Jump to content

ruil4o

Фен
 • Мнения

  186
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

19 Neutral

Относно ruil4o

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  F18A3, D16V1
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Добрич
 1. Гуми за педалите

  Не мога да ти кажа точно от къде, но стават и от други модели на Хонда. Със сигурност на Сивик 7 и Акорд 5 са абсолютно еднакви. Друг е въпроса, че на двете Хонди, които съм имал гумичките на педалите бяха много добре запазени. Според мен бяха оригиналните, не бяха сменяни, и колите бяха на по 200К на километраж!
 2. скърцане в кормилото

  Аз съм го правил профилактично. Нямам проблем, но след като купих колата прочетох тук, че някой имат. Реших да отворя и да видя, как е положението при мен със смазката. Отворих маншона от едната страна - пасажерската. Тя е по достъпна. Имаше си смазка, но намазах още обилно с една черна, за шарнири. На другия ден си поиграх и отворих от другата страна, и там намазах. Скобите ги смених с тъй наречение свински опашки - стана много здраво! Между другото, тук в Добрич в една морга, намерих един Сивик 2005, който е ударен и се продава на части. Човека твърди, че колата е на реални 120 000км. Ако иска някой да се свърже с мен. Мога да съдействам, за да погледна колата по-подробно и да питам за рейката.
 3. Виене на хидравликата

  Не знам дали ще ти помогне или обърка, но имах същия проблем, но на друга кола с ел. помпа. Като застудя и сутрините виеше първите 2-3 мин. Оказа се от маслото. Беше с нормалното - едно т.червено. По съвети във форума(не този) налях едно зелено. То е по-„тънко“ и се оправи
 4. Я виж дали ще ти е полезно моето мнеие тук А компютъра е зад жабката
 5. Затворен е, но на термостата има едно малко клапанче, като възвратно. През него минава антифриза и се пълни малкия кръг. Ако греша някой да ме поправи.
 6. Малко инфо за резервата на безнинов Сивик 7, 1.6 Имам колата от няколко месеца. Винаги зареждам до горе, веднага след като светне лампата. Тази седмица реших да поема риск и да проверя, колко км. мога да измина, след като светне лампата. Знам, че на повечето коли е изчислено да изминат около 100км извънградско след светването. Сложих една туба с бензин в багажника и карах 75км градско - не свърши! Днес карах извънградско, и като се върнах в града свърши. Точно 150 км след първото светване на лампата (градско-ивънградско 50-50%) При мен, като светне няма премигване. Светне ли, не гасне, докато не заредя. Не се влияе от наклон на колата или полашкване. Не възнамерявам да карам така, но инфото може да е полезно на някой. Сега един въпрос. 1. Оборотите ми на празен ход са ниски. Около 630-650, в упътването ги дават 750. Не гасне, няма вибрации или други проблеми. По дросела на D16V1 има ли винт за регулиране? На стария ми Акорд 5 на дросела имаше такъв винт. Като я купих, свалих дросела и стъпково моторче да го чистя, но май не видях винт! След това не съм правил обучения на компютъра. Трябавше ли? Особеност - В началото след чистенето забелязах, че държи малко по-високи обороти, когато се движа по инерция. Спра ли, падат на нормалните граници - 750. Четох тук, че е нормално. Сега обаче го няма този ефект - по инерция си падат директно на 650. При вас как е?
 7. Подкартерна защита

  И тези кори ги закрепяйте здраво, че доста често срещам коли, на които им висят, че чак и започват да опират в асфалта от насрещната струя извънградско.
 8. Монтаж на дневни светлини

  И аз съм купувал от тези модули за няколко коли. Всичко е бачка супер - никакви проблеми.
 9. Проблем с паленето 1,7 дизел

  Акумулатора как е?
 10. Малко проблем с централното?

  Машинката е капсулована, но може внимателно да се разлепи и после залепи или хване с малки видийки. Аз съм го правил за да сменям ел.моторчета. Внимавай, че има една пружина, която ако хвръкне... ще пишеш тук, или ще трябва да отвориш друга, за да видиш, как е поставена правилно. От там ще е проблема ако е влязла вода.
 11. Малко проблем с централното?

  Не съм сигурен при теб дали машинката в шофьорската врата е т.н. управляваща (най-вероятно е) - има ключе. Това ключе ако е замърсено и прави проблеми може да имаш такива оплаквания.
 12. Модификация на AUX в USB

  За какво ти е USB? За зареждачка или за флашка с mp3? Второто няма как да стане лесно и оправадано...
 13. Без вина виновен!

  Благодаря ти за коментара, Japanese fever! Естествено, че не съм изпреварил. Иначе нямаше да ви занимавам. В това съм толкова сигурен, защото ви писах, че карам зад пежото поне 15мин преди случката. И му гледах задницата отблизо, защото пежото караше доста бавно. Това беше причината зад мен да се натрупа колона, от която някой не е издържа, но аз го отнесох Полицая нямаше бинокъл. Стана ми малко по-спокойно, че и други биха постъпили, като мен. Макар, че несправедливостта си остава и виновния не наказан. Вчера бях малко ядосан, вече ми е смешно. Извинявайте, че ви занимавам! Надявам се такива случки да намаляват!
 14. Без вина виновен!

  Не, по банков път в 7 дневен срок. Беше ми интересно, какви права имаме в подобни ситуации. Някой друг да сподели за несправедливи полицейки премеждия. Аз съм с 28 г. шофьорски стаж, но много рядко са ме спирали и нямам опит с ченгетата Не съм за кирливите 20 лв. Бих дал и много повече, ако това ще спре някой, който просто ей така си решава, че си направил нарушение. Не знам, колко още такива „нарушенуя“ може да има за едно дежурство! И не можеш да се защитиш, защото има „свидетел“ - колега, който си бърка в носа или си гледа Фейса в това време...
 15. Без вина виновен!

  Родната милиция(полиция) ме санкционираха, без да съм виновен! На всеки може да се случи, и затова ви питам. Как бихте постъпили в подобна ситуация? Без да бързам за никъде, днес седобед се прибирахме със жена ми и децата от София за Добрич със Сивик 7(светло сив). На входа на гр. Търговище, където знам, че често има полиция, на една дълга права, поне 200-300 метра, малко преди кръговото на бензиностанцията ОМВ, се движим колона от коли с не повече от 50-60км/ч. - бавно, заради очакваните ченгета. Аз съм втора кола. Още от завоите преди Търговище карам доста плътно зад едно светло сиво Пежо 307. След мен имаше още 3-4 коли. И хоп изкача един около 55 годишен полицай, и маха с палката. Спирам аз, пежото пред мен и то спря - не се разбра на кого махна! Полицая даде сигнал на Пежото да тръгва и се запъти към мен. Аз спокоен - всичко изрядно. Документи и всичко платено, както винаги! "Знаете ли защо ви спрях" - ме пита. "Не"- му отговорих. "Ами преди малко изпреварихте неправилно на непрекъсната линия." Супер учуден мълча няколко секунди, за да си спомня, да не би да ми се губят моменти от полседната една минута от живота Казах му - "Това не е вярно, защото карам след Пежото от доста време!" "Е, нали те видях, и колегата ми може да потвърди" ми казва. "Идвай да пишем фиш!" Колегата му беше седнал на топло в полицейската колата на пасажерското място. Патрулката им беше спряна в една отбивка по посока на моето движение. Ако той ме е видял, трябва да е бил доста неудобно обърнат назад и да гледа през седалките и задното стълко на колата. Както писах по-горе правата отсечка беше доста дълга. Явно изпреварването е станало на поне 200м от патрулката. Аз се изнервих малко, без да го показвам и питам. "Ако не съм съгласен, и не подпиша фиша, какво правим?" Той ми отговаря - "Ами пиша ти акт, че не си съгласен с фиша. Вземам ти талона. И можеш да се консултираш с адвокат и да обжалваш акта" Ще си получиш талона в управлението в Добрич, но син!" (аз имам златен) Бре, трябваше да реша, как да постъпя. Нямаше с кой да се посъветвам. Решението ми беше на сметкаджийска основа Фиша беше само за 20лв и реших да го подпиша. Върнаха ми документите и тръгнах. По пътя се замислех, дали постъпих правилно, и защо не си търсих правата до край. Защо? Може да е наивно, но изключвам версията полицая да си измисля, за да изкара някой лев. По-скоро си мисля, че някой от колоната зад мен е изпреварил, и нашия не е могъл да прецени, кой точно. Имах "късмет" мен да си избере! Знаете, колко си приличат сиво Пежо 307 и сив Сивик 7, не е ли възможно друг сив автомобил, да е направил нарушението? Трябва ли в 21 век с тези развити технологии да разчитаме на показанията на някой човек, макар и полицай? "Видях те, значи си в наришение" Предполагам, че и вие сте имали подобни случки. Споделете, какви са ни правата в такива ситурации? Ако не подпиша и т.н.? П.П. Как съжалявах, че нямах видео регистратор. Да му покажа записа. Макат, че съм чел, че не е доказатество това в съда
×