важни неща дето ме интересуват, а никъде не намерих, само се споменава за това в темата но явно само при мен е проблем и на никой не му пречи. Та на въпроса, сигурно знаете, ама аз се чудя каква е тая недомислица от пред под калниците се вижда двигателя , търсих по моргите и се оказа че нямат кори там оригинално останах като гръмнат, след калната баня двигателя и коша станаха на гъз и сега ме интересува да си направя или купя ако някой произвежда защита за там? Не знам от толкова много хора дето карат такива коли как не им е проблем това, при дизела същото ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2894 Отговорено 4 Февруари Тая жипка е "паркетник", а не джип на рама - не е за калища и офроуд, но има вид на способна. И да "затвориш" коша отстрани (с нещо като подкалници), отдолу няма как да го опаковаш, а и други коли са така - не си се заглеждал. Ако просто те дразнят дупките в калниците, през които се вижда "карантията", декорирай ги с нещо лесно за рязане и закрепване, примерно битемна плоскост, или коматекс. От картон си проектирай шаблони и по тях изрежи материала който прецениш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2895 Отговорено 4 Февруари На 2.02.2025 г. at 14:28, Mkilla написа: @ceco_accordГърнето докато не се пробие, също нищо му няма. После: https://www.facebook.com/share/r/18R6g9J1Pz/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Firee 7 #2896 Отговорено 5 Февруари Здравей, знам че е паркетник и даже не е джипка, само е по - висока от лека кола, но така се получи в случая оказа се по-дълбоко от очакваното. От долу толкова не е проблем даже се продават и пластмасови и метални кори, но от горе от двете страни дупките наистина ме дразнят и има защо, от тях влиза кал и вода в целия кош при двигателя и ще мисля нещо, някаква гъвкава пластмаса или от вътрешна автомобилна гума. Лошото е че от тия дупки излизат кормилните накрайници или незнам как точно се казват, а от дясно и кормилната кутия/рейка/, та да видим как ще стане, помислих си че и друг го е дразнело това и вече го е измислил и едвали ще откривам топлата вода. Ако измисля нещо ще покажа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2897 Отговорено 5 Февруари (Редактирано) Ще е приятно да вложиш творчество и да къстомизираш с подръчни средства - надявам се, де. Поне за мен таквиз занимания са в раздел хоби. Така тунинговах колцата на синковеца тук-таме. Задният лип е от бленда на релса за перде - 15 лв от Практикер. Оригинален (преди боя) е 200лв. Накрайникът на гърнето е от кенче РедБул. Самоделки, ама биват. Не те агитирам с (може би) лош пример, но те насърчавам да твориш. Маркираш си елементите на рейката и окачването в крайните позиции от диапазоните на хода им и кройш, па лепиш. Редактирано 5 Февруари от ceco_accord 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Firee 7 #2898 Отговорено 5 Февруари Така е човек имали мерак и желание за нещо става, даже като си го направи - измисли сам кефа е по-голям. Аз наумя ли си нещо го правя, може да пробвам първо със самозалепваща битумна лента, ако не се получи добре и не държи, ще разкроя от гума или друго и с винтове или копки ще го захвана. Вътрешната гума може да е грозно решение, но ефективно понеже е еластична и няма да пречи на триещи, движещи части и уплътнява. Лесно се моделира и е без пари. Сивито на сина ти е много мераклийско направено, а това синьото как го отваря. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2899 Отговорено 5 Февруари (Редактирано) След 100 Хонди, най-сетне жената тази лесно я намира по паркингите. Редактирано 5 Февруари от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
EmchoStefanov 4 #2900 Отговорено 14 Февруари изчистих я 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 152 #2901 Отговорено петък в 19:12 След месец и половина чакане автоматът най-после е ремонтиран и вече превключва гладко! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1317 #2902 Отговорено събота в 16:54 @Legend91 Какво му беше? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #2903 Отговорено вторник в 12:13 Смених маслото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1317 #2904 Отговорено вторник в 19:19 Днес регулирахме при Бранко клапаните. 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 270 #2905 Отговорено вторник в 20:35 Мите с какво олио го глезиш тоя матор бе, той като нов, да не му е уроки! 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1317 #2906 Отговорено вчера в 05:05 Здрасти. С 0W40 Yacco, но Бранко @Markony ме навика естествено. Знам, че е прав но все нещо ме мъчи да го сменя 0w20. Следващият път ще сложа маслото на Бранко да видим как ще стои и ако няма проблем...... ще слагаме таково. Разковничето е, че маслото се сменя на не повече от 7/8 000 км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2907 Отговорено вчера в 06:44 (Редактирано) Обмисляхме с него преди време да сипем и в моето V6 от неговият еликсир, но 7-8000 ми е малко, имайки предвид че мога да ги мина за месец. По-коректно е да ти каже мото часове и там да си прецениш. А ДВГ-то ти е "чистак-бърсак". Сигурно му е харесало, имайки предвид какво е намирал в други, понякога под клапанния капак. Редактирано вчера в 06:52 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 21 #2908 Отговорено преди 19 часа Една следобедна автомивка ( с маркуча) и не се изми добре , но за сметка на това баницата ми стана перфектна 3 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #2909 Отговорено преди 14 часа Никой не го интересува това рено.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1317 #2910 Отговорено преди 13 часа Преди 12 часа, ceco_accord написа: Обмисляхме с него преди време да сипем и в моето V6 от неговият еликсир, но 7-8000 ми е малко, Разбирам, но аз карам основно други коли а хондата рядко та за една година най много толкова прави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
F4R 21 #2911 Отговорено преди 12 часа Преди 1 час, Jivetz написа: Никой не го интересува това рено.. Никой не те пита Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 270 #2912 Отговорено преди 11 часа Ми ти с тая баница направо му замрежи погледа, не знам за него ама аз ще я сънувам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2913 Отговорено преди 1 час Не е луд който прАй баницата - сбира приЯтеле, па дАко Рендосва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6378 #2914 Отговорено преди 1 час Преди 12 часа, Jivetz написа: Никой не го интересува това рено.. Off Topic Аз пък харесвам красивите коли, без значение от бренда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 20 #2915 Отговорено преди 1 час Spoiler Аз на баницата наблегнах, но добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове