Jivetz 27 #2041 Отговорено 16 Април Карайте си бричките ,лошо няма, масло на често и това е пенсионери.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 321 #2042 Отговорено 16 Април Off Topic Надявам се да ти е олекнало с този коментар и да дръпнеш ръчната.. 1 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2043 Отговорено 17 Април (Редактирано) 16 hours ago, vespa said: Hide contents Надявам се да ти е олекнало с този коментар и да дръпнеш ръчната.. ква ли ръчна има неговия Ванкиш или Кулинан интересно сигур хваща само с Мобил.... Редактирано 17 Април от Тъмнозелен самурай G86-P 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2044 Отговорено 18 Април (Редактирано) На 5.04.2025 г. at 18:26, Ивайло Димов написа: https://www.senax.bg/bgr/maslo-sintetichna-tehnologija-special-tec-aa-5w20.html Много тънка цена ...дори за хидрокрекинг Някой ако може да разшифрова този лист...?2258_2259_20368_20369_22166_US_20220119_102327.pdf Редактирано 18 Април от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2973 #2045 Отговорено 20 Април (Редактирано) ... чистят изостанали складови наличности. CAS№ 64742-54-7 - (30-50%) - хидрокрек група III, но някои дестилати с този номер са група II. Минерално масло 1<10% 36878-20-3 - (1<5%) - антиоксидант Друго не дават в msds-а. Какъв е остатъкът от процентите - само Лики моли си знаят. Редактирано 20 Април от dandilov 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 156 #2046 Отговорено сряда в 09:05 Много добра оферта 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2047 Отговорено сряда в 15:21 Утре очаквам една 5-тарка по куриер от тук,но не C3. Това било по висок клас масло,но заложих на познатото по ilsac gf-6. Дали е така...? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2973 #2048 Отговорено сряда в 17:32 (Редактирано) Off Topic По-висок клас като какво? Редактирано сряда в 17:36 от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2973 #2049 Отговорено сряда в 17:34 С3 са с работен вискозитет минимум 12 и HTHS >3,5. Мисля, че не са ти необходими тези величини. Имай пердвид, че Петрото не е толкова термостабилно като DXG и не го мъчи чак до 10 000 км. А вече са излезли новите серии масла на Petro-Canada с API SQ и ILSAC GF-7A. Supreme UHP Supreme UHP Hybrid Supreme SHP Supreme HP Supreme HP High Mileage https://petrocanadalubricants.com/en-gb/brand/supreme https://petrocanadalubricants.com/api/sitecore/lubesapi/downloadresource?docID=IM-8240E&type=TechData&lang=english&name=SUPREME SHP 5W 30 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2050 Отговорено четвъртък в 14:45 (Редактирано) Петрото и те в тренда да мишкуват - TBN - надолу, HTHS и той, NOAK - нагоре, за SS 5w30 става въпрос, само UHP се крепи , ама на каква цена вече ще cе види, та едно 5w30 C3 с TBN 8,2 NOAK 10 и HTHS 3,5 и вискозитет 100 гр С 11,8 за 56 лв и от 6-8 к км не би следвало да е зле Редактирано четвъртък в 14:55 от Тъмнозелен самурай G86-P 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2973 #2051 Отговорено четвъртък в 15:45 И на мен нещо не ми харесват х-ките. Пък са изкарали три серии под общ знаменател "Supreme", а "Synthetic" липсва. Преди се знаеше, че серията "Supreme" (без синтетик) бяха маслата им с хидрокрек II + минералка. А сега? Все едно казват HP - по-минерално, SHP - по-малко минерално, UHP - хидрокрек III. То и вискозитетният индекс подсказва донякъде. Но msds-и не дават. А иначе HP - High Performance, SHP - Super High Performance и UHP - Ultra High Performance. Брех, брех, брех! Ти да видиш... Явно постигат по-строгите изисквания на новите пецификации, но за 100 моточаса. Сега си представи как ти наливат такова масло, в някой сервиз и ти казват: "Най-висок клас! Има най-новите и строги спецификации! Карай 30 000км." 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2052 Отговорено четвъртък в 16:03 преди 7 минути, dandilov написа: И на мен нещо не ми харесват х-ките. Цената много ми хареса,до 6к. и с цена под 60лв. за 5л.,не се и зачудих! Било ми е в порфолиото в миналото и не съм имал проблем с него. И все пак,зарадвах приятел с него! Аз ще заредя едно ...GDI... за лятото! Е така за спорта..! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2973 #2053 Отговорено четвъртък в 18:30 Тия коментари по-горе бяха за новата серия API SQ, ILSAC GF-7A. Твоето е Supreme Synthetic - хидрокрек III, API SP, ILSAC GF-6A. Хидрокрекът на Петро-Канада е известен с най-голямата си чистота като базово масло. Но щом си решил да не го ползваш... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2054 Отговорено четвъртък в 19:07 (Редактирано) 3 hours ago, dandilov said: И на мен нещо не ми харесват х-ките. Пък са изкарали три серии под общ знаменател "Supreme", а "Synthetic" липсва. Преди се знаеше, че серията "Supreme" (без синтетик) бяха маслата им с хидрокрек II + минералка. А сега? Все едно казват HP - по-минерално, SHP - по-малко минерално, UHP - хидрокрек III. То и вискозитетният индекс подсказва донякъде. Но msds-и не дават. А иначе HP - High Performance, SHP - Super High Performance и UHP - Ultra High Performance. Брех, брех, брех! Ти да видиш... Явно постигат по-строгите изисквания на новите пецификации, но за 100 моточаса. Сега си представи как ти наливат такова масло, в някой сервиз и ти казват: "Най-висок клас! Има най-новите и строги спецификации! Карай 30 000км." точно, даже в 0-20-ката е Lubricating oils (petroleum), C15-30, hydrotreated neutral oil-based;Baseoil — unspecified -- huile de paraffine (CAS 72623-86-0) In French 70 - 90 % и без превод от френски си е ясна картинката Редактирано четвъртък в 19:07 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6537 #2055 Отговорено петък в 02:41 Искат да ни умОрат ДВГ-тата, та по-бръже да минем на ток. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 156 #2056 Отговорено петък в 04:47 Чист хидрокрекинг, но за тази цена си струват. 5 литра туба за 56 кинта и то official approved VW 504/507 и MB229.51mid saps масла ...няма такава цена. Petro Canada вадят петрол от нефтен пясък, базовите им масла са с най-висока чистота. Спокойно ще изкарат 200-250 моточаса, аз поръчах 2 туби, вчера ми се обадиха че са в дълърството им в Шумен. Другата седмица ще си ги взема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 60 #2057 Отговорено петък в 16:32 (Редактирано) Този е Хондаджия и ремонтира двигатели. Говори много по темата, за който хваща руския Редактирано петък в 16:46 от ruil4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 118 #2058 Отговорено събота в 05:55 И аз вчера взех 2 тубички за Хондата и баба Мазда. 108 кинта. За 6-7км. мисля, че си е топ сделка. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2059 Отговорено събота в 06:48 (Редактирано) По Ilsac gf-7 нямат още.Незнам това C3 дали е за предпочитане пред старото supreme syntetic ilsac gf-6? Редактирано събота в 06:49 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jivetz 27 #2060 Отговорено събота в 07:22 33 minutes ago, JHM said: По Ilsac gf-7 нямат още.Незнам това C3 дали е за предпочитане пред старото supreme syntetic ilsac gf-6? Според мен C3 масла за бензин, е излишно.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2061 Отговорено събота в 07:43 (Редактирано) 54 minutes ago, JHM said: По Ilsac gf-7 нямат още.Незнам това C3 дали е за предпочитане пред старото supreme syntetic ilsac gf-6? ами според TDS е, не вярвам PC да ги пишат ей така, иначе тук обясняват за новите стандарти https://petrocanadalubricants.com/knowledge-centre/expertqa/an-introduction-to-ilsac-gf-7 Редактирано събота в 07:48 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2062 Отговорено събота в 08:04 15 hours ago, ruil4o said: Този е Хондаджия и ремонтира двигатели. Говори много по темата, за който хваща руския разгеле, че не е на "украински":-) 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2063 Отговорено събота в 15:47 Преди 8 часа, Тъмнозелен самурай G86-P написа: ами според TDS е, не вярвам PC да ги пишат ей така Доставчика не е внесъл още с този сертификат,предстои внос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2064 Отговорено събота в 17:42 1 hour ago, JHM said: Доставчика не е внесъл още с този сертификат,предстои внос. Става въпрос за SUPREME™ Synthetic C3 и старото PC Supreme Synthetic 5W-30, което според новите каталози тю-тю и като колегата Дандилов отбеляза се появяват разни маркетингови врътки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1833 #2065 Отговорено преди 21 часа Те си знаят,но по "книга" Ilsac gf-7,трябва да надскача Ilsac gf-6. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 334 #2066 Отговорено преди 20 часа (Редактирано) 45 minutes ago, JHM said: Те си знаят,но по "книга" Ilsac gf-7,трябва да надскача Ilsac gf-6. За знаене - знаят, пък и какви паяжинки хубави рисуват, иначе таблицата не е толкова красива..., с две думи - нищо ново под слънцето и в Канада Редактирано преди 20 часа от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове