Jump to content
Emicha

КАТ - и останалите безумни институции !?!

Recommended Posts

20 hours ago, ceco_accord said:

Някой да е получавал електронни фишове от eGov по Вайбър?

Да. При подмяната на книжката 22ра година, ме попитаха дали съм съгласен, да получавам известия по телефона от КАТ. Ако знаех, че ще ползват Вайбър, нямаше да се съглася.  

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е по Вайбър, мажеш да забраниш подателя. И без това е в раздел бизнес чатове - не че поддържат обратна връзка за комуникация. ;)

За сега имам 2 августовски феша, палучени вчера, с К серия - превешена скорост от 10 до 20 км/ч според тарифата им 2х50лв. 

Понеделник мисля да им навестя местния клон на фирмата и да видя къде / как / с какво и защо са наложени, понеже в съобщението пише само "дай пари". Що за бизнес е тва, ако не получаваш нищо като инфо насреща?

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations Влизаш и проверяваш, след проверка се водят за връчени, така че други да не се изкушават(твоите вече са, няма страшно). Смисъл, провери дали ще излезе нещо там като информация, аз до сега не съм се чеквал и не занм какво излиза :D

Редактирано от Rakeem
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ша ги чекна, та ша ги разчекна!

Тея електронни фишове падат в съда, понеже КАТ не си спазват нормативната уредба.

Камерата трябва да е обозначена със знак и разстояние до нея и точна позиция къде си бил (с описание, а не само снимка), за да е ясно ограничението.

Шумкарите са незаконни според техния си закон - пълна анархия е в тая фирма!

Разгледай в нета съдебни дела и заключиния по член 21 ал. 2.

Лошото е че са стотици левове за адвокат и месеци, докато падне, а сметката я плащаме всички ние данъкоплатците, вместо парите да отиват в по-полезни направления. :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оспорването е нож с две остриета и със сигурност нещата не са на твоя страна(100% си нарушил закона), каквото и да пише в нета, основно от адвокати, които с това си вадят хляба.

В крайна сметка ще платиш фишовете в пълната им равностойност + съдебните разноски.

Не знам дали си струва цялата разправия за 70лв. с отстъпката.

Аз досега не съм видял тринога(мобилна) обозначена със знак, значи има нещо, което ги обезпечава тези фишове от тези камери, не мисля, че ядат доматите с колците вече.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам ден-два за размисъл.

Не е въпросът в парите, а в нервите.

Но защо е тва законно беззаконие и рекет + лов на вещици?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 7 минути, ceco_accord написа:

Но защо е тва законно беззаконие и рекет + лов на вещици?

Вика му се контрол и произхожда от идиотите, на които им подаваш пръстче, а ти отхапват ръката.

Дълги години по пътищата цареше анархия от страна на хората  и апатия от страна на властите, но в един момент тази анархия взе да преминава всякакви граници, а вече нали сме непримирими европейци и властите няма как да си чешат мъдите по цял ден.

В общи линии, сега заради тези дето превишават със 100 и 200, ще горят и тези с 10 и 20.

Редактирано от Rakeem

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A не бива да е така и НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ТАКА!

След 2-те получени вчера честитки (едната от 21.08, а предната от 9.08, реших да съм примерен водач!

Реших го още онзиден де, когато си деинсталирах Уейза и си викам - колко па да е важен и верен. ;)

Та онзи ден към Русе, а днес обратно.

Тогава си шофирах нормално за моят стил, кола и опит - в зоната си на комфорт и с нормалната скорост за трафика в държавата - около 110 км/ч.

Потокът коли при нея е относително ламинарен и мен тя ме устройва, понеже е без наапрежение, а и Леджо на нея е най-икономичен. ;)

При тази скорост ме изпреварваха само румънците и джигитите, за които не ми пука.

Днес карах по знаците (+ /  - 5 км/ч) и Оо, чудо - прецаках целият трафик в тези 270 км. Нарочно - НА ИНАТ!

На местата на които нямаше как да ме изпреварят, зад мен се образуваха километрични колони, а когато вече можеха (физически, а не законово) всички зад мен се юрваха безогледно. Някои святкаха, други бибиткаха, но някак се спрявяха. Пусках всички, без обаче да отбивам на колоната - в крайна сметка това е локалната моментна законоустановена скорост! Имаше доста критични ситуации в които гледах повече в огледалата, но пък пред мен никой не се задържаше - простор на взора. ;) Задминаваха ме всички, барабар с ТИР-овете. После ми хрумна че чуждите мога да ги превъзпитавам, та ги задържах зад мен, докато имаше безопасно място и те "да ме резнат". За целият преход изпреварих само 1 ръждив бус в 1 баир - просто димеше яко. По-примерен никога не съм бил, но тоз експеримент ми скина нервите. На моменти умирах от скука (таз кола се усеща спряла при 80-90), а жената изпадна в потрес. Тя има книжка, знае правилника, но я е страх да шофира.

- Видиш ли дарлинг таз колона зад мен? Всички ме псуват, майката ми също, а мнозина и за теб се сещат.

- Ние днес ли ще се приберем? Ама тук защо е 30?

- Имало е някога ремонт сигурно.

Навито показва 90, но аз му не вервам - може да има "картечар" в драките - бюджет требе да се пълни.

Свикнала е да не внимава как карам, особено в Леджо скорост и маневри не се усещат, но днес разбра че ограничението на скоростта, ако никой не го спазва е голям проблем. А проблемът на ограничението е не че съществува като принцип, а че на много места е неадекватно за техниката и трасето!

На други пък е твърде оптимистично, та и прекъсната осева има - аз не бих рискувал.

От Обнова, та до Долни Дъбник с някои прекъсвания е 120 според навигацията. Знаци за тази скорост няма, както и инфраструктура. Неравности / липса на маркировка / як трафик, но никой не кара със 120 - ще изпадне от кабината.

Знаковото стопанство (като позиции и стойности) е на поне 50 години. Поне от 35 си спомням непроменени участъци, които за тогавашната фемили Шкодичка може и да са били ОК, но сме 21-ви век, караме що годе адекватни за епохата коли. Тогава си знаех - извънградският преход е километър за минута средна скорост за маршрута - та днес постигнах същото!

Умрех от скука. Свикнал съм да правя нещо там - да внимавам - да се усещам жив и безопасен. Днес наопъки - всявах смут у околните и само зяпах през джама + в огледалата (кат пътник), а те бяха в потрес сигурно: Тоз има проблем с колата, или с главата?) Мии, то с БДЖ-то е по-бръже.

Та не знам как да я карам за напред и може ли нещо да се стори, и обърне в ползу роду?

Скоростта като ограничение не е фактор за превенция на ПТП, а несъобразяването и с конкретните фактори и обстоятелства.

Да се вразуми законът и разпоредбите? Да се напъне АПИ (съдебно, или морално) - "да се вкара в час", или поне в 21-ви век?

Да се преразгледат наказанията, така щото само при възникнало ПТП и виновност в ситуацията, да има тежест че си минал със 110, а не с 90 и това да се взема под "утежняващо вината обстоятелство"! Знаците да си стоят - кой ще ги плаща и сменя - милиони са!

КАТ да следят ако ще с дронове и спътници, но да не всяват паника, щот трафикът види ли патрулка - това става! А изнервеният водач в колона, или цялата "на тръни", са бомба със закъснител.

Да си оправят нормативната база и разпоредби. Да обърнат внимание на проблемните участъци, а не на крайпътните удобни заведения зад мантинелата! Да си прегледат регистрите с нарушения и да "вкарат в пътя" рецидивистите - махайки ги от него!

Иначе ще ни изловят и ще ни откажат от шофиране с тва дебнене и малоумните рестрикции!

Не съм против прилагането на закона, а против нередностите в него!

Защо требе всички да сме врагове на държавата с нормалното си поведение? Прост пример от живота - пътеките между блоковете в квартала са полезни, когато са удобни и направени от хората, а не от градоустройственият план и ландшафт архитекта.

Не бива държавата да става полицейско репресивна за всички, но е задължително да обуздае някак психопат-вредителите и безхаберно убиващите!

Как ще седнеш пил / дрогиран и ще пледираш за "непредпазливост"?

Как с 200 из града, и "Ама тя колата"?

Как за транзит чужденците е газ и безхаберие, а ние им сърбаме попарата и духаме наща супа?

Как толко се крадне от пътно строителство и път нема, ама вили и курортни комплекси бол?

КОЙ бе ваща мама, такова наща?

Дълго стана, ама дано нещо стане, иначе не останахме - живи и нормални!

Бесен съм! Дали съм обсебен, или обесен от закона - we'll see ...

Хай със здраве и полечка, щот да не поскъпне ваканцията с "непредвидено перо".

А то виси като Дамоклиев меч над всеки водач!

IMG_20250823_174317.jpg

Те така полечка и културно се става "престъпник". :(

Ситуацията го позволява, но законът - мамата еб@ва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 46 минути, ceco_accord написа:

От Обнова, та до Долни Дъбник с някои прекъсвания е 120 според навигацията. Знаци за тази скорост няма, както и инфраструктура. Неравности / липса на маркировка / як трафик, но никой не кара със 120 - ще изпадне от кабина.

IMG_20250823_174317.jpg

Никой не кара защото не е 120, скоростта макс там е 90 навито те лъже.

Редактирано от Митко Йотов
  • Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си бях там с 90, останалите със 110.

Тая снимка е от онзи ден и друго място - когато не бях получил "честитките".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 3 часа, Rakeem написа:

https://e-uslugi.mvr.bg/services/obligations Влизаш и проверяваш, след проверка се водят за връчени, така че други да не се изкушават(твоите вече са, няма страшно). Смисъл, провери дали ще излезе нещо там като информация, аз до сега не съм се чеквал и не занм какво излиза :D

Ето каво видях:

Резултат от проверка на задължения

за ЕГН/ЛНЧ/ЛН 690929XXXX, Номер на СУМПС ......... (изтрих си го от тук)

Издадени по Закона за движение по пътищата и/или Кодекса за застраховането

Тип документ / СерияДокумент № / Дата на издаване / Рег. номер на МПС / Нарушен нормативен акт / Дата на нарушението / Дължима сума / Отстъпка / Сума за плащане

Невръчени

Фиш

K11296391

21.08.2025 г.

M4345BT

чл. 21, ал. 2, от ЗДвП

09.08.2025 г.

50.00 лв.

30.00 %

35.00 лв.

Фиш

K11305015

22.08.2025 г.

M 4345 BT

чл. 21, ал. 1, от ЗДвП

21.08.2025 г.

50.00 лв.

30.00 %

35.00 лв.

Издадени по Закона за българските лични документи

По посочените критерии за проверка, няма данни за неплатени задължения по фиш, наказателно постановление или споразумение, свързани с административно-наказателна дейност, съхранявани в АИС на МВР или не се намира съответствие между данните в зададените от Вас критерии.

Пише НЕВРЪЧЕНИ и НЯМА ЗА ПЛАЩАНЕ. :o

И никъде / нищо за самите нарушения, като описание на място / дата / час.

Нема детайли - само издадено на (дата и кола) и пари!

Те тавА е бизнес.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш ли на вайбър пратен следния адрес ;

https://eauth.egov.bg/eauth/ssologin

Мисля ,че оттам може да теглиш фиша, но се счита за връчен ,ако го отвориш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На брат ми пращат по вайбър доста бързо. Сутринта е направил нарушение и следобяд  го получил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отваря ми нещо с "електронна автентикация", но аз с таквиз не си имам вземане даване, а и нищо не мисля да тегля.

Теглил съм достатъчно у тоз живот - да са опрАат. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то това замества разходката до Кат. А и за снимка се ходи само на място при тях.

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 21 часа, Митко Йотов написа:

Никой не кара защото не е 120, скоростта макс там е 90 навито те лъже.

Интересно ми е от къде Гугъл и Уейз навитата вземат инфо и кога / как се актуализира, защото съм засичал разминавания и не знам АПИ ли си менкат знаците тук таме, а навигациите закъсняват с актуализацията?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо полезно:

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...